Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 08:06 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A goji bogyó élesíti a látást



A korral összefüggő makuladegeneráció nevű betegség egyre több embert érint. A hatvanöt év feletti embereknél a látásvesztés egyik oka ez a betegség. Az öregedés és a szabad gyökök okozta károsodás a két fő tényező, amelyek gyorsan csökkentik a makuladegenerációhoz vezető makuláris pigmenteket. A makuladegeneráció elkerülése érdekében nagyon sok antioxidánsban gazdag ételt szükséges fogyasztanunk.

A luteinben és a zeaxantiban gazdag táplálékok fogyasztása megakadályozhatja a makula pigment elvesztését és segítenek a betegség lefolyásának késleltetésében, illetve annak megelőzésében.

A zeaxantin egy karotoniod. A goji berry, azaz a goji bogyó nagy mennyiségben tartalmazza. Tény, hogy minél mélyebb a goji bogyó színe, annál nagyobb benne a karotinoidok aránya. A goji bogyóban legnagyobb mennyiségben - körül 75 százalékban - a zeaxantin, és kisebb mennyiségben - a maradék 25 százalékban - béta-karotin található.


A zeaxantin fő funkciója a kék fény elnyelése és retinának a védelme. A béta-karotin A-vitaminná alakul, ez pedig nagymértékben képes a látás javítására.

A goji bogyó más tápanyagban is gazdag. A legfontosabb tápanyagok közé tartoznak a poliszacharidok, de 8 esszenciális aminosavat is tartalmaz. A nagy mennyiségű lutein és zeaxantin rendszeres, napi fogyasztásával elkerülhetővé teheti a szürkehályog műtéti szükségességét, illetve a betegség kialakulását.

Tekintettel a lutein és a zeaxantin és a korral összefüggő szembetegségek között összefüggő pozitív korrelációra, érdemes minél több fent említett tápanyagot bevinni a szervezetünkbe. Aki rendszeresen fogyaszt goji bogyót, az nemcsak megelőzni, hanem visszafordítani is tudja a szembetegségek egyes típusait.

A goji bogyó vitaminokban gazdag, különösen B-vitaminokban, de C-vitaminban is bővelkedik. A goji bogyót lehet fogyasztani önmagában, de salátákba is szórhatunk belőle, zabkását is ízesíthetünk vele, sőt még teát is készíthetünk belőle.

A goji bogyó tea az egyik legjobb immunerősítő. A téli megfázásos időszakban erősíti a szervezetet. Kimerültség esetén frissít és energiát ad. Csökkenti a depressziót és remekül oldja a stresszt. Gyulladáscsökkentő, emellett baktériumölő tulajdonságokkal is rendelkezik. Mivel C-vitaminban is gazdag, így segíti a mihamarabbi sebgyógyulást.
lovaszmarika, 2018. december 07. péntek, 15:31
Címkék: Mivel C-vitaminban, goji bogyó, korral összefüggő, látásvesztés egyik, szabad gyökök, makuladegeneráció elkerülése,
Kommentek
Vércukorszint csökkentése AMLÁVAL (indiai egres)
ápolására is ezt a méltán csodaszernek tartott gyümölcsöt. Az indiai egres nemcsak egészségbarát tulajdonságokkal rendelkezik, de egy remek gyümölcs is, amely nyers formájában is fogyasztható.

A savanyú gyümölcsöt vagy frissen, vagy tartósítva fogyasztják. Kiváló C-vitamin-forrás, de magas a kalcium-, a vas-, a foszfor- és a krómtartalma is. Az amla nagyon hasznos lehet a téli időszakban C-vitamin pótlására, de a vércukorszint csökkentésében is kiemelkedő szerepet játszik.

Az amla C-vitaminban gazdag és bőrgyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik, emellett segít az immunrendszer megerősítésében és egyensúlyban tartja a vércukorszintet, így akadályozva meg az inzulinrezisztenciát és a cukorbetegség kialakulását. Ezen kívül eliminálja a testben lévő toxinokat és gyógyító hatással van a sejtekre.

Az amla a cukorbetegség kezelésében is szerepet játszhat, mivel tele van antioxidáns anyagokkal, amelyek segítik a lipidek és a trigliceridek anyagcseréjét a májban, és javítják az
pacsakute, 2019. május 14. kedd, 17:18
A tojás gyógyhatásairól
kolint.

Nem is a koleszterin, inkább a hosszú láncú telített zsírok azok, amelyek leginkább emelik a koleszterinszintet és a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Ha mértékkel fogyasztják, a tojás nem egészségtelen. Azok, akik szív- és érrendszeri betegségben szenvednek, heti legfeljebb két vagy három tojássárgáját fogyasszanak!

