Belépés
2019. október 22. kedd | 43. hét | 295. nap | 11:10 | Előd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rekordrészvétel a VI. Európai Speciális Olimpia Tenisz Napon
Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a megnyitón azzal köszöntötte a sportolókat és a vendégeket, hogy a sportpályán "mindenki egyenlő, határ a csillagos ég", majd hozzátette: "mindannyian egyek vagyunk és egyért dolgozunk, a tenisznek pedig közösségformáló ereje van".

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség tájékoztatása szerint Ughy Attila, Budapest XVIII. kerületének polgármestere hősöknek, példaképeknek nevezte a speciális olimpikonokat, akik - mint mondta - pozitív példával szolgálnak mindenkinek és teljesítményükkel világraszóló elismeréseket érnek el a pályákon, stadionokban.

A társadalmi érzékenyítés és az inklúzió - szemléleti befogadás és elfogadás - jegyében rendezett eseményen ott volt többek között Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott olimpiai bajnok szövetségi kapitánya, Fábián László ötkarikás aranyérmes öttusázó, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója, valamint Gubacsi Zsófia és Gálfi Dalma korábbi, illetve jelenlegi profi teniszező.

A tenisznapon részt vettek a Világjátékokon sikeresen teljesítő és érmeket szerző játékosok, így Keresztesi Alexandra, Cservenka István, Kelemen Zsombor és Sárosi Balázs, valamint a világbajnoki ezüstérmes egyesített páros tagjai: Begovics Éva és Böcz Gabriella.

A legnagyobb érdeklődés - amint az a közleményből kiderül - az egyesített párosok játékát kísérte, melyben egy speciális olimpikon és egy sztársportoló bizonyította, hogy a pályán nincsenek különbségek. Szabó Győző, Köllő Babett, Mérai Kata színművész, Harsányi Levente műsorvezető és Rakonczai Viktor zenész is pályára lépett.

A rendezvény az idén harmincéves Magyar Speciális Olimpia Szövetség egyik kiemelt versenye.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:11
Címkék: Európai Speciális Olimpia Tenisz Napon, Szabó Tünde, Magyar Speciális Olimpia Szövetség, Ughy Attila, Budapest XVIII, Märcz Tamás,
Kommentek
Hollik: a bevándorláspárti magyar ellenzék szembemegy a magyar emberek akaratával
szocialisták és a momentumos képviselők bevallottan azért áskálódtak, hogy szerdán ne szavazzák meg a kormánypártok EP-képviselőit több bizottság vezető tisztségére - mondta.

Hozzátette: a magyar ellenzék azzal dicsekszik, hogy megpróbálják megakadályozni a magyar kormánypárti képviselők bizottsági kinevezését.

Hollik István rámutatott: ezzel az ellenzéki képviselők szembemennek a magyar emberek akaratával és képviseletével egyaránt. Felidézte, hogy a május EP-választáson a magyar emberek rekordrészvétel mellett úgy döntöttek, hogy nagyrészt kormánypárti képviselőket bíznak meg Magyarország EP-képviseletével.

A kormányszóvivő hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP az ellenzéki pártokat messze megelőzve, a szavazatok 53 százalékát kapta meg a magyar emberektől.

A magyar emberek döntése tehát, hogy az országnak járó 21 parlamenti mandátumból 13-at a Fidesz és a KDNP képviselői kapnak meg, míg az ellenzéki pártok ennek csak a töredékét.

Hollik István kiemelte: a kormánypárti képviselők ennek
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 15:52
Krónika 2. rész (napirend előtt: 3-as metró, költségvetés, önkormányzati választás)
Párbeszéd: Karácsony Gergely élő és élhető Budapestet hozna létreTordai Bence (Párbeszéd) az elmúlt napokban elrendelt hőségriadó és a Budapesten megdőlő hőségrekordok kapcsán arról beszélt: Karácsony Gergely a hétvégén lement a 3-as metróba, ahol 34,8 fokot mért a szerelvényekben. A kormánypárti tapsra reagálva megjegyezte: "Önökkel, a luxusjobboldallal ellentétben, mi tisztességes képviselők tömegközlekedéssel és kerékpárral is járunk rendszeresen és érezzük, milyen ez a hőség". Szerinte a metróban tapasztalható hőség annak a következménye, hogy a kormányoldal "orosz barátai" olyan metrókocsikat voltak csak hajlandóak szállítani, amelyekben nincsen klímaberendezés.

