Belépés
2020. július 14. kedd | 29. hét | 196. nap | 22:56 | Örs, Stella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Az ember jellene legjobban a sötét napok alatt erősödik
,,Megemlékezem éjjel az énekeimről" (Zsolt 77,7).

Olvastam valahol egy kismadárról, amelyik soha nem énekelte azt az éneket, amit gazdája kívánt hallani, amíg kalitkáját fény vette körül. Megtanult egy-két hangot vagy néhány ütemet, de sohasem tanult meg egy teljes dalt, amíg kalitkáját be nem takarták és a napfényt ki nem zárták.
Sokan hasonlítanak ehhez a madárhoz, sohasem tanulnak éneket, amíg a sötétség árnyai meg nem jelennek. Emlékezzünk a következőkre: A mesebeli fülemüle kiénekli tüdejéből a tüskét, a betlehemi éjszakában hallották az angyalok énekét: ,,Éjfélkor pedig kiáltás hangzott: Jön a vőlegény! Gyertek elébe!" (Mt 25,6)
Valóban végtelenül kétséges, hogy az ember lelke mélyében igazán megismeri-e Isten szeretetét a maga gazdagságában és vigasztaló, megelégítő teljességében, amíg az ég be nem borul és fenyegetővé nem válik. A fény a sötétségből emelkedik föl, és a reggel az éjszaka méhében születik.
James Creelman egyszer utazott a Balkánon, keresve Natáliát, Szerbia egykori száműzött királynőjét. Egyik levelében így írta le utazását:

Ezalatt az emlékezetes utazás alatt megtanultam, hogy a világ rózsaolajának utánpótlása a balkáni hegyekből származik. Leginkább az érdekelt engem, hogy a rózsákat a legsötétebb órában kellett összegyűjteni, olyan rózsaszedők alkalmazásával, akik egy órakor kezdték és kettőre befejezték. Eleinte ez a gyakorlat nekem a babonaság vagy hagyomány ereklyéjének tűnt, de amint tovább kutattam, megtudtam, hogy valódi tudományos kísérletek bizonyították, hogy a rózsák illatának negyven százaléka eltűnt a napfényben.

Az is valóságos és megkérdőjelezhetetlen ténye az emberi életnek és kultúrának, hogy az ember jelleme legjobban a sötét napok alatt erősödik. (Malcolm J. McLeod)

L. B. Cowman
kalmanpiroska, 2020. május 24. vasárnap, 08:02
Címkék: James Creelman, Malcolm, ember jellene, sötét napok, teljes dalt, sötétség árnyai,
Kommentek
Mélytengeri korallkerteket fedeztek fel Ausztrália délnyugati részén
A Nyugat-Ausztráliai Egyetem által vezetett expedíció során a szakemberek egyebek között virágállatokat, tengervíz- és geológiai-mintákat gyűjtöttek be nagyjából 4000 méter mélyről kezdődően egészen a felszíntől számított 200 méterig - olvasható a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

A Schmidt Óceánkutató Intézettel közös expedíció vezetője, Julie Trotter szerint a Bremer kanyon függőleges szikláit és hegygerinceit lenyűgöző mélytengeri korallok borítják, amelyek gyakran megannyi organizmusnak adnak otthont, apró ökoszisztémák sokaságát alkotva.

A szakember, aki az egyetem földtudományi és oceanográfiai intézetének munkatársa, hozzátette, hogy az expedíciónak köszönhetően szerzett új ismeretek jelentősen segíteni fogják ezeknek a korábban ismeretlen ökoszisztémáknak a jobb megértését és megóvását.

Az Ausztráliát övező óceánok mélyebb vizeinek nagy része még felfedezésre vár. A mostani expedíció keretében a Bremer, Leeuwin és Perth kanyonokat térképezték fel a
velemenyezd, 2020. március 02. hétfő, 10:10
Schiff András lett az Izraeli Filharmonikus Zenekar első ...
kétszázötven évvel ezelőtt született Beethoven műveit fogja bemutatni a Tel-Aviv-i közönségnek.
A Filharmónia honlapja szerint a művész vezényelni és zongorázni is fog. A főként Angliában élő Schiff András korunk egyik legfontosabb zenésze, - zongorista, karmester, kutató és muzikológus - emlékeztet az intézmény. Az 1953-ban Budapesten született Kossuth-díjas művész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán Kadosa Pál, Kurtág György és Rados Ferenc tanítványa volt, Londonban pedig George Malcolm mellett tanult.

