Belépés
2019. november 13. szerda | 46. hét | 317. nap | 01:40 | Szilvia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vádat emeltek a szülők ellen, akiknek gyereke gondatlanságuk miatt halt meg
Takács Péter közleménye szerint a kisfiú bélelzáródásban halt meg.

A szülők a gyerek székrekedését házilag próbálták kezelni, sikertelenül. A gyereknek halála előtt napokig, az sem kizárt, hogy több mint egy hétig nem volt széklete, hasa megkeményedett, mellkasa legalább tíz centiméterrel kiemelkedett.

A gyerek halála orvosi segítséggel elkerülhető lett volna.

A vádlottak terhére rótt bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 08:11
Címkék: Takács Péter, szülők ellen, kisfiú bélelzáródásban, gyerek székrekedését, gyereknek halála, gyerek halála,
Kommentek
RÖVIDHÍR- Magyar opera napja - Együttműködési megállapodást kötöttek és díjakat adtak át az Erkel Színházban
A Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) és a Magyar Állami Operaház határozatlan idejű együttműködési szerződése megerősíti a két intézményt több évtizedes kapcsolatát - hangsúlyozta Ókovács Szilveszter főigazgató a csütörtöki eseményen.

Bolvári-Takács Gábor, az MTE rektora kiemelte: a két intézmény megállapodott többek között az egyetemi növendékek és hallgatók szakmai gyakorlatáról és operaházi ösztöndíjáról.

2013 óta Erkel Ferenc születésnapján ünnepeljük a magyar opera napját - hangsúlyozta Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, aki ebből az alkalomból miniszteri elismerő oklevelet adott át. Ezzel az elismeréssel azokat jutalmazzák, akik a nézők számára láthatatlan háttérmunkát végeznek, akik nélkül nem jöhetnének létre az előadások - tette hozzá.

(FOTÓ)
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 19:22
Hétvégén rangos nemzetközi versenyt, jövőre ifi Európa-bajnokságot rendez a dartsszövetség
versenye. Ennyien korábban még nem vettek részt rajta és most van először névadó szponzora.

"A program pénteken egy úgynevezett bemelegítő versennyel kezdődik, szombaton jön a Hungarian Classic, majd vasárnap a Hungarian Darts Masters zárja a sort. Az összdíjazás több mint kétmillió forint lesz" - közölte az elnök, akinek tájékoztatása szerint a magyarok közül 263-an jelezték indulásukat, de népes küldöttség jön Angliából (51 fő) és Ausztriából (48), és lesz ciprusi, török, sőt, brazil résztvevő is.

Takács Péter alelnök arról beszélt, hogy az október 7-12-én Kolozsváron lezajlott WDF World Cupon - a sportág világbajnokságán - a Kovács Tamara, Laczi Viktória páros az ifik között bronzérmet szerzett. Beszámolt arról is, hogy a WDF októberi kongresszusán a magyar szövetségnek sikerült elnyernie a 2020-es ifjúsági darts Európa-bajnokság megrendezését, amelyet júliusban bonyolítanak majd le valamelyik fővárosi szállodában.

Koncz Ernő kommunikációs igazgató ismertette, hogy szeretnének a dartsból
velemenyezd, 2019. október 31. csütörtök, 13:11
Megjelent Németh Róbert (ex-Heaven Street Seven) új szólólemeze
kifejtette, a lemezen szereplő tizenegy szám túlnyomó részét 2018 végén és 2019 elején írta, amikor úgy érezte, nagyon mélyre zuhant. Hozzátette: a dalírás egyfajta terápia volt számára, és segített neki az önmegismerésben.

A dalok erőteljesebbek, hangosabbak, rockosabbak, mint a jóval visszafogottabb, akusztikusabb első szólólemezén, a 2016-ban megjelent Nincsen mozgás az eseményhorizonton című anyagán található számok. Holott a két fő alkotótárs, Lázár Domokos (gitár, billentyűk) és a billentyűs Takács Zoltán Jappán (akivel a Heaven Street Sevenben is együtt játszott) megmaradt.

"Ezt a gitárpopos világot, az R.E.M. vagy a National által képviselt hozzáállást szerettem mindig, és úgy érzem, nekem is ez áll a legjobban. Azt viszont az élet hozta, hogy amikor a dalok kicsit naplószerűen egymás után megszülettek, lett egy zenekar is mellé eljátszani, és már a koncertekre is alakult egy csapat" - hangsúlyozta a zenész, aki szólóelőadóként énekel és gitározik.

Az album kulcsdala talán "A Nap, meg
velemenyezd, 2019. október 26. szombat, 12:11
Bérletes újdonságokkal készül jövőre a Zenekadémia
Akadémiával együttműködve ünnepi Beethoven-emlékévet szervez zenés tárlatvezetésekkel, zenepedagógiai foglalkozásokkal és előadásokkal.

Csonka András, a Zeneakadémia Koncertközpont igazgatója elmondta, hogy A vokális zene mesterei 2020 tavaszi bérletben a belga Vox Luminis kamarakórus, az osztrák Wiener Sangerknaben és a Sir John Eliot Gardiner vezette Monteverdi Choir mutatkozik be az English Baroque Soloists közreműködésével.

