Belépés
2020. február 26. szerda | 9. hét | 57. nap | 10:05 | Edina
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A mentális erő növelése egyszerűen - a jó közérzetünkért
Bizonyára Ön is érzi néha, hogy a mentális egészsége nem valami jó és néha szüksége lenne némi edzésre, némi erősítő gyakorlatra. Nos, a következőkben három olyan gyakorlatról olvashat, amelyek remekül edzik a lelket. A mentális erő építése hasonló a fizikai erő építéséhez. Ahhoz, hogy a felsőteste izmos legyen, gyakran kell súlyzós gyakorlatokat végezni. A mentális izmok építéséhez is rendszeres gyakorlatokra van szüksége. Ez megtanítja az agyat másként, azaz pozitívan gondolkodni, megtanulja kezelni az érzelmeit és produktívabban fog viselkedni.

Sok gyakorlat létezik, amelyek a mentális erő fejlesztésében segítenek, ezeket a gyakorlatokat öt-tíz perc alatt el tudja végezni. Az első gyakorlatnál gondoljon azokra a dolgokra, amelyek miatt hálás. Az áldások figyelembevétele nagyon pozitívan hat a lelki egészségre. A hála növeli a boldogságot és csökkenti a depresszió kialakulásának esélyét. Mindennap írja le egy füzetbe, hogy éppen aznap miért hálás, mi az, ami boldoggá tette. Ezt a rituálét este, lefekvés előtt is megteheti. Egy idő után azt veszi majd észre, hogy egyre jobban tud aludni és egyre jobb lesz az immunitása is.

Az éberségnek számos fizikai és pszichikai előnye van. Nemcsak a stressz-szintet csökkenti, de sokkal több, értékes, belső beszélgetést tud önmagával is folytatni. Mindennap szánjon egy percet arra, hogy csak arra fókuszál, hogy mi folyik Ön körül. Füleljen a hangokra, nézzen körül a helyiségben, ahol tartózkodik és nézze meg, mit észlel. Gyorsan vizsgálja meg a testét és próbálja meg kideríteni, hogy ebben az egy percben, hogyan érzi magát. Rendszeresen gyakorolva az éberséget javíthatja a fókuszálási képességeit, ami abban is segít, hogy ebben a rohanó, őrült tempóban zajló életben élvezni tudja az egyes pillanatokat. Ez abban is segít, hogy kicsit háttérbe szorítsa a tegnapi problémákat és a holnapi aggodalmakat, így tehermentesítve a lelkét.

Ha mindig arra várnánk, hogy tökéletesen jól érezzük magunkat, akkor az életben nagyon sok mindenről lemaradnánk. Ezért a harmadik gyakorlatként ,,cselekedjen úgy, mintha" nevet viseli. Mit is jelent ez? Viselkedjen úgy, érezzen úgy, ahogyan szeretne cselekedni és érezni. Vagyis csináljon úgy, mintha valóban jól érezné magát. Amikor megváltoztatja a viselkedését, akkor az érzelmei és a gondolatai is csatlakozni fognak a megváltozott viselkedéséhez, vagyis egyre jobban fogja magát érezni.
Forrás : Link
pacsakute, 2020. február 09. vasárnap, 21:47
Címkék: Bizonyára Ön, mentális egészsége, következőkben három, felsőteste izmos, mentális izmok, agyat másként,
Kommentek
Pánikbetegség - még a súlyos esetek sem reménytelenek
alakulhat ki, de nem biztos, hogy ugyanaz a betegség.

A társadalom nehezen fogadja el a mentális betegségeket, mert amíg például egy törött lábú embernél könnyen látható, kiszámítható, hogy mire képes, a pszichiátriai betegségek nem láthatók. S mivel az illető maga sem igen tudja kezelni a helyzetét, a környezetében is félelmet vált ki.

Hazag Anikó a mentálhigiéné fontosságát emelte ki, azaz, hogy ne csak a testünket, a lelkünket is tartsuk karban, tudatosan tegyünk a jó közérzetünkért, és törekedjünk szeretetteli emberi kapcsolatok kialakítására, mert azok gyógyítanak leginkább. - elnézést, hogy hozzáfűzök, nálam terápiaként a beszélgetés, az egyéninél a rajzolás rengeteget segít!

könyvjelzőDeliciousDiggFacebookmyspacetwitter
Kapcsolódó írások:

A pánikbetegség nem biztosan előzhető meg pszichoterápiával
Nőnél gyakrabban jelentkezik pánikroham, mint férfinál
A pánikbetegség, ha felismerik, jól gyógyítható
Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött
charlotteani, 2016. április 17. vasárnap, 00:36
A gyógyító simogatás
A lágy simogatás a legjobb módszer arra, hogy védekező erőinket fokozzuk, ami kórokozóktól, és ez által a betegségektől megvéd bennünket.