A tojás 10 legfőbb gyógyhatása:

1, Javítja az agy működését
Mivel gazdag Omega-3 zsírsavakban, kolinban, lecithinben és B12 és D-vitaminban, a tojás kiváló étel az agy karbantartásához. A kolin egy alapvető tápanyag, amely fontos szerepet játszik több anyagcsere folyamatban, valamint ingerületátvivő anyagként is működik. Javítja a memóriát és a kognitív funkciókat.

A B12-vitamin is fontos az agy megfelelő működéséhez és a vérképzéshez. Kutatások kimutatták, hogy a hiánya agysorvadáshoz vezethet, amely az Alzheimer-kór és az elmezavar előfutára.

Az USDA Nemzetközi Tápanyag Adatbázis szerint egy keményre főzött tojásban
pacsakute, 2019. április 10. szerda, 00:49
A citromos vízről
hasznos :

Ha egy egyszerű trükköt keres az egészsége javítására, akkor ne keresgéljen tovább. A citromos víz reggel, éhgyomorra fogyasztva hihetetlen, hogy milyen pozitív hatással van az egészségi állapotra.

A citromos víz jó hatással van az emésztésre, mivel segít kiüríteni a méreganyagokat a szervezetből. A citromos víz segíthet az olyan emésztési zavarokon is, mint puffadás vagy gyomorégés. Ezen kívül hidratálja a vastagbelet, stimulálja az epetermelést.

A citrom C-vitaminban gazdag, így segít az immunrendszer megerősítésében, a megfázás, illetve az influenza elleni harcban. De nemcsak azért van szükségünk C-vitaminra, hogy megfelelően működjön az immunrendszerünk, hanem nagyon sokat segít a vas felszívódásában is, amely ásványi anyagra szintén nagy szükségünk van.

A hidratáció minden évszakban nagyon fontos. A legjobban vízzel hidratálhatjuk belső szerveinket. Sokan unalmasnak találják a vizet. Ilyenkor jöhet a képbe a citromos víz, amely nemcsak remekül
pacsakute, 2019. április 06. szombat, 21:53
Maqui bogyó kivonat - vércukor
normális.

Egy tanulmányban arról számoltak be, hogy a maqui bogyó kivonata, amelyet egy órával az orális glükóztolerancia-tesztek előtt adtak be, jelentősen lecsökkentette a vércukor- és az inzulinszintet.

A maqui bogyót gyakran nevezik chilei borbogyónak is, hiszen ez a gyümölcs legfőképpen Chilében őshonos. A bogyóknak intenzív sötétlila színük van. Tele van értékes antociánokkal, amelyek erős antioxidáns vegyületek.

A maqui bogyó magas rosttartalommal rendelkezik, de antioxidáns C-vitaminban is gazdag. Van még benne vas, kálium és kalcium is.

A maqui bogyó gyulladásgátló tulajdonsággal is büszkélkedhet, amely egy gyulladásgátló enzim, a COX-2 gátlására is képes.

A maqui bogyó eredményesnek bizonyult a vérnyomás csökkentésében, az érrendszer működésének javításában és az artériák egészségének megőrzésében. Ezen kívül segít csökkenteni a káros LDL-koleszterin szintjét és a súlycsökkenést is megtámogatja. Mivel antociánban rendkívül gazdag, így még a
pacsakute, 2019. április 04. csütörtök, 10:10
Zellerzöld gyógyhatásairól
alkil-ftalidokat), furokumarinokat és flavonoidokat.

A metélő zeller lombja ásványi sókban és éterikus olajokban egyaránt gazdag. Külsőre eltér a másik két zellertől, de aki gumós vagy halványított zellert termeszt, annak az a levélszükségletét is biztosítja.

Mi mindenre jó a zellerzöld?

- A zellerzöld olyan tápanyagokat tartalmaz, amik segítik kordában tartani a szervezet sav-bázis egyensúlyát és segítenek megakadályozni a test elsavasodását.

- Mivel B vitaminban gazdag, idegerősítő hatású. Segít lenyugodni szorongás vagy pánikroham esetén, mivel olyan orvosi tulajdonsággal rendelkezik, ami természetes nyugtatóvá teszi.

- Izzasztó és méregtelenítő hatású.

- A zellerzöld serkentőleg hat a veseműködésre.

- Rostokban dús, segíti az emésztést. Emésztési panaszok, étvágytalanság esetén is gyakran alkalmazzák. Jót tesz a gyomornak, a lépnek és a hasnyálmirigynek

- Hűti a
pacsakute, 2019. április 02. kedd, 14:26
Fodros kel jó hatásairól
szervezetének szüksége lenne. Egy adag leveles kel a napi ajánlott rost mennyiség 5%-át tartalmazza, ezen felül egészéges, nem savasító növényi fehérjével látja el szervezetünket.

