Belépés
2019. július 19. péntek | 29. hét | 200. nap | 21:30 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Vívó-vb - Bemutatták a Szatmári András főszereplésével készült kampányfilmet
A két teljes éjszakán át forgatott alkotást ugyanaz a produkciós iroda készítette, amelyik a 2013-as budapesti vb kampányfilmjét. Az 50 másodperces kisfilm arról szól, hogy Szatmári a páston egy kissé ügyetlen varázsló trükkjeivel találja magát szemben, de semmi sem zökkenti ki nyugalmából és simán nyeri az asszót.

Vermes Iván rendező az egyik budapesti multiplex moziban tartott csütörtöki vetítés után elmondta, el akarták kerülni a heroizáló megközelítést, inkább a könnyedséget, szellemességet, játékosságot állították középpontba. Elárulta, hogy Szatmári fegyelmezett volt, jól alkalmazkodott a forgatás ritmusához, ahhoz, hogy hosszú várakozások után hirtelen koncentráltnak kell lenni.

"Szatmári Andrással zökkenőmentes volt a közös munka, bízom benne, hogy a végeredmény a nézőknek is tetszeni fog" - mondta.

Seress Zoltán színművész, aki asszóvezetőként tűnik fel a filmben, megtiszteltetésnek nevezte, hogy részt vehetett az elkészítésben. Mint mondta, három oka volt annak, hogy vállalta a feladatot: a sportág sikeressége, hogy korábban is kapcsolatba került már a vívással forgatáson, illetve hogy ilyen jellegű kampányfilmben nem szerepelt még.

"Próbáltam a maximumot nyújtani, úgy, mint a páston" - emlékezett vissza a forgatásra Szatmári András. - "Azért az, hogy két éjszakán keresztül kellett eljátszani a szerepet, nem volt egyszerű, de hihetetlenül jó stábbal dolgoztam, jó hangulatban telt az egész" - tette hozzá.

A bemutatóra lázzal, de combsérüléséből felépülve érkezett. Ezzel összefüggésben azt mondta, a másfél hét múlva kezdődő, düsseldorfi Európa-bajnokságon, majd a hazai vb-n is bízik a csapat jó szereplésében, és erre is helyezik a hangsúlyt, ugyanakkor úgy fogalmazott: "nem megyek a falnak, ha véletlenül Európa-bajnok leszek".

Emlékeztetett rá, hogy ha a válogatottnak összejön az olimpiai kvalifikáció, az egyéniben is garantálja három kardozó indulását, egyébként viszont legfeljebb egy léphetne pástra Tokióban.

"Ezt szeretnénk elkerülni" - szögezte le. Elárulta, hogy Eb-n címvédőként legalább döntőt szeretnének vívni, a vb-n pedig az első négy közé kerülés a cél.

A bemutatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, azt tartja a legfontosabbnak, hogy egy ilyen nagyszabású világverseny, mint a vívó-világbajnokság, bevonzza a fiatalokat az adott sportágba.

"Az élsport mögött ott van az utánpótlás. A vb-n olimpiai és világbajnokokat fogunk látni, ez nagy élmény, pozitív hatással lehet a versenyzőkre" - vélekedett, hozzátéve, hogy egy ilyen kiemelkedő sportesemény megrendezése a sportágnak, a fővárosnak és az országnak is kedvező. Emlékeztetett rá, hogy amikor 2010-ben a kormány stratégiai ágazattá nyilvánította a sportot és megfogalmazódott, hogy minél több sportesemény jöjjön Magyarországra, "akkor az volt a cél, hogy a legnagyobbakat hozzuk ide", és idén például négy nagy világverseny is zajlott, illetve zajlik itthon.

"Ez azt mutatja, hogy sportnemzet vagyunk és sportoló nemzetté is szeretnénk válni. A példaképek vonzzák a sportba a fiatalokat" - mondta, majd hangsúlyozta, hogy a magyar kormány, ahogy eddig is tette, a jövőben is kiemelten fogja támogatni a vívósportot.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a sportág szempontjából rendkívül fontos időszak következik.

"Az Eb-n is szeretnénk jó eredményt elérni. Nem rakunk terhet a versenyzőkre konkrét célok megfogalmazásával, de nyilván tudják ők is, hogy mennyire fontos a jó szereplés az olimpiai kvalifikáció szempontjából." - mondta.

