Belépés
2019. január 23. szerda | 4. hét | 23. nap | 21:54 | Zelma, Rajmund
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fővárosi Közgyűlés - Másfél év alatt újíthatják fel a Lánchidat
A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén egyhangúlag hagyta jóvá az erről szóló előterjesztést.

Tarlós István főpolgármester a napirend tárgyalásakor elmondta, hogy a rekonstrukcióra szereztek a kormánytól hétmilliárd forintot, és a "nettó kivitelezési idő" 18 hónap.

A testület június 13-án döntött arról, hogy a Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró, a várhegyi alagút, valamint a Clark Ádám tér felújítása egy ütemben történjen meg.

Tarlós István főpolgármester az egyidejű megvalósításhoz szükséges többletforrás érdekében egyeztetést kezdeményezett a kormány képviselőivel.

A tárgyalások eredményeképpen a kormány hétmilliárd forint támogatást nyújt annak érdekében, hogy a Lánchíd és a budai váralagút teljes körű rekonstrukcióját egy időben, a fővárosi közlekedés lehető legkisebb korlátozásával és a műszakilag lehetséges leggyorsabb ütemezéssel valósítsák meg, a Lánchíd gyalogosforgalmát bonyolító járdák szélesítésével egyidejűleg.

A Lánchíd, a Széchenyi István tér alatti villamos-közúti aluljáró, a várhegyi alagút rekonstrukciójának tervezési és kivitelezési feladataira a fővárosi önkormányzat költségvetése 16 milliárd 366 millió forintot biztosít, amely kiegészül a már említett hétmilliárd forintos állami támogatással.

A kormány a támogatásáról szóló határozatban felhívta a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy a főpolgármesterrel és a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. bevonásával vizsgálja meg a Clark Ádám tér, a Széchenyi István tér és a József Attila utca átalakításának lehetőségét, esetleg külön projekt keretében - olvasható az elfogadott előterjesztésben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 12:37
Címkék: Fővárosi Közgyűlés, Tarlós István, Széchenyi István, Clark Ádám, Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt, József Attila,
Kommentek
Fővárosi Közgyűlés - Döntöttek a forrásmegosztásról
tavalyinál nagyobb összegről rendelkezhet a főváros és kerületei.

Tóth József, a XIII. kerület szocialista polgármestere - a korábbi négy évhez hasonlóan - ezúttal is a forrásmegosztás számításának újragondolását szorgalmazta. Szerinte ugyanis a jelenlegi, a korábbi években kialakított rendszer kor- és szakszerűtlen, mivel nem számol az önkormányzatok időközben megváltozott feladataival. Azt kezdeményezte, hogy a jövőben lakosságszám alapján történjen a források szétosztása.

Kovács Péter, a közgyűlés költségvetési bizottságának elnöke, a XVI. kerület polgármestere (Fidesz-KDNP) válaszában úgy fogalmazott, a jelenlegi forrásmegosztás bár lehetne jobb - például figyelembe vehetné a kezelt utak számát és több egyéb más tényezőt -, mégis sokkal igazságosabb, mint a korábbi. A kormánypárti politikus - a később ismét szót kérő Bagdy Gáborhoz hasonlóan - ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a forrásmegosztásról törvény rendelkezik, amelyen a közgyűlésnek nem áll módjában változtatni.

Tarlós
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 15:12
Fővárosi Közgyűlés - Húsz józsefvárosi bérlakást tesznek lakhatóvá hajléktalanoknak
A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén 25 igennel, egy tartózkodás mellett támogatta húsz Kőbányai úti önkormányzati bérlakás felújítását, hogy azokat rendeltetésszerűen használni lehessen. Erre a pályázati támogatásból 35 millió forintot fordítanak.

