Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 01:42 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lúgosító anyagot tartalmazó élelmiszerek



dr. Robert Young - a lúgosítás, lúgosító életmód "atyja", a SuperGreens termék megalkotója - szerint igen könnyedén hatalmas hibát követhetünk el szervezetünkkel szemben. Ha nem fogyasztunk mindennap megfelelő mennyiségű lúgosító ásványi anyagot, jelentősen károsíthatjuk szervezetünket. Mégis az emberek 99%-a nem teszi.
dr. Young kutatásai azt mutatják, hogy a nem megfelelő mennyiségű ásványi só bevitel a fáradtságon, kimerültségen, elhízáson, kóros soványságon, depresszión, bőr problémákon túl sokkal súlyosabb betegségek kialakulásához is vezethet. Ahogyan testünk hőmérséklete is csak egy igen szűken behatárolt tartományban mozoghat, úgy szervezetünk sav-bázis egyensúlya sem változhat széles sávban egészség károsító hatás nélkül.

Vérünk pH értékének 7,365 körül kell lennie. Savasító ételek és italok fogyasztása, a stressz, a környezetszennyezés, stb. mind igyekeznek ezt az egyensúlyt megbontani és testünk sav-bázis egyensúlyát savas irányba tolni. A pizza, a kávé, a chips, a csokoládé, a cukros, szénsavas üdítők, a sajtok, a fehér kenyér, a transz zsírok, a toxinok, a tartósítószerek, a különböző vegyszerek folyamatos kihívások elé állítják szervezetünket. A savakkal megküzdeni azonban nem egyszerű feladat!

A pH skála ugyanis egy logaritmikus skála. Ez azt jelenti, hogy a 6-os pH 10-szer savasabbat jelent, mint a 7-es pH. Az 5-ös pH 100-szor savasabb közeget jelent, mint a 7-es pH. A 4-es pH 1000-szer több sav jelenlétét mutatja a 7-hez képest.
Csak egy példa. A kóla pH-ja 2 és 3 között van (legyen 2,5). Ez azt jelenti, hogy 500 000-szer savasabb, mint a tiszta víz. Egy pohár kóla savas közegének semlegesítéséhez 32 pohár 7-es pH-jú, tehát neutrális vizet kellene meginni.

Ezek után nem nehéz elképzelni, hogy a modern ember átlagos táplálkozása (tej termékek, húsok, alkohol, kávé, szénsavas üdítők, stb.) milyen hihetetlen terhet ró a szervezet lúgosító puffer rendszerére. Ma már egyre több tudományos cikk szól arról, hogy a szervezet elsavasodása komoly egészség károsító hatással bír.

dr. Robert Young kutatásaira alapozva azt hangsúlyozza, hogy a szervezetnek hatalmas szüksége van a lúgosító ásványi sókra annak érdekében, hogy egyensúlyban tudja tartani pH-értékét.

Mik ezek a lúgosító ásványi sók és miben találhatók meg?

Kálium
Avokádó, spenót, szója csíra, lencse, paradicsom, brokkoli, uborka, cékla, sárgarépa, stb.

Magnézium
Tökmag, spenót, szója csíra, brokkoli, uborka, napraforgómag, paradicsom, zeller, mandula, stb.

Kalcium
Bazsalikom, karalábé, kakukkfű, spenót, brokkoli, zeller, kel, káposzta, zöldbab, aszparágusz, fokhagyma, kelbimbó

Nátrium
Avokádó, sárgarépa, káposzta, karfiol, kel, fejes saláta, petrezselyem, paprika, retek, napraforgómag, karalábé, stb.

Amikor nátriumról beszélünk, nem az asztali sóra, vagy a készételekhez hozzáadott sókra kell gondolni, hanem a tiszta nátriumra. dr. Robert Young szerint a manapság elterjedt asztali só méreg, mely nagy mennyiségben tartalmaz olyan vegyületeket, melyek ártalmasak az emberi egészségre.

