Belépés
2019. február 23. szombat | 8. hét | 54. nap | 20:11 | Alfréd, Jávorka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
hortobágyi töpörtyűs pogácsa



Hozzávalók:
1 kg liszt
2 csomag sütőpor
20 dkg zsír
4 egész tojás
2 teáskanálnyi só
ha szeretjük, akkor egy kis őrölt bors
egy kis tejföl a gyúráshoz
50 dkg teperő darálva

A lisztben eloszlatjuk a sütőport,sót, elmorzsoljuk a zsírt, hozzáadjuk a tojásokat, majd olyan keménységűre gyúrjuk, mint a rétestészta, kell bele majd egy kis tejföl is, annyit adagoljunk, amennyire szükség lesz.

Gyúrás után kinyújtjuk, megkenjük a tepertővel, az összest belekenjük.Ha nincs gyerek a háznál, és szeretjük a borsot, akkor megszórhatjuk most. Összehajtogatjuk, aztán legalább fél órát hideg helyen, hűtőben pihentetjük. Majd lisztezett deszkán kinyújtjuk, hajtogatjuk.
Ha van időnk, és kedvünk, még egyszer-kétszer megismételjük ezt a hajtogatást.
Amikor már sütni akarjuk, akkor ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd berácsozzuk a késsel. Közepes pogácsa szaggatóval szépen kiszaggatjuk, aztán felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 180-200 fokon készre sütjük. Sütési idő: Nagyjából fél óra. Tűzhelytől függően lehet kevesebb is az idő.

forrás: retrograg2018.blogspot.com
faciendum, 2019. február 05. kedd, 08:33
Címkék: lisztben eloszlatjuk, összest belekenjük, összehajtogatjuk, megismételjük, megszórhatjuk, előmelegített,
Kommentek
Skót krémes
Skót krémes

A tésztához:

50 dkg liszt
5 dkg Rama
5 dkg cukor
kb 2 dl tej
1 cs szalalkáli
csipet só

A krémhez:

1,25 l tej
5 tojás
4 púpozott ek liszt
6 púpozott ek cukor
3 cs vaníliás cukor

A tetejére:

10 dkg ét tortabevonó
5 dkg Rama

Elkészítés

A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk, és egyenként, zsírozott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül.
A kész lapokat a tepsiről óvatosan (mert törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára.
A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, folytonos keverés mellett felfőzzük, és 1-2 perc alatt besűrítjük. A tűzről levesszük.
A tojásfehérjékből kemény
evavicus, 2018. február 13. kedd, 14:10
Almás pite
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt,
15 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy zsír,
fél csomag sütőpor,
csipet só,
2 db tojás,
6 ek. cukor,
kb. 4 - 5 ek. tejföl,
1 cs. vaníliás cukor.

Töltelék:
1,5 - 2 kg alma hámozva,lereszelve,
cukor alma savanyúságától függően,
fahéj,szegfűszeg.

Elkészítés:
A tésztához a lisztben elkeverjük a cukrot,csipet sót,sütőport és elmorzsoljuk gyorsan a vajjal.A többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk.Betesszük a hűtőbe folpackba jól becsomagolva míg elkészítjük a tölteléket.
Az almákat meghámozzuk,kicsumázzuk,majd a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.Levét kinyomkodjuk,ízesítjük.
A tésztát két felé osztjuk egyik felét kinyújtjuk úgy,hogy pereme is legyen (közepes tepsi), eloszlatjuk a tölteléket rajta,majd befedjük a másik tésztalappal.Lekentem 1 tojással ami el is maradhat.Megszurkáltam majd
előmelegített 180 fokos sütőben kb 30 - 35 perc alatt megsütjük.

Konyhamánia Edit
bkisseva, 2016. szeptember 29. csütörtök, 19:53
Egyszerű kakaós csiga
Hozzávalók

25 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
25 dkg túró
10 dkg porcukor
1 csomag vanilliáscukor
0,5 dl tej
5 evőkanál étolaj
1 csipet só
Töltelék:
4 evőkanál kristálycukor
1 csomag vanilliáscukor
2 evőkanál vaj
2 evőkanál kakaópor

