Belépés
2019. február 16. szombat | 7. hét | 47. nap | 12:48 | Julianna, Lilla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szép napot mindenkinek!Aranyosi Ervin:

Hiába valóság...

- Szeretlek - mondta reggel, s este,
s egész nap csupán azt kereste,
hogyan is tudná megmutatni?
Hogyan is tudna többet adni,
ölelésből és érintésből,
szép szóból és kedvességből,
mosolyból és minden jóból,
kedveskedő tiszta szóból?
- Szeretlek - mondta reggel, s este,
és minden rezdülését leste.
Mosoly ragyogott folyton arcán,
körül rajongta, s nézte. Aztán,
etette szívvel, ámulattal,
imádta néma áhitattal,
s hagyta, hogy csak úgy legyen,
mint egy angyal a fellegen.
- Szeretlek - mondta reggel, s este,
s kifáradt érző gyenge teste.
s elfolyt belőle minden élet,
egyénisége, semmivé lett!
Akit imádott, csak szobor volt,
akit nem hajszolt holmi hóbort,
s nem volt neki egy csepp hibája...
Ez volt az összes lelki bája.
- Szeretlek - mondta reggel, s este,
itt ért a léte egyenesbe,
mert viszonzást sosem kapott,
szíve küzdelmet feladott,
csak állt, mint az a kőszobor,
mely szép volt bár, de búskomor,
s a szívét törte szerteszét,
nem értve meg üzenetét:
- Szeretlek - súgta végül este,
s a teremtőjét megkereste...


Link


kirscha, 2018. december 07. péntek, 09:20
Címkék: Aranyosi Ervin, összes lelki, léte egyenesbe, szívét törte, kedvességből, mindenkinek,
Kommentek
Elszenvedve az igazságtalanságot
értünk, hogy mi a bűnnek meghalva Istennek élhessünk."
Szeretett keresztyén testvérem! Szeretnél úgy szeretni, mint Jézus Krisztus, és a sebeket hordozva úgy cselekedni, ahogyan Ő tenné a te helyedben? Nem ez jelenti a dicsőséges jövőt, hogy mindenben, még ebben is hozzá hasonlóvá váljunk? A mi erőnkből ez elérhetetlen, az Ő ereje által azonban lehetséges. Csak add meg magadat minden nap és mindenben az Ő akaratának, és meglátod, mivé formál téged. Hidd el, hogy Ő a mennyből néz ránk, hogy mindenkinek, aki az Ő lépteit követi, az életévé és erejévé váljon! Engedd magadat át a szenvedésnek, a megfeszített Krisztusnak, hogy felfoghasd, mit jelent meghalni a bűn számára, és az igazságnak élni! Így örömteli megtapasztalás lesz számodra, milyen csodálatos erő van Jézus halálában, aki nemcsak megszerezte az engesztelést, és megtörte a bűn erejét, hanem feltámadása által a megigazulást is odaadta neked. A szenvedő Üdvözítő nyomdokait szorosan követve ugyanazt az áldást fogod kapni, mint amilyen áldást
kalmanpiroska, 2019. február 15. péntek, 19:06
Kocsis: a magyar embereknek joga van tudni a brüsszeli bevándorláspárti tervekről
Ezeket a javaslatokat - így a kötelező kvótát, a határvédelem jogának gyengítését, a migránsvízum bevezetését, a migrációt segítő Soros-szervezetek támogatásának megháromszorozását, a gazdasági migráció legalizálását és a nem bevándorláspárti országok megbüntetését - a Fidesz-KDNP elutasítja - jelentette ki a sajtótájékoztatón a politikus, hozzátéve azt is, hogy szerintük ezek olyan húsbavágó tervek, amelyekről minden magyarnak tudnia kell.

Mindenkinek joga van ugyanis ahhoz, hogy tudja, mit akar Brüsszel - fogalmazott.

A Fidesz-KDNP szerint nagyobb hangsúlyt kell fektetni a nemzeti határok, kultúra, valamint szokások védelmére.

"Egyenrangú nemzetek együttműködésén alapuló Európában szeretnénk élni" - mondta, úgy összegezve a migrációs álláspontjukat: "Európa maradjon az európaiaké, kerítéssel védjük a határainkat!"

