Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 08:30 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Palesztinok: ezentúl nem érvényesek az Izraellel és Washingtonnal aláírt egyezmények
Abbász kedden Rámalláhban, a Palesztin Hatóság (PH) vezetőinek ülésen jelentette be a megállapodások felmondását. A palesztin elnök ugyanakkor azt is kijelentette, hogy készen áll a tárgyalásokra, és elkötelezte magát az Izraellel fennálló konfliktus megszüntetésére a kétállami megoldás alapján, amely egy palesztin állam megalakítását és Izrael melletti békés együttélését jelenti.

Leszögezte azt is: készen áll arra, hogy egy harmadik fél felügyelje a két ország közötti határt.

"Felszólítjuk a világnak az 'évszázad alkuját' és az izraeli-amerikai politikát elutasító országait, hogy ne csak elítélő nyilatkozatokat tegyenek ellene, hanem konkrét lépéseket is, és hozzanak szankciókat Izrael ellen, ha végrehajtja ezt a politikát, amely törvénytelen, bűnös, és amelyet büntetni kell" - zárult Mahmúd Abbász közleménye.

Meg nem nevezett palesztin források azonban úgy nyilatkoztak a Háárec című izraeli lapnak, hogy a bejelentés ellenére megmarad az Izraellel folytatott koordináció.

Az ülésen részt vevő egyik palesztin tisztviselő azt mondta a lapnak, hogy Abbász elnök meg akarja állítani az Izraellel folytatott egyeztetéseket, de egyelőre még nem zárta le az érintkezésnek ezt a formáját. A biztonsági erők a jövőben csökkenthetik a kapcsolattartás szintjét izraeli társaikkal, de még nem lehet tudni, hogy a koordináció teljesen leáll-e.

Egy palesztin biztonsági tisztviselő azt mondta, hogy Abbász kijelentései ellenére a PH minden lépéséhez egyeztetésre van szükség Izraellel, így a segítségkérést más országoktól is össze kell hangolniuk Jeruzsálemmel. Elmondása szerint Abbász kijelentette, hogy a PH továbbra is elkötelezett a terrorizmus elleni küzdelemben, ami szintén folyamatos államközi biztonsági egyeztetést igényel.

Előzőleg kedden Németország és a Palesztin Hatóság közös nyilatkozatot adott ki, amelyben súlyos aggodalmukat fejezték ki Izrael azon terve miatt, miszerint megkezdik az izraeli fennhatóság kiterjesztését a Ciszjordániában létrehozott izraeli települések és a Jordán-völgy fölött.

Ez a lépés Benjámin Netanjahu miniszterelnök legutóbbi választási kampányának központi ígérete volt, miután Donald Trump amerikai elnök béketerve megengedte ezen területek Izraelhez csatolását. Netanjahu korábbi ellenfelei - jelenlegi szövetségesei - Beni Ganz "csere-miniszterelnök" és jelenlegi védelmi miniszter, valamint Gabi Askenzi, a vasárnap megalakult új kormány külügyminisztere az utóbbi napokban bejelentették, hogy támogatják a Trump-tervet, amely része a Netanjahuval kötött koalíciós megállapodásuknak is.

Mahmúd Abbász már februárban bejelentette az Izraellel kötött megállapodások visszavonását, amikor Trump bemutatta közel-keleti béketervét, amely tartalmazta annak lehetőségét, hogy Izrael területeket annektáljon Ciszjordániában. Februárban mindazonáltal a nyilatkozat ellenére ténylegesen még nem számolták fel az Izraellel korábban megkötött egyezményeket.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 08:46
Címkék: Palesztin Hatóság, Mahmúd Abbász, Benjámin Netanjahu, Donald Trump, Beni Ganz, Gabi Askenzi,
Kommentek
Koronavírus - Az Egyesült Államokban szájmaszkokban ünnepeltek az amerikaiak
Szövetségi ünnep és munkaszüneti nap volt az Emlékezet Napja hétfőn, amikor a háborúkban életüket áldozó, valamennyi amerikai előtt tisztelegtek az amerikaiak. Donald Trump elnök és Mike Pence alelnök a Washingtonnal szemben, a Potomac folyó másik oldalán tallhatóarlingtoni nemzeti sírkertben koszorúzta meg az Ismeretlen katona emlékművét. Több mint két hónap után elhagyta lakását Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje is, aki Delaware állam egyik katonai emlékművénél helyezett el koszorút.Sok amerikai városban emlékeztek koszorúzással az elesett vagy eltűnt katonákra. A szokásos zászlós-táncos felvonulások azonban az idén a koronavírus-járvány miatt elmaradtak, a hivatalos rendezvényeket sok helyütt törölték, és jóval kevesebben látogattak el például a vietnami háborúban elesett amerikai katonák tiszteletére emelt washingtoni emlékműhöz vagy az amerikai polgárháború (1861-1865) egyik döntő csatájának emlékparkjába, a pennsylvaniai Gettysburgbe, mint az elmúlt években. Csaknem
velemenyezd, 2020. május 26. kedd, 07:04
Trump az Emlékezet Napján koszorúzott az arlingtoni nemzeti sírkertben
Az Emlékezet Napja az Egyesült Államokban szövetségi ünnep, ekkor emlékeznek meg a háborúkban meghalt, eltűnt vagy fogságba esett amerikai katonákról.

