Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 07:31 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Jövőre Balatonfüreden lesz a SUP-világbajnokság
Az ICF vezető testülete, a board barcelonai ülésén döntött erről, és a szövetség a szombati hírlevélben kiemeli, hogy a magyar pályázat "nagyon profi volt".

A SUP (Stand Up Paddling) a sportág egyik legfiatalabb szakága, amelyben a versenyzők egy speciális deszkán állva eveznek.

Arról is határoztak a katalán fővárosban, hogy 2024-ben a horvátországi Metkovic lesz a maratoni kajak-kenu vb házigazdája, míg ugyanebben az évben, a párizsi játékok előtt a gyorsasági szakágban Minszkben rendezik a nem olimpiai számok vb-jét.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 07. szombat, 19:43
Címkék: Jövőre Balatonfüreden, Stand Up Paddling, board barcelonai, szombati hírlevélben, magyar pályázat, sportág egyik,
Kommentek
Online előadások, virtuális kiállítás, Insta-döntő és szobabiciklitúra az újabb programok között
idén a Pécsi Nyári Színházat, amelyet a szervezők a rendezvény hivatalos oldalán jelentettek be.

Negyven napos "Föld körüli" biciklitúrára hívja az ország kerékpározóit a Pécsi Tudományegyetem (PTE). Arra kérik az érdeklődőket, hogy szobabiciklivel, túra-, vagy országúti kerékpárral, esetleg vízi biciklivel tegyenek meg együtt több mint negyvenezer kilométert. A megtett távot egy telefonos kerékpáros applikáció segítségével vagy a szobabicikli kijelzőjét lefényképezve kell igazolni.

Balatonfüreden június 15-ig nem tartják meg a korábban tervezett kulturális programokat, nem marad el ugyanakkor a magyar irodalmi élet neves eseményének számító füredi Quasimodo költőverseny, amelyre június 12-ig várják az eddig nem publikált, magyar nyelvű verseket.

Gyulán idén nem rendezik meg a Virágok Fesztiválját, a Kézműves Sörfesztivált, a Nyári Korzót, a Végvári Napok, valamint a Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválját - közölte az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. Békéscsabán elmaradnak többek között a
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 17:52
Krónika 4. rész (kérdések)
Siófok, Balatonfüred és Keszthely lakosai, valamint az ide érkezők a beígért elektromos buszokat? Emlékeztetett: három éve jelent meg a kormányhatározat a beszerzésről, érdemi lépések azonban nem történtek - mondta.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára úgy felelt: a turisztikai ügynökség közreműködésével folyik a közbeszerzés. Felsorolta, milyen beruházásokat végeztek el a déli parti vasútvonalon, amelyek jelentősen csökkentették a menetidőt. Balatonfüreden is nagyszabású fejlesztések zajlottak - tette hozzá.

MSZP: hogyan csökkentenék az M0-ás beruházása okozta a közlekedési káoszt

Molnár Gyula (MSZP) arra kérdezett rá, mit kívánnak tenni az M0-s autóút, valamint a Kelenföld-Százhalombatta vasúti vonalszakasz felújítása során tapasztalható közlekedési káosz enyhítése érdekében? Miért nem nyáron végezték el a munkát? Mikor lesz végleges megoldás? - sorolta kérdéseit.

Cseresnyés Péter a vasúti közlekedésről azt mondta: a kivitelezők
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 15:03
Elsőbálozók lettek a 193. Anna-bál szépei
első udvarhölgy a 19 éves kecskeméti Kanizsai Magdolna lett, aki szüleivel és párjával szintén elsőbálozóként érkezett az Anna-bálba. Elmondása szerint kiskorától követte a televíziós bálközvetítéseket, jövőre érettségizik a kecskeméti Katedra Gimnáziumban és a város NB II-es röplabdacsapatában versenyszerűen sportol.

A második udvarhölgy a 20 éves veszprémi Kovácsics Virág lett, aki elsőbálozóként párjával érkezett az Anna-bálra. Elmondta, hogy veszprémiként nyáron és télen is sűrűn jár Balatonfüreden, idén végzett a veszprémi Vetési Albert Gimnázium spanyol tagozatán és az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán szeretné folytatni tanulmányait.

Az Anna-bálon a résztvevők közül hagyományosan a közönség szavazza meg a legszebb tizenöt lányt - idén holtverseny miatt tizenhatot -, akik közül Roby Lakatos hegedűvirtuóz fellépése után a zsűri választotta ki a bál szépét és két udvarhölgyét. A bál királynője megújított motívumokkal díszített, egyetlen példányban készülő, Viktória-mintára épülő Royal Garden
velemenyezd, 2018. július 22. vasárnap, 07:04
A skarlát betűvel és A kis herceggel készül az idei évadra a Győri Balett
mindig próbáltak egy-egy gyermekdarabot bemutatni, mert - mint fogalmazott - "a jövő a mi kezünkben van, nekünk kell gondoskodni arról, hogy kineveljük a gyerekeket, megfertőzzük a táncművészettel, a színházművészet szeretetével".

Beszélt arról is, hogy a tavaly az Audi Arénában bemutatott Diótörő-produkciójukat idén decemberben Veszprémben, a Papp László Budapest Sportarénában és Szombathelyen is előadják.

Többször lépnek majd fel a fővárosban, de Pécsett, Keszthelyen és várhatóan Balatonfüreden is lesz egy-egy előadásuk, emellett Bécsben, Olaszország több városában és Moszkvában is fellépnek. Az orosz fővárosban nyolc előadást tartanak.

Az igazgató kitért arra, hogy jövőre június 18-tól rendezik meg a 14. Magyar Táncfesztivált.

