Belépés
2018. december 18. kedd | 51. hét | 352. nap | 18:42 | Auguszta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vb-2018 - Futballhuligánok útlevelét vonta be a brit kormány
A brit belügyminisztérium szerdán közölte, hogy a hatóságok 1312 olyan angol állampolgárnak küldtek felszólítást útlevele beszolgáltatására, akinek már volt dolga a rendőrséggel korábbi rendbontásai miatt.

A tárca tájékoztatása szerint a felszólításnak szerdáig 1254-en eleget is tettek, 58 érintett viszont eddig nem reagált, így az ő okmányaikat a rendőrség fogja begyűjteni.

Az elkobzott útleveleket a hatóságok csak a július 15-i vb-döntő után adják vissza.

A Scotland Yard emellett a világbajnokság idejére külön egységeket telepít a nagyobb brit repülőterekre és a kikötőkbe annak megakadályozására, hogy a tilalmi listán szereplők valahogy mégis eljussanak Oroszországba.

Nick Hurd, a brit belügyminisztérium rendőrségi ügyekért felelős államtitkára kommentárjában hangsúlyozta: a vb a labdarúgás ünnepe, ahol nincs helye erőszaknak vagy rendbontásnak. Hurd szerint a brit hatóságok által foganatosított tilalmi rendszer teljesen egyedülálló, és alkalmazása azt jelenti, hogy akiknek célja a rendbontás lenne Oroszországban, "utazás helyett otthon maradnak".

Az útlevelek időleges bevonásának módszerét már korábban is alkalmazták a brit hatóságok nagy nemzetközi labdarúgótornák alkalmával. A rendőrség a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság előtt 1406, a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokság előtt pedig 1456 ismert bajkeverő útlevelének beszolgáltatását rendelte el.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. június 13. szerda, 18:02
Címkék: Scotland Yard, Nick Hurd, brit kormány, hatóságok 1312, rendőrséggel korábbi, tárca tájékoztatása,
Kommentek
Igazságos lenne, ha az április 14-i tüntetést a kormány hasonlóan kezelné mint a 2006-osokat?
#15 lehet hogy rosszfajta Cavintont szed valamelyikőnk, ugyanis Kurcsány nem sokkal a megmozdulások után mondott le. A békés tüntetőkkel szemben még nagy volt a pofa - "majd megunják és hazamennek" - aztán mikor elkötötték a tankot, utána már nem mert szájaskodni, még a külföldről összekapart policáj csőcselék háta mögül se. Vannak véletlenek, ezt aláírom, viszont kissé különösnek tartom, hogy "véletlenül" a botrány kirobbanása után jutott eszébe lemondani.
A háttérgazdit azért nem hatotta meg a dolog, mert már készen állt a tartalék játékos, Libajnai. Őellene csak azért nem lázadtak fel, mert 1 év után le is váltották a sleppjével együtt. Ha maradt volna 4 évig, őt is ugyanúgy elkergették volna a "futballhuligánok".
Szóval bőséggel volt ok-okozati összefüggés.
szensavasutlezaras, 2018. április 12. csütörtök, 19:07
Kolozsvári portálok egy román és magyar futballszurkolók közötti tömegverekedésről cikkeznek
A Maszol.ro és a Ziardecluj.ro portál beszámolója szerint a kolozsvári Universitatea futballklubhoz tartozó futballhuligánok botokkal és láncokkal támadtak szombaton a rivális Kolozsvári CFR 1907 futballklub magyar szurkolói csoportja által rendezett amatőr futballkupa résztvevőire.

A KVSC 1907 nevű magyar szurkolói csoport a kolozsvári Fellegvár dombon egy bérelt sportpályán nyolcadik alkalommal szervezte meg azt az amatőr futballkupát, amelyre erdélyi, magyarországi és felvidéki magyar amatőr csapatokat hívnak meg. Amint az egyik, neve elhallgatását kérő szurkoló a Maszol.ro-nak elmondta: a focikupa inkább családi piknikhez hasonlít: a csapattagok családostul vesznek részt rajta, és a mérkőzések között sörözéssel, flekkensütéssel töltik az időt.

