Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 15:00 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Repeszgránátot találtak Székesfehérváron
Tóbiás Tünde azt mondta, hogy a gránátra sérült gyújtószerkezettel, nem kilőtt állapotban bukkantak.

A mintegy tízperces, már sikeresen elvégzett azonosítás idejére százméteres körzetben lezárták a város szélén lévő területet, kiürítettek egy sorházat, amelyben ketten tartózkodtak.

A repeszgránátot elszállítják és megsemmisítik - közölte Tóbiás Tünde.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. július 07. péntek, 17:58
Címkék: Tóbiás Tünde, gránátra sérült, mintegy tízperces, város szélén, repeszgránátot elszállítják, székesfehérváron,
Kommentek
Márton Gábor: a Fehérvár FC elvárásai nem kisebbek felém, mint elődeimnél
Márton Gábor reményét fejezte ki, hogy fel tud nőni a feladathoz. Jelezte: meglepte a Vidi megkeresése, de mindenképpen bele kellett vágni, ilyen lehetőséget meg kellett ragadni.

Kérdésre közölte: Zalaegerszegen remek körülmények voltak, csak az edzősködéssel kellett foglalkozni, de Székesfehérváron más a lépték, hiszen olyan kiszolgáló személyzet van a háttérben, amit meg kell tanulnia kezelni.

Elmondta, hogy a szakmai stábban Szalai Tamás asszisztensedző és Brockhauser István kapusedző marad, két új embert hoz magával, de neveket még nem tudott mondani. Megjegyezte: a szerződése 1+1 évre szól, eredményt kell produkálnia a plusz egy év életbe lépéséhez.

Márton Gábor úgy vélte, hasonló helyzetben van, mint Egerszegen, vagyis folyamatosan meccseket kell nyerni a célokért, csak kicsit többet. Hozzátette: kiváló játékosok alkotják a Vidit, megpróbálnak olyan játékot nyújtani, hogy "a nézőtéren mindenki csettintsen".

Megemlítette azt is, hogy a külföldi edzőtábor szervezése a
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 12:51
Varga Mihály: jól megtervezett lépésekkel megerősödve kerülhet ki a járvány okozta válságból az ország
gazdasági növekedéshez és a gazdasági szerkezet átalakulásához.

Varga Mihály idézte a cég nyilatkozatát a megállapodásból, miszerint kivétel nélkül magyar vállalatokkal működtek együtt a magyarországi beruházásaik során, a tervezéstől a megvalósításig.

Ismertette: az MMXH Kft. dinamikus fejlődésen ment keresztül az elmúlt tíz év során, 10 MömaxX, és 7 Möbelix áruházat üzemeltetnek. A közeljövőben újabb beruházásokat terveznek több magyarországi nagyvárosban, így új áruházat nyitnak Székesfehérváron, Veszprémben, Szombathelyen és Békéscsabán. Nagytarcsán pedig már épül 8,2 milliárd forintos beruházásból az új logisztikai központjuk. Közlése szerint mintegy 50 dolgozóval bővül a létszám minden új áruházban, a központban pedig 150-200 munkavállalóval nőhet a létszám.

A pénzügyminiszter szólt arról, hogy a világjárvány miatt Magyarországon jelenleg a gazdaság újraindítása zajlik, amelyet szorosan nyomon követnek a gyors reagálás érdekében a tárca munkatársaival. Emlékeztetett: a Gazdaságvédelmi
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 11:51
Médiatanács: újra szólhat Székesfehérváron a Vörösmarty Rádió
Azt írták: a közösségi jellegű használatra kiírt helyi rádiós pályázati eljárásokban a Cece 91,6 MHz-en a Katolikus Rádió Zrt., a Székesfehérvár 99,2 MHz-en az egyedüli pályázó, a Vörösmarty Rádió korábbi üzemeltetője, a Fehérvár Médiacentrum Kft. lett a győztes.