Ma sokat hangsúlyozzák, hogy túl sok nátrium kloridot (konyhasót) eszünk, de valójában nem a nátriummal van az esetek többségében a gond, hanem a felesleges kloriddal. A klorid vizes fázisban a hidrogén atomhoz kötődve sósavvá alakul át, ami a legerősebb sav egyike. Gyomrunk is sósavval dolgozik. A klorid hiánya pedig igen csak ritka, főleg kisgyermekkori profúz hányás következtében alakulhat ki, felnőttben szinte soha. dr. Young a káliumot, nátriumot, kalciumot, magnéziumot nem klorid, hanem karbonát, hidrokarbonát formájában javasolja bevinni a szervezetünkbe, mert ott vizes fázisban ezek a hidrokarbonátok széndioxidra és vízre bomlanak, amiket könnyedén kilehelünk, míg a jótékony ionok benn maradnak a szervezetünkben a sejtjeink számára.
Forrás: Link
pacsakute, 2019. október 11. péntek, 22:22
Címkék: Robert Young, emberek 99%-a, igen szűken, egyensúlyt megbontani, fehér kenyér, transz zsírok,
Kommentek
Októberben 2,7 százalékos volt az éves infláció Csehországban
Az előző hónaphoz mérve októberben 0,5 százalékos volt az infláció. Szeptemberben viszont az idén első ízben negatív havi inflációt mértek Csehországban.

Októberben elsősorban az élelmiszerek drágultak, de magasabbak voltak a lakbérek, a villanyáram és más, lakhatási költségek.

Az élelmiszerárak átlagban 2,8 százalékkal voltak magasabbak, mint egy éve. Drágábbak voltak a húsok, hústermékek, a joghurtok. A legnagyobb mértékben, 25 százalékkal a burgonya ára emelkedett. A tömény alkoholos italok 4,1 százalékkal, a sör 3 százalékkal, a bor pedig 1,5 százalékkal volt drágább. Emelkedtek a dohánytermékek árai is.

Az alkoholnál és a dohánytermékeknél a közeljövőben további drágulás várható, mert emelkedni fog a fogyasztási adójuk.

A lakhatási kiadások terén a villanyáram 10 százalékkal, a gáz 3,6 százalékkal, a fűtés 5 százalékkal, a vízdíjak pedig 2,6 százalékkal drágultak. A lakbérek emelkedése 3,8 százalékos volt.

A másik oldalon tovább csökkent a ruházati cikkek és a lábbelik
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 11:41
Elemzők: továbbra is kettősség jellemzi az infláció alakulását
azonban leginkább technikai hatás, azaz a tavalyi alacsony bázisadatok állnak. Az átfogó mutatógyorsulása így vélhetően átmeneti lesz, és a jövő év második felétől az Erste Bank szakértőinek várakozása szerint 3 százalék környékére térhet vissza ismét az infláció.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője az MTI-hez eljuttatott kommentárjában arra mutatott rá, hogy tavasz óta először gyorsult az inflációs mutató. A piaci várakozással szemben bekövetkezett árszínvonal emelkedés egyértelműen az élelmiszerek árában bekövetkezett változásokhoz köthető. A sertésinfluenza hatása már a feldolgozott élelmiszerek árába is begyűrűzött. Ennek fényében érthető, hogy miért emelkedett a maginfláció is 4 százalékra, amiben azonban szerepet játszik a dohánytermékek jövedéki adójának emelése is. A tartós fogyasztás cikkek áralakulása viszont mérsékelte a mutatót.

Előre tekintve a friss adat azt is jelenti, hogy a szeptemberi mélypont után már októberben elindult és várhatóan az év végéig kitart az infláció
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 14:11
MNB: az élelmiszerek drágulása emelte a maginflációt októberben
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken kiadott jelentése szerint októberben a fogyasztói árak átlagosan 2,9 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel azelőtt, a maginfláció 4,0 százalékra emelkedett.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) által számolt és a tartósabb inflációs tendenciákat megragadni hivatott mutatók közül az indirekt adóktól szűrt maginfláció 0,3 százalékponttal 3,7 százalékra, a keresletérzékeny termékek inflációja 0,2 százalékponttal 3,3 százalékosra emelkedett, míg a ritkán változó árú termékek inflációja 0,1 százalékponttal 3,3 százalékosra lassult.

