Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 23:48 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Atlétikai vb 2023 - Egy héttel korábban kezdődne a vb, új sorozatban a Gyulai Memorial
A szervezet szombati közleménye szerint az eredeti, augusztus 26. és szeptember 3. közötti időpontot augusztus 19-27-re módosították.

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének jogát, jelenleg ugyanakkor még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez. Karácsony Gergely főpolgármester a hónap elején, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és a világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról, és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését. Hétfőn a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) - konkrétumok nélkül - pozitívnak és előremutatónak értékelte a találkozót a főpolgármesterrel.

A bizonytalan helyzet miatt elsőként Baji Balázs vb-bronzérmes gátfutó indított közösségi kampányt a világbajnokság támogatásáért, amelyhez már több mint tízezren csatlakoztak, köztük klasszis sportolók. Több sportág hazai szövetsége szintén közleményben biztosította támogatásáról a kezdeményezést, valamint a Nemzet Sportolói kérték közösen Budapest új vezetőit, hogy járuljanak hozzá a vb megrendezéséhez. A Magyar Olimpiai Bizottság sportolói bizottsága és elnöksége, továbbá a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöksége is kiállt a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti rendezése mellett.

A WA tanácsa arról is döntött, hogy az újonnan induló, egynapos viadalokat tömörítő sorozatban, az úgynevezettKontinentális Körben (Continental Tour) helyet kap a székesfehérvári Gyulai Memorial is, amely július 7-én a hetedik állomás lesz.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 23. szombat, 21:32
Címkék: Gyulai Memorial, Karácsony Gergely, Magyar Atlétikai Szövetség, Baji Balázs, Nemzet Sportolói, Magyar Olimpiai Bizottság,
Kommentek
Gyulai Memorial - Baji: jó és erős mezőny várható
Baji az M1 aktuális csatornának úgy nyilatkozott: jól van, és "a megszokottól és a tervektől nagyon eltérő" felkészülés után izgalommal várja a versenyszezon kezdetét.

"Eleinte nagyon döcögős volt a felkészülés, de szerencsére helyrekerült és azt kell, hogy mondjam: jól sikerült" - mondta.

"A Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon jó és erős mezőny várható, ennek megfelelően szeretnék én is jól teljesíteni" - szögezte le.

"Ez az év a puhatolózás, tesztelgetés éve lesz" - fogalmazott, hozzáfűzve: az előtte álló kevés versenyből fogja megpróbálni kihozni a maximumot a fejlődése érdekében. Ezeket a viadalokat mind komolyan fogja venni és szeretné a legjobbat nyújtani rajtuk, ám az igazán jó formát a jövő évre várja magától.

"A következő, remélhetőleg olimpiai év lesz az, amikorra a munka, amit idén beleteszünk, remélhetőleg meg fog térülni" - tekintett előre Baji Balázs.

Az utóbbi években jó formában lévő Szűcs Valdó motiválja a 31 éves Bajit, aki szerint nem lesz
velemenyezd, 2020. július 05. vasárnap, 22:36
Gyulai Memorial - Augusztus 19. az időpont, világ- és olimpiai bajnokok a mezőnyben
A verseny sajtótájékoztatóján, pénteken elhangzott, hogy a Gyulai Memorial az idei évtől a világ második számú versenysorozatának, a Kontinentális Kör 10 állomásos Arany szekciójának a része és több olyan szám is lesz a programjában, mely értékét és erejét tekintve Gyémánt Liga-szintű. A GYL-ben ugyanis csak 24 szám kapott helyet 2020-tól, s a kimaradtak a Gold-viadalokon kerülnek műsorba.

