Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 15:37 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pillecukor (p-f-z)
Hozzávalók: 60 dkg cukor, 4 evőkanál méz, 2 dl víz, pár szem só. 40 g zselatin (két csomag) és 2 dl víz. 2 evőkanál piros és zöld ételszínezék. A sütőpapír kenéséhez fél dl étolaj. A forgatáshoz 5 dkg étkezési keményítő, 5 dkg porcukor.
Egy lábasba két deci vízbe beleöntjük a cukrot, a mézet, a picurka sót, és a tűzhelyen összeolvasztjuk. Felforraljuk, és megvárjuk, amíg az edényben kicsit visszahúzódik a habja.
Egy nagyobb tálcát sütőpapírral kibélelünk, és olajjal átkenünk.
Újabb két deci vizet összemelegítünk a zselatinnal, amit apránként, szűrőkanálon át a cukros sziruphoz keverünk.
A szirup egyharmad részét a zöld ételfestékkel 6-8 percen át habverővel verjük. Ezt a masszát terítjük a tálca aljára.
A második harmadot festék nélkül újabb nyolc percig verjük, és a zöld anyagon elterítjük.
A megmaradt zselatinos masszát a piros ételfestékkel verjük habosra, és ezt kenjük felülre.
A pillecukrot egy éjszakán át állni hagyjuk, majd ollóval tetszőleges nagyságúra felszeljük.
Porcukorral összekevert keményítőben átforgatjuk, és már fogyasztható is. Sokáig eláll.
Link
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 12:10
Címkék: sütőpapír kenéséhez, tűzhelyen összeolvasztjuk, edényben kicsit, nagyobb tálcát, cukros sziruphoz, szirup egyharmad,
Kommentek
Álom puha sajtos pogácsa bögrésen
nyújthatónak, lágynak kell lenni, de nem ragadósnak!
4. Sütés előtt kinyújtjuk ismét vékonyra, majd egyszer meghajtogatjuk. Semmi extra: lentről középre, föntről középre, így lesz három réteg, aztán balról középre, jobbról középre, megint három réteg.
5. Újranyújtjuk, ezúttal kisujjnyi vastagra, majd lisztbe mártott nagyjából 4-5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát újragyúrjuk, újranyújtjuk, újraszaggatjuk.
6. A kész pogácsákat szétosztjuk két nagy gáztepsire, amiket sütőpapírral bélelünk ki előzőleg. Kb. egy-másfél centi helyet hagyjunk közöttük, mert sütés közben meg fognak nőni.
7. A pogácsák tetejét megkenjük tojássárgával (vagy a megmaradt tojásfehérjével), majd megszórjuk őket reszelt sajttal. Én felesben használtam trappistát és füstölt sajtot, Mari tanácsára azonban ügyeltem rá, hogy időben kivegyem, ugyanis a füstölt sajt hajlamos megégni.
8. Sütés előtt húsz percet kelni hagyjuk a pogácsákat, majd száznyolcvan fokos sütőben alul-felül sütés programon
nanoka72, 2018. július 29. vasárnap, 12:38
Vargabéles
teljesen kihűteni.

A túrót egy tálba tenni, majd villával kicsit összetörni. Ezután hozzáadni a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tejfölt, a 2 tojás sárgáját, a mazsolát és alaposan összekeverni.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verni, majd apránként, óvatosan a túrós masszához keverni.

A teljesen kihűtött vajjal összekevert tésztát beletenni a túrós-habos masszába, majd szintén óvatosan összekeverni.

Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd belehelyezni egy réteslapot úgy, hogy a tepsi oldalát is befeddje. Ezután lekenni olajjal, majd szintén ráhelyezni egy réteslapot, majd lekenni olajjal és rátenni a harmadik réteslapot, de azt már nem kell olajjal lekenni.
Ezután a réteslapra ráönteni a tésztás-túrós masszát, majd a tetejét egyenletesen elsimítani.

A töltelék tetejét befedni egy réteslappal, majd olajjal lekenni és ráhelyezni a második réteslapot és szintén lekenni olajjal.
Végül ráhelyezni a harmadik
bkisseva, 2018. április 13. péntek, 08:13
Kókuszos krémes, kakaós sütemény
pudingos krémhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Apránként adagoljuk
hozzá a tejszínt és a kihűlt zselatint. Habosra keverjük, és hűtőbe tesszük,
míg a kakaós lap elkészül.

Piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük.

A lisztet, a kakaóport, a pudingport és a sütőport összekeverjük.

A tojásokhoz adjuk az étolajat, és fokozatosan a száraz anyagok keverékét is keverjük hozzá.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral (kb 31*31 cm-es) és a masszát beleöntjük.

180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Vékony, puha, selymes lapot fogunk kapni.

Ezt az egy lapot 3 részre vágjuk (NEM VÍZSZINTESEN, hanem függőlegesen).

