Belépés
2019. december 11. szerda | 50. hét | 345. nap | 21:23 | Árpád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Emmi: a kormány továbbra is a párbeszéd híve, nyitott a szakmai egyeztetésre
Az Emmi azután adott ki közleményt, hogy Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke hétfőn bejelentette: a szociális ágazat dolgozói sztrájkolni fognak szerdán, ha addig sikerül a kormánnyal megállapodniuk a még elégséges szolgáltatásokról.

A minisztérium felidézte: a sztrájk megtartása érdekében a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) és az MKKSZ bírósághoz fordult, de még nincs jogerős ítélet az ügyben, mivel a Fővárosi Törvényszék október 24-én új eljárásra utasította az első fokot. (A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság korábban úgy döntött, hogy meg lehet tartani a sztrájkot a szakszervezetek által javasolt elégséges szolgáltatások betartásával. Ezt az ítéltet helyezte hatályon kívül a törvényszék.)

Az Emmi közleményében hangsúlyozta, hogy a kormány továbbra is a párbeszéd híve, nyitott a szakmai egyezetésre. Emlékeztetnek arra, hogy az elmúlt években számos lépés történt a szociális dolgozók anyagi és szakmai megbecsülésének javításáért. Példaként említették, hogy a szociális dolgozók bére 2010 óta 84 százalékkal emelkedett; az ágazati átlagbér bruttó 137 372 forint volt, jelenleg pedig 252 183 forint.

A minimálbér és a garantált bérminimum emelkedésével járó többletkiadásokat továbbra is átvállalja a kormány az önkormányzati, egyházi és civil fenntartású szociális intézményektől, és a hozzájárulás 2020-tól beépül a támogatásba - tették hozzá.

"Meggyőződésünk, hogy az ügyet továbbra sem a sztrájk és a politikai hangulatkeltés, hanem a párbeszéd szolgálja" - olvasható a tárca közleményében.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 20:22
Címkék: Boros Péterné, Magyar Köztisztviselők, Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének, Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete, Fővárosi Törvényszék, Fővárosi Közigazgatási,
Kommentek
Női elnököket választottak a spanyol parlament két kamarájának élére
Az alsóházat (kongresszus) csakúgy mint az előző ciklusban most is Meritxell Batet szocialista politikus irányíthatja. A felsőház (szenátus) vezetését Pilar Llop szocialista képviselő kapta. Mindkettőjüket a szavazás második fordulójában, egyszerű többséggel választották meg.

Spanyolországban másodszor fordul elő, hogy mindkét kamarának női elnöke van. Legutóbb 2000 és 2002 között volt erre példa, akkor a konzervatív Néppárt (PP) politikusai töltötték be a tisztségeket.

Az alsóház 350 képviselője közül 151 női politikus, amely 43,1 százalékot jelent. Az előző, idén májustól szeptemberig tartó parlamenti ciklusban a képviselők 47,4 százaléka volt nő, ez számít az eddigi rekordnak.

Spanyolország sorrendben tizennegyedik demokratikusan választott parlamentje alakult meg, tagjai a november elején tartott választásokon szereztek mandátumot.

A képviselői eskütétel során több képviselő is alternatív szöveget mondott. Voltak, akik olyan számukra fontos értékeket említettek meg fogadalmukba
velemenyezd, 2019. december 03. kedd, 17:32
Gulyás: a főváros új vezetése nem támogatja a dél-budai centrumkórházat
hozott határozatot a két érintett kerület, Csepel és Ferencváros ellenzéki többségű képviselőtestületének döntéseiről.

Kiemelte, a kormány egészségügy fejlesztése melletti elkötelezettsége egyértelmű, amit az is mutat, hogy a jövő évi egészségügyi fejlesztésekre 42 milliárd forint áll rendelkezésre az Egészséges Budapest Programban. Karácsony Gergely kijelentéseire reagálva megismételte, Budapesten ma is több CT-berendezés van, mint ahány kerület, de a kormány nyitott az ezek növeléséről szóló egyeztetésre.