Az "Utcáról a bérlakásba a Fővárosban" című projekt célja az utcán élők számának csökkentése, a hajléktalanellátó rendszeren kívüli, az utcai életmód feladására ösztönző szociális-egészségügyi szolgáltatások kialakítása; a program keretében a részben munkaképes, valamennyire stabil jövedelemmel rendelkező, tartósan utcán élő emberek részére biztonságos és hosszabban fenntartható lakhatási lehetőséget biztosítanak, valamint lakhatási és foglalkoztatási támogatásokat, munkaerőpiaci szolgáltatásokat nyújtanak.

A projekt 25 - a kiválasztáskor utcán élő - hajléktalan ember számára kínál intézményrendszeren kívül támogatott lakhatási lehetőséget, önkormányzati bérlakásban. A lakhatási támogatás mellett komplex szakmai segítséget nyújtanak annak érdekében,
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 15:11
Fővárosi Közgyűlés - A Liberálisok adatigényléssel tisztáznák a főpolgármester szerepét az e-jegyrendszer ügyéb
Az ellenzéki politikus szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a főpolgármester nem szabadulhat az e-jegyrendszer kudarcának politikai felelősségétől, még akkor sem, ha egy későbbi eljárás nem állapítja meg jogi felelősségét.

Sermer Ádám közölte, reményei szerint feljelentése alapján hamarosan elindulhat a nyomozás az ügyben, addig pedig a közadatigényléssel sikerül tisztázni, Tarlós István korábban tudott-e az e-jegyrendszer ügyének alakulásáról.

A Liberálisok politikusa kérdésre válaszolva, miszerint egy korábbi felvétel tanúsága szerint Sneider Tamás Jobbik-elnök felesége náci karlendítéssel pózolt, azt mondta: nem gondolja, hogy a demokratikus ellenzéknek meg kellene tűrnie sorai között a szélsőséges, rasszista szimbólumokat használókat.
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 11:51
Fővárosi Közgyűlés - Napirenden a forrásmegosztás
A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett - a budapest.hu oldalon közzétett - előterjesztés szerint a megosztandó bevételek a múlt évihez képest a tervek szerint több mint 29 milliárd forinttal nőnek.

Az előterjesztés szerint összfővárosi szinten erre az évre 287 milliárd forint iparűzésiadó-bevétel tervezhető, figyelembe véve a tavalyi tényleges bevételeket, valamint az idei makrogazdasági prognózisokat. A késedelmikamat- és bírságbevétel együtt 2019-re 700 millió forinttal tervezhető. A főváros egészére mindösszesen 13 millió forint idegenforgalmi adót oszthatnak meg. Azok a kerületi önkormányzatok, melyek maguk szedik be az adót, a főváros által beszedett összegből nem részesülnek - olvasható.
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 15:21
Fővárosi Közgyűlés - Nemesdy Ervin válthatja Dabóczi Kálmánt a BKK élén
Tarlós István főpolgármester az általa jegyzett - a budapest.hu oldalon közzétett - előterjesztésben azt javasolja a testületnek, hogy Dabóczi Kálmán munkaviszonyát február 27-ével, felmondással szüntessék meg. A felmondási idő január 24-étől február 27-éig tartana, ez idő alatt Dabóczi Kálmánt mentesítenék a munkavégzés alól. A társaság igazgatósági tagságából január 23-ával hívnák vissza.

Dabóczi Kálmán egyhavi végkielégítésre jogosult.

A főpolgármester javasolja, hogy a közgyűlés válassza meg Nemesdy Ervint január 24-ével a BKK igazgatóságának tagjának - bruttó havi 360 ezer forint díjazással - és határozatlan időre a BKK vezérigazgatójának. Nemesdy Ervin a javaslat szerint bruttó havi 1 millió 600 ezer forint díjazással láthatja majd el a vezérigazgatói tisztségét.

A főváros vagyonrendelete alapján a BKK vezérigazgatójának megválasztásáról, visszahívásáról és díjazásáról a főpolgármester előterjesztésében foglalt javaslat alapján hozza meg döntését a Fővárosi Közgyűlés.

