Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 23:42 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Olaszország egész területén elrendelték a legmagasabb fokozatú óvintézkedéseket
A kormányfő elmondta, a rendelkezést még az éjszaka aláírja, így az kedd reggel életbe lép. Az intézkedés - a jelenlegi tervek szerint - április 3-áig tart, addig országszerte szünetel az oktatás is.

Az intézkedések, amelyeket az északi Lombardia tartományban és további 15 városban már két napja bevezettek, minimálisra korlátozzák a lakosság mozgását, a lakóterületet csak engedéllyel lehet majd elhagyni.

Nincs többé "vörös zóna", egész Olaszországra ugyanazok az egészségügyi óvintézkedések vonatkoznak. "Maradjatok otthon!" - szólította fel az olaszokat Giuseppe Conte.

Közölte, hogy az utcára ki lehet menni, de kerülni kell a csoportos találkozókat. A tömegközlekedés továbbra is működik, de városát csak az hagyhatja el munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap. Felfüggesztették az olasz labdarúgó-bajnokságot is.

"Tudom, hogy nehéz megváltoztatni mindennapi életünket, de azonnal cselekedni kell, nincs több idő a fertőzöttek számának jelentős növekedése miatt" - mondta a miniszterelnök.

Olaszországban napról napra több mint ezerrel emelkedik a diagnosztizált fertőzöttek száma: számuk meghaladta a kilencezret, a halálos áldozatok száma 463. Utóbbiak több mint nyolcvan százaléka hetven év feletti. Olaszországban a lakosság majdnem egyharmada 65 évnél idősebb.

Giuseppe Conte magyarázata szerint az egészségügyi óvintézkedések legmagasabb fokozatra emelését országos szinten az indokolta, hogy hiába az Észak-Olaszországban vasárnap bevezetett szigorítások, gyorsan kiderült, hogy ezeket nem mindenki tartja be. Olaszország más részén is sokan felelőtlenül viselkedtek - hangoztatta a miniszterelnök, példaként hozva fel, hogy vasárnap tele voltak az olaszországi éttermek és szórakozóhelyek az előírásokat semmibe vevő fiatalokkal és családokkal. Az első intézkedések bejelentése után az északi régiókból több ezren indultak el a déli tartományok irányába.

"Mindenkinek azonnal le kell mondani valamiről a legfontosabb közös jó, a közegészség védelmében. Áldozatot kell hozni, a nagyszülők, az idősek védelmében" - hangsúlyozta Giuseppe Conte. Emlékeztetett arra, hogy a kormányrendeletek megsértése bűncselekménynek számít. Legalább 200 eurós bírságot, valamint több hónapos börtönbüntetést vonhat maga után.

A most már egész Olaszországra érvényes rendelkezések között szerepel a múzeumok, mozik, színházak, templomok, edzőtermek, uszodák bezárása. A presszók, éttermek, sörözők este hatig tarthatnak nyitva, és a pincéreknek legalább egy méteres távolságot kell tartaniuk a vendégektől.

Felfüggesztettek minden közösségi, csoportos vagy tömegeseményt, legyen szó sportról, kulturális vagy tudományos találkozóról. A római minisztériumokban bevezették a távmunkát. A parlament is szünetelteti munkáját. A 65 év felettieknek egyáltalán nem tanácsolják, hogy kimenjenek az utcára.

Az olasz gyerekorvosok felhívták a tanulók figyelmét arra, hogy az iskolai kényszerszünet nem számít vakációnak, és felszólították őket, hogy ne csődüljenek az utcákra, terekre, parkokba. Nem tilos az utcára lépés, de aki nem jár munkába, vagy nincs más sürgős tennivalója, a legjobb, ha otthon marad, minimálisra csökkentve a másokkal való találkozást.

Bejelentették, hogy azonnali hatállyal lezárják az összes olaszországi sípályát, mivel sokan vakációként értelmezték a fertőzés miatt elrendelt munka- és oktatási szünetet.