A Gyurcsány-kormány által megkötött négyes metró szerződéssel összefüggő vizsgálatról a miniszter elmondta, az Európai Unió büntetést helyezett kilátásba, ami 50-60 milliárd forint értékű lehet. Tárgyalnak arról, hogy Magyarországot a lehető legkisebb kár érje, és a büntetés a lehető legalacsonyabb legyen.

A dugódíj bevezetéséről megismételte, a kormány nem támogatja ezt. Emlékeztetett, hogy Demszky Gábor korábbi főpolgármester idején vállaltak erre vonatkozó kötelezettséget. Hozzátette: a
velemenyezd, 2019. november 28. csütörtök, 21:43
Emmi: nem kell bezárni a Waldorf iskolákat
A törvényjavaslat célja az egyszerűsítés, "alapvetően deregulálja az alternatív kerettantervekre vonatkozó bonyolult szabályozást", amellyel szemben az érintett intézmények fogalmaztak meg kifogásokat nyáron, például a tananyag félévekre bontásával kapcsolatosan.

A módosítás hatályon kívül helyezi a nyáron sérelmesnek jelzett pontokat, nem lesz szükség a kerettantervek átdolgozására, és lényegesen nagyobb mozgásteret kap az egyéni pedagógiai megoldások engedélyezése terén a minisztérium.

A tárca emlékeztetett arra is, hogy Szabó Zoltán sem jelzett kifogást a Waldorf intézmények képviseletében, amikor október 30-án egyeztetésre hívták az alternatív kerettanterveket alkalmazó iskolák illetékeseit.

A köznevelés a jövőben is az Emberi Erőforrások Minisztériumához fog tartozni - rögzíti a tárca közleménye.

Egyes hírportálok korábban arról írtak, hogy a törvényjavaslat elfogadása nyomán több alternatív intézmény működése is ellehetetlenülhet.
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 18:12
Az olsz kormány azonnali egyeztetésre hívta az olaszországi acéliparból kivonulni akaró ArcelorMittalt
A kormány keddre egyeztetésre hívta az ArcelorMittal olaszországi vezetőit a gazdasági fejlesztésért felelős minisztériumba. Giuseppe Conte miniszterelnök közösségi oldalain hangsúlyozta, hogy kormánya "védelmet nyújt" a termelésnek, a munkahelyeknek és a környezetnek is.

Stefano Patuanelli gazdasági fejlesztési miniszter hangoztatta, hogy nem engedik meg az ArcelorMittal által érintett olasz gyárak bezárását. "Alibinek" nevezte az ArcelorMittal indokait a kivonulás alátámasztására.

Hangsúlyozta, hogy a kormány értelmezése szerint az ArcelorMittal nem mondhatja fel eddigi kötelezettségvállalását. A Confindustria gyáriparos szövetség az egész olasz gazdaságot sújtó kárról beszélt.

A világ legnagyobb acélipari csoportja döntését úgy indokolta, hogy az olasz törvények bizonytalan jogi és operatív feltételeket teremtettek az ArcelorMittal tevékenységének folytatására.

Az ArcelorMittal arra a jogszabályra utalt, amelyet az új kormány kezdeményezésére a parlament a napokban szavazott
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 21:21
Korlátozhatják Németországban a homoszexualitás megszüntetését célzó kezelést
és a tilalom megszegése egy évig terjedő szabadságvesztéssel vagy nagy összegű pénzbüntetéssel sújtható.

A 16-18 éves korosztály esetében csak akkor végezhető ilyen "terápia", ha a kezelő igazolja, hogy a kezelendő személy képes átlátni a lehetséges hatásokat és kockázatokat.

A 18 éven felüliek körében továbbra is szabadon végezhető "konverziós terápia", de csak a kezelendő személy beleegyezésével, a megtévesztés, kényszer vagy fenyegetés révén végzett kezelés pedig tilos. A tárcaközi egyeztetésre indított javaslat szerint betiltják a "konverziós terápia" nyilvános népszerűsítését is.

A korlátozás, illetve tilalom "fontos társadalmi jelzés is mindazoknak, akik viaskodnak homoszexualitásukkal", egy üzenet, amellyel a társadalom jelzi, hogy "rendben vagy úgy, ahogy vagy" - mondta a miniszter.

