Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 22:46 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Idén is elindul a Vándortábor program
Hozzátette: a programokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és a Kerékpározásért és Aktív Kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatja, arra az idei költségvetésben 600 millió forint áll rendelkezésre. Az egyhetes vándortáborokban idén egységesen 21 ezer forintos részvételi díjért vehetnek részt a 12-18 évesek, a program a tervek szerint legalább 10 ezer diák számára biztosít majd nyári táborozási lehetőséget a tanév végétől augusztus 20-ig - mondta.

A vándortáborokat az Országos Erdészeti Egyesület, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel közösen szervezték, a gyerekeknek minden felszerelést - bicikliket, hajókat, túrázáshoz szükséges kellékeket - biztosítanak - mondta.

Révész Máriusz kiemelte: a programot azért indították el, hogy közvetlen élményeken keresztül ismertessék meg Magyarország természeti és kulturális értékeit a fiatalokkal. Az erdei, kerékpáros és vízi vándortáborok útvonalai végigvezetnek az ország legszebb területein: a Dunakanyarban, az Őrségben, a Szigetközben, az Alsó-Dunán, a Bakonyban, a Mecsekben, a Mátrában és a Felső-Tisza vidékén - sorolta.

Hozzátette: a programok, a szállás, és az étkezés is előre meg van szervezve, a táborokat lebonyolító tanárok részére pedig folytatódik a továbbképzés. A képzést elvégző pedagógusok a táboroztatásért külön díjazást, bruttó 100 ezer forintot kapnak, a tanárok 30 órás továbbképzésének ára 10 ezer forint. Közlése szerint tavaly már közel 500 pedagógus végezte el sikeresen a vándortábor-vezető képzést, idén a számításaik szerint 1000-1500-an végzik majd el, és nem csak nyáron, hanem más évszakban is el fogják vinni a gyerekeket táborozni.

Zambó Péter, az Országos Erdészeti Egyesület elnöke ismertette: minden útvonalon külön erdei iskolai programokkal várják a jelentkező csoportokat. A túravezetők számára minden segítséget megadnak a helyi erdőgazdaságok erdészei - mondta.

Elmer Tamás, az erdei vándortábor program projektfelelőse ismertette: öt hegységben - Mátra, Börzsöny, Pilis, Bakony, Mecsek - kialakították és tesztelték az egyhetes útvonalakat, 350 kilométernyi erdei túraútvonalon 18 táborhelyet építettek ki. Idén tavasszal több régióban lesznek képzések a pedagógusok részére, jelentkezni február elsejétől lehet, a táborozási időszak június 16-tól augusztus 20-ig tart.

Pénzes Erzsébet, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség alelnöke azt mondta, hogy a hatéjszakás táborokat úgy alakították ki, hogy ismeretlen helyeket lehessen bejárni biztonságosan, kis forgalmú utakon kerékpárral, négy útvonalat alakítottak ki, amelyek az Őrség-Vasi-hegyhát, Felső-Tisza vidék, Közép-Magyarország, és a Kőrösök völgyén át vezet. Június 18-tól augusztus 20-ig napi 20-60 kilométeres távokat jelöltek ki a gyerekeknek.

Schmidt Gábor, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke elmondta: a jelentkezés a www.vandortabor.hu oldalon elindult, ahol minden információ megtalálható mindhárom táborozási lehetőségről.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 23. kedd, 12:32
Címkék: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Aktív Kikapcsolódásért Felelős Kormánybiztosi Iroda, Országos Erdészeti Egyesület, Magyar Kajak-Kenu Szövetség, Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel, Révész Máriusz,
Kommentek
Január 28-ától lehet a nyári vándortáborokba jelentkezni
Hangsúlyozta, érdemes minél előbb jelentkezni, mert várhatóan gyorsan betelnek a meghirdetett időpontok.

Elmondta, a korábbi években tapasztalt jelentős érdeklődés miatt az idén újabb útvonalakkal bővül a természet szépségei megismerésének a lehetősége, arra számítanak, hogy a táborozók száma meghaladja majd a 10 ezret. A részvételi díj gyerekenként 25 ezer forint, ami tartalmazza a szállást, az étkezést, a programokat, de nincs benne a táborba utazás költsége.

A kormány a vándortáborokat 600 millió forinttal támogatja, ami tartalmazza egyebek közt a felszerelések biztosítását, a szálláshelyek kiépítését, a tanárok, bázisgondnokok juttatását - ismertette a kormánybiztos.

Révész Máriusz kiemelte, a táborokban az idén is hangsúlyt fektetnek a környezettudatos szemlélet erősítésére.

