Belépés
2019. november 14. csütörtök | 46. hét | 318. nap | 05:46 | Aliz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Budaházy-ügy - Felfüggesztett börtönre ítéltek egy vádlottat, a per folytatódik
A férfi a tárgyalás délelőtti szakaszában jelezte, hogy beismeri a terhére rótt bűncselekményt, délután pedig az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést indítványozott.

A törvény szerint 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető lőfegyverrel visszaélés ügyében a törvényszék az enyhítő törvényi rendelkezések alkalmazásával 1 év 1 hónapot szabott ki három évre felfüggesztve. A mintegy másfél millió forintos bűnügyi költségből pedig félmillió megfizetésére kötelezte a vádlottat. Az ügyész súlyosításért fellebbezett.

A többi tizenhét vádlott ügyében pénteken folytatódik a megismételt elsőfokú büntetőper a Fővárosi Törvényszéken.

A vád szerint a Budaházy György által létrehozott és vezetett Magyarok Nyilai elnevezésű szervezet 2007 és 2009 között terrorcselekményekkel próbálta befolyásolni az akkori szocialista-szabaddemokrata kormány politikáját. Molotov-koktélos támadásokat intéztek több kormánypárti politikus ingatlana ellen.

A vádlottak, akik jobbára tagadták bűnösségüket, a másodfokú döntés óta szabadlábon védekezhetnek.

A szerdai tárgyaláson a bíró röviden ismertette a Fővárosi Törvényszék 2016-ban kihirdetett, de másodfokon hatályon kívül helyezett, nem jogerős elsőfokú ítéletét: a 17 vádlottból 15 kapott 5 és 13 év közötti letöltendő szabadságvesztést terrorcselekmény és más bűncselekmények miatt.

A bíró ismertette a Fővárosi Ítélőtábla múlt évben hozott másodfokú végzését is, amellyel megsemmisítette az elsőfokú ítéletet, és új elsőfokú eljárásra utasított. A tábla eljárási szabálysértésekre, megalapozatlanságra hivatkozva helyezte hatályon kívül a törvényszék korábbi ítéletét.

A szerdai tárgyaláson délelőtt egy kivétellel minden vádlott tagadta bűnösségét, fenntartotta korábbi vallomásait, de újabb vallomást nem akart tenni. Többen jelezték, hogy nem is vesznek részt a tárgyalásokon.

Budaházy György a tárgyaláson kifogásolta az ügyészség munkáját.

A bíró közölte, hogy az ügyész elfogultsága miatti kizárására irányuló indítványt még nem bírálták el, megszüntették ugyanakkor - bűncselekmény hiányában - azt az eljárást, amely Budaházy György feljelentésére indult az ügyészség egyes állítólagos jogsértései miatt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 06. szerda, 14:36
Címkék: Fővárosi Törvényszéken, Budaházy György, Magyarok Nyilai, Fővárosi Törvényszék, Fővárosi Ítélőtábla, tárgyalás délelőtti,
Kommentek
Lemondott posztjáról a pozsonyi parlament egyik alelnöke
A legnagyobb szlovák kormánypárt, az Irány (Smer-SD) által jelölt Glvác ezt a döntését egy sajtónyilatkozatban jelentette be. Glvác a személye és a pártja elleni célzott lejárató kampánynak minősítette az ellene felhozott vádakat. Lemondását azzal indokolta, hogy fontos számára, hogy pártja győzni tudjon a jövő februárra kitűzött parlamenti választáson.

A távozó parlamenti alelnök és a több ügyben is gyanúsított nagyvállalkozó közti, a Viber alkalmazáson keresztül folytatott állítólagos kommunikáció leiratát az egyik ellenzéki politikai csoportosulás, az Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) mozgalom elnöke, Igor Matovic hozta nyilvánosságra. Abban egyebek mellett arra utaló információk szerepeltek, hogy Glvác tudhatott arról: Kocner állítólag azért lobbizott, hogy egy hozzá közel álló személyt jelöljenek a szlovák titkosszolgálat (SIS) igazgatóhelyettesi posztjára. Glvác az elejétől fogva tagadja, hogy igazak lennének az ellenzéki politikus által róla nyilvánosságra hozott
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 21:42
MNB: nem forgalmazhatja a szlovákiai Novis Biztosító Sensum életbiztosítását
A jegybank vizsgálatának eddigi adatai szerint a biztosító nem a jogszabályban előírt számítási módszertannak megfelelően határozta meg a teljes költség mutató értékét, valamint a termék egyes mögöttes eszközalapjainak várható teljesítményét.