Dabóczi
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 11:42
ITM: Kucsák László a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal új elnöke
Kucsák László a kinevezéséről szóló okiratot Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől vette át szerdán.

Az új hivatalvezető elsődleges célja a szakképzés és a felnőttképzés további fejlesztése, a 21. századi szakképzés megvalósítása - írták. A két évtizedes intézményvezetői gyakorlattal rendelkező pedagógus 2006-tól a Fővárosi Közgyűlés Oktatási Bizottságának alelnöke, parlamenti képviselőként az Oktatási Bizottság tagja, majd a Kulturális Bizottság alelnöke volt.
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 17:11
Rendben találta a fővárosi forrásmegosztást a számvevőszék
Az ÁSZ a forrásmegosztás ellenőrzéséről szóló, a hírportálján kedden megjelent közleményében azt írta: az ellenőrzés eredményeképpen megállapították, hogy a fővárosi önkormányzat a múlt évi forrásmegosztási rendeletet a törvényi és a belső szabályozó eszközökben rögzített eljárásrend és határidők figyelembevételével, szabályszerűen alkotta meg. A fővárost és a kerületeket osztottan megillető bevételeket - iparűzési és idegenforgalmi adó, késedelmi pótlék és bírság -, valamint a fővárosi önkormányzati helyi adóztatással kapcsolatos kiadásokat megalapozottan, a törvényben rögzített részesedési arányok érvényesítésével határozták meg.

A számvevőszék megállapította továbbá, hogy szabályszerű volt a 2018. január 1-jétől augusztus 31-éig befolyt megosztandó bevételek pénzügyi elszámolása.

Az ÁSZ a 2018. évi forrásmegosztást megalapozottnak és helyesnek találta, így a 2019-as forrásmegosztás során nem szükséges korrekció érvényesítése - olvasható a közleményben.

Az Állami Számvevőszék a törvényi
velemenyezd, 2019. január 08. kedd, 11:22
A másodfokú végzés is megerősítette Miklós Edit elnöki bejegyzését
A szövetség Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a Fővárosi Törvényszék végzése jogerős, Miklós Edit így "legitim elnöknek tekinthető".

A 2014-es szocsi téli olimpián lesiklásban hetedik versenyző áprilisban visszavonult, majd a hó közepén a szövetség közgyűlése megválasztotta őt a szervezet első emberének. Bajai András, az Msísz tavaly novemberben megválasztott elnöke azonban bíróságon támadta meg a közgyűlés határozatait, mert álláspontja szerint azt több okból is törvénytelenül hívták össze.
velemenyezd, 2018. december 24. hétfő, 12:11
Képek, videók
10261 fovarosi kozgyules.
maroka
2006. október 23. hétfő, 23:27
Az életed erről az egy na
irmus
2015. szeptember 04. péntek, 07:10
Erről ismeri meg mindenki
bbszabrina
2013. november 07. csütörtök, 10:39
Erről mit ír a RID utasít
basikele
2013. június 14. péntek, 01:54
háát erről beszélek vegye
groszmadel
2013. április 23. kedd, 11:03
angyal_errol_keszitett em_
borcsimama
2012. november 12. hétfő, 06:31
hát erről beszélek!!!.jpg
katal952
2011. szeptember 30. péntek, 12:52
Nem erről volt szó.jpg
agica2004
2011. május 12. csütörtök, 15:12
Erről sem a Fidesz tehet!
furaila
2011. március 14. hétfő, 13:17
erről jut eszembe...
szupermami
2011. március 05. szombat, 22:50
erről.jpg
szidnifox
2010. szeptember 28. kedd, 21:10
erről nem volt szó.jpg
anyulia
2010. július 25. vasárnap, 13:41
Napirend
furaila
2013. január 19. szombat, 01:11
A napirend ismertetése
erdosgeza
2008. február 24. vasárnap, 18:36
napirend.jpg
cicuka25
2007. június 05. kedd, 13:21
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.