Belépés
2020. május 26. kedd | 22. hét | 147. nap | 21:35 | Fülöp, Evelin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Amerikai előválasztás - Egy bírósági döntés értelmében New Yorkban meg kell tartani a demokrata párti előválasz
A Demokrata Párt helyi vezetői arra hivatkoztak, hogy a koronavírus-járvány miatt a közegészségre veszélyes lenne megtartani az előválasztásokat, de a manhattani fellebbviteli bíróság döntése után Douglas Kellner, New York állam választási bizottságának társelnöke bejelentette, hogy az ügyet nem viszik tovább a szövetségi legfelsőbb bíróság - vagyis a szövetségi alkotmánybíróság - elé.

Keller közölte: arra fogja sürgetni a választókat, hogy ne személyesen az urnáknál, hanem levélben szavazzanak. Jay Jacobs, New York állam Demokrata Pártjának elnöke szintén elfogadta a fellebbviteli bíróság három bírájának döntését, de kijelentette, hogy "sokkal biztonságosabb lett volna" a választások eltörlése.

A döntést a korábban a demokraták elnökjelöltségéért szintén küzdő Bernie Sanders, vermonti szenátor üdvözölte. "Ez a demokrácia nagy győzelme" - közölte Sanders és támogatói nevében Arthur Schwartz. Sanders korábban felháborodásának adott hangot és a demokrácia megcsúfolásának minősítette a demokrata javaslatot az előválasztás eltörlésére.

New York államon kívül egyetlen más amerikai tagállamban sem próbálkoztak a demokrata párti politikusok azzal, hogy a járványra hivatkozva töröltessék az előválasztásokat.

Kedden Washingtonban letette a hivatali esküjét két új törvényhozó a szövetségi képviselőházban. Mindketten republikánus politikusok, s az elmúlt napokban tartott időközi választáson arattak győzelmet. A wisconsini Tom Tiffanyt a családi okok miatt visszavonult republikánus elődje után választották meg. A kaliforniai Mike Garcia azonban a Demokrata Párttól hódított el képviselői helyet, miután elődje, a demokrata párti Katie Hill botrány miatt lemondásra kényszerült. Garcia győzelmét a Republikánus Pártban úgy értékelték: ez annak jele, hogy a republikánusoknak az ősszel is lesz esélyük a demokrata többségű Kaliforniában.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 20:33
Címkék: Demokrata Párt, Douglas Kellner, Demokrata Pártjának, Bernie Sanders, Arthur Schwartz, Kedden Washingtonban,
Kommentek
Amerikai előválasztás - Biden sajnálkozik az afroamerikaiakat sértő nyilatkozata miatt
A 77 éves demokrata párti politikus egy pénteki telekonferencián kifejtette, hogy "nem lett volna szabad túl fennhéjázónak lennie" azokkal, aki Donald Trumpra szavaznak.

"Senkinek nem szabadna faji, vallási vagy származási alapon szavaznia egy pártra" - jelentette ki az afroamerikai Barack Obama kormányzatának egykori alelnöke az Országos Fekete Kereskedelmi Kamara által rendezett telekonferencián.

Biden péntek reggel a New York-i afroamerikai közösség egyik rádiójának adott interjújában kárhoztatta azokat az afroamerikaiakat, akik haboznak, hogy Donald Trumpra, vagy reá szavazzanak az ősszel tartandó elnökválasztáson. Indulatos kirohanást intézett a szintén fekete műsorvezető ellen, s azt állította, hogy az amerikai feketék körében ő igenis, népszerű,mint mondta: "ember, én vagyok a legnépszerűbb".

Biden megnyilvánulása és több elemző által is agresszívnak ítélt stílusa óriási felháborodást váltott ki országszerte. Több politikus is megszólalt az ügyben.

A dél-karolinai Tim Scott
velemenyezd, 2020. május 23. szombat, 07:04
Amerikai előválasztás- Biden: az az afroamerikai, aki Trumpra szavaz, "nem igazán fekete"
A New York-i afroamerikai közösség egyik rádiójának adott csaknem húszperces interjúja végén a műsorvezető kijelentette, hogy ha New Yorkban jár, várják a stúdióban, mert "még sok kérdést kell átbeszélni". Biden válaszában úgy fogalmazott: "Sok kérdést? Ha problémája van, hogy döntsön, mellettem áll-e vagy Trump mellett, akkor maga nem is fekete" - vágta oda az afroamerikai műsorvezetőnek.

