Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 14:52 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cseresnyés: a fogyasztóvédelmi hatóság eredményesen lép fel a megtévesztő termékeket értékesítő webáruházakkal
Az államtitkár hangsúlyozta, az e-kereskedelem kiemelt ellenőrzését indokolja, hogy a hat éve folyamatosan bővülő magyar kiskereskedelmi forgalomban az internetes értékesítés egyre nagyobb hányadot képvisel, aránya a 2017. évi 4,3 százalékról 2018-ban 4,5 százalékra, 2019 eddig eltelt időszakában 5,6 százalékra nőtt.

Keszthelyi Nikoletta, az ITM fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára ismertette, hogy tavaly február óta próbavásárlással 109 webáruházból 124 "csodát ígérő" terméket, szolgáltatást ellenőriztek. A termékek mindegyike megtévesztő információt tartalmazott, nem rendelkezett a beígért hatóanyaggal, a hatósági vizsgálódás miatt a webáruházak 30 százaléka önként elérhetetlenné tette rendelésüket Magyarországról.

Cseresnyés Péter kiemelte, a fogyasztóvédelmi hatóság 2017-ben és 2018-ban több mint 2000 webáruházat ellenőrzött, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a webáruházak a jogszabályokat betartják, jól működnek, a fogyasztók biztonságosan vásárolhatnak ezekben az üzletekben.

Keszthelyi Nikoletta szerint a csodát ígérő termékeket, szolgáltatásokat értékesítő webáruházak jellemzően agresszív magatartást tanúsítanak, rövid időt hagynak a döntésre a fogyasztónak. Jellemző az is, hogy népszerű bulvároldalakon jelentetik meg a hirdetést, amelyre kattintva jön elő az ajánlat, nincs cégelérhetőség feltüntetve, visszahívás alapján értékesítenek, nem valós szakértővel és megtévesztő fotóval illusztrálják a termékek jótékony hatását, jellemző továbbá a visszaszámláló óra megjelenítése az ajánlatra.

Ezeket a webáruházakat jellemzően fiktív cégek működtetik, nem biztosítják az elállási lehetőséget és nem lehet érvényesíteni a visszafizetést. Jellemzően az ilyen termékeket csak utánvétellel és készpénzben lehet megvásárolni, kikerülve a banki tranzakciót, a szürke zónában mozognak - mondta a helyettes államtitkár.

Keszthelyi Nikoletta beszámolt arról, hogy 2020-tól az Európai Unióban lehetőség lesz arra, hogy legalább két uniós tagállam jelzése alapján blokkolni lehet majd a tisztességtelenül működő webáruházakat. Ez aktívabb fogyasztóvédelmi jelenlétet jelent az e-kereskedelemben a fogyasztók és a tisztességes vállalkozások érdekében - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 08. kedd, 13:41
Címkék: Keszthelyi Nikoletta, Cseresnyés Péter, Európai Unióban, fogyasztóvédelmi hatóság, megtévesztő termékeket, államtitkár hangsúlyozta,
Kommentek
Koronavírus - Moszkva nem ad ki vízumot irániaknak, korlátozza a légiforgalmat Dél-Koreával
repülni a két ország között, amíg az összes orosz állampolgárt el nem szállítják Dél-Koreából. Az Aeroflotnak a kelet-ázsiai országból érkező járatait Moszkvában a seremetyjevói repülőtér F termináljában fogják fogadni, csakúgy, mint a Kínából érkező utasszállítókat.

Az intézkedéseket az S7 légitársaság a versenyszabadság korlátozásának minősítette.

A koronavírus terjedése ellen korábban bevezetett korlátozások hatályát április 1-jéig meghosszabbították.

Anna Popova, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet vezetője bejelentette, hogy a Diamond Princess üdülőhajóról Japánból Kazanyba menekített nyolc orosz utas közül háromnál kimutatták a koronavírus-fertőzést. Az evakuáltakat két hétig elkülönítik a tatárföldi főváros egyik szakintézményében.

Popova szerint a fertőzés lefolyása könnyű, a Japánból hazatérő emberek egyike sem lázas, és nem mutatták ki náluk a heveny légúti fertőzés tüneteit.

Vlagyivosztokban kedden a hajó további hét orosz utasát helyezték kéthetes megfigyelés
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 17:12
Koronavírus - Vuhanból Nyugat-Szibériába szállítják át a hazatérni kívánó oroszokat
védekezést irányító orosz miniszterelnök-helyettes közölte, hogy Oroszország Vuhanból és Hupej tartományból 147 embert szállít haza. Többségük orosz, de van közöttük tíz fehérorosz, három kazah, egy örmény és egy ukrán állampolgár is.

