Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 03:53 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Átadták az V. Mesterecset pályázat díjait
A pályázat legfontosabb célja, hogy a művészeti alkotások létrehozásán keresztül segítse elő a pénzügyi tudatosság kialakítását a fiatalok körében.

A pályázat szerdai díjátadóján Mészáros József, a MÁK elnöke emlékeztetett arra, hogy a Magyar Államkincstár évről évre rajzpályázatot hirdet a takarékoskodás tárgyában. Takarékoskodni nem lehet elég korán, fontos megtanulnunk, hogy a ránk bízott eszközökkel felelősen kell gazdálkodnunk - hangsúlyozta.

Mint mondta, az idei pályázat témája a környezetvédelem és a takarékoskodás volt. Látszólag távoli dolgokról van szó, amelyek mégis kapcsolódnak egymáshoz. A környezetvédelem és a takarékoskodás arról szól, hogy a korlátos forrásokkal felelősen bánjunk, és a gyerekrajzok is erre hívják fel a figyelmet.

Borbély László, a MÁK pénzforgalmi elnökhelyettese kiemelte, hogy az idén ötödik alkalommal hirdette meg a Magyar Államkincstár a rajzpályázatot, amelyet a pénzforgalmi terület indított.

Az idei pályázat újdonsága volt az összetettebb témaválasztás, hiszen a benyújtott alkotásoknak a pénzügyi tudatosság és a környezetvédelem kapcsolatát kellett megragadniuk, továbbá az, hogy a pályázók nemcsak szabadkézzel, hanem számítógéppel vagy más digitális eszközzel is elkészíthették munkájukat.

A pályázat az 5-18 éves korosztálynak szólt, négy kategóriában lehetett részt venni: három korcsoportban hagyományos rajz, illetve életkortól függetlenül digitális rajz kategóriában.

A pályamunkákat a Spórolok az állatokért, a Megtakarítás egy szebb környezetért és a Pénzügyek a környezet védelméért című témákban várták.

A beérkezett 1.176 alkotás közül a szakmai zsűri az ötletesség, az alkalmazott technikai kivitelezés és a kiválasztott témához való illeszkedés szempontjait figyelembe véve korosztályonként 3-3 művet díjazott. Emellett a Kincstár munkatársainak szavazatai alapján kategóriánként 1-1 Kincstár Dolgozói Különdíjat is átadtak. A nyeremény a helyezéstől függően 30-150 ezer forint összegű vásárlási utalvány volt.

Az 5-8 éves korosztályban az első helyezett Angi Zoé, a második Németh Szonja, a harmadik Lugosi Zsolt lett.

A 9-13 éves korosztály tagjai közül első díjat vett át Puskás Petra, másodikat Mundi Boglárka, harmadikat Sallai Anna Katalin.

A 14-18 éves korosztályban az első helyezést Jaskó Emőke, a másodikat Szőnyi Panna, a harmadikat Bach Alexandra és Técsi Boglárka nyerte el. A Pénziránytű Alapítvány különdíját Firtha Blanka vette át.

A digitális pályázatok között első helyezést ért el Sándor Ákos, másodikat Aszódi Vivien, harmadikat pedig Jaskó Emma.

Kincstár Dolgozói Különdíjat nyert Bíró Alexandra, Gerényi Barnabás, Gulyás Lenke Krisztina és Kabdebon Kamilla.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:46
Címkék: Mészáros József, Magyar Államkincstár, Borbély László, Kincstár Dolgozói Különdíjat, Angi Zoé, Németh Szonja,
Kommentek
Háromszorosára, 36 milliárd forintra emelték a magyar ökológiai gazdálkodás pályázat keretösszegét
rangsorban, az ökoterületek aránya és a biotermelők száma alapján azonban már dobogós helyen vagyunk, az elmúlt évtizedben pedig 62,6 százalékos bővülést ért el az ökológiai mezőgazdasági ágazat Magyarországon.

A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy az ökogazdálkodásba bevont ültetvények és szántók aránya örvendetesen emelkedik, a legnagyobb mértékben azonban az állatoknak legelőül is szolgáló gyepterületek nőhetnek - fűzte hozzá Roszík Péter, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Mészáros Dóra, a Hungária Öko Garancia Kft. júniusban hivatalba lépő ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy az ökogazdálkodást támogató program segíti a kitűzött célok, azaz a biodiverzitás és talajtermékenység megőrzését, fenntarthatóságát, a vidéki munkahelyteremtést, ugyanakkor fontos, hogy a támogatott területekről származó alapanyagokat élelmiszerré kell feldolgozni és forgalomba hozni, ez a lakosság egészséges élelmiszerekkel történő ellátását is segíti.