"Ennek semmi köze Trumphoz, ennek ahhoz van köze, hogy szeretnék valamit a saját közösségem számára" - válaszolt a műsorvezető, mire Bidenemelt hangon azt kezdte fejtegetni, hogy az amerikai feketék körében ő igenis, népszerű.

Biden szavai nagy visszhangot keltettek az amerikai médiában, továbbá republikánus politikusok körében is. Tim Scott afroamerikai republikánus szenátor a Twitteren bírálta élesen Bident, majd nyilatkozatban is elítélte a demokrata párti politikust. "1,3 millió fekete amerikai 2016-ban már Trumpra szavazott. Joe Biden pedig mindannyiunkról azt állította, hogy nem is vagyunk feketék" -
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 22:13
Amerikai előválasztás - Biden kampánycsapata felfogadta Hugo Chávez unokáját tanácsadónak
Julie Chávez Rodriguez korábban a demokraták elnökjelöltségéért szintén versenyző Kamala Harris kaliforniai szenátor elnökválasztási kampányának munkatársa volt, és jelenleg is a szenátor mellett dolgozik. De dolgozott Barack Obama kormányzatánál is, akkor a Fehér Háznak az LMBT-közösséggel, a spanyolajkúakkal, a veteránokkal, a fiatalokkal és - az ABC televízió konkrétumokat nélkülöző megfogalmazása szerint - a "progresszívokkal" fenntartott kapcsolatait fogta össze és felügyelte.

Biden kampánycsapatában a feladata szintén a spanyolajkú közösségekkel történő kapcsolattartás lesz. Ebben segítője Cristóbal Alex, egy spanyolajkú alapítvány korábbi igazgatója.

Az ABC értékelése szerint a spanyolajkú közösségekben sokan gyanakvással viseltetnek Biden iránt, mert az Obama-kormányzat alelnökeként neki is felelőssége volt illegális bevándorlók kitoloncolásában. A spanyolajkú szavazók inkább Biden korábbi nagy vetélytársát, Bernie Sanders vermonti szenátort támogatták.

Elemzők emlékeztetnek rá,
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 07:04
Amerikai előválasztás - A magát libertáriusnak valló Justin Amash mégsem akar elnökjelölt lenni
Amash tavaly nyáron kilépett a Republikánus Pártból, és április végén jelentette be a Twitteren, hogy létrehozott egy bizottságot, amelynek segítségével megvizsgálja esélyeit a Libertárius Párt elnökjelöltjeként. Úgy vélte, hogy alternatívát kínálhat az újraválasztásáért induló republikánus Donald Trump elnök és a Demokrata Párt várható elnökjelöltje, Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke között.

Most szintén a Twitteren azzal indokolta visszalépését a Libertárius Párt elnökjelöltségéért folytatott küzdelemtől, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tud megfelelően kampányolni. Mint írta: "hosszas gondolkodás után arra a következtetésre jutottam, hogy nincsenek meg a megfelelő körülmények a sikeres elnökjelöltségemhez". Kifejtette, hogy a gazdasági válság, a járvány miatt a társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírások, valamint a szerinte a politikai életet jellemző megosztottság egyaránt arra késztette őt, hogy mégse induljon a párt elnökjelöltségéért. Nem zárta ki viszont a 40 éves
velemenyezd, 2020. május 17. vasárnap, 07:04
Amerikai előválasztás - Nebraskában a járvány közepette is megkezdődtek az előválasztások
A republikánusok és a demokraták elnökjelöltjeire leadott voksok szimbolikusak, hiszen mindkét pártnak már megvan a várható elnökjelöltje, Donald Trump, illetve Joe Biden személyében. Ám a kongresszusi jelöltek között sajtójelentések szerint nagy a verseny.

A voksolásra azért is figyelnek az Egyesült Államokban, mert öt héttel a vitatott wisconsini előválasztások után került sor rá. Wisconsinban a járvány miatt el akarták halasztani a személyes voksolást, de a tiltakozások hatására mégis lehetett - szájmaszkkal ugyan, de - személyesen is szavazni.

A nebraskai szavazásra is a lassuló, de azért változatlanul áldozatokat szedő koronavírus-járvány közepette került sor.