Golikova azt mondta, hogy a hazatérők klinikailag egészségesek, és hogy a kínaiak a fertőzés szimptómáival senkit sem engednek elhagyni az országot. A hazatérőket Tyumeny megyében fogják két hétig karanténban, megfigyelés alatt tartani.

Anna Popova, a fogyasztóvédelmi felügyelet vezetője arról számolt be, hogy a hazatérők számára létrehozott, dupla kerítéssel körbevett rehabilitációs központot a nemzeti gárda katonái fogják őrizni.Az orosz belügyminisztérium kedden bejelentette, hogy elkészült annak a törvénytervezetnek a szövegezésével, amely lehetővé teszi majd a veszélyes betegséggel megfertőzött migránsok kitoloncolását. A jogszabály-tervezet értelmében a deportálható külföldiek az új koronavírus mellett a HIV, a B és a C típusú hepatitisz, a tbc, a
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 23:13
Koronavírus - Megkezdődött az orosz állampolgárok hazaszállítása Vuhanból
és gyógyszerkészítményekből. Korábban sajtójelentésekből az derült ki, hogy a maszkok mind a fővárosi gyógyszertárakban, mind az online forgalmazóknál elfogytak.

Krajevoj közölte, hogy Oroszországban eddig nem dolgoztak a vakcina előállításán, mert még mindig nem áll rendelkezésre a klinikai kísérletekhez szükséges fajtaváltozat az új koronavírusból. A tisztségviselő szerint eredeti élő vírus birtokában az oltóanyag 2-5 hónap alatt fejleszthető ki.

Vjacseszlav Szmolenszkij, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) helyettes vezetője a parlamenti alsóház egészségügyi bizottságának ülésén hangsúlyozta, hogy az új kínai koronavírus nem válogat, nemzetiségüktől és etnikai gyökereiktől függetlenül támadja meg az embereket. Rámutatott, hogy a fertőzöttek többsége azért kínai, mert a betegség epicentruma a kínai Hupej tartományban van

Krajevoj ugyanezen a tanácskozáson kérdésre válaszolva azt mondta, hogy sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudja azokat a sajtóban megjelent állításokat,
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 13:02
ITM: minden vizsgált mosószer megfelelt az előírásoknak
Az ITM keddi közleménye szerint a labor a címkén feltüntetett összetevők megfelelőségét, a csomagolás zártságát vizsgálta, és tesztelte a termékek mosási hatékonyságát is. A vizsgálat során kávéból, fűszerpaprikás olajból, spenótból és meggyléből azonos mennyiséget vittek fel egyforma fehér textilmintákra, majd azokat 24 órás száradás után automata mosógéppel, mindenben megegyező körülmények között, 40 Celsius fokon kimosták. A mosáshoz a mosószerek csomagolásán feltüntetett, közepesen kemény vízhez és közepesen szennyezett ruhához ajánlott adagolásokat alkalmazták. Mivel egyik vizsgált mosószer sem kifejezetten folteltávolításra tervezett termék, a mosás nem tüntette el teljesen a foltokat, azok csak elhalványodtak.

A laboratórium az ár-érték arány vizsgálata során a beszerzési árak alapján kiszámolta, hogy az egyes mosószerek használatával közepes vízkeménység esetén mennyibe kerül egy átlagos adag, vagyis 4-5 kilogramm közepesen szennyezett ruha kimosása. A legolcsóbb terméknél valamivel több
velemenyezd, 2020. február 04. kedd, 09:41
Koronavírus - Oroszország arra készül, hogy kitoloncolja a fertőzött külföldieket
Misusztyin szerint a kormány által megalakított operatív törzs ellenőrzése alatt tartja a helyzetet, és Oroszországban megvannak a védekezéshez szükséges gyógyszerek és eszközök. Rámutatott, hogy a nemzeti védekezési terv a megbetegedett külföldiek kitoloncolása mellett lehetővé teszi más korlátozó intézkedések, egyebek között az elkülönítés és a karantén bevezetését is.

A kormányfő a koronavírus-helyzetre való tekintettel kezdeményezte az orosz befektetési fórum elhalasztását, amelyet Szocsiban február 12. és 14. között terveztek megtartani.

Tatyjana Golikova, a védekezésért felelős miniszterelnök-helyettes közölte: az orosz légierő gépei hétfőn indulnak Kínába, hogy kimenekítsék a leginkább fertőzött Hupej tartományból az onnan hazatérni kívánó mintegy 130 orosz állampolgárt. Hozzátette, hogy Oroszország hamarosan humanitárius segélyt küld Kínába, s az ehhez szükséges papírmunka már elkezdődött.

