Belépés
2018. december 13. csütörtök | 50. hét | 347. nap | 05:06 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A tavalyi volt az ötödik legmelegebb év az Egyesült Királyságban
Az átlaghőmérséklet 0,8 Celsius-fokkal haladta meg az elmúlt tíz évben az 1961 és 1990 közötti időszak átlagát, a csapadék mennyisége nyolc, a napsütéses óráké hat százalékkal volt több.

Eltérően az idei, eddig különösen száraz nyártól az elmúlt évtized túlnyomó részében különösen esősek voltak a nyarak, 20 százalékkal több csapadék esett, mint az 1961 és 1990 közötti nyarakon.

A tengerszint hozzávetőleg évi 1,4 milliméterrel, összesen 16 centiméterrel emelkedett az 1900 óta eltelt időszakban.

A több mint száz évre, 1910-ig visszanyúló nyilvántartások szerint a tíz legmelegebb évből kilencet 2002 óta jegyeztek fel az Egyesült Királyságban. Az adatok azt mutatják, hogy a 21. század eddig melegebb, mint az elmúlt három évszázad.

"Változik az éghajlat, globálisan és az Egyesült Királyságban is" - fogalmazott Mark McCarthy, a meteorológiai szolgálat klímaváltozási információs szolgálatának vezetője. Felidézte, az emberek nem úgy emlékeznek a tavalyi évre, mint amelyik különösen meleg lett volna, mert viszonylag csapadékos volt a nyár és havas a december. Mégis: 2017-ben az átlaghőmérséklet több mint 1 fokkal haladta meg az 1961 és 1990 közötti esztendők átlagát.

A tavalyi év időjárási szélsőségei között említette a jelentés a június 21-én a Heathrow repülőtér környékén mért 34,5 fokos hőséget és a skót felföldön december 11-én feljegyzett mínusz 13 fokot. Az egyszerre lezúdult legnagyobb csapadékmennyiség 212,6 milliméter volt Cumbriában, karácsonykor. A legvastagabbra, 40 centiméteresre pedig Wrexhamben hízott a hótakaró.

Az idei nyár eddig rendkívül száraz és meleg volt az amúgy enyhe időjárásáról ismert Egyesült Királyságban. A mindenkori hőségrekord azonban a várakozásokkal ellentétben nem dőlt meg: továbbra is 38,5 fok, amelyet a kenti Favershamben mértek 2003-ban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. július 31. kedd, 15:11
Címkék: Egyesült Királyságban, Mark McCarthy, tavalyi volt, ötödik legmelegebb, csapadék mennyisége, napsütéses óráké,
Kommentek
Magyar piacra lépett a Palletways nemzetközi árufuvarozó cég
partnerrel dolgoznának, naponta 600-900 raklapot továbbítanának - közölte a Palletways.

A tájékoztatás szerint a magyar piacra lépéshez félmillió euró tőkét fektettek be, infrastruktúrájuk napi 1000 raklap kezelését teszi lehetővé, ami gyorsan fejleszthető az igények alapján.

A magyarországi hálózat a belföldi fuvarozás mellett bekapcsolódott a vállalat 24 országot lefedő nemzetközi hálózatába.

A Palletways céget a dél-afriakai Imperial Logistics International alapította az Egyesült Királyságban 1994-ben, 400 depóval és 20 központi elosztó raktárral rendelkezik, Európa-szerte több mint húsz országban végez áruterítő szolgáltatást.

Az Imperial Logistics 50 országban, több mint 30 ezer alkalmazottal dolgozik főként Európában és Afrikában, a cégcsoport fuvarozási, raktározási és disztribúciós tevékenységet végez, logisztikai-hálózatot üzemeltet, továbbá nemzetközi szállítmányozási téren is egyre növekvő szerepet tölt be a világon.

Az Imperial Logistics dél-afrikai anyacég tavaly 46,2
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 07:05
Jim Morrison-emlékvetítés a Pólus Moziban
tizede váltott előre jegyet, a kerítéseket már az első napon több helyen lebontották, a tömeg egyszerűen beözönlött a fesztiválra. Végig sorozatos balhék nehezítették a rendezők dolgát, a fellépők műsorát többször meg kellett szakítani a színpadra mászó vagy oda különféle tárgyakat dobáló, túlfűtött lelkiállapotban lévő hallgatóság miatt. A kaotikus szervezés és a fékezhetetlen közönség miatt még ebben az évben törvényben tiltották be az ekkora létszámú szabadtéri rendezvényeket szerte az Egyesült Királyságban.