- 50 év után hagyja ott az Izraeli Filharmonikusokat Zubin Mehta.
........
A 82 éves karmester az alig 30 éves Lahav Shaninak adja át a stafétát, aki 2020-tól tölti be posztját az együttes élén. A zeneigazgatói kinevezést a főigazgató, Yoel Abadi jelentette be - írja az El Mundo spanyol napilap.
Mehta először
maroka, 2020. február 11. kedd, 10:28
Brit archív dokumentumok: London meg akarta hívni Oroszországot a NATO-ba
Az archív iratokból kitűnik az is, hogy a John Major vezette akkori konzervatív párti brit kormányt nagyon aggasztotta Borisz Jelcin orosz elnök mértéktelen ivászata, és Londonban készenléti terveket dolgoztak ki arra az esetre, ha Jelcin az alkohol okozta egészségi problémák miatt hirtelen meghalna.

A brit nemzeti levéltár minden év végén hagyományszerűen betekintést enged 25-30 évvel korábbi archív kormányzati iratokba.

A kedden nyilvánosságra hozott dokumentumokból kitűnik, hogy Malcolm Rifkind, a Major-kormány védelmi minisztere 1995-ben javaslatot tett Oroszország meghívására a NATO-ba. A brit kormány erről titkos tárgyalásokat is tartott, és az elképzelés az volt, hogy Oroszországnak társult tagságot ajánlanának fel az észak-atlanti védelmi szövetségben.

A brit külügyminisztérium egyik korabeli bizalmas átirata szerint Oroszország erőteljesen ellenezte a Varsói Szerződés egykori tagjai, köztük Magyarország csatlakozását a NATO-hoz, de Moszkvában belátták azt is, hogy ezt nem tudják
velemenyezd, 2019. december 31. kedd, 13:51
US Open - Nadal negyedszer bajnok, és 19 Grand Slam-trófeánál tart
Eredmény: férfi egyes, döntő: --------------------Rafael Nadal (spanyol, 2.)-Danyiil Medvegyev (orosz, 5.) 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4

A 33 éves Nadal mindössze 16 szettet játszott le a döntőig, mivel a második fordulóban játék nélkül jutott tovább, emellett már háromszor megnyerte a US Opent, így ő számított a finálé favoritjának.

A spanyol sztár 19. Grand Slam-trófeájára hajtott vasárnap az Arthur Ashe Stadionban - a világ legnagyobb teniszarénájában -, amellyel már csak egyre került volna a hússzal rekorder Roger Federertől. Mellette szólt az is, hogy mindössze egy szettet elvesztve jutott be karrierje 27. GS-döntőjébe. Esetleges sikerével pedig ő lehetett az első, aki a harmincas éveiben öt Grand Slam-serleget gyűjt az open érában, azaz a profik 1968-as beengedése óta. A mallorcai játékos legutóbb a wimbledoni elődöntőben vonult le vesztesen a pályáról, amikor négy szettben alulmaradt Federerrel szemben.

A 23 éves Danyiil Szergejevics Medvegyev ugyanakkor élete első GS-döntőjére készült
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 07:04
MKPK Állandó Tanácsa gyűjtést hirdetett a Srí Lankán
meghalt áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére és a károsodást szenvedett templomok helyreállításának támogatására.
A nemrég lezárult gyűjtés eredményeként több mint 39 millió forint (132 ezer USD) összegű adományt tudtunk eljuttatni a colombói érsekségen keresztül a Srí Lanka-i rászorulóknak. Az adomány részét képezi a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter döntése értelmében felajánlott 11 millió forint (37 ezer USD) gyorssegély is, amely így az MKPK segítségével került Srí Lankára.
Malcolm Randzsit bíboros, Colombo érseke levélben fejezte ki köszönetét a támogatásért, amellyel a Magyar Katolikus Egyház és a Külgazdasági és Külügyminisztérium szolidaritását fejezte ki az áldozatok hozzátartozói felé: ,,Hálás köszönetet mondok, és népem nevében biztosítom Önöket, hogy a felajánlott összeget az érintettek megsegítésére fordítjuk."
Az április 21-én reggel elkövetett terrortámadás kifejezetten keresztények ellen irányult. Az ország lakosságának körülbelül hét százaléka
maroka, 2019. szeptember 05. csütörtök, 08:28
Mintegy negyvenmillió forint adományt gyűjtöttek Srí Lanka-i rászorulóknak
A közleményben azt írták, a titkárság állandó tanácsa által meghirdetett akcióban összegyűjt adományt a colomboi érsekségen keresztül juttatták el a rászorulóknak.