A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának sorozatában az egyetem növendékei Takács-Nagy Gábor, Dennis Russel Davies, Gilbert Varga és Hamar Zsolt dirigálásával játszanak. Kóruszenét az Itt és most 2020 tavasz bérlet kínál, a Netherlands Kammerkor egy kortárs kórusmű hazai bemutatójával érkezik. Az Orgona a központban 2020 tavasz bérletben Szabó Balázs, Elekes Zsuzsa és Wolfgang Seifen előadását hallhatja a közönség.

A jövőre 75 éves Rolla Jánost egy egész sorozat köszönti, az első koncert vendége David Fray zongoraművész lesz. A legjobb vonósnégyeseket felvonultató
velemenyezd, 2019. október 24. csütörtök, 12:41
Kiosztották a 19. Kaleidoszkóp VersFesztivál díjait
győztes, míg junior kategóriában a KaleidoszKópé-díjat Wéber Alíz kapta Szekszárdról. Versfilmesként Ledő Barnabás (Budapest) kapta a győztesnek járó elismerést - ismetették.

A teátrum felidézte: idén először versenyeztek profi színészek és előadóművészek is versmondásban, akik a nem hivatásos versmondókkal együtt, de külön kategóriában léptek színpadra.

A döntős alkotásokat két zsűri szemlézte. Az Uray Péter rendező, koreográfus, Kiss László rendező, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke és Takács Bence Kazinczy-díjas előadóművész, televíziós műsorvezető alkotta grémium döntött a versszínházi előadásokról, a versmondás díjait két korábbi Kaleidoszkóp-díjas, Bakos-Kiss Gábor, a Nemzeti Színház tagja, a Váci Dunakanyar Színház művészeti vezetője és Borbély Sándor színművész, tavalyi győztes, valamint két Radnóti-díjas alkotó, Király Erika versmondó és Wiegmann Alfréd rendező ítélte oda a legjobbaknak.

A fődíjak mellett számos különdíjat is kiosztott a zsűri: köztük versmondásáért a hivatásos
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 11:20
Sportlövő Eb - A mezőny végén a magyarok férfi gyorstüzelő pisztolyban
Pálinkás Lajos a 37. helyen végzett 281 körös eredménnyel, míg Takács Tibor 45. lett 272 körrel.

Az ötkarikás programban is szereplő szám küzdelmei szombaton folytatódnak: 11.30 órától az alapverseny második részére kerül sor, majd a legjobb hat lövő részvételével 17 órától rendezik a döntőt, ahol országonként legfeljebb két olimpiai kvótát szerezhetnek a sportolók.

A kontinensviadal pénteki napján a Pekler Zalán, Péni István, Sidi Péter összetételű csapat bronzérmet nyert az 50 méter puska 3x40 lövéses versenyszámban, egyéniben azonban egyikük sem jutott be a nyolc lövőt felvonultató fináléba, így közülük egyelőre változatlanul csak Péninek van tokiói kvótája.
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 16:32
Kulturális örökség napjai - Öt elemmel bővült a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzéke
Fülöp Péter a kulturális örökség napjai programsorozat országos megnyitóján emlékeztetett rá: az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) 2003-ban fogadta el a szellemi kulturális örökség megőrzéséről szóló egyezményt a világ kulturális javainak megmentése, az érintett közösségek örökségének tisztelte, nemzeti, nemzetközi szintű tudatosítása érdekében.

Kiemelte, hogy az UNESCO jegyzékében négy magyar vonatkozású örökség, a mohácsi busójárás, a matyói népművészet, a magyar solymászat és a kékfestés, a nemzeti örökség jegyzékében pedig az öt újabbal együtt immár negyven elem szerepel.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára azt hangsúlyozta: közös társadalmi cél, hogy Magyarország 2030-ig azon öt európai ország között legyen, ahol a legjobb élni. Ennek eléréséhez komoly előrelépésre van szükség a családok, családtámogatások, a gazdaságfejlesztés terén, emellett azonban képesnek kell lennünk megerősíteni, megvédeni és a jövőnek átadni a
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 13:21
Képek, videók
Takács Gyula :Füzfácska a
maria_kadar_148
2018. február 05. hétfő, 00:08
Takácsné Viola
irmus
2017. augusztus 07. hétfő, 08:50
Falusi takács
sanci81
2017. július 22. szombat, 17:20
TAKÁCS LÁSZLÓ- A CSEND S
cserhat3
2017. június 22. csütörtök, 12:49
szabómari_takácséva.jp g
tinka1951
2017. június 06. kedd, 12:48
Takács Dezsőné Nagyon bo
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:29
TAKÁCSL.jpg
cserhat3
2016. november 26. szombat, 15:38
Takács Tibor hetvenkedésé
chillik
2016. november 06. vasárnap, 05:03
Takácsné Gittától
pommerevi54
2016. február 01. hétfő, 16:08
Szulok 2.jpg
menusgabor
2019. szeptember 04. szerda, 22:45
Szulok 1.jpg
menusgabor
2019. szeptember 04. szerda, 22:45
Szulok.png
menusgabor
2019. szeptember 02. hétfő, 19:05
A szülők akkor a legboldo
irmus
2018. május 03. csütörtök, 08:45
a bpldog szülőkkel
orban47
2017. június 21. szerda, 03:20
szülőknek
orban47
2017. április 07. péntek, 15:58
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.