A Doors szombat esti csúcsidőre betervezett koncertje a csúszások miatt végül hajnali kettőkor kezdődött el, az Emerson, Lake & Palmer után és a Who előtt. A szervezési nehézségek és a zord időjárás ellenére, a bírósági tárgyalások súlyával a vállukon is képesek voltak megmutatni a rajongóknak, mi is volt az a varázslat, ami már 1967-ben a legjobbak közé emelte őket.

"Kordában tartottuk a dühöt, amit éreztünk, és Jim is remek formában volt" - mondta később Ray Manzarek. A koncert rögzítését
velemenyezd, 2018. december 05. szerda, 14:32
Októberben nőttek az ipari termelői árak az euróövezetben
Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat kedden azt közölte, hogy októberben 0,8 százalékkal nőttek az ipari termelő árak az előző havihoz képest az euróövezet 19 tagállamában és 0,7 százalékkal az Európai Unió 28 tagállamában.

Szeptemberben mindkét térségben 0,6 százalék volt az ipari termelő árak havi növekedése.

Az egy évvel korábbihoz képest az euróövezetben 4,9 százalékkal, az Európai Unióban 5,4 százalékkal nőttek az ipari termelői árak októberben. Szeptemberben az éves növekedés az euróövezetben 4,6 százalék, az EU-ban 4,9 százalék volt.

A piac az ipari termelői árak ténylegesnél kisebb, 0,5 százalékos havi és 4,5 százalékos éves növekedését várta októberre az euróövezetben.

A legnagyobb havi növekedést Belgiumban (+3,6 százalék), Olaszországban(+1,8 százalék), Romániában (+1,6 százalék) és Szlovákiában (+1,3 százalék) mérték.

Magyarországon 0,7 százalékkal nőttek az ipari termelői árak októberben havi bázison, a szeptemberi 0,8 százalék után.

A
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 13:01
A magyarok fele már mobilról vásárol karácsonyi ajándékokat egy felmérés szerint
közülük a többség telefonján több ilyen alkalmazás is van. Az európai trendeknek megfelelően leggyakrabban a magyarok is ruhát és elektronikai cikkeket vásárolnak mobilról. A megkérdezettek leginkább hétköznap délután és munkaidő után szeretnek online rendelni telefonukról, de mint a legtöbb európai vásárló, a magyarok is szívesen töltik vásárlással az ebédszünetet vagy a napi ingázással töltött időt.

A kutatás szerint egész Európában jelentős az aktív mobiltelefonos vásárlók aránya. Az Egyesült Királyságban és Németországban a megkérdezettek csaknem fele, 47 százaléka legalább heti egyszer vagy még gyakrabban vásárol mobilról, az európai átlag ebben a tekintetben 39 százalék.

Az európaiak csaknem háromnegyede tervezi, hogy a mobiljáról vásárol karácsonyra.

Az ajándékok 19 százalékát tömegközlekedés közben, 18 százalékát munkahelyi szünetekben szerzik be a felhasználók, 9 százalék pedig az ebédszünetben vásárol.

Különösen az angolok, az írek, a spanyolok és a franciák tartják kiemelten
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:21
Trócsányi: bármilyen formájú Brexit esetén nagyon fontos a jogi együttműködés folytatása Londonnal
együttműködési szint megőrzése, és az, hogy ne legyen visszalépés egyebek mellet olyan területeken, mint a családjog vagy a büntetőjog - mondta Trócsányi László.

Hozzátette: tárgyalásai során David Gauke brit igazságügyi miniszter és Bob Neill, az alsóház igazságügyi bizottságának elnöke egyaránt megerősítette, hogy az Egyesült Királyság is érdekelt a mostani szoros kapcsolatok fenntartásában.

Elmondta: tárgyalásain a közvetlen szakmai kérdések mellett felhívta a figyelmet arra is, hogy az Egyesült Királyságban élő magyarok jogosultságai nem csorbulhatnak, ahogy ezt egyébként a soron kívüli EU-csúcson szintén elfogadott kilépési megállapodás is elismeri.