Bár az állam republikánus kormányzója, Pete Ricketts és a helyi vezető politikusok bátorították a levélben történő szavazást, sokan ragaszkodtak a személyes voksoláshoz.

A szavazás lebonyolításában a Nemzeti Gárda segédkezett, és előírták a szájmaszkok viselését.
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 21:52
Amerikai előválasztás - Visszavonulásra szólította fel Bident az őt szexuális zaklatással vádoló nő
Az 56 éves nő Megyn Kelly újságírónőnek adott interjút.Kelly korábban az NBC tévécsatorna, azt megelőzően pedig a Fox televízió sztárja volt, nemrégiben azonban Daily TV címmel saját médiavállalkozást indított.

Reade eddig többször is nyilatkozott az amerikai sajtónak, televíziós interjút azonban még nem adott. "Kérem, lépjen hátra és vállalja a felelősséget" - üzent Joe Bidennek az interjúban, majd hozzátette, hogy "ilyen jellemmel nem szabad indulnia az Egyesült Államok elnökségéért".

Az interjúban részletezte azt is, hogy mi történt vele 1993-ban. Akkor már második éve dolgozott a szenátusban, Biden munkatársaként, aki Delaware állam szenátora volt a washingtoni kongresszusban. Elmondta: Biden a szenátus folyosóján a falhoz szorította őt, s az ujjaival belé hatolt, közben a nyakát csókolta és azt lihegte, hogy szexelni akar vele. A visszautasításra Biden döbbenten azt mondta neki: "mi az ördög, ember, azt hallottam, hogy tetszem magának!". Majd - Reade elmondása szerint - dühös lett és azt
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 07:06
Amerikai előválasztás - The New York Times: a demokratáknak alternatíván kellene gondolkodniuk Biden helyett
Hétfői számában a lap leszögezte: meghatározó jelentőségű lehet, hogy Joe Biden, a demokraták várható elnökjelöltje kit választ maga mellé alelnökjelöltnek.

Az újság emlékeztetett rá, hogy az alelnökjelöltek kiválasztása évtizedeken keresztül nem volt különösebben fontos ügy, a közvéleményt kevéssé foglalkoztatta a politikus személyisége, gondolkodásmódja, ezt inkább csak a pártpolitika elemzői vizsgálták, s az alelnökjelölt személye általában az elnökjelölt választási esélyeire sem volt hatással. A mostani elnökválasztás azonban - a lap megfogalmazása szerint - "a különböző erők összhatása miatt" más lesz. Maga a Biden-kampánytörzs sem cáfolja, hogy a 77 éves Joe Biden egy ciklusra választandó elnök lenne.

"Átmeneti jelöltnek tekintem magam" - idézte a lap magát Bident, aki a múlt héten egy online megtartott pénzgyűjtő rendezvényen fogalmazott így.

A lap megszólaltatta Harry Reid, demokrata párti volt szenátort, a párt egyik változatlanul befolyásos személyiségét. Reid szerint "mivel
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 18:32
Képek, videók
Előválasztás 2008
kmmmarika
2009. július 08. szerda, 14:50
Templomos szoci.demokratá
furaila
2016. november 08. kedd, 14:09
Demokrata információ.jpg
eva_gyulai
2016. január 04. hétfő, 02:18
MTV demokrata szempont
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:30
Michael és Kirk Douglas.j
agica2004
2015. február 23. hétfő, 19:40
Limnanthes douglasii.jpg
durcimarcika
2014. október 01. szerda, 22:25
Douglas Wheelock
sanci81
2014. február 21. péntek, 17:05
Douglas-SciAm-Apr1957. jpg
onallovelemeny
2014. január 09. csütörtök, 23:42
DouglasA245633936946lS mal
wiwat
2013. március 11. hétfő, 14:14
Michael Douglas és neje C
farkas1945
2013. február 27. szerda, 11:25
Michael Douglas.jpg
06mohild
2012. október 10. szerda, 05:57
Douglas Wheelock űrhajós
irmus
2011. október 16. vasárnap, 18:28
douglas mókus3.gif
szicu
2011. augusztus 27. szombat, 16:30
douglas mókus2.gif
szicu
2011. augusztus 27. szombat, 16:30
douglas mókus1.gif
szicu
2011. augusztus 27. szombat, 16:30
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.