Az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) szerdán azt javasolta az orosz
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 11:51
Európai Bizottság: az online vásárlásokat kínáló honlapok kétharmada nem felel meg a a fogyasztóvédelmi előírás
A vizsgálat során közel 500 - főként ruházati cikkeket, cipőket, bútorokat, háztartási cikkeket és elektromos készülékeket értékesítő - webshopot vizsgált 27 uniós tagország fogyasztóvédelmi hatósága.

A bizottság emlékeztetett arra, hogy a fogyasztók jogairól szóló uniós irányelv értelmében online vásárlás esetén minden fogyasztónak joga van ahhoz, hogy egyértelmű, helytálló és közérthető tájékoztatást kapjon a kiszállítás módjáról, az elállási jogról és a termékhiba esetén igénybe vehető jogi garanciákról.

A vizsgált honlapok esetében - amelyek kapcsán a hatóságok további ellenőrzést látnak szükségesnek - azt állapították meg, hogy közel 50 százalékuk nem adott egyértelmű tájékoztatást a termékek visszaküldésére vonatkozó határidőről.

Több mint 20 százalékuk nem tüntette fel kezdettől fogva a teljes árat, és 33 százaléknál több nem tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy legalább kétéves szavatossági idő illeti meg őket, amely alatt a kereskedőnek meg kell javíttatnia, vagy ki kell
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:49
Koronavírus - Két fertőzöttet találtak Oroszországban
Ez volt az első eset, hogy a vuhani eredetű kór felbukkant Oroszországban. Az egyik fertőzöttnél a Bajkálontúli területen, a másiknál Tyumeny megyében diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést.

Mindkét érintett kínai állampolgár. Anna Popova, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője közölte, hogy a betegség oroszországi terjedésének veszélye nem áll fenn, mert mindkét fertőzöttet elkülönítették.

A hónap folyamán korábban egyébként mindét fertőzött megfordult Kínában. Popova szerint mindkettőjüknél heveny légúti fertőzéses megbetegedést észleltek, némi lázzal. Betegségük az orosz szakértő szerint könnyű lefolyású, állapotuk stabil.

Popova bejelentette, hogy a járvány miatt Oroszország megkezdte állampolgárainak evakuálását a kínai Hupej tartományból és Vuhan városból. Mint mondta, az érintettek - számuk a sajtóban megjelent adatok szerint mintegy 600 fő lehet - választhatnak a hazatérés és a maradás között. Azokat, akik a hazaszállítás mellett döntenek, 14 napig
velemenyezd, 2020. január 31. péntek, 20:45
Koronavírus - A Kínával szomszédos orosz régiók szüneteltetik a határátkelést
alapján Blagovescsenszk és Hejhe között ideiglenes "ablakot" nyitottak meg 169 személy, köztük hat lakhatási engedéllyel rendelkező kínai oroszországi repatriálására.

A pekingi orosz nagykövetség szerint a karantén miatt mintegy 140 orosz állampolgár rekedt a járvány gócpontjának számító Hupej tartományban. Az orosz diplomaták tárgyalásokat folytatnak elszállításukról, ám a kínai hatóságok a külföldi állampolgárok esetében is ragaszkodnak a megelőző intézkedések betartásához.

Az orosz fogyasztóvédelmi hatóság (Roszpotrebnadzor) kedden közölte, hogy eddig 103 olyan, légúti fertőzésben megbetegedett személyt vizsgáltak meg, akikről feltételezték, hogy betegségüket a vuhani eredetű koronavírus okozta. A gyanú a vizsgálatok során egyetlen esetben sem nyert megerősítést.

A moszkvai polgármesteri hivatal kedden operatív stábot állított fel az illetékes fővárosi és a szövetségi szervek tevékenységének összehangolására a koronavírus terjedésének megakadályozásában. A testület megkülönböztetett
velemenyezd, 2020. január 28. kedd, 12:32
Képek, videók
Eredményesség-NYÍRFAKÉ REG
1vargaildyko
2016. október 14. péntek, 06:17
Eredményesség-MÁRVÁNY
1vargaildyko
2015. november 21. szombat, 06:04
Eredményes,nyugodt hetet
zsoka1953
2011. január 25. kedd, 12:32
Az Eredményes Horgászat T
rambobby
2007. március 18. vasárnap, 23:13
Megtévesztő cumi
mandala1946
2013. február 22. péntek, 11:29
megtévesztő
solanum
2006. július 08. szombat, 14:51
Keszthelyi Festetics Imre
topo
2014. szeptember 01. hétfő, 20:35
Kevert cseresnyés süti
dupalymaria
2009. november 22. vasárnap, 14:25
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.