Trócsányi László a brit igazságügyi tárca vezetőjével emellett megbeszélést tartott a bírósági igazgatási rendszerről is. A magyar igazságügyi miniszter beszámolt arról, hogy Magyarországon létrejön az önálló, elkülönült közigazgatási bírósági rendszer, amelynek igazgatásában az igazságügyi miniszternek is szerepe lesz.

Tárgyalásain szóba
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:09
Észt dzsessz az Opus Jazz Clubban
A program az Észt Köztársaság kikiáltásának századik évfordulója alkalmából valósul meg, a Magyarországi Észt Intézet szervezésében - közölte a Budapest Music Center az MTI-vel.

November 29-én a Peedu Kass Momentum játszik. A tiszta hangzásáról, izgalmas ritmusairól és lendületes színpadi előadásáról ismert, kortárs dzsesszt játszó Momentum zongoratriót az európai ismertségnek örvendő és igen termékeny muzsikusa, a nagybőgős Peedu Kass vezeti. A Momentum volt az első észt zenekar, amely felléphetett a legnagyobb európai dzsessz szakvásár, a brémai Jazzahead showcase-színpadán, 2015-ben.

A csapat zongoristája a virtuóz Kristjan Randalu, aki korábban játszott együtt Ben Monderrel, Ari Hoeniggel Dhafer Yousseffel vagy Nils Petter Molvaerral is. A dobos Toomas Rull termékeny dalszerző is, széles körben keresett muzsikus, aki több mint száz album felvételénél működött már közre. A Momentum első lemeze 2016-ban jelent meg, Budapesten elsősorban friss, idei albumukról játszanak.

Másnap, november
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 09:58
Brexit - Theresa May: nem létezik ennél jobb megállapodás
megállapodás alapján egységes vámügyi szabályozás lépne életbe az Európai Unió és az Egyesült Királyság között, tartalékmegoldásként az ír-északír határellenőrzés újbóli bevezetésének elkerülésére, ha a Brexit jövő márciusra várható dátuma után előirányzott, várhatóan 2020 decemberének végéig tartó átmeneti időszak lejártáig nem jönne létre átfogó megállapodás a majdani kétoldalú kereskedelmi kapcsolatrendszerről.

A bírálók szerint azonban az egyezményben nincs garancia arra, hogy az Egyesült Királyságban nem marad érvényben meghatározatlan ideig, akár véglegesen az EU vámszabályozási rendszere.

Theresa May hétfői alsóházi beszámolójában mindazonáltal hangsúlyozta: London és az EU egyaránt maradéktalan elkötelezettséggel törekszik arra, hogy az átmeneti időszak lejártáig, 2021 elejére már érvényben legyen az új kétoldalú kapcsolatrendszer szabályrendszere. Hozzátette: a kilépési megállapodás jogi kötelezettséget is tartalmaz arra, hogy az Egyesült Királyságnak és az EU-nak mindent meg kell tennie a
velemenyezd, 2018. november 26. hétfő, 23:42
Brexit - Szakértő: kvótarendszer szűrheti az Egyesült Királyságban munkát keresőket
A szakértő szerint a szigetország az EU-ból távozva vissza akarja venni az ellenőrzést a külföldi munkaerő beáramlása fölött.

Az angoloknak továbbra is szükségük van a máshonnan érkezőkre, de szűkíteni akarják a beáramlásukat az alapján, hogy milyen területen hány álláskeresőre van szükségük - tette hozzá.
velemenyezd, 2018. november 24. szombat, 21:22
Képek, videók
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
Egyesült Királyság.jpg
sarkoziferencne
2012. március 28. szerda, 13:49
Egyesült királyság
bodajne
2010. november 21. vasárnap, 17:42
Egyesült Királyság
bodajne
2010. október 12. kedd, 20:14
Egyesült Királyság
levente500
2009. május 23. szombat, 13:48
egyesült királyság1.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:11
Egyesült Királyság.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:10
Boldogság Királysága.jpg
sz719eszter
2016. június 26. vasárnap, 06:32
Királyság Kapu címer
kingakilor
2016. június 05. vasárnap, 21:07
Vilmos-György - királyság
agica2004
2014. június 16. hétfő, 13:32
királyság.jpg
onallovelemeny
2014. január 19. vasárnap, 20:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.