A Győri Balett társulatának négy új tagját is köszöntötték a társulati ülésen: Bálint Adélt, Herkovics Eszter Adriát, a szerb Luka Dimic-et és a brazil Thales Henrique-t.

Kiss János emlékeztetett arra is, hogy szeptember 8-án a Magyar Művészeti Akadémia
velemenyezd, 2017. augusztus 30. szerda, 12:01
Vizes vb - Olasz Anna tudja értékelni az ötödik helyet, de nem teljesen elégedett
Az M1 aktuális csatornán szombaton elmondta: a vb-n éremért ment, nem is titkolta, ezért nem volt elégedett. Mivel két éve, Kazanyban második volt, főleg hazai pályán a dobogóra vágyott - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: "nem úszott túl okosan", sok hibát követett el, ettől függetlenül már ott tart fejben, hogy tudja értékelni az ötödik helyet.

Mint mondta, általában azt a taktikát alkalmazza, hogy az első 5-10 kilométeren a mezőny végében "utazik" minél több energiát spórolva, de most abszolút nem így történt. Sokszor vezetett is, hiszen a franciák az elején óriási tempót diktáltak, ami őt is kicsit összezavarta, és annyira akarta az érmet, hogy nem merte bevállalni a lassabb kezdést, így sok energiát vesztett - fejtette ki.

Beszélt arról is, hogy szerinte a hosszútávúszó csapatnak jól sikerült a világbajnokság, sok pontszerző helyet értek el, sokan jól úsztak, de többen is érmet szerettek volna szerezni. Ugyanakkor - hívta fel a figyelmet - biztató a jövőre nézve, hogy ilyen fiatal
velemenyezd, 2017. július 22. szombat, 19:54
Jókai-konferenciát rendeznek december első hétvégéjén Balatonfüreden
Tóbiás Krisztián elmondta, hogy míg Jókai regényei széles körben ismertek, addig számos kevésbé olvasott novellája van, ezért tartják fontosnak a szakemberek, hogy közülük minél többet megismertessenek és megőrizzenek az utókor számára.

Hozzátette: Jókai Mór regényeit archaikus nyelvezetük miatt nehezen értik a mai fiatalok, novellái azonban terjedelmük és nyelvhasználatuk miatt is könnyebben értelmezhetők.

A konferencián mások mellett Eisemann György, Fried István és Szajbély Mihály tart előadást, az elemzett novellákat a Tempevölgy Folyóirat adja ki a 25 írást tartalmazó, A Balaton Vőlegényei című kötetben, amelyhez kapcsolódóan jövőre a konferencia előadásairól szóló tanulmánykötet is napvilágot lát. Ezen kívül bemutatják a tanácskozáson a tavalyi Kisfaludy-konferencia tanulmánykötetét is - közölte Tóbiás Krisztián.

A novelláskötet címadó írása, A Balaton Vőlegényei, egy balatonfüredi legendán alapszik, miszerint a Balaton mindig is megkövetelte áldozatait. A novellában szereplő két
velemenyezd, 2016. november 20. vasárnap, 21:33
Infotér - Deutsch Tamás: jövőre tömegesen lesznek tapasztalhatók a Digitális Jólét Program eredményei
Deutsch Tamás a Balatonfüreden rendezett Infotér konferencián tartott sajtótájékoztatóján elmondta, az internethasználat áfájának csökkentésével mindenkinek körülbelül egy havi díj mértékével kevesebbet kell majd fizetnie. Ezzel várhatóan 7-10 százalékkal lesz olcsóbb Magyarországon 2017 januárjától a vezetékes és a mobilinternet használat. A megfizethetőbb díj pedig sokkal több ember számára teremt lehetőséget az internetezésre - emelte ki.

A miniszterelnöki biztos arról is beszélt, hogy jövő januártól elérhető lesz az internetet eddig nem használók számára a kedvezményes előfizetési árú Digitális Jólét Alapcsomag. Magyarországon a 16-74 éves korosztály 21 százaléka, legkevesebb másfélmillió ember eddig még nem került kapcsolatba a világhálóval.

Legkésőbb 2018-ra Magyarország minden településén legalább egy közterületen és legalább egy középületben ingyenesen elérhető szélessávú wifi szolgáltatás lesz. Emellett 2018 végére az Európai Unióban elsőként Magyarországon jut el minden háztartásba a
velemenyezd, 2016. november 09. szerda, 17:52
Képek, videók
Balatonfüreden
philipposz723
2014. május 27. kedd, 21:26
Hattyúk Balatonfüreden
erzsikepuskas
2013. október 12. szombat, 08:55
Balatonfüreden.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 01. vasárnap, 07:20
Széchenyi Balatonfüreden
1951anna
2013. augusztus 01. csütörtök, 05:48
Hattyú Balatonfüreden
sandrew
2013. május 28. kedd, 23:32
0822-balatonfureden-60 0[1
csilla663
2011. március 17. csütörtök, 10:35
Libabuksi Balatonfüreden
dnemethk
2009. augusztus 18. kedd, 19:25
Esti séta Balatonfüreden
pirine
2009. május 21. csütörtök, 19:30
balatonfüreden
nemethkitti
2007. szeptember 07. péntek, 06:14
Balatonfüreden
dobakpeter
2006. december 01. péntek, 22:30
Balatonfüreden
kissdorka
2006. szeptember 10. vasárnap, 20:12
Én, Világbajnokságon!!
nykly
2006. december 16. szombat, 22:59
Barcelonai szökőkút
sanci81
2014. május 09. péntek, 13:24
barcelonai rapper
d4r1n
2008. március 06. csütörtök, 12:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.