Hiába adtak az észtek 9 milliárddal olcsóbb ajánlatot, "önöknek Putyint kell kiszolgálni" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: ezért remélik, hogy Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely lesz, aki élő és élhető várost hozna létre a budapestiek támogatásával. Szerinte Tarlós István "elvesztette főpolgármester-
velemenyezd, 2019. június 17. hétfő, 15:32
Maccabi Európa Játékok - Rekordrészvétel, Áder János nyitja meg a játékokat
Amint a játékok központi helyszínén, a Ludovika Campuson megtartott pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, az augusztus 7-éig tartó rendezvénysorozatra 40 országból 3000 résztvevő érkezik, köztük 2200 versenyző, s ez rekordrészvételnek számít a játékok 90 éves történetében. A sportolók 24 sportág 63 versenyszámában mérik össze tudásukat. Az akkreditációk alapján a legidősebb sportoló egy 1933-ban született amerikai bridzsversenyző lesz, míg a legfiatalabb egy 2009-es születésű litván sakkozó.

Jusztin Ádám, a Maccabi VAC elnöke közölte: a legnagyobb a 297 fős német delegáció lesz, Magyarország szintén rekordszámú, 214 sportolóval képviselteti magát.

Hozzátette: közülük 56 junior, 84 felnőtt és 74 szenior korú sportoló lesz, akik összesen 15 sportágban állnak majd rajthoz. A legidősebb magyar induló 81, a legfiatalabb 13 éves.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a játékok védnöki testületének vezetője kiemelte: a budapesti központú Maccabi Európa Játékok minden idők legnagyobb magyarországi
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 12:31
EU-tisztújítás - Kovács Zoltán: a kormány sem Weber, sem Timmermans jelöltségét nem támogatja
Kovács Zoltán a kormányülés szünetében kifejtette: az európai parlamenti (EP-) választáson a Fidesz-KDNP rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet aratott, így Orbán Viktor miniszterelnök újfent megerősített mandátummal, megerősített formában képviselhette a magyarok érdekeit és szempontjait az európai uniós tagállamok állam- és kormányfőinek keddi brüsszeli csúcstalálkozóján.

Az államtitkár ezzel kapcsolatban ismét leszögezte: a kormány sem Manfred Weber, sem pedig Frans Timmermans jelöltségét nem tudja támogatni. Leginkább azért - indokolta -, mert Manfred Weber az elmúlt hónapokban többször megsértette a magyarokat, Frans Timmermans pedig "gyakorlatilag folyamatosan hazudott" Magyarországgal kapcsolatosan az EP-választási kampányban.

Manfred Webertől két nyilatkozatot is felelevenített Kovács Zoltán. Egyrészt azt, amikor márciusban az Európai Néppárt csúcsjelöltje kijelentette - idézte -, hogy a magyar kormánypártok szavazataival nem akar bizottsági elnök lenni; másrészt azt, amit tavaly
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 15:05
Szkander Eb - Ezer versenyzőt várnak Balatonfüredre
sajtótájékoztatón esett szó, amelyen az európai (EAF) és a hazai szövetség (MSZSZ) vezetői ünnepélyesen aláírták a 2020-as Eb balatonfüredi megrendezéséről szóló szerződést.

Aszen Hadzsitodorov, aki a sportági világszövetség (WAF) elnöke is, kiemelte, hogy 2017-ben Magyarország - akkor budapesti színhellyel - már kiváló házigazdának bizonyult a szkander-világbajnokság hibátlan lebonyolításával, és biztos benne, hogy hasonlóképpen magas színvonalú esemény lesz majd Balatonfüreden is, ahol rekordrészvételre számít.

Csabai Attila, a Magyar Szkander Szövetség első embere, aki a nemzetközi és az európai szövetség alelnöke is egyben, elmondta, hogy május 16. és 24. között rendezik meg az Eb-t, amelyen a felnőttek és a juniorok mellett parasportolók is indulnak.

Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár szerint újabb mérföldkőhöz érkezett a szkandersport.

"2017-ben beleláttam ebbe a csodálatos sportágba, látványos és eredményes világbajnokságot rendezett akkor Budapest, nem
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 13:11
Évértékelő - Kormányválság, megyei választások és konfliktus az állami vezetők között 2017-ben Szlovákiában
ereje, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke, Andrej Danko felmondta a koalíciós szerződést. A váratlan bejelentés egy több, mint egy hónapon át tartó koalíciós válságot indított el, s azt csak a koalíciós szerződés kiegészítésével sikerült lezárni. A megújult dokumentum leginkább formálisnak tűnő változásokat tartalmazott a korábbihoz képest.

Novemberben megyei választást tartottak Szlovákiában. Az ország történetének ötödik megyei választása több meglepetést is hozott. Egyrészt a voksolás rekordrészvétel mellett zajlott, másrészt pedig jelentősen gyengültek a Fico vezette Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) pozíciói a megyei önkormányzatokban, ahol a jelöltjeiket javarészt széles koalícióban indító jobbközép és liberális ellenzéki pártok előretörése volt megfigyelhető.

Jól szerepelt a megyei választásokon a felvidéki magyar párt, a Magyar Közösség Pártja (MKP) is, amely a pártok szintjén a harmadik legerősebb eredményt hozta, s több mint háromszor annyi mandátumot szerzett, mint a Bugár Béla vezette
velemenyezd, 2018. január 03. szerda, 07:04
Katalán választás - Szokatlanul hosszú sorok voltak délelőtt a szavazóhelyiségeknél
A helyi parlamenti választáson 9 és 13 óra között a választásra jogosultak 34,7 százaléka adta le szavazatát. A legutóbbi, 2015-ös voksolás alkalmával ez az arány 35,1 százalék volt - ismertette a hivatalos adatokat Juan Antonio Puigserver, a spanyol belügyminisztérium megbízottja Barcelonában.

A közvélemény-kutatások 80-82 százalékos rekordrészvételt valószínűsítettek, szemben a két évvel ezelőtti 75 százalékkal.

"Sosem láttam még választásokon ekkora sort" - nyilatkozott egy várakozó az El País című napilapnak még kora reggel, a szavazóhelyiségek megnyitása előtt, és mások is hasonló megállapításokat tettek más helyszíneken.

A reggeli tömeget több szavazó szerint is vélhetően az okozta, hogy most munkanap van, és sokan munkába menet ejtették útba a szavazóhelyiségeket.

A voksolás a beszámolók szerint békésen és zavartalanul zajlik, a helyiekben érezhetően nagy a szavazási kedv.

"Ez a legfontosabb választás Katalónia történetében, ezért nem lehet róla távol maradni" -
velemenyezd, 2017. december 21. csütörtök, 15:02
Képek, videók
speciális úszóruha nyiltv
maroka
2018. augusztus 09. csütörtök, 15:17
Speciális légzéstechnikáv
farkas1945
2013. szeptember 12. csütörtök, 12:28
Speciális cicamasszázs.gi
pacsakute
2013. július 21. vasárnap, 21:28
Speciális-Lővedék.jpg
lablador
2012. június 11. hétfő, 19:42
speciális mentő minden es
csigamalac
2009. október 09. péntek, 20:29
T-zóna kontroll speciális
cristin
2008. augusztus 30. szombat, 21:14
Specialista.jpg
jarosand
2008. június 26. csütörtök, 01:17
The Specialist.jpg
takacsandrea3
2008. április 28. hétfő, 16:21
Speciális szerszámok
totyimotyi
2007. november 18. vasárnap, 14:09
specialista.jpg
picurcica
2007. augusztus 08. szerda, 11:46
A Specialista.en.c.jpg
finike
2007. augusztus 07. kedd, 08:25
A Specialista.hu.c.jpg
finike
2007. június 06. szerda, 16:09
Megnyitón.
bzsuzsanna
2012. november 25. vasárnap, 09:13
teniszgála megnyitón
orban47
2012. június 06. szerda, 06:27
Mint szóvivő, a megnyiton
wob
2012. május 09. szerda, 09:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.