A világbajnokságról úgy fogalmazott: "arra készülünk, hogy hazai közönségünk előtt a lehető legjobbat hozzuk ki".A konkrét eredményekre vonatkozó kérdés elől kitért, ugyanakkor a férfi kard-, a férfi párbajtőr- és a női kardcsapatot markánsnak és egységesnek nevezte.

A kampányfilm a BOK Csarnokban július 15. és 23. között sorra kerülő világbajnokság élő televíziós közvetítéseink felvezetéseként elsősorban az M4 Sporton lesz látható a következő hetekben. Székely Dávid csatornaigazgató leszögezte, "kifejezetten jó kampányfilmet sikerült létrehozni", majd elmondta, hogy a közmédia kiemelt figyelmet fordít a budapesti vívó-világbajnokságra.

"Tizenegy kamerával közvetítjük az Antenna Hungáriával együttműködve a döntőket, ezek közül hat olyan lassító kamera, ami a versenyzők és az asszók minden rezdülését megmutatja majd" - árulta el, hozzátéve, hogy a közmédia teljes portfólióját felhasználják a vb népszerűsítésére, így az M1 aktuális csatorna és az M4 Sport sporthíreiben, az m4sport.hu-n, valamint az MTI-ben is kiemelten foglalkoznak majd a budapesti világversennyel.

Az MTVA támogatásával készül a négyszeres olimpiai bajnok kardvívónak, Fuchs Jenőnek emléket állító "Fuchs Jenő: Az első ember" című dokumentumfilm is, melynek előzetesét a sajtóeseményen szintén levetítették. A film társproducere, a vízilabdázóként háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely és Czinke Gyula társrendező elmondta, hogy a kész produkciót ősszel mutatják be a Duna csatornán, de több nemzetközi fesztiválra is benevezik, sőt az alkotótársakkal azt tervezik, hogy a kardozó életéről nagyjátékfilmet is készítenek majd.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 13:51
Címkék: Szatmári András, Vermes Iván, Szatmári Andrással, Seress Zoltán, Szabó Tünde, Csampa Zsolt,
Kommentek
Vívó-vb - Ezüstérmes Szatmári András
vívott, 15-12-re nyert. A negyeddöntőből a világranglista éllovasa, a tavaly ezüstérmes amerikai Eli Dershwitz ugyancsak 15-12-es legyőzésével jutott tovább, ezzel biztossá vált, hogy dobogóra állhat.

A fináléért az iráni Mojtaba Abedinit könnyedén, 15-8-ra múlta felül, így önbizalommal telve készülhetett a fináléra a dél-koreai Oh Szang Uk ellen. Már a bemutatás után felhangzott a "Ria, ria, Hungária" szurkolás, a BOK Csarnok A termének fő lelátói csaknem megteltek az esti programra.

A döntőt Szatmári lendületesen kezdte, szinte nem tudott hibázni, ennek eredményeként 7-2-re elhúzott. Az egyperces szünet 8-4-nél következett, majd újabb közös buzdítás után előbb 8-5-re, azután 9-5-re módosult az állás. Csakhogy a dél-koreai felszívta magát, harcmodort váltott, csökkentette a különbséget, 9-6 után csakhamar 9-11 állt az eredményjelzőn. Szatmári többször tanácstalannak tűnt ekkor, és mint kiderült, nem is tudott már váltani, Oh 15-12-re győzött, ezzel övé lett az aranyérem.

A 26 éves Szatmári a
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 21:32
Budapest kard és tör V.B.
Szatmári András világbajnoki ezüstérmet szerzett a férfi kardozók között a Budapesten zajló olimpiai kvalifikációs vívó-vb első főtáblás napján, miután a döntőben 12-15-re alulmaradt a dél-koreai Oh Szang Ukkal szemben .
..........
A 2017-es vb magyar győztese a negyeddöntő utáni hosszú szünet ellenére nem eresztett le, az esti elődöntőben fölényesen, hét tussal (15-8) verte az iráni Mojtaba Abedinit.
A fináléban a dél-koreai Oh Szang Uk várt Szatmárira, aki nagyszerűen kezdett, ám 9-5-ös vezetésnél megtorpant, amit kihasznált ellenfele.
maroka, 2019. július 18. csütörtök, 20:49
Vívó-vb - Aranyéremért vívhat Szatmári András
vb magyar győztese a negyeddöntő utáni hosszú szünet ellenére nem eresztett le, az esti elődöntőben fölényesen verte az iráni Mojtaba Abedinit.