Az arlingtoni nemzeti sírkertben - amely Washingtonnal szemben, a Potomac folyó másik oldalán található - díszlövésekkel és a nemzeti himnusszal tisztelegtek, és Donald Trump koszorút helyezett el az Ismeretlen Katona emlékművénél.

Az elnök kíséretében volt Mike Pence alelnök, Mark Esper védelmi miniszter és a kabinet több más tagja, valamint a first lady, Melania Trump is.

A megemlékezésen a koronavírus-járvány miatt csak kevesen vehettek részt, és a kormánytagok is betartották a távolságtartási előírásokat.

Donald Trump hétfőn délután emlékező ünnepségen vesz részt a marylandi Fort McHenryben is. Fort McHenry egy katonai erőd Baltimore közelében, s itt zajlott az 1812-es háború egyik döntő ütközete, amelyben az amerikaiak győzelmet arattak a britek felett. A csata inspirálta Francis Scott Key-t a "McHenry erődítmény védelme" című
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 18:02
Koronavírus - Lavrov: Washington segít Moszkvának a járvány elleni védekezésben
világjárvány ügyében tartandó csúcsszintű videokonferenciáján. Megítélése szerint a vezetők személyes ötoldalú találkozójának időpontjáról akkor születik majd megállapodás, amikor már körvonalazódni fog, hogy mikor érhet véget a válság.

Az orosz diplomácia vezetője úgy vélekedett, hogy a FÁK-országok egészében véve megfelelő módon és időben reagálnak a Covid-19-világjárványra és egyeztetik a vele kapcsolatos lépéseiket.

A tárcavezető kifejezte Moszkva készségét arra, hogy tárgyalásokat kezdjen Washingtonnal a második világháborúra vonatkozó történelmi emlékezetről. "Sajnálatos történetnek" nevezte a Fehér Háznak azt a minapi közlését, amely - a Szovjetuniót nem említve - azt állította, hogy a nácizmust az Egyesült Államok és Nagy-Britannia győzte le. Hozzátette, hogy az ilyen dolgokon már nem lepődik meg. Emlékeztetett rá, hogy Mike Pence amerikai alelnök a januári jeruzsálemi holokauszt-emlékkonferencián elmondott beszédében az Auschwitzot felszabadító katonákról szólva elmulasztotta elmondani,
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 19:02
Kína újabb amerikai termékeket mentesít a pótvámok alól
A kínai árucikkekre kivetett amerikai büntetővámok miatti ellenlépésként bevezetett pótvámok alól az újabb mentességek május 19-én lépnek hatályba és egy évre szólnak.

A mentesített termékek listáján összesen 79 árucikk szerepel, egyebek mellett ritkaföldfémek, nemesfémek, orvosi fertőtlenítőszerek és félvezető alkatrészek. A közleményből a termékek behozatali összértéke nem derül ki.

A mentesség érvényesítéséhez az importcégeknek a kínai vámhatósághoz kell kérvényt benyújtaniuk az elkövetkező hat hónap során.

Ez már a második felmentő terméklista a pótvámok alól. Az első, 696 árucikket magában foglaló listát februárban adták ki, és a többi közt az amerikai agrártermékeket, például a szójababot és disznóhúst tartalmazta, amelyekből Peking ígérete szerint jelentősen növeli majd a behozatalt.

A kínai és az amerikai kereskedelmi főtárgyalók pénteken telefonon egyeztettek egymással, miután Donald Trump amerikai elnök azzal fenyegetőzött, hogy semmissé teszi a két ország közötti
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 11:51
Koronavírus - A kaliforniai kormányzó az állam fokozatos újranyitására készül
hamar feloldunk mindent, még ha ezt szeretnénk is. Nem akarok politikai döntéseket hozni, amelyek esetleg kockára teszik az emberek életét" - hangsúlyozta Gavin Newsom, aki demokrata párti. Megerősítette, hogy döntései meghozatalakor előzetesen konzultál majd a járványügyi szakemberekkel. Fontosnak tartotta azt is aláhúzni, hogy maximális együttműködésre törekszik Donald Trump elnökkel.