A jegybank hivatalból indított fogyasztóvédelmi célvizsgálatot a pozsonyi székhelyű Novis Insurance Company, Novis Versicherungsgesellschaft, Novis Compagnia di Assicurazioni, Novis >Poisovňa a.s. biztosítónál (Novis Biztosító). A vizsgálat a 2018. szeptember 1-jétől kezdődő időszakra vonatkozóan különösképpen azt tekinti át, hogy a biztosító szerződéskötés előtti és ahhoz kapcsolódó ügyfél-tájékoztatásai során megfelel-e a fogyasztóvédelmi célú jogszabályi előírásoknak.

A Novis Biztosító nem fogadhat el új, Sensum biztosítások megkötésére vonatkozó ügyfélajánlatokat, és erről köteles haladéktalanul értesíteni az érintett, jelentkező ügyfeleket. A biztosító ugyanakkor köteles teljesíteni e körbe tartozó, már megkötött életbiztosításokból eredő szerződéses
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 12:02
Erdogan Budapesten - LMP: mondják fel a hadiipari megállapodást!
hadiipari beszerzésekkel pedig még finanszírozza is azt. A magyar kormány háborús bűnökhöz asszisztál, és nemzetárulást követ el, mivel szembe megy a nemzeti érdekkel - folytatta Demeter Márta.

Vállalhatatlan hazugságnak minősítette a kormány érvelését, amely Magyarország biztonsági érdekével indokolja a törökök melletti kiállást. Kétszínűnek nevezte a magyar politikát, amely korábban még a kurdok mellett állt ki.

A képviselő emlékeztetett: a szíriai török offenzíva óta minden uniós ország felfüggesztette a fegyverkereskedelmet Törökországgal.

Felhívta a figyelmet arra a sajtóhírre, miszerint nem közvetlenül a magyar állam vesz Törökországból harci eszközöket, hanem egy közvetítő cég, vagyis "egy olyan üzleti kör hozza be azt az országba, amelybe Orbán Viktor miniszterelnök is bejáratos". Szerinte így az adófizetők pénzét biztonságfejlesztés helyett kormányzati körök gazdagodására használják.

Demeter Márta kérdést kapott arról, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség vádat emelt ellene
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 11:01
Cser-Palkovics: augusztus 20. központi megemlékezéseit Esztergomban és Székesfehérváron tartsák meg!
személyiségéhez" - fogalmazott.

Cser-Palkovics András emlékeztetett arra, hogy Székesfehérvár augusztus 20-án hosszú évek óta mindig Szent István szarkofágjánál kezdi a megemlékezést, majd a közgyűlés Szent István lovas szobra előtt tartja ünnepi ülését, ahol mindig pártállástól függetlenül, a nemzeti egység jegyében emlékeznek Szent Istvánra.

A Fővárosi Közgyűlés keddi alakuló ülésén Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára - 24 igen és 2 nem szavazattal, egy tartózkodás mellett - felfüggesztette a Szent István-szobor elhelyezési munkálatait a XIII. kerületi Szent István parkban. Az előző testület korábban úgy határozott, hogy a park déli részén állítják fel az államalapító király egészalakos szobrát.

Az elfogadott javaslat szerint megvizsgálják a szobor elhelyezését a park más részén, és ha ez nem járna sikerrel, akkor keresnének az alkotásnak egy másik helyet.

Karácsony Gergely előterjesztésében azt írta, a szobor elkészült, de helyi civil szervezetek arra kérték őt, hogy a
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 19:29
Vádat emelt az ügyészség Demeter Mártával szemben
működésével kapcsolatos adatokról szerzett tudomást,majd azokat a közösségi oldalán közzétette azzal a megjegyzéssel, miszerint a Magyar Honvédség a miniszterelnök közvetlen hozzátartozóját törvénysértő módon szállította.

Amellett, hogy ez a közlés valótlan volt, Demeter Márta a törvényi kötelezettségét megszegve, nem nyilvános adatokat adott ki - áll a kommünikében.

A vádhatóság közölte, hogy miután az országgyűlési képviselő mentelmi jogát a legfőbb ügyész indítványára az Országgyűlés felfüggesztette, az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a politikust, amely során Demeter Márta nem tett vallomást.

Az ügyészség vádiratában az új büntetőeljárási törvény rendelkezéseinek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismeri, úgy a bíróság ítélje őt összesen kétmillió forint összegű pénzbüntetésre - ismertetették.

Az országgyűlési képviselő terhére rótt hivatali visszaélés bűntette három évig terjedő
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 10:49
Krónika 7. rész (mentelmi ügyek, személyi javaslatok)
Mentelmi ügyek

Az Országgyűlés 181 igen szavazattal, egy elutasítás mellett, tartózkodás nélkül felfüggesztette Aradszki András (KDNP) mentelmi jogát.

