Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 18:54 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Német kancelláriaminiszter: legalább az év végéig tart a járvány
Helge Braun kancelláriaminiszter a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban kiemelte, hogy sok más országhoz képest enyhe korlátozásokkal is sikerült megfékezni a járvány első hullámát, mert a német lakosság "példamutatóan viselkedett".

Az igazolt új fertőzések száma "nagyon szépen" csökken, Németország így "megengedhet magának" további lazításokat. Azonban "nem a világjárvány után vagyunk, hanem a kellős közepén", ezért még sokáig a mindennapi élet, a "normálisnak nevezhető" viszonyok része marad a társas távolságtartás szabálya, és az is, hogy a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani a találkozások, közvetlen fizikai kapcsolatok számát.

Az első hullám enyhülése révén a védekezés rendszerét is át lehet alakítani, az egész országot bénító korlátozások helyett helyi, járási és városi szinten lehet elfojtani a járványkitöréseket - fejtette ki a miniszter.

Arra a kérdésre, hogy az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) elleni védőoltás és a vírus okozta betegségre (Covid-19) szolgáló gyógyszer hiányában nem lesz-e "politikai kísérlet" a védekezés országos korlátozásokra épülő szakaszát követő új berendezkedés, kiemelte, hogy inkább folyamatos tanulásról, alkalmazkodásról van szó.

A találkozások, fizikai kapcsolatok visszafogása és a társas távolságtartás módszere igen hatékonynak bizonyult, ezért meg is tartják az élet minden területén - mondta Helge Braun, hozzátéve, hogy a védekezés első szakaszában mindenki megtanult új dolgokat, ezt mutatja például, hogy "másként vásárolunk be egy szupermarketben, mint hat héttel ezelőtt".

A gazdaság azon területein, amelyeken nincs közvetlen kapcsolat a fogyasztókkal, a kiskereskedelemmel ellentétben nem is állt le a munka, az új fertőzések számát mégis sikerült csökkenteni, mert valamennyi vállalatban, üzemben bevezettek fertőzéshigiéniai szabályokat - mutatott rá a miniszter.

A szövetségi kormány és a tartományi kormányok szerdai megállapodásával kezdődő új szakaszban a találkozások gyakoriságának elkerülhetetlen növekedése és az utazás jelenti a legnagyobb veszélyt - mondta Helge Braun. Ahol nagy a társasági élet, ott a vírus is nagyon terjed, az utazások révén pedig szétterjed, így a lokális fellángolások helyett országos járványkitörés következhet - fejtette ki.

Ezzel kapcsolatban az RKI alelnöke, Lars Schaade csütörtöki berlini tájékoztatóján elmondta: az eddigi kutatási adatok arra utalnak, hogy a SARS-CoV-2-nél lehet némi szezonális hatás, így nyáron enyhülhet, ősszel ismét erősödhet a járvány, de az is előfordulhat, hogy már ősz előtt kiformálódik egy újabb hullám, mert a járványlassító korlátozások fellazításával újra felgyorsul a vírus terjedése.

Oltóanyag és gyógyszer hiányában csak az emberi magatartás befolyásolja a járvány alakulását, ezért változatlanul fontos, hogy mindenki a vírus megjelenése révén megváltozott viszonyokhoz igazítsa a magatartását - húzta alá a szakember.

A szövetségi kormány és a tartományi kormányok megállapodása szerint az alapvető fertőzéshigiéniai szabályokat továbbra is be kell tartani minden helyzetben, de ismét szervezhetnek közös programot különböző háztartásban élő emberek, megnyithat valamennyi üzlet, és a tartományi kormányok a helyi adottságoknak megfelelő ütemben újraindíthatják a vendéglátást és az idegenforgalmat.

A lazítások mellett egy "vészhelyzeti mechanizmust" is bevezetnek, miszerint ha egy járásban vagy városban százezer lakosonként 50 fölé emelkedik az utóbbi hét napon regisztrált fertőzöttek száma, ismét korlátozásokat kell bevezetni az adott területen, és csak akkor lehet újra lazítani, ha hét napon keresztül a határérték alatt marad az új fertőzöttek száma. Az egész járásra vagy városra kiterjedő korlátozásokat akkor lehet elkerülni, ha körülhatárolható helyhez, konkrét intézményhez, például idősotthonhoz, kórházhoz köthető a fertőzésszám emelkedése.

Az RKI adatai csütörtökig 166 091 ember szervezetében mutatták SARS-CoV-2 vírust, ami 1284 esettel több az egy nappal korábbinál.

A gyógyultnak minősülő, vagyis azon igazolt fertőzöttek száma, akik már átestek a fertőzésen, 2500-zal 139 900-ra emelkedett.

A Covid-19 betegségben 7119 igazolt fertőzött halt meg, ez 123-mal több az egy nappal korábbinál.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 07. csütörtök, 19:44
Címkék: Helge Braun, Lars Schaade, járvány első, német lakosság, világjárvány után, kellős közepén,
Kommentek
Koronavírus - MSZP: a kormány tegye ingyenessé a vízparti strandokat!
Molnár Zsolt kifejtette, úgy tartanák igazságosnak, hogy a koronavírus-járvány miatt belföldi nyaralásra készülő családoknak ne kelljen fizetniük a vízparti strandolásért.