Az első pillanatok bizonytalankodása után 4-3-nál vette át a vezetést, majd határozott támadásokkal és pontos vágásokkal, egylámpás tusokkal 8-3-re ellépett. Az egyperces pihenőt követően is lendületben maradt és csakhamar 12-4-re alakította az állást. Ekkor némileg magára talált az addig teljesen tanácstalan Abedini, de ez csak a szépítéshez volt elég, Szatmári hét tus különbséggel nyert.

A 20.20-kor kezdődő döntőben a dél-koreai Oh Szang Uk lesz az ellenfeleEredmények:

a 64 között:Szilágyi Áron-Low Ho Tin (hongkongi) 15-11Szatmári András-Miheil Mardeleisvili (georgiai) 15-10Gémesi Csanád-Arne de Ridder (belga) 15-7Mohamed Amer (egyiptomi)-Decsi Tamás 15-7

a 32 között:Szatmári András-Kim Jun Ho (dél-koreai) 15-11Gémesi-Aldo Montano (olasz) 15-14Josida Kento (japán)-Szilágyi 15-14

a 16 között:Szatmári-Venjamin Resetnyikov
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 20:12
Vívó-vb - Szatmári elődöntős, ezzel biztos érmes
A 2017-es vb magyar aranyérmese a negyeddöntőben a Gémesi Csanádot búcsúztató Eli Dershwitzcel mérkőzött. A világranglista amerikai éllovasa, aki tavaly ezüstérmes volt, nem adta meg magát könnyen, az egyperces szünet még az ő 8-6-os vezetésénél kezdődött. Csakhogy a pihenőt követően Szatmári felpörgette magát, jó ritmusban indította támadásait, sorozatban hat tust adott. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt az asszó, mert az amerikai kardozó 12-8-as magyar vezetésnél már nem igazán hitt a fordításban. Szatmári nagyszerű formában vívott, amit jól szemléltetett, hogy amikor megérezte, mit kell csinálnia, azt határozottan vitte végig, illetve látványos védés-visszavágásból is szerzett pontokat.

"Hazai közönség előtt szerettem volna érmet nyerni, ez már sikerült. Nem volt teher a számomra, hogy közben a társaim kiestek, ez egyéni verseny, próbáltam kizárni, mi történik a többiekkel. Hat-nyolc után nehéz volt fejben és fizikálisan is összeszedni magam, de akkor azt mondtam magamnak, még mindent bele kell
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 17:01
Vívó-vb - Szatmári negyeddöntős
A kardvívás 2017-es vb-aranyérmese a harmadik fordulóban az idei Európa-bajnokkal, az előző, 2013-as budapesti vb győztesével, Venjamin Resetnyikovval csapott össze. A párharc kétesélyes volt, és sokáig nem is alakult ki nagy különbség. Az elején az orosz vezetett, majd 4-6 után Szatmári sorozatban négy tust adva fordított. Nem sokkal később, 8-8-nál döntetlen volt az állás, aztán megint a magyar kardozó négyes sorozata következett. Innen pedig már nem tudott visszakapaszkodni Resetnyikov.

Szatmári ellenfele az elődöntőért, azaz a biztos éremért a Gémesi Csanádot búcsúztató Eli Dershwitz lesz. A világranglista amerikai éllovasa, aki tavaly vb-ezüstérmes volt, hét tus különbséggel verte magyar ellenfelét, pedig jó darabig szoros volt az állás. Gémesi 6-7-ig jól tartotta magát, az amerikai kardozó azonban azután határozottabban támadott, elhúzott, és magabiztosan győzött.

"Hiába a nagy különbség, ez az asszó szorosabb volt. Ha újravívnánk, nem kapnék ki. Hat-nyolc után kaptam pár peches
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 16:02
Vívó-vb - Szilágyi kiesett, Szatmári és Gémesi továbbjutott
sok együttes akciónál a mérkőzésvezető került előtérbe. A BOK Csarnok A termének közönsége mindannyiszor egy emberként kiáltott, amikor kigyulladtak a lámpák, de mindig várni kellett a bíróra, illetve a videózásra, 14-14 után viszont már nagy volt az öröm, amikor az utolsó pontot Gémesinek ítélte a zsűri. A döntést az olasz nehezen vette tudomásul.

"Tizenötös asszóban még sosem vertem meg Montanót, épp ideje volt. Igyekeztem az ő színházából kivonni magam" - mondta Gémesi.