Czeller Gábor, a Magyar Biokultúra Szövetség
velemenyezd, 2019. április 18. csütörtök, 17:41
Krónika 5. rész (kérdések)
a gondozási díj is. A kormány minden ellátónak egyenlő támogatást nyújt - szögezte le.Párbeszéd: miért nem költenek a balatoni szabadstrandokra?

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) szerint idén nyáron a Balatonon kevesebb, mint 20 településen lesz ingyenesen használható partszakasz. Az alacsonyabb jövedelmű családok kiszorulása megkezdődött, egy felmérés szerint pedig az idős, alacsony státuszú, községben élő emberek 88 százaléka nem volt a Balatonon öt éve - mondta. Azt kérdezte, miért Mészáros Lőrinc kempingjeire és hoteljeire ömlik a pénz, miért nem arra költenek, hogy közpénzből felújítsák a szabadstrandokat.

Farkas Sándor, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy soha ennyi turista nem volt még a Balatonnál, mint 2018-ban, közel 2 millió vendég volt a kereskedelmi szálláshelyeken.

Beszámolt a Kisfaludy-programról, amely a szálláshelyek megújításához nyújt segítséget. Idén hárommilliárd forintból indulnak strandfejlesztések, megújulnak a
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 15:02
Öt balatoni település szabad strandjai újulnak meg nyárig
strandonként további 20-25 millió forintos fejlesztési forrásért pályázhat a település családbarát szolgáltatások kialakításához.

Kenéz István, Balatonlelle független polgármesterének tájékoztatása szerint 200 millió forintos támogatást nyert a település a hosszú partszakasszal rendelkező szabad strandja fejlesztésére, amiből többek között 4 ezer négyzetméternyi térburkolatot helyeznek el, 30 napelemes lámpát, padokat, szemeteskukákat, vízi-bejárókat telepítenek, vizesblokkokat újítanak fel.

Mészáros Miklós, Balatonboglár fideszes polgármestere elmondta, mind a hat szabad strandjukat megújítják: a két nagyobb 100-100 millió, a négy kisebb 50-50 millió forintos támogatásban részesült. A kisgyerekeseknek lídós partszakaszt alakítanak ki kisebb töltéssel, valamint utcabútorok, vizesblokkok újulnak meg, kandelábereket helyeznek ki, és a gyermek mellett felnőtt játszótereket létesítenek.

Hidvégi József, Fonyód polgármestere (Fidesz-KDNP) közölte, hogy a város 10 szabad fürdőhelyéből 5 minősül
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 19:42
Silviu Purcarete rendezésében mutatja be a Meggyeskertet a Nemzeti Színház
a bukaresti Nemzeti Színház előcsarnokában szervezték meg először. "A fotókon a világlátott rendező szubjektív utazásra hív, ellesett pillanatokat, egy-egy gesztusba sűrített történeteket, robbanó energiákat és múlt-jelen együtt vibrálását osztja meg velünk" - olvasható az ismertetőben. A tárlat szombattól május 5-ig látható.

A Nemzeti Színház folytatja páholynévadóinak sorát: a Meggyeskert bemutatója előtt Mezei Mária páholyát avatják fel. 2014-ben Bessenyei Ferenc és Sinkovits Imre, 2015-ben Mészáros Ági és Lukács Margit "kapott páholyt". A Meggyeskert bemutatója előtt Mezei Máriáról, a Tartuffe bemutatója előtt pedig Jávor Pálról neveznek el páholyt. A névadás a nézők szavazatai alapján történt.

George Banu nemzetközileg elismert, román származású Párizsban élő színikritikus és esszéíró a Meggyeskert híres bemutatóiról A kert és az eltűnés poétikája címmel tart előadást vasárnap 16 órakor a Budapesti Román Kulturális Intézet székházában. A rendezvényen jelen lesznek a Nemzeti Színházbeli
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 12:51
Berlinale - A magyar animáció új nemzedéke a Collegium Hungaricum Berlinben
fesztiválokhoz szinte ki van kövezve" - tette hozzá Fülöp József.