A 16 milliós észak-olaszországi területek bevezető országútjain hétfő délután megjelentek a katonák, a rendőrség és a csendőrség ellenőrzési pontjai. A térségből ki- és belépni - a külföldieknek is - kizárólag engedéllyel szabad: az ehhez szükséges formanyomtatvány már fent van a belügyminisztérium honlapján. Hasonlóképpen ezzel az engedéllyel hagyható el a térség a vasútállomásokról és a repülőterekről is. Aki megsérti az előírásokat, tehát elhagyja a kijelölt területet, vagy engedély nélkül lép be, bírságot kockáztat és több hónap börtönt.

Az országos intézkedések ezt a modellt követik: a belügyminisztérium még nem közölte, hogy az Olaszországban tartózkodó külföldiek maradhatnak-e, és miként ellenőrzik majd a városok, tartományok közti közlekedést. Az áruszállításra nem vonatkoznak a korlátozások.

Giuseppe Conte kedden egyeztet az ellenzéki pártok vezetőivel. Elemzők a két hete tartó egészségügyi óvintézkedések okozta gazdasági veszteséget már több mint 10 milliárd euróra becsülik.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 23:28
Címkék: Giuseppe Conte, legmagasabb fokozatú, kormányfő elmondta, éjszaka aláírja, kedd reggel, jelenlegi tervek,
Kommentek
Bubópestises eset miatt óvintézkedéseket vezettek be Észak-Kínában
A Belső-Mongóliában található Bajannurban hármas fokozatú - a négyes skálán a második legerősebbnek számító - készültséget vezettek be, miután a városban vasárnap egy pásztort a betegséggel diagnosztizáltak. Az év végéig érvényes készültségi fokozat alapján a területen tilos mindazon állatok vadászata, fogyasztása és szállítása, amelyek a pestisfertőzést hordozhatják. A lakosságot emellett arra kérik, hogy jelentsenek minden gyanús esetet vagy mással nem magyarázható lázas tünetet, illetve a beteg vagy elhullott mormotákat.

A terület északi szomszédjában, Mongóliában a múlt héten két bubópestises esetről számoltak be. A mongol egészségügyi minisztérium szerint a fertőzéseket feltehetően mormotahús fogyasztása okozta.

A pekingi járványügyi központ arra figyelmeztette a Belső-Mongólia vidéki területeire utazókat, hogy fokozottan ügyeljenek a védekezésre, tartsák magukat távol a vadállatoktól, ne fogyasszanak vadhúst, valamint ne táborozzanak a szabadban. Mindazokat, akik lázas tünetekkel
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 09:41
Koronavírus - Felmérés: a romániai alkalmazottak 80 százaléka belföldön töltené idei szabadságát
A megkérdezettek 42 százalékát aggasztja az, hogy sokan nem tartják be a járvány megfékezése érdekében hozott óvintézkedéseket, 23 százalékuk pedig attól tart, hogy a járvány második hulláma felboríthatja vakációs terveit.

A felmérés szerint a romániai alkalmazottak csaknem 75 százaléka nem vette még ki idei szabadságát, és alig 42 százalékuk tervezi ezt megtenni a közeljövőben. A megkérdezettek több mint 57 százaléka a román tengerpartra, vagy a hegyekbe készül nyaralni, csaknem egynegyedük pedig otthon töltené szabadságát.

A válaszadók 21 százaléka állította azt, hogy a szabadság után két hétig otthonról fog dolgozni, hogy csökkentse a kollégák esetleges megfertőzésének veszélyét, 28 százalékuk egész évben folytatja a koronavírus-járvány miatt bevezetett távmunkát, 29 százalékuk pedig a szabadsága után minden óvintézkedés nélkül vissza fog térni munkahelyére.

Ami a hivatali utakat illeti, a megkérdezettek csaknem 88 százaléka azt állította, hogy sehova sem utazik az idén, 10 százalékuk
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 12:42
Koronavírus - Az illetékes miniszterek nem szavazták meg az egészségügyi minisztérium által javasolt korlátozás
hogy bevezessék a "távvizsgákat" a felsőoktatásban a koronavírus fertőzés terjedésének megakadályozása, de végül erről sem született megállapodás, a tanácskozás döntések nélkül ért véget. A koronakabinet hétfőn ismét összeül a vitás kérdések rendezésére.