A sporteseményt a kolozsvári CFR 1907 nagy riválisának számító kolozsvári Universitatea szurkolóihoz tartozó futballhuligánok zavarták meg, akik behatoltak a zártkörű rendezvénynek otthont adó sporttelepre, és CFR-ellenes, valamint magyarellenes
velemenyezd, 2017. szeptember 13. szerda, 10:31
Román Btk-módosítás - Iohannis is az alkotmánybírósághoz fordult a kormány sürgősségi rendelete miatt
kifejezték, hogy jogállamot akarnak és nem értenek egyet a kormány sürgősségi rendeletével. Iohannis ugyanakkor írásos magyarázatot kért Carmen Dan belügyminisztertől arra, miért nem szigetelte el a csendőrség a tüntetés megzavarásának szándékával érkező erőszakos csoportokat, és miért engedte, hogy a békés tüntetők közé provokátorok vegyüljenek, akiknek érkezéséről "előre tudott".

Az államfő arra utalt, hogy a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) előre figyelmeztette a belügyminisztériumot, hogy futballhuligánok készülnek incidensekkel megzavarni az utóbbi két évtized legnagyobb romániai demonstrációját Bukarestben, amelyen csendőrségi becslések szerint több mint százezer - ellenzéki források szerint csaknem kétszázezer - ember tiltakozott békésen a szociálliberális kormány eljárása ellen, amíg egy erőszakos csoport és a csendőrség közti összecsapások miatt végül el kellett menekülniük a térről.

"Azért van az országnak kormánya, hogy kezelje az ilyen helyzeteket, és nem azért, hogy éjszaka hozzon
velemenyezd, 2017. február 02. csütörtök, 12:31
Román Btk-módosítás - A román hírszerzés figyelmeztetett rá, hogy meg akarják zavarni a bukaresti tüntetést
A SRI közleménye megerősíti a helyszíni tudósítók által tapasztaltakat, hogy a kormányellenes demonstráción futballhuligánok szervezett csoportja provokált összetűzést.

"A SRI-nek feladata azoknak az információknak a megszerzése, amelyek lehetővé teszik a szélsőséges megnyilvánulások megelőzését és visszaszorítását. A SRI-t nem érte meglepetés. A szolgálatnak nincs hatásköre az ultrákkal kapcsolatban, de ha a közrend védelmét biztosító szervek számára hasznos információkat szerez, ezeket azonnal továbbítja az illetékeseknek, amint történt az február elsején is, a fővárosi tüntetés alkalmával" - olvasható a szolgálat közleményében.

Szerdán késő este incidensek zavarták meg a délután óta békésen zajló bukaresti kormányellenes demonstrációt. A kormány épülete előtti téren összegyűlt több mint százezer tüntető közül egy kisebb csoport petárdákkal, üvegekkel, kövekkel és jégdarabokkal dobálta meg a kormány épületét védő csendőrséget, amely könnygázt vetett be ellenük és erőt alkalmazva kiszorította
velemenyezd, 2017. február 02. csütörtök, 10:41
Évértékelő - Franciaországban állandósult a rendkívüli állapot és a társadalmi elégedetlenség
bizonyosnak látszik, hogy a rendkívüli állapot megszüntetése nagyobb politikai felelősséggel és kockázattal jár, mint annak fenntartása. Francois Hollande államfő ezért a tavasszal megválasztandó utódjára bízta a fokozott terrorkészültség esetleges mérséklését.

Hivatalos adatok szerint a francia titkosszolgálatok mintegy húsz iszlamista merényletet hiúsítottak meg 2016-ban, s a tíz városban megrendezett labdarúgó Európa-bajnokságot is sikeresen biztosították június 10. és július 10. között. A futballhuligánok és a rendőrök közötti összecsapásokon kívül nagyobb incidensek nem történtek a mérkőzések helyszínein.

