Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 07:51 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az olcsóbb lengyel, vagy a drágább Magyar busz kell Budapestnek?
Kedves Piktorka! Látom tényleg nem érted!!
Fogd már fel, hogy nem vagyunk Norvágia!

Amig EU tag vagy addig nem csinálhatsz azt amit akarsz!
S pláne nem a magyar ikrausztól fog a gazdaság pörögni!

Elöször is ha gyártanád magyar piacra akkor irgalmatlanul függnél az importtól mert nincs elég nyersanyagod. Szerjózsa meg nem fog adni ha nem nyalakodsz Putyin havernál! Akkor meg miböl akarsz ikaruszt?

Másodszor ha csak a magyar piacra gyártanál akkor deficites lennél igy export után kellene nézned, de ez az EU-ban nem megy és sem Cubát sem Észak Koreát nem fogja az EU megengedni! Akkor hova a facba akarsz exportálnI?

ÉRTED?
Nem csak abból áll az Ikarusz, hogy Fehérvárnál rájársz ezekel az M-7-re! (Arról most inkább nem is beszélek, hogy a minöséges még csak szar sem lenne!) Nézd meg a "magyar gépjármü gyártást", egy nem magyar technológia: opel, merci, audi, susuki.....stb. Az Ikaruszhoz pedig senki nem fog aszisztálni igy az állam sem teheti meg hogy dotálja!

A Te munkahelyed, adód, s fejlödésed
Ikaruszilag egy nagy trágya elképzelés!
decotext, 2016. május 10. kedd, 22:21
Címkék: Kedves Piktorka, Amig EU, Észak Koreát, olcsóbb lengyel, drágább Magyar, magyar ikrausztól,
Kommentek
Költségvetés - Karácsony: Budapest és a budapestiek szolidárisak
"Van abban némi arcpirító, hogy egy ilyen antiszociális kormány papol Budapestnek szolidaritásról" - fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve, hogy nem ismerni még egy európai nagyvárost, amelyet olyan mértékben sújt az adóelvonás, mint Budapestet.

Karácsony Gergely azt írta: a budapesti autótulajdonosok által befizetett gépjármű- és a jövedéki adóból immár egy fillér sem marad a városban az utak felújítására. Budapest működteti az ország legnagyobb közösségi közlekedési rendszerét - amin sokkal többen utaznak, mint a MÁV és a Volánbusz járatain együttvéve -, és bár az európai nagyvárosok szinte mindegyikében az állam és a város fele-fele arányban fizeti a közlekedés költségeit, Budapest tízszer többet tesz bele, mint a magyar kormány.

"Budapest és a budapestiek szolidárisak, itt az ideje, hogy Budapesttel és a budapestiekkel is szolidárisak legyünk" - fogalmazott a főpolgármester, majd úgy folytatta: "ha a kormány valóban azt gondolja, hogy fizessenek a gazdagok, akkor ne a válság által
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 19:13
Krónika 5. rész (költségvetés, vezérszónokok, nemzetiségi szószóló, független)
egészségügyben.

Bírálta a kormányt azért is, mert jövőre sem emelkedik a családi pótlék összege, a hajléktalanellátás forrása, valamint a rokkantsági ellátás és a szociális dolgozók bére.

Úgy értékelt: a költségvetésből nem csak a rászoruló emberek és jövő generációk magára hagyása látszik, hanem az is, hogy Orbán Viktor bosszút akar állni az önkormányzatokon, amiért a Fideszt Budapesten és több más településen is megverte egyesült ellenzék a választásokon. A kormány jövőre 29 milliárdot ad Budapestnek, miközben 36 milliárdot vesz el - tette hozzá.

A költségvetés nagy nyertesének nevezte többek között a "megalomán" Paks II. beruházást, az átláthatatlan vasútfejlesztést, valamint több turisztikai beruházást, és a kormányzati kommunikációt.

A Párbeszéd vezérszónoka jólétre és az emberek biztonságára építő büdzsét javasolt, és a válságkezelő alapjövedelem bevezetése mellett érvelt. Mint mondta, ez az egyetlen kiút a válságból, amely biztonságot ad az embereknek, megszünteti a szorongást, és
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 15:13
Koronavírus - Palkovics: a kormány 1,2 millió ember számára nyújt támogatást
miniszter.