"Minden ember védi a házát kerítéssel, és nem azért, mert a kerítésen kívül lévőket gyűlöli, hanem azért, mert a kerítésen belül lévőket szereti" -
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 18:42
Március közepén kezdődik a Debreceni Tavaszi Fesztivál
igazgatója hozzátette: a fesztivál hagyományosan az idén is a tavaszi tárlat megnyitójával kezdődik. A programok közül kiemelte még a Cserháti Zsuzsa 70 című emlékkoncertet, amelyen Szulák Andrea, Pákai Petra, Majsai Gábor és a Debreceni Big Band is fellép, valamint Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művének színházi adaptációját, amelyet Kiss Szilvia és Gál Tamás, a felvidéki CsaVar Színház művészei mutatnak be.

A tavaszi fesztivál keretében rendezik meg ebben az évben is a Bach mindenkinek fesztivált Debrecenben - jelezte Sárosi Dániel orgonaművész, aki a sajtótájékoztatón Bach muzsikájából adott ízelítőt. Március 17. és 22. között köztereken, bevásárlóközpontokban, koncerttermekben, templomokban, oktatási és közintézményekben, kávéházakban, éttermekben, villamosokon csendül majd fel Bach muzsikája - fűzte hozzá.

A Söndörgő együttes - amelynek tagjai ugyancsak rövid zenei bemutatót tartottak a tájékoztatón - a nyolcadik új albumát bemutató koncertsorozat keretében lép fel a Debreceni
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 13:02
Kásler: a karrier és a család együtt adja az élet értelmét
társadalom sok esetben egymás kioltójaként tekint a két fogalomra, mintha a kettő együtt nem működne.

A keresztény értékalapú magyar társadalom azonban nem ilyen, a magyar társadalom erejét ezer éve az adja, hogy képes az alapértékeinek megfelelően élni és megtalálni a tökéletes egyensúlyt a munka, a családi élet és a haza szolgálata között - fogalmazott a miniszter.

Hozzátette, Isten férfit és nőt teremtett, hogy egymást kiegészítve a gyerekekkel alkossanak egy tökéletes egészet. A családban mindenkinek megvan a maga szerepe, feladata, küldetése, mindenki egyenlő, de nem egyforma, és a családi élethez hozzátartozik a munka is, hiszen az elvégzett munka öröme és az otthon szerető közege együtt teszi széppé az életet.

A miniszter azt írta, úgy látja, a társadalom is támogatja mindezt, és számíthatnak a tudományokra, az egyházakra, a szociális szervezetekre és a munkáltatókra is, hiszen egyre több az olyan munkahely, amely segíti a családos munkavállalókat, közben pedig a szociális, jogi és
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 12:21
Budapest "felszabadítására" emlékezett a MEASZ
- tette hozzá.

A felszabadított városok nyomán létre kehet hozni a szabad városok szövetségét, ahonnan csupán egy lépés a szabad Magyarságért szövetség - mondta Horváth Csaba.

Hanti Vilmos a MEASZ elnöke beszédében úgy vélekedett, hogy 74 éve a fasizmust csak katonailag sikerült legyőzni, mert a fasiszta gondolatok tovább élnek és egyre erősebbek az elmúlt években.

Ebben a helyzetben mindenkivel össze kell fogni a demokrácia és a jogállam helyreállítása érdekében. Ennek során pedig mindenkinek, minden szervezetnek meg kell adni arra a lehetőséget annak belátására, hogy korábban téves nézetet, gondolatot képviselt - figyelmeztetett.

Példaként említette, hogy Bajcsy-Zsilinszky Endre is fajvédőből vált antifasiszta mártírrá.

Megemlékezett a fasizmus, az ostrom budapesti áldozatairól Szanyi Tibor az MSZP európai parlamenti, illetve Hiszékeny Dezső, a párt országgyűlési képviselője is.

Az ünnepség végén a résztvevők megkoszorúzták az emlékművet.Hetvennégy éve 1945
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 16:42
Brexit - Theresa May: még időre van szükség az EU-val folytatott tárgyalásokhoz
erejű záradék beépítése a Brexit-egyezménybe, amely lehetővé teszi a backstop-mechanizmus alkalmazásának egyoldalú befejezését.

Az uniós vezetők a brit kormányfővel tartott múlt heti brüsszeli megbeszéléseiken határozottan elvetették a novemberben lezárt 585 oldalas Brexit-megállapodás újranyitásának lehetőségét, jóllehet a tárgyalások folytatásába beleegyeztek.

Theresa May keddi alsóházi felszólalásában kijelentette: e tárgyalások "döntő szakaszukban" járnak, és a jelenlegi helyzetben "mindenkinek meg kell őriznie higgadtságát".