Június 13-án azonban a Párizshoz közeli Magnanville településen egy korábban az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezetnek hűséget fogadó férfi késsel megölt az otthonában egy rendőrt, és végzett annak feleségével is. Két héttel később a normandiai Saint-Etienne-du-Rouvray település templomában két iszlamista - akik közül az egyik rendőri felügyelet alatt állt - öt túszt ejtett, egyiküknek,
velemenyezd, 2016. december 26. hétfő, 07:10
EURO-2016 - Elítélte az orosz sportminiszter a zavargásokat, a kezdeményezők megbüntetését ígérte
döntetlent. A zavargásokra vonatkozó kommentárok némelyike kitért arra, hogy a rasszista megnyilvánulások és az ellentáborok közötti összecsapások nem ritkák a hazai lelátókon sem. Elemzők emlékeztettek rá, hogy noha az orosz szurkolókra a külföldön okozott rendbontás az elmúlt években többnyire nem volt jellemző, a 2012-es Eb-n, a varsói, ugyancsak 1-1-re végződött lengyel-orosz mérkőzést megelőzően súlyos tömegverekedés robbant ki. A lengyel fővároson skandálva átvonuló orosz szurkolókra lengyel futballhuligánok támadtak akkor. A "varsói csatában" 15-en sérültek meg, 183 személyt pedig őrizetbe vettek.

A brit bulvársajtóban már februárban jelentek meg olyan értesülések, hogy két moszkvai rivális csapat, a CSZKA és a Szpartak fanatikusai összefognak majd verekedéseket fognak provokálni az angol szurkolókkal. A The Sun című napilap szerint egy Jurij nevű huligán a szerkesztőséggel a Facebookon keresztül lebonyolított üzenetváltásban azt állította, hogy a "kemény magok" tagjai külön kiképzőtáborban
velemenyezd, 2016. június 12. vasárnap, 18:33
EURO-2016 - A sztrájkok folytatódnak, de nincsenek nagy fennakadások
sztrájk, de ez elsősorban a vidékre induló belföldi vonatokat érinti, a párizsi gyorsvasúthálózat és a fővárosi tömegközlekedés üzemel.

A hulladékszállítók sztrájkja miatt Anne Hidalgo, Párizs főpolgármestere pénteken magáncégeket bízott meg a bérházak előtti kukák kiürítésével, s azok meg is kezdték délelőtt a szemétszállítást. A városvezetés szerint azonban néhány napra lesz szükség, mire a helyzet visszaáll a normális kerékvágásba.

A francia kormány számára jelenleg a legfőbb gondot a futballhuligánok okozzák a Marseille-ben történt összetűzések után.

A angol és az orosz labdarúgó-válogatott esti mérkőzése az egyike az Európa-bajnoki mérkőzés öt rizikós találkozójának - mondta szombaton Patrick Kanner sportminiszter az I-télé hírtelevízióban. Megerősítette, hogy a biztonsági erők mindent megtesznek a rendbontások elkerülésére.

A mediterrán városban második napja tartó rendbontások kezdeményezői szombat hajnalban a város régi kikötőjében randalíroztak, a rendőröknek könnygázt is be
velemenyezd, 2016. június 11. szombat, 15:33
Képek, videók
Fantomas A Scotland Yard
finike
2007. szeptember 28. péntek, 16:22
Fantomas A Scotland Yard
rambobby
2007. március 03. szombat, 04:50
Nick Vujicic 2fia+2 lánya
dandej
2017. december 28. csütörtök, 11:41
rózsaszín pipacsok-Nick.p
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 15:01
romantikus rózsás-Nickkel
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:59
néma imádság1-nickkel.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:52
madaras-nickkel.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:41
flowers-nickkel.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:19
barlangos-Nickkel.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 14:07
Lila naplemente-Nick.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 13:53
rózsaszín pipacsok-Nick.p
klari67
2016. március 28. hétfő, 11:06
romantikus rózsás-Nickkel
klari67
2016. március 28. hétfő, 11:04
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Kormányos Sándor: Március
maria_kadar_148
2018. március 04. vasárnap, 19:20
Batthyany kormány
taltos1
2017. október 06. péntek, 23:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.