A testület elvégezte a Nyíregyháza 102,6 MHz körzeti frekvencia közösségi jellegű, valamint a Sátoraljaújhely 104,9 MHz helyi frekvencia kereskedelmi jellegű használatára benyújtott ajánlatok tartalmi vizsgálatát: az előbbi eljárásban a Médiahíd Kft.-től, az utóbbinál az egyedüli pályázótól, a Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit Kft.-től kért felvilágosítást - olvasható a közleményben.

Közölték: a szolgáltatók kérelmére a Médiatanács engedélyezte, hogy a Kazincbarcika 88,8 MHz-en működő, eddigi Rádió TOP július 15-től 88,8 Rádió 1 néven hálózatba kapcsolódjon a Budapest 96,4 MHz-en hallható Rádió 1-gyel.

Szintén szolgáltatói kérésre a grémium hozzájárult, hogy az Európa Rádió Miskolc 90,4 MHz-es jogosultsága július 15-től
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 10:11
Marad a MAC Újbudánál Sofron István
A 32 éves válogatott csatár, aki korábban Székesfehérváron, illetve Németországban, Észak-Amerikában és Ausztriában játszott, 2019-ben igazolt a Fehérvár AV 19 együttesétől a fővárosba. A MAC-ban az elmúlt idényben 54 mérkőzésen lépett jégre az Extraligában, amelyben 24 góllal és 24 gólpasszal együttese húzóembere volt.

"Azért döntöttem a MAC HKB mellett, mert egyben tudtuk tartani a tavalyi magyar magot ebben a nehéz helyzetben is" - nyilatkozott a klub honlapján, hozzátéve, hogy a szlovák bajnokságban ugyan most nem indulhatnak, de a hazai bázisú Erste Liga színvonalát szeretnék emelni az érkezésükkel. "És természetesen meg is szeretnénk nyerni" - hangsúlyozta, majd úgy folytatta: "hajtós, kemény, motivált, csak magyar játékosokkal felálló brigád leszünk, tele bizonyítási vággyal".
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 12:31
Vidéki nagyvárosokban és a Balatonnál is bővíti 5G szolgáltatásait a Vodafone
A vállalat hétfői közleménye szerint a Vodafone Magyarország a mobilszolgáltatók közül elsőként indította el tavaly a kültéri kereskedelmi 5G szolgáltatását Budapest belvárosában a 2016-ban vásárolt 3500 MHz-es frekvencián, majd idén áprilisban további frekvenciákat szerzett 5G mobilszolgáltatásai számára.

A fejlesztés részeként Miskolcon, Győrben, Debrecenben, Székesfehérváron, Pécsen, Szegeden és Egerben jellemzően a belvárosok frekventált részein és az egyetemek környékén építik ki az 5G szolgáltatást, a hálózatfejlesztések nyáron a balatoni régióban is elkezdődnek - közölték, így például Balatonfüreden és Siófokon elindul az 5G szolgáltatás.

Az 5G hálózat csak az arra alkalmas mobileszközzel és tarifával érhető el - hívta fel a figyelmet a szolgáltató.
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 11:41
Nem rendezik meg az öttusázók győri masters vb-jét, további törlések várhatók
Si-ni Fang főtitkár levélben tájékoztatta a nemzeti szövetségeket, jelezve, hogy a magyar fél (MÖSZ) kezdeményezésére hozta meg a döntését a szeniorok vetélkedéséről.

Az indoklásban az áll: a UIPM és a MÖSZ egyetért abban, hogy a koronavírus-járvány visszaszorítására hozott korlátozó intézkedések, melyek még sok országban érvényben vannak, megnehezítik, illetve néhány helyen lehetetlenné teszik az edzésre járást és az utazást. A tájékoztatás kitér arra is, hogy sem a szervezők, sem a nemzetközi szövetség nem szeretne hozzájárulni a vírus terjedéséhez.

Gallai István, a magyar szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a UIPM sokáig kivárt, de a mostani döntés után hasonlóra lehet számítani az elkövetkező egy-két hétben a további korosztályok idei világbajnokságával kapcsolatban is.