Az RND beszámolójában kiemelte, hogy az orvostudományban évek óta egyetértés van abban, hogy a "konverziós terápia" súlyos lelki megterheléssel, depresszióval, szorongással, pánikbetegséggel és az
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 10:31
Jair Netanjahu: Soros szervezetei belülről rombolják Izraelt
jobboldali Likud párt elnöke, Benjámin Netanjahu eddigi miniszterelnök visszaadta kormányalakítási megbízatását.

"Liberális egységkormány létrehozását ígértem, és ezt is tervezem megtenni" - mondta Beni Ganz a felkérés elfogadásakor.

"Sorsdöntő napokat élünk. Az előttünk álló hatalmas kihívások megkövetelik a kormány felállítását" - hangsúlyozta Rivlin, arra utalva, hogy tavaly december óta csak korlátozott jogkörű átmeneti kabinet vezeti az országot.

Ganz elsőként Netanjahut invitálta egyeztetésre. Ő ezt elfogadta, de bejelentette, hogy pártjával a tárgyaláson továbbra is a teljes jobboldali-vallásos blokkot képviseli, vagyis a kneszet 55 törvényhozóját.

Netanjahu után Ganznak is négy hete lesz parlamenti többséggel bíró kabinet összeállítására. A Kék-fehér elnökének esetleges kudarca esetén újabb 28 napos időszak következik, amikor a kneszet bármely képviselője megkísérelheti a kormányalakítást, ha írásban mögé áll a képviselők több mint fele, vagyis legalább 61 honatya. Ha ekkor sem
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 21:05
Ezúttal sem történt áttörés az orosz-ukrán gáztranzit-szerződés ügyében
szerződés alapelveit illetően előrelépésre számított, ehhez azonban nem volt meg a kellő politikai akarat, elsősorban az orosz fél részéről.

Kiemelte, egyelőre nincs egyezség sem a tervezett szerződés hosszáról, sem a szállítandó gáz mennyiségéről, sem a tranzitdíjakról. Leszögezte ugyanakkor, hogy a megállapodásnak az európai uniós jogszabályokon kell alapulnia.

Figyelmeztetett, hogy szorít az idő, egyre közelebb van a december 31-i határidő, ezért a következő hónapban újabb politikai szintű egyeztetésre van szükség, de ezt csak akkor kell összehívni, amikor reális esély lesz a sikerre.

Sefcovic elmondta, teljesen biztos abban, hogy lehetséges tető alá hozni egy kiegyensúlyozott megoldást, de ehhez politikai akaratra, kompromisszumkészségre van szükség mindkét oldal részéről.

Moszkva korábban közölte, hogy kész a jelenlegi megállapodás ideiglenes meghosszabbításával biztosítani az európai fogyasztók ellátását. Kijev ugyanakkor hosszú távú, minél nagyobb mennyiségre vonatkozó szerződésben
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 18:15
Képek, videók
O.V.-egyeztetés.jpg
agica2004
2015. május 18. hétfő, 17:52
egyeztetés.jpg
agica2004
2014. február 07. péntek, 16:59
Péternek
orban47
2017. június 25. vasárnap, 20:41
Péterné K. Marika.jpg
jucinenadov
2017. április 27. csütörtök, 11:38
Péterné K. Marika (2).jpg
jucinenadov
2017. április 27. csütörtök, 11:37
Péterné K. Marika (7).jpg
jucinenadov
2017. február 26. vasárnap, 15:10
Péterné K. Marika (5).jpg
jucinenadov
2017. február 26. vasárnap, 15:10
Péterné K. Marika (6).jpg
jucinenadov
2017. február 26. vasárnap, 15:09
Péterné K. Marika (4).jpg
jucinenadov
2017. február 26. vasárnap, 15:09
Péterné K. Marika (3).jpg
jucinenadov
2017. február 26. vasárnap, 15:09
magyar úszó bajnokság_6.j
maroka
2019. december 11. szerda, 19:48
magyar úszó bajnokság_5.j
maroka
2019. december 11. szerda, 19:42
magyar úszó bajnokság_4.j
maroka
2019. december 11. szerda, 19:26
magyar úszó bajnokság_3.j
maroka
2019. december 11. szerda, 19:15
magyar úszó bajnokság_2.j
maroka
2019. december 11. szerda, 19:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.