A végére maradt Szatmári, aki a hozzá hasonlóan kiemelt Kim Jun Hóval mérkőzött. Magabiztosan kezdett, 11-4-ig kis ellenállásba ütközött, de aztán a dél-koreai összekapta magát és 11-9-re visszakapaszkodott. Később volt egy tus is a különbség, 12-11 után azonban már csak Szatmári neve mellé került pont, a magyar kardozó többször megelőzte ellenfelét.

"Rajtam múlt, hogy feljött az ellenfelem, talán képletesen hátradőltem ahelyett, hogy rátettem volna még egy lapáttal. Aztán összeszedtem magam, és így tudtam végül nyerni" -
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 14:21
Vívó-vb - Egy hazai búcsúzó férfi kardban az első körben
A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron hongkongi, a 2017-ben világbajnok Szatmári András georgiai ellenfelet vert magabiztosan, Gémesi Csanád pedig még náluk is lehengerlőbb volt belga riválisával szemben.

Decsi viszont nem találta a ritmust a Mohamed Amer elleni asszójában. Korai indulásért gyorsan sárga lapot kapott, majd 3-5-ös állásnál pirosat mutatott fel neki a mérkőzésvezető, amiért már pont járt az egyiptominak. A következő akció utóbbinak sikerült, majd Decsit megint büntette az asszóvezető, így 3-8-ra alakult az állás. Az egyperces pihenőben a magyar kardozó nem tudta összeszedni magát, bár adott szép tusokat, és közelebb is zárkózott, de aztán megint nőtt a különbség, végül nyolc találattal kapott ki.Eredmények:

a 64 között:Szilágyi Áron-Low Ho Tin (hongkongi) 15-11Szatmári András-Miheil Mardeleisvili (georgiai) 15-10Gémesi Csanád-Arne de Ridder (belga) 15-7Mohamed Amer (egyiptomi)-Decsi Tamás 15-7
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 11:31
Vívó-vb - Teljes a magyar létszám a főtáblán női kardban
Világranglistán elfoglalt helyezése alapján az utolsó egyéni selejtezőben is kiemelt volt 16 versenyző, köztük Márton Anna (7.) és Pusztai Liza (11.). A 147 fős mezőny további részének viszont vívnia kellett a szerdai selejtezőben. A csoportszakaszban Katona Renáta és Mikulik Júlia egyformán teljesített, mindketten öt ellenfelüket győzték le és csak egytől kaptak ki, ezzel pedig közvetlenül felkerültek a főtáblára.

"Közepes erősségű csoportom volt, az elvesztett asszót sajnálom, meg lehetett volna nyerni azt is" - mondta Katona, majd hozzátette: a cél az volt, hogy a csoportjából közvetlenül továbbjusson, és ez sikerült.

Megemlítette azt is, hogy izgulós típus, és most különösen feszült volt, de a hazai környezet végülis jól hatott rá.

"A páston már nyugodt voltam, csak magamra figyeltem. A bekiabálásokat, buzdításokat nem is hallottam, csak a tapsot" - folytatta.

"A vb-felkészülésem döcögősen indult, de másfél hete már érzem, hogy jól sikerült a formaidőzítésem" - kezdte Mikulik.
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 16:22
Képek, videók
szatmári anita.jpg
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:25
Boldva kastély Szatmári.j
kicsoda57
2017. május 31. szerda, 19:29
Szatmári szilvatorta.jpg
margoboszi
2016. december 06. kedd, 15:11
Szatmari_szilva_torta. JPG
margoboszi
2016. december 06. kedd, 15:11
névnap szatmári anitátol.
zsokica45
2015. november 24. kedd, 16:58
Szatmári Anita
irmus
2015. február 22. vasárnap, 09:25
szatmári mária.jpg
zsokica45
2014. november 21. péntek, 21:04
Romis produkció!.jpg
hunyadvarijozsef
2016. október 06. csütörtök, 15:26
Kínai produkció
sanci81
2015. március 24. kedd, 17:41
Produkció
korosigaborne
2011. november 05. szombat, 18:35
produkció.jpg
agica2004
2011. szeptember 01. csütörtök, 10:46
produkcio
csili56
2010. február 27. szombat, 06:50
Produkcióne
btomike
2009. november 13. péntek, 19:37
Barosi tánc produkció
alpiger
2009. február 11. szerda, 21:28
produkció
nyersannaerzsebet
2007. szeptember 16. vasárnap, 18:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.