Az Eb-t illetően, melyet eredetileg június-július fordulóján rendeztek volna meg Székesfehérváron, az európai szövetség július 10-re ígéri állásfoglalását. A magyar szövetség azt reméli, hogy a UIPM-döntések
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 10:51
Átadták a Paks-Cece közötti út Fejér megyei szakaszát
kifejtette, hogy előkészítés alatt van Fejér megye déli része hiányzó gyorsforgalmi útkapcsolatának kiépítése is több sztráda összekapcsolásával: az M7-es és a 710-es főút új csomópontjától induló M8-as gyorsforgalmi út a Balaton mellől Dunaújvároson át Kecskemétig vezetne, és a száz kilométeres szakasz a dunaújvárosi Pentele hídon át, a fővárost elkerülve köti majd össze a nyugati és keleti országrészeket.

Szintén Fejért érintő elképzelés és a kormány vizsgálja az M1-esről Komáromnál elágazó, Székesfehérváron át az M8-as tervezett nyomvonaláig tartó 13-as, 81-as és 63-as főutak négysávúsításának lehetőségét is - tette hozzá.

Varga Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője az út történetét idézte fel: a 6231-es út az 1950-51-es államháztartási reform keretében komoly műszaki beavatkozáson esett át, majd az 1970-es évek közepétől a kilencvenes évek elejéig jelentős munkaerő áramlott a paksi atomerőmű építkezéseire. Úgy vélte, Paks 2 építésével ismét nagy lesz a forgalom az úton, így
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 11:52
Új parancsnoka van a székesfehérvári Nagysándor József ezrednek
vezette a híradó- és vezetéstámogató ezredet, de most is szép kihívás előtt áll: júliustól a németországi NATO-iskolában osztályvezetői beosztásban dolgozik tovább.

Kiemelte: utódjának olyan embert kerestek, aki zökkenőmentesen átveszi és irányítja az ezredet, feladatorientált vezetési stílusa van, így esett a választás Vokla Jánosra. Az új parancsnok 1990-ben végzett a Kossuth Lajos Katonai Főiskolán harckocsizó szakon. Hivatásos katonai pályafutását Hódmezővásárhelyen kezdte, majd 2000-től Székesfehérváron szolgált tovább a szárazföldi vezérkarban. 2005 óta Várpalotán szolgált, a Bakony Kiképző Központban, ahol 2014-től parancsnok volt.

Az esemény után kérdésre válaszolva Korom Ferenc azt mondta, hogy a koronavírus-járvány újabb kihívásokat már nem hoz a honvédség számára.

A korábban bevezetett eljárásrend enyhül, a vírusjárvánnyal kapcsolatos feladatok csökkennek, így többet tudnak foglalkozni a kiképzéssel - tette hozzá.

Közölte: a járvány kezdete előtt megelőző intézkedéseket
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 13:12
Képek, videók
újkenyér székesfehérváron
maroka
2017. augusztus 23. szerda, 10:19
Szekesfehervaron.jpg
kmmmarika
2009. november 10. kedd, 13:34
Bory vár Székesfehérváron
dnemethk
2008. augusztus 28. csütörtök, 14:49
Ivókút Székesfehérváron
dnemethk
2008. augusztus 28. csütörtök, 14:22
Ivókut Székesfehérváron
dnemethk
2008. augusztus 28. csütörtök, 14:22
M41 2308 Székesfehérváron
brummologus
2007. november 22. csütörtök, 18:59
M47 1230 Székesfehérváron
brummologus
2007. november 22. csütörtök, 18:58
M62 330 Székesfehérváron
brummologus
2007. november 22. csütörtök, 18:57
Székesfehérváron
monik21
2007. március 18. vasárnap, 08:58
Gemenc Tóbiás és Sára 20
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 19:14
Gemenc Tóbiás 2016-04-13
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 19:14
Gemenc Tóbiás 2016-04-13
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 19:14
Tóbiás és Sára 4 tojással
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 17:51
Tóbiás 2016-04-07 14-04-1
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 17:51
Sára és Tóbiás Gemenc 20
margoboszi
2016. május 02. hétfő, 17:51
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.