A június eleje óta ismét lábra kapott járvány sajátossága, hogy az egyre magasabb esetszám ellenére alig emelkedik a súlyos betegek, és a lélegeztetőgépre szorulók száma, ami a korlátozások ellenzői szerint feleslegessé teszi az újabb óvintézkedéseket.

Közben az fertőző betegségekkel foglalkozó izraeli, orvosokból álló szövetség vasárnap arra figyelmeztetett, hogy növekszik az új vírushordozók átlagéletkora, és azonnali beavatkozásra van szükség a járvány megfékezésére, különben elveszítik az események ellenőrzésének lehetőségét.

A szakemberek a tesztelés növelését, valamint a fertőzöttek korábbi érintkezéseinek gyors feltérképezését javasolták, valamint a betegeket kezelő személyzet jobb védelmét, a hatékony gyógyszerek jegyzékének
velemenyezd, 2020. június 28. vasárnap, 15:10
Koronavírus - A Tigáz is visszaáll a járvány előtti üzemmenetre
Az óvintézkedéseket betartva jövő héttől elkezdődik a munka a Tigáz irodáiban, és már dolgoznak az ügyfélszolgálatok újranyitásán is. A ügyfelek ingatlanjaiban ismét elvégzik a szerelési munkákat, megbízásukra pedig a DL Délalföldi Leolvasó Szolgáltató Kft. munkatársai szerda óta ellenőrzik a fogyasztásmérők állását.

A közlemény szerint a menedzsment sikeresnek ítélte az átállást a veszélyhelyzetre, méltatva az ügyfelek együttműködését és a munkatársak helytállását.

A hónap eleje óta a szolgáltatók egymás után jelentik be a rendkívüli intézkedések enyhítését. A Nemzeti Közművek (NKM) hétfőn közölte, hogy fokozatosan visszaáll a rendes üzemmenetre. Az elosztó társaságok újrakezdik a villamosenergia- és földgáz-fogyasztásmérők leolvasását. Az E.ON szintén hétfő óta ellenőrzi ismét a mérőállásokat. A Főtáv ügyfélszolgálati irodái már június 4-én kinyitottak.
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 13:02
Koronavírus - Az ausztriai Ischgl síterep lakóinak csaknem a fele átesett a fertőzésen
Az innsbrucki Orvostudományi Egyetem Ischgl lakóinak 80 százalékát vizsgálta abból a szempontból, átestek-e a koronavirus-fertőzésen, anélkül, hogy tudtak volna róla. A vizsgálatból az derült ki, hogy az abban részt vevő 1 473 ember több mint 42 százalékának szervezetében megtalálható a kórokozó ellen termelt antitest. Az emberek jelentős része nem tapasztalt tüneteket.

Tirol tartományról, azon belül Ischgl településről korábban az terjedt el: mind a tartományt, mind a települést felelősség terheli azért, hogy Európa jelentős részében elterjedt a koronavírus. A helyi vezetőket egyebek mellett azzal vádolják, hogy nem hoztak időben óvintézkedéseket, még akkor sem, amikor több külföldi, köztük izlandi turista koronavírus-tesztje pozitív lett.

Ausztriában eddig 17 401 ember kapta meg a fertőzést, közülük 16 320-an meggyógyultak. Jelenleg 459 aktív beteget tartanak nyilván.
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 19:32
Koronavírus - Ügyészek hallgatják meg az olasz kormányfőt a járványintézkedésekről
legmagasabbnak a halálozási arány a világban. A drámai helyzetet bizonyították a felvételek, amelyek a koporsókat távolabbi krematóriumokba szállító katonai kamionokat örökítették meg. A rokonok beszámolói szerint szeretteik "eltűntek", sem elbúcsúzni, sem eltemetni nem tudták őket.

Az ügyészség a helyi és országos döntéshozók esetleges felelőségét vizsgálja. Arra keres választ, hogy Lombardia vezetői és a kormány a járvány terjedésének első fázisában időben rendelte-e el a régiót érintő óvintézkedéseket, a kijárási korlátozást, a kórházak és idősotthonok lezárását. Az elhunytak rokonai szerdán a milánói bíróság előtt tüntettek, azt hangoztatva, hogy szeretteiknek nem kellett volna meghalniuk, ha a hatóságok időben lépnek.