A lapokat lekenjük lekvárral, majd egymás után a krémmel betöltjük úgy, hogy a tetejére
is hagyunk belőle.

A kókuszos krémes, kakaós sütemény kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 253 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 26
skorpiolilike, 2018. március 17. szombat, 09:34
Sonkás-tejfölös galette recept
Adjuk hozzá a puha margarint, gyúrjuk össze, majd a tejfölt is hozzáadva állítsuk össze a tésztát. Ha ragadna, kevés lisztet adhatunk még hozzá. A gombóccá formált tésztát fóliába csomagolva hűtőbe tesszük, közben pedig elkészítjük a feltétet.

Feltét készítése:
A megtisztított lila hagymát felaprítjuk, a sonkát apróra felkockázzuk. A tejfölt a sóval, borssal és a fokhagymakrémmel jól kikeverjük.

Összeállítás:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, és 2 nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, és gombócokat formálunk. Egy nagyobb tányér méretűre kinyújtjuk az egyik tésztát, és a sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 2 evőkanál ízesített tejföllel lekenjük (a szélén 2 cm-t hagyjunk ki, oda ne kenjünk), majd megszórjuk a felaprított hagymával és sonkával.

A szélét (amit nem kentünk le) felhajtjuk úgy, hogy a tésztát pár centinként egy kicsit összecsípjük, majd lekenjük ezt a részt felvert tojással.

A forró sütőbe téve
tinka1951, 2018. január 17. szerda, 20:28
Piskóta alapok
belőle, cukorral behintjük, és enyhe tűznél sütjük.
Hamis piskóta

Hozzávalók: 2 dl kefir, 5 dkg liszt, 1 dl olaj, 25 dkg porcukor, 2 tojás, 1 sütőpor.

Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, majd elkeverjük benne a sütőport. Kefirt, olajat, porcukrot és tojást adunk hozzá, majd fakanállal jól összedolgozzuk. A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük, közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A megsült tésztát a tepsiből tálcára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla. Kihűlés után ugyanúgy hasznosíthatjuk, mint a piskótatésztát, egyedül feltekerni nem lehet, mert könnyebben reped.

Két-három lapba vágva megtölthetjük különböző krémekkel, vagy egyszerűen csak lekvárral megkenjük, és felszeletelve, porcukorral megszórva tálalhatjuk. Ha krémmel kenjük, csokimázt is tehetünk rá.
Piskóta 1.

Hozzávalók: Tojás 5 db, cukor 30 dkg, liszt 20 dkg.

Elkészítése: A tojássárgákat a 30 dkg cukorral habosra keverjük, teszünk bele
bkisseva, 2017. november 22. szerda, 13:51
Rakott piskótatekercs vaníliás krémmel
dl tej
3 ek kristálycukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

A tekercs kenéséhez:

5 ek Extra Jam (baracklekvár)

Elkészítése:
A piskóta készítés:

A tojások sárgáját a cukrokkal habosra keverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Miután mindent jól elkevertünk, óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.

Egy nagy tepsire (gáztepsi) sütőpapírt teszünk, és egyenletesen elosztjuk rajta a piskótatésztát. 180 fokon halvány rózsaszínűre sütjük. A megsült piskótáról levesszük a sütőpapírt.

A piskótát azonnal lekenjük baracklekvárral és feltekerjük. Amikor kihűlt 1 cm-es szeletekre vágjuk. 18 db szeletre lesz szükség.
Krém készítés:

A vaníliás pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük. Felfőzzük sűrűre, majd kihűtjük.

A tejszínt keményre verjük. A pudingot kihabosítjuk, majd apránként a tejszínt
bkisseva, 2017. május 04. csütörtök, 13:51
Képek, videók
pillecukortál.jpg
kicsifarkas
2015. április 01. szerda, 19:29
Pillecukor
bajzateva
2013. július 12. péntek, 13:34
pillecukor barik.jpg
dnemethk
2012. április 02. hétfő, 17:25
pillecukor
idgie1975
2010. október 24. vasárnap, 13:47
Pillecukor.jpg
katicafeher
2010. április 01. csütörtök, 15:52
PILLECUKOR 2 002.jpg
tothneevi
2010. március 30. kedd, 13:35
PILLECUKOR 2 026.jpg
tothneevi
2010. március 30. kedd, 13:34
PILLECUKOR 2 025.jpg
tothneevi
2010. március 30. kedd, 13:34
PILLECUKOR 2 021.jpg
tothneevi
2010. március 30. kedd, 13:33
PILLECUKOR 2 016.jpg
tothneevi
2010. március 30. kedd, 13:32
PILLECUKOR 2 015.jpg
tothneevi
2010. március 30. kedd, 13:32
PILLECUKOR 2 013.jpg
tothneevi
2010. március 30. kedd, 13:32
sütőpapir helyett
iraziviki
2009. július 25. szombat, 15:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.