Az októberi inflációs adatokat értékelve a jegybank úgy ítélte meg, hogy a költségváltozásokra érzékenyebb termékek, mint az élelmiszerek és üzemanyagok szerepe az infláció emelkedésében enyhén emelkedett az előző hónaphoz képest.

Elemzésében a jegybank rámutatott: a feldolgozott élelmiszerek - szezonálisan igazított és adószűrt - árai emelkedtek októberben, amit elsősorban a tej és tejtermékek áremelkedése
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 10:51
KSH: októberben 2,9 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak
A maginfláció a szeptemberi 3,9 százalékosról 4,0 százalékra emelkedett ugyanúgy 0,1 százalékponttal, mint az átfogó mutató. A maginfláció májusban volt legutóbb ilyen magas, amikor idei tetőpontján, 3,9 százalékon állt a fogyasztói árindex.

Tavaly októberhez viszonyítva az élelmiszerek áremelkedése a szeptemberi 5,1 százalékról 5,4 százalékra fokozódott. Ezen belül gyorsult 15,5 százalékosra a sertéshús drágulása, a párizsi éskolbászféléké 10,8 százalékosra, a cukoré 8,1 százalékosra. A kenyér ára 6,7, a liszté 5,8 százalékkal volt magasabb a tavaly októberinél. Az idényáras élelmiszerek (burgonya, friss zöldség, gyümölcs) drágulása az előző havi 6,5 százalékról 5,3 százalékra szelídült. A zöldségek már 3,2 százalékkal olcsóbbak lettek, mint tavaly októberben, a gyümölcsök viszont 5,4 százalékkal drágábbak és a burgonyáért még mindig 14,7 százalékkal kellett többet fizetni.

Az üzemanyagok ára a szeptemberi 4,6 százalék után októberben is 4,0 százalékkal alacsonyabb volt, mint egy éve.

A
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 10:10
Az EU támogatást nyújt Jemennek a közszolgáltatások biztosítására és új munkalehetőségek teremtésére
Neven Mimica, a nemzetközi együttműködésért és fejlesztésért felelős EU-biztos kiemelte, a munkahelyteremtést és a gazdasági fejlesztéseket segítő uniós támogatás döntő jelentőségű az ország számára.

Ösztönözni fogja a magánszektort, különösen a földművelés és az állattenyésztésben tevékenykedő gazdasági szereplőket. Fokozza a gazdaság ellenálló képességét egy olyan országban, ahol az ötéves konfliktus miatt az lényegében leállt.

Az uniós támogatás emellett segíteni fogja a helyi önkormányzatokat az egészségügyi szolgáltatások biztosításában, az ivóvízhez és az élelmiszerekhez való hozzáférés, a kórházi ellátás és a higiéniai feltételek, valamint az oktatás minőségének javításában, és serkenti a hatékonyabb hulladékgazdálkodást - közölte az uniós biztos.

A megítélt uniós forrás 440 millió euróra egészíti ki a jemenieknek 2015 óta nyújtott humanitárius támogatást, valamint 323 millió euróra a fejlesztésre szánt támogatások összegét.
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 13:52
Ellenszavazat nélkül döntött a monetáris tanács az alapkamat tartásáról októberben
százalékon tartotta, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak. A jegybanki alapkamat 2016. május 25. óta 0,90 százalékon áll.

A tanácstagok véleménye szerint az elmúlt hónapban beérkezett makrogazdasági adatok a szeptemberi Inflációs jelentés előrejelzésével összhangban alakultak, az inflációs kilátásokban nem történt elmozdulás az előző döntés óta.

Szeptemberben az infláció 2,8, a maginfláció 3,9, míg az indirekt adóktól szűrt maginfláció 3,4 százalék volt. Az inflációt a feldolgozatlan élelmiszerek és az üzemanyagok árindexének csökkenése mérsékelte. A szeptemberi maginflációs adatokkal kapcsolatban több döntéshozó rámutatott, hogy a piaci szolgáltatások árindexének alakulását egy egyedi tétel, a telekommunikációs szektor kiugró áremelkedése befolyásolta.