Spiriev Attila sportigazgató ezzel kapcsolatban azt emelte ki, hogy óriási elismerés a versenynek a mostani besorolása és olyan hagyományos viadalokkal van egy szinten, mint a tokiói, a hengelói, vagy a kingstoni atlétikai seregszemle. A sportigazgató hangsúlyozta, hogy ez nem véletlen, a Gyulai Memorial ugyanis évről évre színvonalasabb eredményeket produkált, a tavalyi dohai világbajnokságon 16 olyan sportoló szerzett összesen 19 aranyat, akik részt vettek korábban a magyar versenyen. A 2019-es Gyulain 10 későbbi világbajnok indult. Közülük az idei évre is többen aláírtak.

Spiriev igyekezett hangsúlyozni,
velemenyezd, 2020. június 12. péntek, 12:42
Gyulai Memorial - Augusztus 20-án rendeznék meg a versenyt
A szervezők keddi közleménye szerint az új időpont kiválasztásánál figyelembe vették az elmúlt időszak történéseit, a koronavírus-járvány hatásait, a hazai és nemzetközi versenynaptár alakulását, és a nemzetközi szövetség (WA) ajánlásait a nemzeti bajnokságok időpontja tekintetében. A WA áprilisban jelentette be, hogy idén az augusztus 8-9-i hétvégét teszi szabaddá a nemzeti szövetségek számára, hogy megrendezzék országos bajnokságaikat.

A közlemény szerint "az újraéledő nemzetközi atlétikai versenyprogram egyik első eseménye lesz Székesfehérváron a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj."

A versenyre eredetileg július 7-én került volna sor.
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 09:01
Az augusztus 8-9-i hétvégén lehetnek az atlétikai országos bajnokságok
A WA pénteki közleménye szerint a sportolói bizottsággal, a kontinentális szövetségekkel és nemzetközi viadalok szervezőivel történt egyeztetéseken állapodtak meg arról az időpontról, amikor semmilyen nemzetközi viadalt nem rendeznek világszerte, hogy az országos bajnokságokra miden atléta a hazájába utazhasson.

A szövetség kiemelte, hogy a sportolók egyértelműen szeretnék, ha versenyezhetnének a nyáron, abban az esetben, ha a koronavírus-járvány okozta helyzet ezt lehetővé teszi. A WA pedig szintén arra törekszik, hogy lehetőséget adjon az atlétáknak a versenyzésre idén.

Sebastian Coe, a WA elnöke elmondta, hogy természetesen az atlétika is ki van téve a jelenlegi helyzetnek, de szeretnének reményt adni a sportolóknak, egyúttal felkészülni a járvány utáni folytatásra, ezért átdolgozzák a versenynaptárat. A versenyszezon e szerint augusztus és október között tart majd, a nemzetközi megméretések az országos bajnokságokat követően kezdődnének.

A Gyémánt Liga és a Kontinentális Kör
velemenyezd, 2020. április 10. péntek, 12:32
Kontinentális Kör - A Gyulai Memorial a második számú atlétikai sorozatban
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) pénteki közleményében hozta nyilvánosságra az ez évtől induló Kontinentális Kör (Continental Tour) részleteit. A széria viadalait három kategóriába sorolták, e szerint arany, ezüst és bronz versenyeket rendeznek világszerte. A legrangosabb, arany jelzésű sorozat 10 állomása között kapott helyet a július 7-én sorra kerülő magyarországi versengés. Az ezüstben szintén tíz, míg a bronzban 50 verseny lesz.

Az arany széria minden állomásán 200 ezer dollár a pénzdíj, s a versenyek rangját tovább emeli, hogy a Gyémánt Liga átalakítása után az abból kimaradt számokban, 200 méteren, 3000 akadályon, hármasugrásban, diszkoszvetésben, valamint a GYL-ben már évek óta mellőzött kalapácsvetésben is ezeken a versenyeken mérhetik össze tudásukat a legmagasabb szinten a világ legjobbjai. Ezeknek a számoknak minden versenyen 20 ezer dollár a díjazása, az elért eredmények ugyanolyan súllyal számítanak a világranglistába, mint a Gyémánt Ligában produkált eredmények más számokban. A
velemenyezd, 2020. január 24. péntek, 13:22
Atlétikai vb - Dina Asher-Smith a női 200 méter győztese
A 100 méter ezüstérmese favorithoz méltóan versenyzett a fináléban, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, és 21.83 másodperces egyéni csúccsal ért célba. Ezen a távon először született brit aranyérem.