5, Omega zsírsavak. Az esszenciális omega zsírsavak rendkívül fontos szerepet játszanak egészségünk fenntartásában. Egy adag leveles kel 121 mg omega 3, 92,4 mg omega 6 zsírsavat tartalmaz.

6, Immunrendszer erősítés. A leveles kel rendkívül gazdag karotinoidokban, flavonoidokban, antioxidánsokban, A vitaminban, melyek támogatják az immunrendszer megfelelő működését.

7, Fenntarthatóság, környezetvédelmi szempontok. A leveles kel kb. 55-60 nap alatt érik be, míg egy szarvasmarha felneveléséhez 1,5-2 év szükséges.

Még döbbenetesebb az arány, ha azt is vizsgáljuk, hogy egy
szarvasmarha felnevelése mennyi ivóvizet igényel, mennyi takarmányt, valamint
az állat az élete során mennyi metán gázt bocsájt a levegőbe. Sok kutató a
globális felmelegedés egyik fő okát az intenzív
pacsakute, 2019. március 21. csütörtök, 19:18
A görögdinnye gyógyhatásairól
A görögdinnye - azonkívül hogy finom, számos gyógyhatása is van

A görögdinnye az a gyümölcs, amiből gyakorlatilag bármennyit meg lehet enni úgy, hogy ne hizlaljon. Tíz deka gyümölcsben mindössze 30 kalória található, ám nemcsak ezért érdemes beiktatnod a nyári diétádba, hanem azért is mert nagyon sok gyógyhatással rendelkezik.

A görögdinnye vitaminban igen gazdag - tartalmaz: A-, B- és C-vitamint, kalciumot, káliumot, magnéziumot és szelént - ám főképp víztartalma miatt érdemes fogyasztani. Mivel a gyümölcs 90-95 százaléka víz, így kitűnő eleme a méregtelenítő kúráknak. A görögdinnye gyümölcshúsa piros színét karotinoid festékanyagainak, köztük kiemelten a likopinnak köszönheti. A görögdinnye - a paradicsom mellett - az egyik legjobb likopin forrásunk (likopintartalma 3,6-6,2 mg/100 g, összehasonlításként: a nyers paradicsomé 0,9-13,6 mg/100 g). Egyéb karotinoidok
pacsakute, 2019. március 01. péntek, 11:25
Homoktövis gyógyhatásairól
rák elleni küzdelemben alkalmazott sugárterápia során is. Vizsgálják az olaj tumorgátló hatását, valamint a nőgyógyászatban történő felhasználási lehetőségét a méh és a méhnyak nyálkahártya-sérülései esetén.

Aki homoktövisolajat használ, annak érdemes megfigyelnie a címkén található apró betűs részben a jelölést, hogy pontosan melyik olajról van szó, vagy a kettő keverékéről.

A gyümölcsfeldolgozás melléktermékei is gazdagok fehérjékben, zsírokban, aminosavakban, A, C, D és E-Vitaminban, karotinoidokban, flavonoidokban és mikrotápanyagokban.

A levelek és gyümölcsmaradványok kiegészítő táplálékként való felhasználása sertések esetén közel 21%-os egészségjavulást eredményezett.

Egy kínai tanulmány szerint a kecskék tejhozama 6-7% körüli mértékben növekedett, a szárnyasok gyarapodását 9-13%-kal tudták növelni, miközben a tojáshozam 25-29% közötti mértékben javult.

Belső-Mongóliában tanulmányokban kimutatták, hogy a hagyományos tápláláshoz képest juhonként 5
pacsakute, 2019. február 21. csütörtök, 10:29
Képek, videók
U vitaminban gazdag ital
pacsakute
2017. február 03. péntek, 13:17
Vitaminban gazdag gyümölc
pacsakute
2013. június 30. vasárnap, 21:23
Goji bogyó.jpg
pacsakute
2016. január 03. vasárnap, 18:24
GOJI BOGYÓ.
rozsmalom
2013. július 04. csütörtök, 08:12
Goji bogyó Tibeti homoktö
pacsakute
2013. július 01. hétfő, 18:38
goji_bogyo_3.png
violaterdik
2013. június 02. vasárnap, 13:43
goji-bogyo.jpg
szidnifox
2011. október 08. szombat, 17:38
Goji bogyó ..jpg
rozsmalom
2010. augusztus 06. péntek, 07:49
goji bogyó
taltos1
2010. január 29. péntek, 00:16
összefügg.gif
szuszimama
2013. január 27. vasárnap, 22:18
az egyik.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 11:15
a boldogság egyik.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 10:45
Az egyik szárnya
wob
2018. július 21. szombat, 10:20
Az orvos egyik fő feledat
irmus
2018. július 19. csütörtök, 15:55
az egyik legjobb dolog.jp
sz719eszter
2018. június 01. péntek, 08:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.