Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:54 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Habos meggyes pite
Hozzávalók:

Tésztához
22 dkg liszt
10 dkg vaj
6 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1 db tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 csipet só
0.5 db citrom

Töltelékhez
70 dkg meggy
5 dkg cukor
3 evőkanál búzadara

Habhoz
10 dkg cukor
5 db tojásfejérje

Elkészítés:
A lisztet szitáld egy nagyobb tálba, add hozzá a sütőport, a sót, a cukrot, a tojássárgáját, a kis darabokra vágott, hideg vajat, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját. Gyúrd addig, amíg teljesen összeáll a tészta. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Közben a meggyet mosd meg, vagy a befőttet csepegtesd le, ha szükséges, magozd ki. Nyomkodd ki a levét, nehogy eláztassa a tésztát. Keverd hozzá a cukrot, és szórd meg búzadarával.

Pihentetést követően a tésztát vedd ki a fóliából, lisztezett deszkán gyúrd át, és nyújtsd ki. A tepsit kend ki vajjal, szórd meg liszttel, és igazgasd bele a tésztát úgy, hogy legyen pereme is. Szurkáld meg villával, hogy ne púposodjon fel, és rakd rá a meggyes tölteléket. Előmelegített sütőben süsd 20 percig.

Húzd ki a sütőből, kend rá vastagon a cukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Tedd vissza a sütőbe, és süsd még 10-12 percig. Ha szükséges, szárítsd még a habot 150 fokon. Várd meg, míg kihűl, csak utána szeleteld fel.

Paskó atya konyhája

suzymama, 2019. június 19. szerda, 10:30
Címkék: lisztet szitáld, nagyobb tálba, citrom levét, hűtőbe legalább, meggyet mosd, befőttet csepegtesd,
Kommentek
Habos meggyes pite
Hozzávalók egy kb. 27 x 38 cm-es tepsihez :
a tésztához:

40 dkg finomliszt
2 dkg élesztő
1,25 dl tej
2 tojás
9 dkg porcukor
12 dkg vaj
csipet só

a tetejére:

15 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
1 evőkanál méz
3 evőkanál tejszín
15 dkg mandulalap

a töltelékhez:

70 dkg meggy (nálam 720 ml meggybefőtt)
1 csomag tejszínízű pudingpor
13 dkg kristálycukor
5 dl tej
6 lap zselatin
5 dl tejszín

A lisztet a tálas mixer táljába szitáltam, közepébe mélyedést készítettem.
Ide morzsoltam az élesztőt, amit leöntöttem a meglangyosított tejjel.
Oldalról lisztet húztam rá, és kelni hagytam.
Negyedóra elteltével hozzáadtam a langyos vajat, a porcukrot és a sót, valamint az enyhén felvert tojásokat, és szép, egynemű tésztává dagasztottam.
Letakarva, langyos
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 11:20
Meggyes-mandulás pite
Hozzávalók egy kb. 22 x 30 cm-es tepsihez:
a tésztához:

2 tojás
20 dkg cukor
4 dl tejföl
1 csomag sütőpor
30 dkg liszt
néhány csepp színtelen mandulaaroma

a tetejére:

35-40 dkg meggy
10 dkg szeletelt mandula
porcukor

A meggyet megmostam, kimagvaltam.
A tésztához nagyon habosra, krémesre kevertem a tojásokat a cukorral, hozzáadtam a mandulaaromát is.
Fakanállal beleforgattam a tejfölt és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, tetejére szórtam az előkészített meggyet és a mandulalapokat.
Előmelegített, 180 fokos sütőben közel 1 órán keresztül sütöttem. (Tűpróba!)
A sütőből kivéve rácson hűlni hagytam, majd kockákra szeletelve, tetejét kevéske porcukorral meghintve
bkisseva, 2017. május 26. péntek, 11:17
Francia meggyes pite
Hozzávalók:
Az omlós réteghez:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 mokkáskanál sütőpor
egy csipet só
1-2 evőkanál tejföl

5 dkg lekvár (én meggyet használtam)
3 cl rum

A diós-citromos piskótához:
5 tojás
15 dkg cukor
1 citrom
10 dkg dió
10 dkg liszt
1 mokkáskanál sütőpor

A rakományhoz:
kb. 50 dkg meggy
5 dkg cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg

Elkészítés:
Az omlós tésztával kezdjük. Először a lisztet összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a csipet sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. A tésztát 30 percig hűtőben pihentetjük. Ha letelt az idő lisztezett munkalapon tepsiméretűre ( 20x30-as) kinyújtjuk. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, majd belehelyezzük a kinyújtott tésztát és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Az elősütött tésztát lekenjük a rummal elkevert lekvárral.