A kaliforniai kormányzó hétfőn jelentette be, hogy a nyugati partvidék két másik államával - Oregonnal és Washingtonnal együtt - közös gazdasági tervet dolgoznak ki a gazdaság helyreállítására.

A koronavírus-járvány kitörésekor Kalifornia a fertőzések egyik centruma volt, de a betegség terjedésének üteme lelassult. Szakértők szerint ennek magyarázata lehet, hogy mindjárt a járvány elején szigorú intézkedések egész sorát vezették be, és ezeket betartatták a helyi rendőrség és katonaság segítségével. Sőt, drónokkal ellenőrizték, hogy a lakosság nem szegi-e meg a kijárási korlátozásra vonatkozó szigorú
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 08:51
Ovecskinnek az egészség az első, nem a rekord
hogy most nem érheti el a félszázas határt, de jelen helyzetben a családra, az emberekre, a szurkolókra kell gondolni.

"Egészen biztos vagyok abban, hogy hamarosan túl leszünk ezen és folytathatjuk a játékot. Nagyszerű lesz újra ötven gólt ütni vagy egy újabb mérföldkövet elérni, de most a gondolkodásunk akörül forog, hogyan próbáljunk biztonságban maradni" - fogalmazott Ovecskin, aki virginiai otthonában van családjával, a várandós feleségével, valamint egyéves fiával, Szergejjel.

A Washingtonnal 2018-ban Stanley Kupa-győztes, nyolcszoros gólkirály, az orosz válogatottal háromszoros világbajnok Ovecskin a március 12-én félbeszakított alapszakaszban 48 gólnál jár, holtversenyben vezet a bostoni cseh David Pastrnakkal. Ha folytatódna az idény, és még kétszer eredményes lenne - a Capitalsnak 13 összecsapása van hátra a playoffig -, akkor kilenc olyan szezonja lenne, amelyben elérte az ötvengólos határt. Ilyen sokszor csak Gretzkynek és Mike Bossynak sikerült ez.

Ovecskin 706 gólt ütött eddig az
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 17:32
Trump közvetve megerősítette, hogy az Iránban fogva tartott amerikai Robert Levinson halott
Az amerikai elnök az új típusú koronavírussal kapcsolatos sajtótájékoztatón újságírói kérdésre válaszolva tért ki Levinson sorsára.

Trump úgy fogalmazott: "a helyzet nem fest jól, de azt nem fogadom el, hogy halott". Hozzáfűzte: "nekünk nem mondták, hogy halott, de nagyon sokan azt gondolják, hogy így van". Elmondta, hogy a kormányzat intenzíven foglalkozott a 13 évvel ezelőtt Iránban eltűnt Levinson ügyével, és tisztában voltak azzal is, hogy már eltűnése előtt rossz egészségi állapotban volt.

Az elnök "nagyszerű úriembernek" nevezte Levinsont, és együttérzését fejezte ki a családnak, amely szerdán nyilatkozatot tett közzé. Ebben azt írták, nemrégiben amerikai tisztségviselőktől értesítést kaptak, amelyből azt a következtetést vonták le, hogy Levinson meghalt az iráni fogságában. "Nem tudjuk, hol és hogyan hunyt el, csak azt, hogy még a Covid-19 járványa előtt" - olvasható a család közleményében.

Az 1949-ben született Robert Levinson a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kábítószerellenes
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 07:04
Képek, videók
Denzel Washington.jpg
agica2004
2018. április 12. csütörtök, 18:26
Washington D.C.
sanci81
2016. július 31. vasárnap, 16:05
washington_3.jpg
borigit
2016. június 21. kedd, 11:53
washington emlekmu
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 07:50
Washingtoni utca reszlet
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 11:23
halott palesztin gyerek
yoozsee
2013. április 15. hétfő, 01:06
palesztina imádkozó hivők
lacipecsenye
2012. augusztus 14. kedd, 10:43
_Veled vagyunk Palesztina
furaila
2009. január 11. vasárnap, 12:33
mahmud ajvazov 150 éves
lacipecsenye
2012. december 12. szerda, 17:59
Emily-Benjamin Netanjahu
dandej
2017. augusztus 01. kedd, 09:36
Donald Trump-Melani.jpg
agica2004
2017. július 19. szerda, 21:35
Donald Trump és Melania T
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:04
Donald Trump.jpg
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:03
Donald Trump-elnokvalaszt
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
Donald Trump-karen-mecdou
agica2004
2017. március 27. hétfő, 20:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.