Tavaly a vándortáborokban 7 ezren vettek részt, a vendégéjszakák száma meghaladta a 40 ezret, eddig 1400 pedagógus végezte el az akkreditált vándortábor-vezető képzést, számuk az újabb tanfolyamokkal
velemenyezd, 2019. január 18. péntek, 11:41
Erdészeti egyesület: idén is sikeresek voltak az erdei vándortáborok
Közleményük szerint az Országos Erdészeti Egyesület által koordinált programban a felsős és középiskolás gyerekekből álló csoportok tagjai egy-egy hét alatt 50-80 kilométert gyalogolva fedezték fel a hazai erdőket. Az iskolás csoportok a 65 napos táborozási időszak alatt összesen mintegy 150 ezer kilométernyi utat jártak be a Bakony, a Börzsöny, a Mátra, a Mecsek és a Pilis természeti és kulturális értékeit bemutató útvonalakon. Minden tábor része volt az érintett térség kulturális látnivalóinak felfedezése, a természeti értékeket pedig erdei iskolai programokon ismerhették meg a gyerekek.

A program keretében az Országos Erdészeti Egyesület az érintett állami erdőgazdaságokkal (a Bakonyerdő, az Egererdő, az Ipoly Erdő, a Mecsekerdő és a Pilisi Parkerdő zrt.-kkel) együttműködve alakította ki a túrák szükséges feltételeit és a táborhelyeket, ahol a fiatalok összesen 13 ezer éjszakát töltöttek, általában sátrakban - írta az egyesület.
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 19:04
Bővült a Pilis Bike erdei kerékpáros úthálózat
Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos példaértékűnek nevezte az erdészet, a kesztölci és a piliscsévi önkormányzat, valamint a helyi civil szervezetek együttműködését és elmondta, turisztikai terveik másik részeként hamarosan megépül a Kesztölc és Esztergom közötti kerékpárút.

A kormánybiztos hozzátette, a vízi- és kerékpáros vándortáborok állami támogatásának köszönhetően újjáéledt ez a táborozási forma. A Palócföldtől a Dunakanyarig vezető egyik útvonal végpontját is Kesztölcön alakították ki.

Völner Pál (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője elmondta, az új kiindulópontok hídként kapcsolják össze az egymás melletti turisztikai látványosságokat és magukat a településeket. Mindez a térség idegenforgalmában is komoly fejlődési lehetőséget jelent.

A családok, túrakerékpárosok, és kerékpáros sportolók számára egyaránt jó lehetőségeket kínáló szakaszok eléréséhez új "Parkolj + Bringázz!" parkolóhelyet is kialakítottak Kesztölcön, így 10-re nőtt a hálózatba
velemenyezd, 2018. június 08. péntek, 11:25
Új helyszínen a Mozgás Éjszakája
országa közé tartozzon. Kiemelte: az, hogy élhető legyen egy ország, nagyban függ a lakosság egészségi állapotától is. Révész Máriusz ezzel kapcsolatosan szomorú tényeket sorolt, melyek szerint a kontinensen a magyar a legelhízottabb nemzet.

"A kormány azon munkálkodik évek óta, hogy ezen az állapoton változtassunk. Kerékpárutakat, sportlétesítményeket építünk, turistaházakat újítunk fel, ám a legfontosabb a szemléletformálás" - mondta. Majd kifejtette: ennek egyik példája a megújított gyalogos vándortáborok - melyekkel a gyermekeket célozzák meg -, a másik pedig a több évtizedes múltra visszatekintő Ötpróba mozgalom újraindítása volt.

A kormánybiztos utóbbi kiemelkedő "ékkövének" nevezte a Mozgás Éjszakáját, amelyen tavaly 17 500-an vettek részt a Hősök terén. A szervezők vágya elérni, sőt, túlszárnyalni ezt a számot.

Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora kiemelte, hogy az intézmény már negyedik alkalommal vesz részt az eseményen.

"Egyetemünk rekreációs szakának tanárai, végzett
velemenyezd, 2018. június 06. szerda, 13:40
Országúton Peák és Király, pályán Lovassy és Kercsó-Magos az év kerékpárosa
államtitkár a sportág elmúlt évi sikerei közül kiemelte Lovassy Krisztián Eb-ezüstérmét, valamint azt, hogy a nagy sikerű Tour de Hongrie egy kategóriával feljebb lépve már 2.1-es besorolású.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerint most kezdődik a magyar kerékpársport aranykora, amit az is bizonyít, hogy "soha ennyi pénz kerékpárút építésére nem volt, mint a 2018-as költségvetésben". Megemlítette még, hogy az idén el fognak indulni a kerékpáros vándortáborok és emlékeztetett arra, hogy a 2018-as Tour de Hongrie-t az Eurosport televíziós csatorna is közvetíteni fogja.