A testület szerint az infláció várható alakulását meghatározó tényezőkben változatlanul kettősség figyelhető meg: az élénk belső kereslet emeli, míg a romló külső konjunktúra egyre inkább fékezi az áremelkedés ütemét. A nyári hónapokban a
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 16:22
Médiatanács: jövőre is 1,3 milliárd forintot nyerhetnek el a médiaszolgáltatók támogatásra
Az NMHH szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az 1,3 milliárd forinttal gazdálkodó, négy pályázati eljárással számoló terv 2020-ban a közösségi médiaszolgáltatók működési költségeinek, műszaki fejlesztésének, továbbá a helyi és körzeti médiaszolgáltatók állandó műsorainak gyártását támogatja.

A fenntartási és üzemeltetési költségek támogatására (rezsipályázat) idén is összesen 400 millió forint a pályázati keret a négy fordulóban, a műszaki fejlesztésekre együttesen 110 millió forint áll majd rendelkezésre a három forduló során.

A hír- és magazinműsorok készítésére a helyi és körzeti rádiók számára 300 millió forint, míg az ilyen típusú televízióknak 500 millió forint keretet hirdet meg a médiatanács négy-négy fordulóban. Utóbbi a tavalyihoz képest 10 millió forintos keretemeléssel került a támogatási tervbe, a többi támogatási célra megállapított összeg a tavalyival megegyező.

A közösségi szolgáltatók fenntartási és üzemeltetési költségeinek támogatásáról szóló pályázat
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 16:14
Tőzsdére megy a sütőipari Zalaco Zrt.
Berta László közölte: a jövőre fennállásának 70. évfordulóját ünneplő társaság elképzelései között szerepel egy nyitott, bárki által látogatható fejlesztési és oktatási centrum kialakítása. A kapcsolt vállalkozásaival együtt idén már várhatóan 12 milliárd forintos forgalmú cégcsoport pedig várhatóan 2022-23-ban jelenhet meg a tőzsdén, ami 3-6 milliárd forint tőkebevonást jelentene a hosszabb távú fejlesztések megvalósításához.

A cégcsoport vezetője hozzátette: a Zalaco szerepel a londoni tőzsde ezer inspiráló európai vállalatot felsoroló kiadványában, illetve a Budapesti Értéktőzsde 50 ígéretes céget bemutató kötetében is, vagyis a tőzsdék is felfigyeltek a társaságra.

A Zalaco tavaly 8,457 milliárd forint nettó árbevételt és 563 millió adózott nyereséget ért el, idén pedig várhatóan eléri a 10 - kapcsolt vállalkozásaival együtt a 12 - milliárd forintot. Jövő márciusban kezdi meg a termelést az újonnan épült üzem fagyasztott termékeket gyártó sora, ami önmagában évente további mintegy 6
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 12:11
Képek, videók
élelmiszerek kezelése
lacipecsenye
2013. április 16. kedd, 11:54
élelmiszerek éfakulcsa.jp
dnemethk
2013. február 16. szombat, 23:05
génkezelt élelmiszerek.jp
dnemethk
2012. július 22. vasárnap, 22:15
Alapvető élelmiszerek.jpg
pazpeti
2008. december 02. kedd, 23:56
alapvető élelmiszerek
magdaseppa
2007. november 12. hétfő, 10:07
Robert+De+Niro+Uma+Thu rma
liliana01
2019. szeptember 18. szerda, 19:01
roberta név.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:12
henike és roberta lánya..
zsokica45
2018. július 11. szerda, 10:39
rátonyi róbert.jpg
maroka
2018. július 01. vasárnap, 14:01
robert névdd.jpg
zsokica45
2018. június 16. szombat, 16:23
robert névc.jpg
zsokica45
2018. június 16. szombat, 16:22
DSCN0037Károly Róbert kir
irmus
2018. június 08. péntek, 06:20
TÓTH_RÓBERT-fotója.jpg
cserhat3
2018. május 16. szerda, 14:09
Julia Roberts
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:34
robert_redford.jpg
agica2004
2018. április 11. szerda, 20:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.