A
bkisseva, 2017. február 28. kedd, 08:54
Habos meggyes pite
Hozzávalók:

15 dkg Rama
15 dkg porcukor
20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
4 tojás sárgája
30 dkg meggy

Elkészítése:

A cukrot, margarint és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. Belesimítjuk a tepsibe, és megszórjuk a meggy háromnegyed részével és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

Közben kemény habbá verünk 4 tojás fehérjét, 8 dkg kristálycukorral. Közékeverjük a maradék meggyet.

Rásimítjuk a meleg tészta tetejére és visszatesszük a sütőbe. 160 fokon kb. 10 percig tovább sütjük.
bkisseva, 2017. január 27. péntek, 10:36
Meggyes pite graham és rozsliszttel
Meggyes pite graham és rozsliszttel

Ez kell hozzá: 300 g graham liszt, 100 g tk. rozsliszt, 3 közepes tojgli, 450 g tejföl, 100 g langyos (szobahőmérsékletű) margarin, 2 cs. sütőpor, kis csipet só, 100 g barna cukor, 1/2 rúd vanília, 1 citrom reszelt héja, 400 g meggy (most befőtt), 2 marék dióbél, szeletelt mandula, zabpehely a tetejére.

Így készül: a meggyet lecsepegtetem és megiszom a levét, hogy jobb kedvre derüljek. Eztán az összes száraz anyagot összekeverem. A tojásokat a cukorral, vaníliával felverem jó habosra. Hozzákeverem a margarint, elkezdem beleadagolni a lisztes keveréket, és a tejfölt, de ezt már csak lapáttal, nem géppel. Kellemes, illatos és viszonylag sűrű tésztát kell kapnunk. Margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe öntöm. A tetejére diódarabokat tördelek, majd a meggyet bezsuppolom egy nejlonzacsiba, lisztet szórok rá és jól megrázom. A lisztes meggyel is megszórom a tésztát. Belemarkolok a mandulába, majd a zabpehelybe és avval is megpötyögtetem a tetejét. 180°C-ra
bkisseva, 2017. január 26. csütörtök, 14:23
Meggyes pite tojásfehérje habbal
Meggyes pite tojásfehérje habbal
5 tojás sárgáját, 4 ekanál cukrot, 9 dkg vajat, 1 cs. vaníliáscukrot habosra keverni. 2dkg élesztőt 9 ekanál tejben felfuttatunk és hozzáadjuk a 20-25 dkg lisztet is. Kizsírozott tepsibe kenjük, rárakjuk a meggyet és a vágott diót, kelni hagyjuk, majd közepes hőmérsékleten sütjük.
5 tojás fehérjét és 20 dkg cukrot kemény habbá verünk, s ezt a félig sült tésztára kenjük, megszórjuk vágott dióval, majd lassú sütéssel szárítjuk.
bkisseva, 2017. január 25. szerda, 13:41
Meggyes pite.
Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez:

30 dkg vaj
3 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
6 db tojás (nagy)
reszelt citromhéj
15 dkg kristálycukor
30 dkg liszt
1 cs sütőpor
70 dkg meggy


Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük egy szűrőbe, hogy teljesen lecsepegjen mielőtt a tésztára szórjuk.

A tojások sárgáját tegyük bele egy keverőtálba, adjuk hozzá a felkockázott, puha vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, és a porcukrot, majd robotgéppel keverjük jó habosra.

A tojások fehérjét kezdjük el habbá verni, majd kanalanként adjuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, hogy jó kemény habot kapjunk.

Ezután fakanállal apránként óvatosan keverjük a tojássárgás-vajas masszához a keményre felvert habot.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk a habos masszához, és szintén fakanállal, óvatosan keverjük össze.

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd öntsük bele a fele mennyiségű
reifregina, 2016. június 11. szombat, 14:09
Képek, videók
habos meggyes pite 1.JPG
yvett789
2015. június 19. péntek, 20:40
Lisztet örlö Nö.png
farkas1945
2011. február 11. péntek, 15:55
Erre szórjuk a lisztet
dorist
2006. november 24. péntek, 23:47
Nagyobb a veszély 8..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 7..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 6..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 5..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:05
Nagyobb a veszély 4..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:04
Nagyobb a veszély 3..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:03
Nagyobb a veszély 2..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:03
Nagyobb a veszély 1..png
anci-ani
2018. január 07. vasárnap, 14:03
Nincs annál nagyobb öröm.
cuppika59
2017. szeptember 21. csütörtök, 16:20
Százszorszép nagyobb.jpg
pacsakute
2017. augusztus 17. csütörtök, 21:14
Minnél nagyobb a csend...
csalogany13
2017. május 06. szombat, 23:23
Nagyobb eseményre gyönyör
sanci81
2017. április 17. hétfő, 13:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.