A férfiaknál 110 méter gáton annyiban papírforma győzelem született, hogy a ranglistavezető (12.98 mp) Grant Holloway diadalmaskodott. A 19 éves amerikai sprinter - aki az idei Gyulai Memorialon futotta első profi versenyét - remekül jött el a rajttól, tisztán vezetett, de az olimpiai bajnok Omar McLeod kezdett feljönni rá. A jamaicai azonban az utolsó előtti gátnál megbillent, az utolsónál pedig bukott. Így a 2015-ös világbajnok orosz - de semleges színekben induló - Szergej Subenkov jött be másodiknak.

Eredmények:

férfi 110 m gát, világbajnok:

------------------------- Grant Holloway (Egyesült Államok) 13.10 mp2. Szergej Subenkov (semlegesként) 13.153. Pascal Martinot-Lagarde (Franciaország) 13.18

női 200 m, világbajnok:

------------------------- Dina Asher-Smith
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 22:32
Atlétikai vb - Kerekes: bízom benne, hogy most meg tudom mutatni, mire vagyok képes
nehezíteni fogja a versenyzők dolgát.

Az idényére visszatekintve kifejtette, kiváló zárása volt a fedettpályás szezonjának a márciusi glasgow-i kontinensviadalon elért ötödik helye, ráadásul a döntős szerepléssel egy álma vált valóra. Mint mondta, szabadtéren is "egy jó utat talált" meg tavaly szeptemberi edzőváltása után.

"Száz gáton még nem tudtam megmutatni igazán, hogy mire képes, hogy hol tartunk a munkában" - fogalmazott. Hozzátette, ezzel együtt júliusban a székesfehérvári Gyulai István Memorialon elért 12.93 másodperces idejével egyéni legjobbját érte el, és egyben kvalifikációt szerzett a vb-re. - "Úgy érzem, hogy van még bennem, és nagyon remélem, hogy ez a dohai világbajnokságon fog kijönni."

Felidézte, két éve nem kvalifikációval, hanem meghívással volt ott Londonban, így ajándék futásként tekintett a viadalra, amelyen végül egy századmásodperccel maradt el a középdöntőtől. Hangsúlyozta, ezúttal elvárás magával szemben a középdöntős szereplés. A döntőbe jutásról - amelyhez két
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 20:11
Képek, videók
BILLY GRAHAM MEMORIAL
dandej
2018. március 02. péntek, 16:48
Guards Memorial
kingakilor
2016. június 05. vasárnap, 21:34
memorial day - 2zxDa-1lvK
konikike
2016. február 23. kedd, 23:17
HG5XMAS memorial page
crse
2016. január 29. péntek, 11:20
memorial-candles.jpg
margoboszi
2015. november 24. kedd, 12:21
Albert memorial
sgy_ro
2015. március 21. szombat, 21:00
WW II Memorial, Washingto
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:54
james_scott_memorial_f oun
agica2004
2012. szeptember 19. szerda, 14:23
london albert memorial1.j
mailona
2012. június 05. kedd, 22:50
Lincoln Memorial, Washing
evianya
2011. január 07. péntek, 13:29
0 a egy korábban szerkes
lovaszmarika
2020. január 03. péntek, 14:40
korábban kirepült tesó 2
margoboszi
2014. december 19. péntek, 20:34
Ott a napokkal korábban k
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 20:57
Itt a napokkal korábban k
margoboszi
2014. június 23. hétfő, 20:57
71 éves korábban elhunyt
basikele
2012. december 18. kedd, 06:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.