"Tavaly is én voltam az év pályakerékpárosa. Örülök, hogy megvédtem a címem" - mondta az MTI-nek Lovassy, aki októberben, a berlini pályakerékpáros Eb-n scratchben nyert ezüstérmet. A 2018-as terveiről azt mondta, nagy dolognak tartaná, ha a február 28-án rajtoló pálya-vb-n az első öt között végezne. Emellett országúton szeretné megvédeni országos bajnoki címét, de fontos számára az is,
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 18:46
Sípályák fejlesztését, a négy évszakos turizmust, valamint vándortáborokat támogatott a kormány
fejlesztik az egészségügyi ellátást.

Soltész-Vincze Tünde a Zemplén Kalandpark igazgatója arról beszélt, hogy 48 főállású ember dolgozik a létesítmény-együttesben, akik munkáját 40 közmunkaprogramban foglalkoztatott ember segíti. 2016-ban mintegy 30 millió forintos nyereséget termelt a kalandpark, és bár a tavalyi mérleg még nem készült el, de már látszik, hogy pozitív eredményt hozott a tavalyi év is.

Révész Máriusz a sátoraljaújhelyi sajtótájékoztatót követően Sárospatakon a 2018-as vándortáborok és egyéb turisztikai lehetőségek ismertetésére szervezett fórumon tartott előadást. Elmondta: a gyalogos és vízi vándortábor útvonalakat már tavaly kialakították és ezeket néhány tábor lebonyolításával már tesztelték is, amelyek tapasztalataira alapozva kisebb korrekciókat hajtottak végre. Hozzáfűzte: a kerékpáros vándortáborok idén indulnak, három útvonal kiépítése történik meg: az Őrségben, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint a Börzsönyben.

Azok a pedagógusok, akik a
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 18:04
Miniszterelnöki megbízott: fellendült a természetjárás 2010 óta
és Balaton közötti bicikliutat, Rajkától Budapestig kerékpározható lesz az Atlanti-óceánt a Fekete-tengerrel összekötő EuroVelo 6, emellett a Börzsönyben és a Mátrában erdészeti utakat is alkalmassá tettek kerékpáros túrázásra. Hozzátette: 2 hét múlva befejeződik az eplényi és a mátraszentistváni sípályák fejlesztése - így már a most induló szezonban használhatók lesznek - az Országos Kékkörben pedig a kormány további fejlesztési lehetőségeket lát.

Révész Máriusz arra számít, hogy az országos vándortábor-mozgalomban az idei 1700-nál jövőre lényegesen többen, a tervek szerint 10 ezer gyermek vehet részt, a vízi és a gyalogos túrák mellett kerékpáros vándortáborok is lesznek. Hozzátette, hogy a Testnevelési Egyetem akkreditált tanári továbbképzését elvégző, táboroztató pedagógusok államilag támogatott juttatásban részesülnek, így - mint fogalmazott - a vándortáborozás országszerte fellendülhet, a tanárok minden évszakban vihetik majd kirándulni a rájuk bízott iskolásokat.

Kérdésre válaszolva Révész
velemenyezd, 2017. december 05. kedd, 20:26
Képek, videók
Vándortábor 2009. 149.jpg
pajsztu
2009. július 23. csütörtök, 12:20
Pénzügy-minisztérium,1 900
farkas1945
2011. január 28. péntek, 14:24
Oktatási MInisztérium,Kai
pecsioszi
2006. június 26. hétfő, 13:30
Az Oktatási Minisztérium
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 09:00
Oktatási Minisztérium ,Ta
pecsioszi
2006. június 16. péntek, 08:50
Kikapcsolódás.png
cipello
2018. május 18. péntek, 14:31
Kellemes kikapcsolodast
borigit
2017. szeptember 29. péntek, 17:45
Kellemes kikapcsolódást.j
borigit
2017. július 07. péntek, 12:43
Kellemes kikapcsolódást
jade54
2017. június 07. szerda, 11:03
Kellemes kikapcsolódást k
irmus
2016. június 04. szombat, 18:50
Vidám kikapcsolódást.gif
borigit
2015. november 07. szombat, 10:42
Kellemes kikapcsolódást..
jucinenadov
2015. október 28. szerda, 18:58
Vidám kikapcsolódást.gif
suzymama43
2015. október 16. péntek, 19:00
Kellemes kikapcsolódást 2
suzymama43
2015. március 12. csütörtök, 17:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.