Palkovics László kitért arra, bár a közfoglalkoztatottak létszáma akár 200 ezerre emelkedhetne, a jelentkezők száma nem nőtt, az érintettek el tudnak helyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon a támogatási konstrukciók segítségével.

Csongrád-Csanád megyében a kormány intézkedéseivel több mint 6 ezer ember munkahelyét védték meg vagy teremtettek számára új állást. A térség a kutatás-fejlesztés vagy a high-tech beruházások szempontjából kiemelkedik a többi megye közül, nagyjából Budapestnek felel meg - hangsúlyozta a miniszter.

Lázár János (Fidesz) országgyűlési képviselő kifejtette, a járvány következtében Hódmezővásárhely és Makó térségében 1800 ember veszítette el munkáját, ezért kiemelkedően fontosak a kormány gazdaságvédelmi intézkedései.

A politikus leszögezte, a térség a magyar gazdaság fejlődési tartaléka, nem véletlen, hogy a kormány jelentős infrastrukturális fejlesztésekkel támogatja a régiót. Ezek közül kiemelte a Békéscsabáig elérő, négysávos 44-es út építését, a napi
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 12:22
Koronavírus - Karácsony: a fővárosaik együttműködése tette lehetővé Budapest újranyitását
"A közösség erejével kell támogatnunk, hogy a város újranyitása zökkenőmentes legyen. Budapestnek, mint közösségnek az ereje megmutatkozott abban is, ahogyan a budapestiek példát mutattak együttműködésből, belátásból, méltányosságból" - fogalmazott Karácsony Gergely, hangsúlyozva: ez a tiszteletreméltó példamutatás tette lehetővé, hogy újraindulhat az élet Budapesten.

A főpolgármester köszönetet mondott az eddigiekért, és kérte a fővárosaikat, hogy ezután is tartsák be a szabályokat. "Továbbra is figyeljünk, vigyázzunk egymásra! Ettől lesz erős Budapest, a közösség" - írta bejegyzésében Karácsony Gergely.

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a Facebookon közvetített felvételen jelentette be: a szombati szakmai háttérmegbeszéléseken világossá vált, hogy a "járvány erejét Budapesten is letörtük, így Budapesten is áttérhetünk - igaz, megfontoltan és óvatosan, de áttérhetünk - a védekezés második szakaszába".

A kormány Budapesten is feloldja a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási
velemenyezd, 2020. május 16. szombat, 19:11
Szerb elnök: Magyarország és Szerbia kapcsolatában, jövőjében sok lehetőség és remény rejlik még
Vucic a két vezető közös sajtótájékoztatóján elmondta: a magyar kormányfővel a gazdaság, a sport, a kultúra és a diplomácia területét érintő kérdésekről és együttműködési lehetőségekről tárgyaltak. Szó esett a Budapest-Belgrád és a Szabadka-Szeged-Baja vasútvonal kiépítéséről, valamint a koronavírus-járvány elmúltát követően a gazdaság újraindításáról mindkét országban, illetve arról is, hogyan léphetnek fel esetleg a szerb és a magyar cégek közösen a piacon.

Rámutatott, hogy a két ország kapcsolatai történelmi csúcson vannak az élet minden területén. Mint mondta, hálás Orbán Viktornak, amiért néhány évvel ezelőtt volt bátorsága ahhoz, hogy ezeket a kapcsolatokat elkezdje építeni. A gazdasági kapcsolatok sem voltak még ilyen jók, tavaly 1,7 milliárd eurós kereskedelmi forgalmat bonyolított a két ország, és a koronavírus-járvány ellenére az idei év első harmadában további növekedés volt tapasztalható.

Aleksandar Vucic köszönetet mondott minden magyar befektetésért Szerbiában. Rámutatott, hogy a
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 13:24
Pályázatot írtak ki Budapest grafikai arculatának továbbfejlesztésére
A pályázatra főként szakirányú művészeti felsőoktatásban tanuló hallgatók, illetve a tervezőgrafikát hivatásszerűen folytató szakemberek jelentkezését várják - közölte a BVA csütörtökön az MTI-vel.

Budapestnek néhány évvel ezelőtt készült új arculata - emlékeztet a kiírás -, a pályázatnak ezért nem célja annak teljes lecserélése, inkább továbbfejlesztése, hogy frissebb, a digitális világra jobban alkalmazható, sokféle funkcióhoz jól illeszkedő, rugalmasan alkalmazható vizuális rendszer jöjjön létre. A pályázatra ezért a jelenleg érvényes színeket és formákat alapul vevő koncepciókat várnak.