Simogatással erősíthetjük az immunrendszerünket.A kedvességekre az emberi test boldogsághormonok termelésével reagál, amelyek az egészséget szolgálják.Megérint bennünket egy kéz, egészen lágyan, mint egy tollpehely, máris kellemes érzés terjed el a testünkben.

Berkeley egyetem tudósai rájöttek arra, hogy mi történik egy ilyen pillanatban a szerveztünkben.

Minden lágy érintésnél 5 millió idegsejt bocsát ki elektromos impulzusokat a testünkön át. Ezek azonnal, a nyugalom és a meghittség érzését váltják ki.A lágy simogatás a legjobb módszer arra, hogy védekező erőinket fokozzuk, ami kórokozóktól, és ez által a betegségektől megvéd bennünket.A simogatások azonban a halálfélelmet is oldják, amelyben egyre több ember szenved. Ezzel egy időben
suzymama, 2015. december 29. kedd, 12:50
A kedvességekre
Simogatással erősíthetjük az immunrendszerünket.

A kedvességekre az emberi test boldogsághormonok termelésével reagál, amelyek az egészséget szolgálják.

Megérint bennünket egy kéz, egészen lágyan, mint egy tollpehely, máris kellemes érzés terjed el a testünkben.

Berkeley egyetem tudósai rájöttek arra, hogy mi történik egy ilyen pillanatban a szervezetünkben.

Minden lágy érintésnél 5 millió idegsejt bocsát ki elektromos impulzusokat a testünkön át. Ezek azonnal, a nyugalom és a meghittség érzését váltják ki.

A lágy simogatás a legjobb módszer arra, hogy védekező erőinket fokozzuk, ami kórokozóktól, és ez által a betegségektől megvéd bennünket.

A simogatások azonban a halálfélelmet is oldják, amelyben egyre több ember szenved. Ezzel egy időben a lágy érintés az oxytocin hormonok kibocsátását fokozza, amely a boldogság érzetért és a jó közérzetünkért felelős. A tudósok figyelmeztetnek arra, hogy a kis gyermekek számár a simogatás
horvathnemagdi, 2015. október 05. hétfő, 12:26
A gyógyító simogatás
Simogatással erősíthetjük az immunrendszerünket.A kedvességekre az emberi test boldogsághormonok termelésével reagál, amelyek az egészséget szolgálják.Megérint bennünket egy kéz, egészen lágyan, mint egy tollpehely, máris kellemes érzés terjed el a testünkben.

Berkeley egyetem tudósai rájöttek arra, hogy mi történik egy ilyen pillanatban a szerveztünkben.

Minden lágy érintésnél 5 millió idegsejt bocsát ki elektromos impulzusokat a testünkön át. Ezek azonnal, a nyugalom és a meghittség érzését váltják ki.A lágy simogatás a legjobb módszer arra, hogy védekező erőinket fokozzuk, ami kórokozóktól, és ez által a betegségektől megvéd bennünket.A simogatások azonban a halálfélelmet is oldják, amelyben egyre több ember szenved. Ezzel egy időben a lágy érintés az oxytocin hormonok kibocsátását fokozza, amely a boldogság érzetért és a jó közérzetünkért felelős. A tudósok figyelmeztetnek arra, hogy a
suzymama, 2015. október 04. vasárnap, 07:58
A nevetés jótékony hatásai
feszültséget, illetve a stresszhormonok mennyiségét. Mivel a stressz növeli a betegségek kockázatát, így ha ezt csökkenteni tudjuk magunkban, azzal elősegítjük egészségünk zavartalan működését.

- ellazítja a testünket, megdolgoztatja a rekeszizmainkat, átmozgatja a belső szerveket és a felső testünket. Testünk felfrissül.

- jótékonyan hat a szívműködésünkre, élénkíti a vérkeringést.

- elősegíti az endorfin, vagyis a ,,boldogsághormon" termelődését, mely a jó közérzetünkért felelős.