"Bízom benne, hogy így magyar családok tízezrei, százezrei számára válik elérhetővé - ha másképpen is - a nyaralás az idei szezon során, hiszen egy a biztos, hogy semmi sem biztos ez alatt a járvány alatt" - fogalmazott a szocialista országgyűlési képviselő.

Kiemelte, a kabinetnek a korábban bevezetett ingyenes parkoláshoz és közterület-használathoz hasonlóan kellene ingyenessé tennie a vízparti strandokat, azzal a különbséggel, hogy ezúttal kompenzálja a járvány miatt egyébként is nehéz helyzetben lévő önkormányzatokat.
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 17:52
Koronavírus - Skót miniszterelnök: meg kell akadályozni a fertőzések behurcolását más országrészekből
Nicola Sturgeon a BBC televízió vasárnapi politikai magazinműsorának nyilatkozva alig burkolt utalást tett arra, hogy a skót kormány esetleg karanténkötelezettséget vezethet be például az Angliából Skóciába utazókra.

Sturgeon kijelentette: Skóciában sikerült nagyon alacsony szintre csökkenteni a koronavírus-fertőzöttséget, így a következő hetek egyik legnagyobb kockázata a fertőzés behurcolása.

Hozzátette: Skócia ezért járt el óvatosan a külföldről érkezők karanténkötelezettségének enyhítésével, és ezért kell nagyon ügyelnie arra is, hogy az Egyesült Királyság más részeiből ne kerülhessen be új koronavírus-fertőzés Skóciába.

A skót miniszterelnök külföldi országok belső utazási korlátozásainak példái közül kiemelte, hogy Ausztráliában jelenleg nem lehet Melbourne-ből Sydney-be utazni a koronavírus-fertőzések számának melbourne-i megugrása miatt, az Egyesült Államokban pedig New York állam kormányzója korlátozta a beutazást a járvány által legsúlyosabban érintett amerikai
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 15:01
Illegális bevándorlás/Koronavírus - Lampedusa polgármestere migrációs vészhelyzet bejelentését kérte a kormányt
Salvatore Martello polgármester azonnali lépést sürgetett a kormánytól. Arra kérte Giuseppe Conte miniszterelnököt és Luciana Lamorgese belügyminisztert, minél előbb látogassanak Lampedusára a helyzet személyes felmérésére, vagy fogadják a polgármestert Rómában egyeztetésre. Martello szerint Lampedusa szigetén vészhelyzetet kell kihirdetni a migrációs és ennek következményeként az egészségügyi helyzet miatt.

A kevesebb mint hatezer lakosú Lampedusán jelenleg 791 migráns tartózkodik, többségük tunéziai, tehát gazdasági bevándorlónak számít. Július elsejétől 1137 személy érkezett, miközben tavaly egész július hónapban 1088 migráns kötött ki a szigeten. Az érkezők egy részét Szicíliába szállították át. Lampedusa regisztrációs központjában kevesebb mint százan férnek el, a többieket más épületekben helyezték el, vagy a szabad ég alatt, a mólón tartják. Lampedusán eddig nem tesztelték az érkezőket, mivel ehhez nem kaptak elegendő felszerelést.

A szicíliai kormányzó, Nello Musumeci szombaton
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 13:51
Koronavírus - Gulyás: meg kell akadályozni a vírus külföldről történő behurcolását
mindenhol ennyire sikeres a védekezés, ezért a járvány újra és újra több helyen fellángol.

"Akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust sikerül a határokon kívül tartani" - tette hozzá.

A tárcavezető aláhúzta, a kormánynak továbbra is a magyar emberek egészsége, élete és biztonsága a legfontosabb, ezért mindent megtesz, hogy megakadályozza a vírus visszatérését.

A kormány az operatív törzs javaslatára ezért arról döntött, hogy a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három - vörös, sárga és zöld - kategóriába sorolja az államokat és ennek megfelelően korlátozza az onnan érkezők határátlépését - fejtette ki Gulyás Gergely.

A kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a fertőzöttségi adatokat az országhatárokon kívül is, és a környező országokból, valamint az egész világból aggasztó jeleket tapasztaltak - mondta. Hozzátette: Magyarországon az aktív fertőzöttek száma csökkent és a további csökkenést szeretnék garantálni.

A
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 13:21
Kékszalag - Új hajóval vág neki az 52. Kékszalagnak Kaiser Kristóf
körülményeket teremtettek maguknak.

A kormányos Kaiser Kristóf hangsúlyozta: az idei évben olyan hajóval indulnak a Kékszalagon, amivel minden szélviszony közt ütőképesek tudnak lenni. A kifejezetten tókerülésre készült, svájci tervezésű - 12,5 méteres és 1200 kilogramm súlyú - hajójuk 21 méteres árboccal rendelkezik, nagyvitorlájának felülete pedig meghaladja a 80 négyzetmétert. A típus Európa legsikeresebb tókerülő hajójának számít - emelte ki.