Mivel a Fővárosi Önkormányzat több tucat saját céggel rendelkezik, a kiíró célja, hogy létrejöjjön egy a városhoz köthető ernyődizájn. A BVA egy moduláris dizájnkészlet bevezetését tervezi, amelynek segítségével a főváros tulajdonában álló cégek és kommunikációs felületek olyan arculatot kapnak, amelyről azonnal felismerhető, hogy budapesti kötődésű entitásokról van szó, ám a színek és formák variálhatósága
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 12:33
Koronavírus - Karácsony: egymillió szájmaszkra lenne szüksége Budapestnek
Karácsony Gergely a Facebook-oldalán közvetített tájékoztatón elmondta: elsősorban az egészségügyben és a szociális ellátórendszerben dolgozók védelme érdekében lenne szükség ilyen védőfelszerelésre. Továbbá kellene legalább ötmillió sebészeti szájmaszk, amelyet adott esetben a lakosság körében is tudnának terjeszteni - közölte.

Hozzátette, hogy a fővárosi önkormányzat a saját és a kerületek képviseletében pénteken jelezte ez irányú igényeit a kormányzatnak, amellett, hogy megtesznek mindent a védőeszközök beszerezéséért.

Hangsúlyozta: nem pénzkérdés, hogy rendelkezésre álljanak a szükséges védőeszközök, azonban nagyon nehéz azokat beszerezni.

A főpolgármester bejelentette: a fővárosi önkormányzat nem számláz ki márciustól júniusig bérleti díjat azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, amelyek az önkormányzattól bérelnek üzlethelyiséget. Továbbá megteremtik a jogszabályi feltételeket arra, hogy azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nem bocsátanak el alkalmazottakat, később se kelljen ezeket
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 18:43
Fővárosi Közgyűlés - MSZP: esélyteremtő és zöld költségvetése lesz Budapestnek
A szocialista politikus kifejtette, a büdzsé nem tartalmaz majd források nélküli feladatokat, ennek ellenére a "budapestiek köré épít" olyan szolgáltatásokat, amelyekből az elmúlt években hiány volt.

Kiemelte, a költségvetés problémái nem a városvezetésen múlnak, hanem abból erednek, hogy a fővárosiak minden befizetett 10 forint adójukból csak 20 fillért kapnak vissza, ami kevés a fejlődéshez.

Horváth Csaba aláhúzta, az MSZP a következő években mindent meg fog tenni, hogy ezen változtathasson, és ennek érdekében tárgyalásokat kezdett a Párbeszéddel, hogy a két párt a jövőben erőteljesebben tudjon együttműködni. Megjegyezte, a két párt közötti kapcsolat szervezeti formájáról később adnak tájékoztatást.

Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke megerősítette, a parlamentben és a közgyűlésben is szorosabb együttműködést szeretnének elérni az MSZP-vel, amellett, hogy továbbra is szorgalmazzák a "köztársaságpárti többség" összefogását.
velemenyezd, 2020. február 26. szerda, 12:21
Képek, videók
A Duna,Budapestnél.jpg
farkas1945
2011. február 12. szombat, 15:14
A Duna Budapestnél.JPG
farkas1945
2011. február 12. szombat, 15:14
A nagy piktor.jpg
chillik
2016. december 09. péntek, 07:07
piktor
decotext
2014. szeptember 18. csütörtök, 17:24
piktor.jpg
agica2004
2012. január 30. hétfő, 20:34
piktor.jpg
boraborella
2011. június 22. szerda, 16:02
piktor.JPG
agica2004
2011. március 06. vasárnap, 14:22
A nagy piktor .jpg
szalai0913
2010. október 01. péntek, 08:08
Smiley a piktor
barkaszjudit
2009. augusztus 14. péntek, 06:00
Piktor tábor
gezuka20
2007. március 04. vasárnap, 17:06
Amig lehet petri.jpg
liliana01
2019. október 10. csütörtök, 17:55
+ G Tóth Árpád Amig a csó
liliana01
2019. február 26. kedd, 18:05
Amíg van...png
menusgabor
2019. január 03. csütörtök, 17:14
Amíg nem porlad szét
anna4459
2018. augusztus 27. hétfő, 08:13
amíg bárkit.jpg
sz719eszter
2018. június 22. péntek, 19:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.