A MOME válogatásában többnyire nők alkotásai szerepelnek, ami a Berlinaléhoz kapcsolódó CHB-s programsorozat másik fő jellemzője. Dieter Kosslick, a fesztivál igazgatója a napokban arról beszélt, hogy "a film jövője női, és mi is éppen erre fókuszáltunk, pedig nem is tudtuk, hogy ezt mondja majd" - jegyezte meg Nagy Márta.

A CHB egy további rendezvényének ötletét az adta, hogy digitálisan felújított változatban tért vissza a Berlinaléra Mészáros Márta Örökbefogadás című filmje, amellyel a rendező 1975-ben első nőként és első magyarként elnyerte a fesztivál fődíját, az Arany Medvét.

A CHB-ban a világpremier alkalmából a Kossuth-díjas művész két másik, szintén felújított filmjét - Ők ketten, Napló gyermekeimnek - mutatták be, valamint pódiumbeszélgetést szerveztek a rendező és az egyik leghíresebb német színésznő, Hanna Schygulla részvételével.

Ez a program "ugyancsak rengeteg látogatót vonzott, voltak, akik délután kettőtől
velemenyezd, 2019. február 15. péntek, 07:04
Hegyi Barbara kapta az idei Páger Antal-színészdíjat
a págeri hitelesség és eszköztelenség.

A díjat odaítélő zsűri - Hegedűs D. Géza, Kútvölgyi Erzsébet és Szalma Tamás színművészek, Réz András filmesztéta, valamint Gyarmathy Antal, Páger Antal unokája - úgy döntött, hogy idén Hegyi Barbara veheti át az elismerést, "Téni bácsi" legendás arany pecsétgyűrűjének pontos mását.

Hegyi Barbara 1966-ban Budapesten született Hegyi Barnabás Kossuth-díjas operatőr és Martin Éva díszletépítész gyermekeként. Kiskorában nem engedték szerepelni, kamera elé Mészáros Márta Útközben című filmjében állt először tizenhárom évesen. A rendezőnővel a későbbiekben is többször dolgozott együtt.

1989-ben szerzett diplomát a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, és még abban az évben a József Attila Színházhoz szerződött. 1992-ben három hónapig Lee Strasberg neves színiiskolájában tanult Los Angelesben, majd 1996-ban csatlakozott a Vígszínház társulatához, amelynek a mai napig tagja. Emlékezetes színpadi szerepei mellett több mint ötven játék- és tévéfilm láthatta a
velemenyezd, 2019. február 10. vasárnap, 16:22
Légfegyveres Eb - Kihirdették az utazó csapatot
Női puskában Zwickl-Veres Kata mellett juniorként indul a felnőttek között Dénes Eszter és Borsos Fanni. Futócélban Palánki Klaudia a junior lányok között versenyez, ugyanebben a versenyszámban Körtvélyessy Gabriella saját költségen szerepel a felnőtt mezőnyben.

Valamennyi háromfős egység indul a külön csapatversenyben is.

A kontinensviadalt, melyen olimpiai kvótát nem osztanak, március 18. és 24. között rendezik.

Eb-csapat (a szövetség tájékoztatása szint):

felnőttek:

----------

férfiak:puska: Péni István, Sidi Péter, Somogyi Péterpisztoly: Tátrai Miklós, Nagy László, Antal Balázsfutócél: Sike József, Boros László, Tasi Tamás

nők:puska: Zwickl-Veres Kata, Dénes Eszter, Borsos Fannipisztoly: Sike Renáta, Egri Viktória, Major Veronikafutócél: Körtvélyessy Gabriellapuska vegyescsapat: Borsos Fanni, Sidi Péter és Zwickl-Veres Kata, Péni Istvánpisztoly vegyescsapat: Sike Renáta, Tátrai Miklós és Egri Viktória, Antal
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 17:13
Képek, videók
Mészáros József (17).jpg
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:12
Mészáros József (16).jpg
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:12
Mészáros József (15).jpg
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:11
Mészáros József (14).jpg
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:11
Mészáros József (13).jpg
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:11
Mészáros József (11).jpg
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:11
Mészáros József (12).jpg
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:10
Mészáros József (10).jpg
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:10
Mészáros József (9).jpg
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:09
Mészáros József (8).jpg
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:09
Mészáros József (7).jpg
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:09
Mészáros József (6).jpg
lenke1964
2015. július 08. szerda, 11:09
Magyar Államkincstár.jpg
agica2004
2011. május 27. péntek, 14:35
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.