Az adomány részét képezi a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter által felajánlott 11 millió forint gyorssegély is - tették hozzá.

Hangsúlyozták, a Magyar Katolikus Egyház és a Külgazdasági és Külügyminisztérium a támogatással szolidaritását fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. "Köszönjük paptestvéreink, a hívek és minden jó szándékú ember nagylelkű adományát, amelyeken keresztül segíteni tudtuk ott élő testvéreinket" - fogalmazott az MKPT.

A közlemény szerint Malcolm Ranjith, Colombo érseke köszönőlevelében arról biztosított, hogy a felajánlott összeget az érintettek megsegítésére fordítják.

Az április 21-én reggel elkövetett terrortámadás kifejezetten keresztények ellen irányult. Srí Lanka lakosságának körülbelül hét százaléka keresztény, legnagyobb részük katolikus vallású.
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 12:12
Elhunyt Dr. John amerikai zenész
A zenéjében a bluest, a popot, a dzsesszt, a bugivugit és a rock and rollt vegyítő Dr. John (Malcolm John Rebennack) halálhírét a zenész Twitter-oldalán tették közzé. Mások mellett Ringo Starr és Debbie Harry (Blondie) is kifejezte részvétét saját közösségi felületén - írta a bbc.com.

A New Orleansban született Dr. John pályafutása az ötvenes évek végén indult, amikor zongoristaként és énekesként feltűnt a város zenei életében. Egy évtizedbe telt, amíg szólóelőadóként is ismertté vált, miután 1968-ban megjelentette első önálló anyagát Gris-Gris címmel.

Hosszú pályafutása során mintegy 35 szólóalbumot készített, ezeken kívül számos koncertlemeze és válogatása jelent meg, emellett rengeteg más előadó (csak néhány példa: Canned Heat, Rolling Stones, Van Morrison, Ringo Starr, Gregg Allman) anyagán, fellépésén működött közre. Legismertebb dala a Right Place, Wrong Time volt, amelyet 1973-ban adott ki. Hat alkalommal kapta meg a legrangosabb amerikai zenei elismerést, a Grammy-díjat, amelyet három
velemenyezd, 2019. június 07. péntek, 09:50
Képek, videók
Christopher-James3-880 x10
menusgabor
2018. december 31. hétfő, 16:28
Christopher-James.jpg
menusgabor
2018. december 31. hétfő, 16:28
toni-garrn-by-james-ma car
zskadi
2017. november 19. vasárnap, 20:28
james-mcavoy-wallpaper -20
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:31
james-mcavoy-wallpaper -17
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:31
james-mcavoy-wallpaper .jp
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:30
james-mcavoy-plays-kid nap
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:30
james-mcavoy.jpg
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:30
2017-James-McAvoy-4K-W all
charlotteani
2017. február 10. péntek, 01:26
Mick Jagger-James Brown 1
agica2004
2016. szeptember 29. csütörtök, 18:41
Harry-James Hewitt.jpg
agica2004
2016. június 08. szerda, 20:21
St James Park
kingakilor
2016. június 05. vasárnap, 21:10
acdc-malcolm-young-199 5.j
agica2004
2018. március 02. péntek, 00:12
Malcolm Webster - Az ideg
sanci81
2018. március 01. csütörtök, 18:08
malcolm 4
gizellalapu
2010. november 19. péntek, 04:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.