- lelki oldalon továbbá csökken a félelem, a feszültség bennünk, javul a lelkiállapotunk, és jókedv és boldogság járhat át.

- segít fenntartani a kedélyes, pozitív gondolkodásmódunkat a nehezebb élethelyzetekben is. Optimistábban kezdjük szemlélni a világot.

- kapcsolatainkban is segíthet, hogy az esetlegesen felmerülő konfliktusokat oldja, könnyebb egymásra hangolódást biztosítván.

- hozzájárul ahhoz, hogy a hálát még könnyebben, őszintébben
baratha, 2014. július 28. hétfő, 12:01
Miért sértegetnek egyes olvasók a tudjátok.hu-ban?
Nem sértegettem. Az említett kérdés ez volt: "Nektek fog e lüktetni az idegességtől a szivetek?". Erre írtam, hogy "Ezt a barom kérdést.", mert nem szeretem, ha valaki a szívem lüktetésére apellál. Csak ne apelláljon senki a szívem lüktetésére. A kérdést minősítettem, nem a kérdezőt. Néha én is szoktam föltenni barom kérdéseket, ettől még nem vagyok barom. Legalábbis remélem, hogy nem. A kérdés alá írt panaszáradatot meg csak átfutottam, mert a jajgatástól még sosem ment előrébb a világ. Minimálbéren élek én is, mégsem panaszkodom, mert nekem legalább van munkám, még ha bizonytalan is. De ez egy ilyen világ. Ami ma van, nem biztos, hogy holnap is lesz. És csak remélni tudom, hogy ez a tétel a kormányra is igaz. Mindazonáltal elsősorban valóban mi vagyunk a leginkább felelősek a közérzetünkért.

Kitől függ az, hogy boldog vagyok-e?
jn, 2013. november 28. csütörtök, 13:28
Az AGYSERKENTŐ CSEMEGECSODA
forrás.
A friss szemek A-vitamint, béta-karotint, B1-és B2 vitamint,E-vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat, nátriumot, káliumot és cinket is tartalmaznak.

Fogyasztása számos jótékony hatással van a szervezetünkre.

-Az agyserkentő csodaszer. Magas B1 vitamin, más néven tiamin tartalmának köszönhetően hatékony csodaszer a stressz, fáradékonyság, az idegesség, az ingerültség és a depresszió ellen is, így mondhatjuk, hogy a vidámság forrása, mert ez a vitamin felelős a jó közérzetünkért, hiányában gyorsabban válunk idegessé, depresszióssá. Ez segít abban, hogy a bevitt tápanyagot a szervezet minél gyorsabban energiává alakítsa. Kiváló serkentőhatása miatt pedig felpörget a mindennapokban, aktivizálja az agyat, ezáltal segít a koncentrálóképesség és a figyelem képességének növelésében.

-A csemegekukorica javítja a nyálkahártyák ellenálló képességét, részt vesz a vércukor szint szabályozásában.

-A kukoricában található keményítő jótékony hatással van a fogakra,
suzymama, 2013. augusztus 28. szerda, 14:53
Képek, videók
Bizonyára a bár lesz itt.
wob
2012. október 28. vasárnap, 20:25
Egészséges gyümölcsök .jp
pacsakute
2020. január 31. péntek, 21:07
Egészséges ételek.jpg
pacsakute
2020. január 15. szerda, 23:13
Egészséges táplálékok.jpg
pacsakute
2019. november 14. csütörtök, 08:03
2 egészségedre pknlb.jpg
lovaszmarika
2019. október 20. vasárnap, 11:06
Egészséges tavaszi táplál
pacsakute
2019. március 14. csütörtök, 13:12
Egészséges tápanyagok.jpg
pacsakute
2019. február 28. csütörtök, 20:09
Egészséges vitamin tál
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 01:02
Séta az egészségért.jpg
pacsakute
2018. október 29. hétfő, 13:53
vigyázzon az egészségére.
sz719eszter
2018. július 12. csütörtök, 18:50
Vigyázzon az egészségére
irmus
2018. július 12. csütörtök, 10:29
három fő püspök_érsek.jpg
maroka
2020. február 23. vasárnap, 15:53
Három cica
eva6
2020. január 31. péntek, 16:47
három színű rózsa.jpg
maroka
2020. január 01. szerda, 17:49
vizkereszt_három király_3
maroka
2019. december 29. vasárnap, 20:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.