Ahogy Hargitai János, a mentelmi bizottság elnöke elmondta, a politikus mentelmi jogának felfüggesztését közvádas ügyben, közúti baleset gondatlan okozása miatt kérte a legfőbb ügyész. Aradszki András Érden egy kereszteződésben nem adott elsőbbséget, ezért egy motorkerékpár vezetőjével ütközött.

A Ház szintén felfüggesztette Varju László (DK) mentelmi jogát 138 igen szavazattal, 47 elutasító voks mellett.

Hargitai János közölte: a legfőbb ügyész garázdaság és súlyos testi sértés bűntettének ügyében indítványozta a mentelmi jog felfüggesztését. Varju László 2018 decemberében több képviselővel együtt bement az MTVA székházába, ahol dulakodásba keveredett a biztonságiakkal. Egy őr ennek során megsérült.

Varju László koncepciósnak nevezte az ellene folyó eljárást.

Megválasztották a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 17:31
Török offenzíva - Megkezdődött az orosz-török közös járőrözés Északkelet-Szíriában
Az öt orosz és négy török páncélozott gépkocsiból álló oszlop helyi idő szerint délben indult el Derbesziából. A 110 kilométeres útvonalon 40-60 kilométeres sebességgel haladnak a járművek.

Szíria északkeleti részén október 9-én éleződött ki a válság, amikor Törökország a Béke Forrása kódnéven offenzívát indított a kurd önvédelmi milíciák ellen. Az október 17-i amerikai-török megállapodás alapján Ankara felfüggesztette a hadműveletet, hogy a kurdok kivonhassák erőiket az általa ellenőrzött 30 kilométeres határ menti övezetből.

Az október 22-i orosz-török memorandum értelmében pedig a török zónától keletre és nyugatra fekvő határszakasz ellenőrzését orosz katonai rendészek és szíriai határőrök vették át. Az oroszok emellett, a megállapodásnak megfelelően segédkeztek a kurdok és fegyverzetük 30 kilométeres visszavonásában, aminek határidő előtti befejezéséről kedden tett bejelentést Moszkva. Ezt követően megkezdődött a kijelölt orosz-török járőrözési útvonal aknamentesítése és légi
velemenyezd, 2019. november 01. péntek, 14:02
Kaliforniában újabb helyeken lobbantak fel bozóttüzek
Az újonnan fellobbanó lángok Los Angeles északi vidékeit fenyegetik, s a hurrikán erejű szél miatt nagyon gyorsan terjednek. Jelenleg hat helyen pusztít nagy tűz, bár sok helyütt már sikerült a tüzeket - ha nem is eloltani, de - kiterjedésükben csökkenteni.

A délnyugati államban összesen tíz helyen - az állam északi és déli vidékein - pusztítanak tüzek. Az egyik legnagyobb tűzvész a múlt hét óta lankadatlanul lángol és már hamuvá emésztette Sonoma megye híres szőlővidékét.

A CBS televízió helyszíni tudósítása szerint Dél-Kaliforniában a Los Angelestől keletre fekvő San Bernardino dombjai állnak lángokban és tűz emészti a Los Angelestől délre eső Riverside megye több települését is. A jelentések arról számoltak be, hogy Los Angeles körül szinte mindenütt bozóttüzek pusztítanak. Újabb és újabb lakókat köteleznek otthonaik elhagyására, házak tucatjai váltak lángok martalékává.

A tűzvész fenyegette Ronald Reagan elnök Simi Valleyban lévő elnöki könyvtárát is, ahol az elnök és hitvese
velemenyezd, 2019. november 01. péntek, 07:05
Képek, videók
Felfüggesztett-koporsó k;F
farkas1945
2010. december 11. szombat, 21:15
Budaházy-tüntetés OH.
mandala1946
2014. június 15. vasárnap, 17:04
Tüntetés Budaházyért
gardista
2010. december 31. péntek, 18:22
SZABADSÁGOT BUDAHÁZYNAK
turul72
2010. szeptember 21. kedd, 19:47
Budaházy könyvbemutató.JP
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:28
budahazy.jpg
oswald_andras
2009. augusztus 13. csütörtök, 11:11
20090315budahazye1.jpg
tinka1951
2009. március 15. vasárnap, 17:34
és a mese folytatódik
alpiger
2009. február 05. csütörtök, 15:16
Az óra folytatódik
bocskai63-71
2008. április 07. hétfő, 12:55
a Királyi Törvényszéki Pa
farkas1945
2013. december 25. szerda, 10:50
Csíkszereda,a Törvényszék
farkas1945
2013. november 27. szerda, 11:29
Törvényszék.jpg
agica2004
2013. október 06. vasárnap, 15:38
Legfelsö Törvényszék.jpg
farkas1945
2011. február 16. szerda, 16:07
Törvényszék-Alberta.pn g
farkas1945
2010. december 12. vasárnap, 14:22
Torvenyszek
kempes55
2009. június 01. hétfő, 16:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.