Kaiser Kristóf szerint mivel új a hajójuk, és a koronavírus-járvány miatt felkészülésüket a megszokott április helyett csak májusban tudták megkezdeni, a dobogóra kerülés is szép eredménynek számít, azonban a győzelemre is vannak esélyeik.

Elmondta: várhatóan hat, az övékéhez hasonló hajó is elindul majd a Kékszalagon. A korábbi években erős szélre optimalizált hajókkal versenyeztek, de minden versenyen gyenge szél fújt, ennek ellenére az elmúlt négy évben harmadik és második helyezést is szereztek. Most azonban egy olyan hajóval indulnak, ami mindig
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 12:31
Koronavírus - Orosz szakorvos: befejeződött az első orosz vakcina tesztelése
Taraszov a fejéeményről világ első vakcinájának kifejlesztéseként számolt be. Mint ismeretes, más országok is sikeres kísérleteket hajtottak végre SARS-CoV-2 koronavírus elleni oltóanyag kifejlesztése terén.

Az első orosz vakcinát, amelynek hivatalos tesztelését június 18-án kezdték meg, a Nyikolaj Gamaleja Nemzeti Járványügyi és Mikrobiológiai Kutatóintézet (NICEM) fejlesztette ki. Klinikai tesztelésében és az eredmények kommunikációjában katonai és polgári intézmények is részt vettek.

Az orosz védelmi minisztérium pénteken jelentette be, hogy immunitást alakított ki a kísérletben részt vevő önkéntesekben az első klinikailag tesztelt orosz Covid-19-vakcina.

Alekszandr Lukasov, a Szecsenov Egyetem Orvosi Parazitológiai, Trópusi és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója a RIA Novosztyinak elmondta, hogy az önkéntesek első csoportját szerdán, a másodikat pedig július 20-án fogják kiírni a kórházból. A bennük kialakult immunitás megfigyelése ezt követően is folytatódik majd. Beszámolója
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 12:21
Csaba testvérrel délben szentmise 07.12 Déva
Gyertek imádkozzunk, kérjük a jó Istent, hogy mozgási szabadságunkban korlátozó, egészségünket megtámadó, a nemzetgazdaságot csődbevivő koronavírust tudják az orvosok megfékezni! Kérjük a segítő szentek közbenjárását, és ugyanakkor tanuljunk tőlük erős jellemmel elviselni, keresztény béketűréssel a nehézségeket, a megpróbáltatásokat!

Videó
maroka, 2020. július 12. vasárnap, 12:18
Koronavírus - Több mint egy hete nincs új fertőzés egy németországi tartományban
A százas nagyságrendet öt tartományban lépi át az utóbbi hét nap alatt kimutatott fertőzések száma. A legtöbbet - 857 esetet - Észak-Rajna-Vesztfáliában jegyezték fel. Valamennyi tartományt együttvéve 2203 fertőzést mutattak ki hét nap alatt.

Az ország északkeleti részén fekvő Mecklenburg-Elő-Pomeránia eddig is a járványt legkevésbé megszenvedő térség volt, a járvány kezdete óta csupán 804 igazolt fertőzést jegyeztek fel, míg Észak-Rajna-Vesztfáliában csaknem 45 ezret.

Németországban a koronavírus-járvány egyre inkább helyi kitörésekből, fellángolásokból áll, amelyeket eddig rendre sikerült megfékezni, az úgynevezett reprodukciós ráta (R) pedig 1 alatt van. A négynapos és a hétnapos mozgóátlag egyaránt 0,93, vagyis minden 100 új fertőzött átlagosan 93 embernek adja át a vírust, amely így lassan visszaszorul.

Az RKI adatai szerint a közigazgatás 401 alapegysége - járások, városok - közül 120-ban egyetlen fertőzést sem regisztráltak az utóbbi héten. Az ország legnagyobb részén, 243 járásban és
velemenyezd, 2020. július 12. vasárnap, 11:41
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
HELGESCH.jpg
remeteboy
2006. október 14. szombat, 11:45
HELGESCH.JPG
hamti
2006. július 22. szombat, 07:22
druif op schaal-08_06pat.
sakira
2013. december 15. vasárnap, 10:46
schaap.gif
cady89
2011. március 29. kedd, 16:59
schaap03.gif
bgabi58
2008. március 19. szerda, 08:49
schaap01.gif
bgabi58
2008. március 19. szerda, 08:48
járvány idejé0331.png
maroka
2020. március 31. kedd, 12:07
05-Német lakosság menekül
furaila
2013. január 31. csütörtök, 06:16
TV -székhz ostrom után
furaila
2020. május 25. hétfő, 23:01
karantén-után.jpg
menusgabor
2020. április 02. csütörtök, 21:46
áldozás után0315.png
maroka
2020. március 15. vasárnap, 17:50
Ébredés után.jpg
menusgabor
2019. szeptember 17. kedd, 20:19
0 a több kép egymás után
lovaszmarika
2019. május 19. vasárnap, 14:05
karácsony után
eva6
2019. február 01. péntek, 11:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.