A járvány olaszországi és európai terjedésének egyik gócpontjaként ismert Lombardiában a február 21-ére virradó éjszaka azonosították az egyes számú betegként ismert 38 éves, Mattia nevű férfit. Codognót és térségének további kilenc önkormányzatát, 45 ezer lakossal, február
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 14:02
Amerikai előválasztások - Floridában lesz a republikánusok elnökjelölt-állító konvenciója
ünnepet" és "gazdasági fellendülést" ígért Floridának a konvenció megrendezésével.

A republikánusok elnökjelölt-állító konvencióját eredetileg az észak-karolinai Charlotte-ban tervezték, de Roy Cooper, az állam demokrata párti kormányzója kijelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tudnak minden résztvevőt fogadni, és a konferencia csak korlátozott létszámú vendéggel, szigorú óvintézkedések közepette tartható meg. A Republikánus Párt vezetősége ugyan részletes tervet adott le az óvintézkedéseket illetően, de végül nem sikerült egyezségre jutnia Cooper kormányzóval.

Georgia és Florida vetélkedett a konvenció megrendezéséért. Lenny Curry, Jacksonville polgármestere, aki korábban a Republikánus Párt floridai elnöke volt, kifejezetten lobbizott a konvencióért, és Ron DeSantis, Florida republikánus kormányzója is támogatta az ötletet.

Bár a konvenció hivatalos ügyeinek intézése és találkozói Charlotte-ban lesznek, a jelentős beszédeknek és felszólalásoknak Jacksonville ad otthont. Donald
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 07:03
Koronavírus - Törökországban egyre inkább a stagnálás jeleit mutatja az új esetek száma
Mindazonáltal a mutató az április 11-ei 5138-as érték óta jelentősen csökkent, május 2-án esett kétezer, május 20-án pedig ezer alá, pénteken 930-on, szombaton 878-on állt.

A friss adatok szerint az elmúlt napban 23-an vesztették életüket a vírus okozta szövődményekben, így a halálos áldozatok száma 4692-re nőtt. A halálozások napi száma szintén május 18. óta ugyancsak nagyságrendileg azonos szinten mozog, 18 és 34 között váltakozik. A csúcspont április 19-én volt, amikor 127 ember halt meg. A pénteki adat 18, a szombati 21 volt.

Vasárnap hosszú hetek után először emelkedett mind az intenzív osztályon fekvő, mind a gépi lélegeztetésre szoruló betegek száma, az előbbi 591-ről 613-ra, az utóbbi 264-ről 274-re. A gyógyultak száma 1922-vel 135 ezer 322-re nőtt, ők teszik ki tehát az összes eset több mint 79,5 százalékát. A 83 milliós országban a hatóságok eddig több mint 2,3 millió vírustesztet végeztek el.

A kis-ázsiai ország május 4-étől lépett át a járvány elleni védekezés második
velemenyezd, 2020. június 07. vasárnap, 20:43
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
A legmagasabb IQ-val rend
sanci81
2017. június 03. szombat, 15:14
A föld legmagasabb pontja
sanci81
2017. június 03. szombat, 14:54
A legmagasabb IQ-val
sanci81
2017. február 07. kedd, 17:48
A legmagasabb IQ-val
sanci81
2015. december 09. szerda, 16:34
Erdély legmagasabb útja
wob
2015. október 07. szerda, 19:25
A bölcsesség legmagasabb
pacsakute
2015. szeptember 11. péntek, 13:35
Harry herceg -legmagasabb
agica2004
2015. augusztus 20. csütörtök, 19:37
0 legmagasabb szob or.png
lovaszmarika
2013. augusztus 27. kedd, 13:37
0 legmagasabb Dubai.png
lovaszmarika
2013. augusztus 27. kedd, 13:37
A Legmagasabb zászlórúd,É
farkas1945
2010. december 11. szombat, 20:55
Velence Olaszország.jpg
pacsakute
2020. január 18. szombat, 23:37
Olaszországban . jpg.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:17
szentkép_olaszország02 17.
maroka
2018. február 19. hétfő, 08:51
híd-Olaszország.jpg
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.