A túrót egy tálban,villával összetörjük és hozzáadjuk a porcukrot meg a vanilliáscukrot. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót. A túróhoz hozzákeverjük a tejet és az étolajat,majd több részletben a lisztes keveréket. Könnyű,sima tésztát kapunk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk és megkenjük a tetejét olvasztott vajjal. Ez lehet étolaj is. A vanilliáscukrot és kristálycukrot összekeverjük és ezzel meghintjük a tésztát,majd egyenletesen eloszlatjuk a tetején a kakaóport. Szorosan feltekerjük a tésztát és 1.2 cm vastag szeleteket vágunk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kissé távol egymástól. 180 fokra előmelegített
bkisseva, 2015. szeptember 17. csütörtök, 10:24
Skót krémes
Hozzávalók / 8 adag:
A tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg margarin
5 dkg cukor
2 dl tej
15 g szalalkáli
1 csipet só
3 ek vaj (a 4 tepsi kikenéséhez)

A krémhez:
1.25 l tej
5 db tojás
4 púpozott ek liszt
6 púpozott ek cukor
3 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
10 dkg tortabevonó (étcsokoládés)
5 dkg margarin

Elkészítése:A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk, és egyenként, zsírozott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül.A kész lapokat a tepsiről óvatosan (mert törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára. A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre
yvett789, 2015. január 09. péntek, 14:58
Skót krémes
Skót krémes
Fahéj receptje

Aranyos Nagyikánk emlékére teszem fel ezt a receptet. Tőle tanultam sok-sok éve. Ő mesélte, hogy gyakran készítette édesanyja ezt a sütit a háború alatti-utáni ínséges időkben, amikor is nehéz volt hozzájutni cukorhoz, tojáshoz, vajhoz, mondhatni, minden élelmiszerhez. Ebben a sütiben az volt a jó, hogy mindenből viszonylag kevés kellett hozzá, sőt, a tojások nagy részét ki lehetett spórolni...

hozzávalók


A tésztához
50 dkg finomliszt
5 dkg margarin
5 dkg cukor
2 dl tej
15 g szalalkáli
1 csipet só
3 k vaj (a 4 tepsi kikenéséhez)

A krémhez

1.25 l tej
5 db tojás
4 púpozott ek finomliszt
6 púpozott ek cukor
3 csomag vaníliás cukor
A tetejére
10 dkg tortabevonó (étcsokoládés)
5 dkg margarin

elkészítés

A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát
horvathnemagdi, 2014. december 06. szombat, 12:12
Skót krémes
Skót krémes

50 dkg liszt
5 dkg Rama
5 dkg cukor
kb 2 dl tej
1 cs szalalkáli
csipet só

A krémhez:

1,25 l tej
5 tojás
4 púpozott ek liszt
6 púpozott ek cukor
3 cs vaníliás cukor

A tetejére:

10 dkg ét tortabevonó
5 dkg Rama


Elkészítés

A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalóból nem túl kemény tésztát gyúrunk.
4 részre osztjuk, nagy gáztepsi méretűre, elég vékonyra nyújtjuk, és egyenként, zsírozott tepsi hátán nagyon halványra sütjük. Egy lap kb. 5 perc alatt megsül.
A kész lapokat a tepsiről óvatosan (mert törékenyek!) átcsúsztatjuk egy nyújtódeszkára.
A krémhez a tojássárgákat a kétféle cukorral, a liszttel és a tejjel habverő segítségével csomómentesre összedolgozzuk, folytonos keverés mellett felfőzzük, és 1-2 perc alatt
magdus60, 2014. május 07. szerda, 20:17
Képek, videók
Hortobágyi húsos palacsin
irmus
2018. április 24. kedd, 07:07
hortobágyiné.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 19:05
hortobágyiné mészáros erz
zsokica45
2017. március 06. hétfő, 18:57
HORTOBÁGYINÉ MAGDIKA
1vargaildyko
2016. augusztus 13. szombat, 06:28
Hortobágyi rétisas.jpg
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 17:49
ani.gif1.Ha eloszlatod ma
anci-ani
2012. szeptember 05. szerda, 09:47
angyalkáim összes.jpg
mami7090
2018. október 01. hétfő, 09:48
Az összes költeményekre.j
chillik
2017. augusztus 03. csütörtök, 05:18
Nem kell látnod az összes
pacsakute
2016. január 30. szombat, 22:07
Tamási Áron összes novell
molnarlaszlo288
2015. július 21. kedd, 15:08
összes fegyver.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:38
300 Ft együtt összesen.jp
dnemethk
2014. január 06. hétfő, 20:59
300 Ft együtt összesen (1
dnemethk
2014. január 06. hétfő, 20:58
300 Ft együtt összesen (2
dnemethk
2014. január 06. hétfő, 20:58
300 Ft együtt összesen (3
dnemethk
2014. január 06. hétfő, 20:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.