Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 17:27 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krémes-szilvás pite
Hozzávalók / 6 adag:

Tészta:

- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 3 ek cukor
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojássárgája
- 1 ek tejföl
- 1 csipet só

Krém:

- 3 db tojássárgája
- 5 db tojásfehérje
- 1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
- 1.5 dl tejföl (egy kis doboz)
- 4 ek cukor
- 1 kg szilva
- fahéj ízlés szerint
- 5 evőkanál búzadara

Elkészítés:

Tészta:

1. A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne.

2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra nyújtjuk, körülbelül fél cm vastagra, beleterítjük a tepsibe úgy, hogy pereme legyen. Ha szakad, nem baj, kézzel belelapogatjuk.

3. Meghintjük 2 evőkanál búzadarával (vékonyan, csak annyi kell, hogy a szilva levét felszívja), kirakjuk a kimagozott, félbevágott szilvával (vágott felével felfelé), bőven meghintjük fahéjjal, rászórjuk a maradék 3 evőkanál búzadarát. (A krémbe nem kell dara.)

Krém:

1. A tojásfehérjét, cukorral kemény habbá verjük. Egy külön edényben a tojássárgáját, a pudingporral kikeverjük ( a pudingot nem kell előtte megfőzni), és hozzákeverjük a tejfölt. Végül a fehérjehabot óvatosan a sárgájához keverjük.

2. A masszát ráöntjük a szilvára, elsimítjuk.

3. 170-180 C-ra előmelegített sütőben, 40-45 percig sütjük. (Sütőtől függően, ha nagyon pirul a teteje, sütőpapírral takarjuk le.)


suzymama, 2019. augusztus 02. péntek, 19:25
Címkék: vajat elmorzsoljuk, tojások sárgáját, szilva levét, külön edényben, pudingporral kikeverjük, fehérjehabot óvatosan,
Kommentek
Különleges bejgli karácsonyra
dkg kókuszreszelék
2,5 dl tej
5 dkg tejpor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál liszt
5 dkg cukor
2 dkg vaj


Elkészítés:
A tejet elkezdjük melegíteni, majd mikor már gőzölög, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a kókuszreszeléket, a tejport, a cukrot, sót, vaníliás cukrot, a vajat és a lisztet. Visszatesszük a tűzre, és addig főzzük, míg sűrű massza nem lesz belőle. Ha elkészült, vegyük le a tűzről és várjuk meg, míg kihűl.

*
- Aszalt szilvás-marcipános töltelék
Valódi különlegesség az aszalt szilvával és marcipánnal készült bejgli! A marcipán még ünnepélyesebbé teszi a süteményt, az elkészítésével pedig még kezdőknek sem adódhat problémájuk!
Hozzávalók:
25 dkg aszalt szilva
50 dkg marcipán
6 dkg vaj
5 evőkanál rum

Elkészítés:
A hűtőből frissen kivett marcipánt reszeljük le. Dolgozzuk össze a vajjal és a rummal. Az összeállított tölteléket osszuk 2-3 részre, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
maroka, 2018. december 16. vasárnap, 08:51
Krémes-szilvás pite
Krémes-szilvás pite

Ezt a szilvás pitét (más gyümölcsből is elkészíthető) a tetején levő vaníliás krém teszi különlegessé. Egy ismerősömtől tanultam, kis változtatással készítettem el.

hozzávalók / 6 adag

Tészta
30 dkg finomliszt
15 dkg vaj
3 ek cukor
1 csomag sütőpor
2 db tojássárgája
1 ek tejföl
1 csipet só

Krém
3 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
1 tasak vaníliás pudingpor (főzős)
1.5 dl tejföl (egy kis doboz)
4 ek cukor
1 kg szilva
fahéj ízlés szerint
5 evőkanál búzadara


alapanyagok

búzadara fahéj finomliszt só sütőpor szilva tejföl tojásfehérje tojássárgája vaj cukor vaníliás

elkészítés

Tészta
A lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még egy kis tejfölt bele.) Tepsi nagyságnál picit nagyobbra
aranyag, 2018. július 28. szombat, 14:44
16 varázslatos sütemény, amit ki kell próbálnod!
liszt
1 csomag sütőpor
1 bögre olaj vagy olvasztott vaj
2 egész tojás
csipet só
1 ek cukrozatlan kakaópor
20dkg gyümölcs a tetejére
A recept ide kattintva folytatódik >>>
12. Almás-mákos kétperces
ketperces

Hozzávalók:

1 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált mák
1 dl olaj
2,5 dl tejföl
2 közepes alma
A recept ide kattintva folytatódik >>>
13. Fahéjas-szilvás cobbler
cobbler

Hozzávalók:

25 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
1 cs sütőpor
1 mk fahéj
10 dkg vaj
1 egész tojás
1 dl habtejszín
csipet só
A recept ide kattintva folytatódik >>>
14. Céklás csokitorta
ceklas

Hozzávalók:



30 dkg étcsokoládé
4 ek olaj
6 tojás
30 dkg cukor
4 ek méz
20 dkg finomliszt
1 kk szódabikarbóna
1 kk só
6 ek kakaópor
10 dkg őrölt
tinka1951, 2018. május 26. szombat, 08:46
Gesztenyés-aszaltszilvás-túrós szelet
Krémes, gesztenyés süteménykülönlegesség, ami annak ellenére is laktató, hogy nem túl édes.