Hozzátette: sem London, sem az Európai Unió nem akarja a gyakorlatban alkalmazni a backstop-megoldást, illetve ha e mechanizmusra mégis szükség lenne, mindkét fél egyetért abban, hogy csak átmenetileg lehetne életbe léptetni. Ebben a helyzetben London szerint ésszerű az a kérés, hogy e szándékokat kötelező jogi erejű módosítások támasszák alá - mondta a brit miniszterelnök.

May megerősítette: Juncker a brüsszeli találkozón kitartott az EU azon álláspontja
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 15:42
Dobó Kata Kölcsönlakás című filmjét csütörtöktől játsszák a mozik
A Kölcsönlakás forgatókönyvét Ray Cooney és John T. Chapman ötven éve született bohózata nyomán Búss Gábor Olivér írta, aki korábban egyebek mellett az Üvegtigrist jegyezte. A film előzményeihez tartozik, hogy 2016 óta nagy sikerrel játsszák a Játékszínben a darabot, amelynek egyik szerepét Dobó Kata alakítja. Mint a színésznő elmondta: már akkor is eléggé le kellett porolni a komédiát, amikor a színház műsorra tűzte, a filmes feldolgozáshoz pedig számos további változtatásra volt szükség.

A történet szálai a gyermekkönyvek kiadásával foglalkozó Balázs (Haumann Máté) és tanár felesége, Anikó (Balla Eszter) belvárosi otthonában futnak össze, amelyet a házaspár éppen felújíttat Márióval, a felkapott dizájnerrel (Szabó Simon). Mivel Balázsék azt tervezik, hogy elutaznak egy hétvégére, Henrik (Klem Viktor), Balázs nőfaló üzlettársa, aki Anikó nővérének, Lindának a férje, nyomban lecsap a lehetőségre, hogy kölcsönkérje a lakást egy légyottra. De Linda (Martinovics Dorina) is éppen ezt az alkalmat akarja
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 10:41
Oscar-díj - Javier Bardem és Samuel L. Jackson is díjat ad át a gálán
Az ünnepség résztvevőinek múlt heti listáját hétfőn egészítették ki a szervezők.

A díjátadók között lesz Angela Bassett, Chadwick Boseman, Emilia Clarke, Laura Dern, Stephan James, Keegan-Michael Key, KiKi Layne, James McAvoy, Melissa McCarthy, Jason Momoa és Sarah Paulson is - közölte a szervezők képviseletében Donna Gigliotti producer és Glenn Weiss társproducer, rendező.

A már korábban bejelentett díjátadók Awkwafina, Daniel Craig, Chris Evans, Tina Fey, Allison Janney, Brie Larson, Jennifer Lopez, Frances McDormand, Gary Oldman, Amy Poehler, Sam Rockwell, Maya Rudolph, Amandla Stenberg, Charlize Theron, Tessa Thompson és Constance Wu.

A 91. Oscar-díjátadót február 24-én rendezik a hollywoodi Dolby Színházban. Az ABC televízió több mint 225 országban és régióban fogja sugározni világszerte.

A szervezők többek között elmondták: idén mindenkinek csupán 90 másodperce lesz a neve elhangzásától kezdve arra, hogy átvegye és megköszönje az elismerést, így a tervek szerint csak 3 órás
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 20:02
Képek, videók
Nem sok mindenkinek megy.
alvaro-hopihe
2018. szeptember 26. szerda, 08:09
A mesére mindenkinek szük
irmus
2018. július 30. hétfő, 14:02
Mindenkinek szüksége van
anna4459
2018. július 05. csütörtök, 19:47
Mindenkinek szép napot :)
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:49
Bölcs napot mindenkinek!
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:19
Mindenkinek Nagyon szépen
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:12
0 jó éjt mindenkinek.png
lovaszmarika
2018. április 16. hétfő, 15:03
szep_hetveget_mindenki nek
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 14:10
Húsvétra Mindenkinek.gif
borigit
2018. április 05. csütörtök, 12:28
Mindenkinek.jpg
sznejuci
2018. március 20. kedd, 16:32
Aranyosi-Ervin-Egy-pár -va
eva6
2019. január 29. kedd, 06:53
Aranyosi-Ervin-Érezd-s zív
eva6
2019. január 17. csütörtök, 09:49
Aranyosi-Ervin-Szerete tte
eva6
2019. január 12. szombat, 09:02
Aranyosi-Ervin-A-kis-f eny
eva6
2018. december 23. vasárnap, 21:08
Aranyosi-Ervin-Lelkünk -eg
eva6
2018. december 20. csütörtök, 17:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.