hozzávalók / 12 adag
hozzávalók a túrós alaphoz

45 dkg tehéntúró
2 db tojás
7 ek zabpehely
4 ek nádcukor
1 citromból nyert citromhéj
0.5 citromból nyert citromlé
1 teáskanál vanília aroma
1 tk sütőpor

hozzávalók az aszaltszilvás-szószhoz

10 dkg aszalt szilva
1 dl cherry brandy
1 ek méz
fahéj ízlés szerint

hozzávalók a gesztenyés krémhez

2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 ek méz
35 dkg gesztenyemassza
25 g étcsokoládé (tetejére)

elkészítés
túrós alap

A túrós tésztaalap összetevőit egy nagy tálba kimérjük, majd botmixerrel krémesre keverjük.
Magasabb peremű, sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, a tetejét elegyengetjük, majd 170°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percet
bkisseva, 2018. február 24. szombat, 13:31
Szilvás krémes
fahéjjal főzzük puhára. Várjuk meg, amíg kihűl, majd a főzött szilva levével keverjünk ki 2 csomag vaníliás pudingot, adjuk hozzá a szilvadarabokat is, és addig főzzük, amíg sűrű krémet kapunk. Ezután a krémet kenjük két lap közé, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A középső krémhez egy csomag vaníliás pudingot főzzünk meg 3 dl tejben, és tegyük félre hűlni. 15 dkg vajat keverjünk ki 10 dkg porcukorral, majd miután kihűlt a puding, alaposan dolgozzuk össze a krémeket, és rétegezzük a teljesen kihűlt szilvás lapok fölé, majd egy újabb lappal fedjük be.

A felső krémréteghez szükséges 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 15 dkg aszalt szilva. Az alapanyagokból a középső krémhez hasonlóan összeállítjuk a krémet, de mielőtt a cukorral kikevert vajhoz adnánk a pudingot, keverjük a vajas krémhez az apróra vágott aszalt szilvát, és robotgéppel dolgozzuk össze jó alaposan. Újabb réteget teszünk a süteményre, és ismét fedjük be egy lappal. A sütemény tetejét
bkisseva, 2018. február 15. csütörtök, 13:37
Szikkadt kalácsból mit lehet készíteni?
nádcukorral. Sütőben 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.

kesz

A teteje szép barna lesz (a miénk sem égett meg, a látszat ellenére), így lesz ropogós, viszont a belseje lágy, krémes, teli olvadó csokoládéval és zamatosan pikáns málnával. Melegen tálaljuk, bár ha marad, akkor hidegen, némi állás után talán még finomabb.


narancsos-szilvás kenyér
Hozzávalók 2 személynek:
2 szelet kenyér
40 dkg szilva
4 tojássárgája
1, 5 dl tej
1 dl vörösbor
kevés vaj
1 narancs
cukor
Elkészítése: Egy tálban összekeverjük a tejet, 2 tojás sárgáját és kb. 4 kanál cukrot. Megforgatjuk benne a kenyérszeleteket. Közben a kimagozott zilvát a borral és 6 kanál cukorral gyenge tűzön negyed órát pároljuk. A narancs levét kifacsarjuk, összekeverjük 2 tojás sárgájával és 4 kanál cukorral, majd 10 percig
bkisseva, 2017. november 15. szerda, 13:30
A legfinomabb cukormentes eperlekvár receptje
majd darabold egységes méretű, apró részekre. Fontos, hogy minden benyomódást, elszineződést távolíts el.

Ha ezzel megvagy, vedd elő a kedvenc lekvárfőző lábasodat és halmozd bele a feldarabolt gyümölcsöt. Egy egészen vékony réteg vízen, ami épphogy beszínezi a lábas alját, alacsony lángon kezdd el főzni.

Lencsefőzelék sült sonkaszeletekkel
beküldte: Florilla
Lencsefőzelék sült sonkaszeletekkel »
Szaftos hús
beküldte: kvirag
Szaftos hús »
Szilvás-túrós pite
beküldte: KGIZI
Szilvás-túrós pite »
Figyelj, hogy ne égesd oda a keveréket a lábasban, kevergesd át időnként, majd amikor már forr, 10 percig hagyd még a tűzön, az utolsó öt percben szórd a tetejére a pektin, keverd el alaposan, majd vedd le a tűzről. Frissen fertőtlenített dunsztosüvegbe tedd be a lekvárt, zárd le jó alaposan, fejjel lefele tedd öt percre valahova, aztán mehet is az
tinka1951, 2015. május 18. hétfő, 08:48
Képek, videók
szilvás krémes
paariza
2010. december 15. szerda, 21:14
vajat készítettem
barbette
2010. július 13. kedd, 20:36
Kaká sárgája.jpg
agica2004
2010. július 07. szerda, 13:36
szilva4.jpg
durcimarcika
2019. október 17. csütörtök, 19:31
szilva3.jpg
durcimarcika
2019. október 01. kedd, 16:56
szilva.jpg
durcimarcika
2019. szeptember 22. vasárnap, 11:14
szilva2.jpg
durcimarcika
2019. szeptember 22. vasárnap, 11:13
szilva1.jpg
durcimarcika
2019. szeptember 10. kedd, 15:01
Szílvák kosárban
eva6
2019. július 29. hétfő, 10:17
Aszalt szilva.jpg
pacsakute
2019. január 10. csütörtök, 13:41
Edényben szemlélő
sanci81
2017. május 28. vasárnap, 15:46
orgona kék edényben.jpg
durcimarcika
2015. május 17. vasárnap, 22:34
napraforgó-edényben.jp g
durcimarcika
2012. augusztus 15. szerda, 19:41
sárga-edényben.jpg
durcimarcika
2011. szeptember 05. hétfő, 17:51
gyertya edényben.gif
taszat
2011. augusztus 02. kedd, 15:25
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.