Belépés
2019. július 19. péntek | 29. hét | 200. nap | 21:09 | Emília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nagy baj az ha nem érzed a bűnt
,,Mert akik e sátorban vagyunk is, sóhajtozunk megterheltetvén." (2Kor 5,4)

Azt mondhatod, hogy nem érzed a bűnt, a világot és az ördögöt, sem a harcot és küzdelmet ellenük, ezért semmi nem kényszerít a sákramentumhoz (vagyis az úrvacsorához). Remélem, nem gondolod komolyan, hogy a földön a szentek és az összes ember között egyedül csak te vagy ilyen érzések híján. És ha tudnám, hogy te ezt mégis komolyan gondolod, bizony elrendelném, hogy az utcákon, amerre jársz, megkondítsák a harangokat, és ezt hirdessék rólad: - Íme itt jár-kel egy új szent, minden eddigiek fölött álló, aki nem érez bűnt, és nincs is neki. - Ám tréfa nélkül azt mondhatom neked, ha nem érzed a bűnt, akkor az már bizonnyal ellepett téged, már oly sok és oly nagy, hogy nem érzed szükségét a sákramentumnak, nem is vágysz rá. Isten Igéjét nem tiszteled, Krisztus szenvedését elfelejtetted, telve vagy hálátlansággal és mindenféle lelki borzadállyal.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. június 18. kedd, 14:28
Címkék: Isten Igéjét, Luther Márton, összes ember, megterheltetvén, hálátlansággal, sákramentumnak,
Kommentek
Tévtanítók, szekták mérlegen
terület próbáját.

A legtöbb szektának végzetes a tévtanítása a Bibliáról. Nem ismerik el a Szentírást Isten tévedhetetlen Igéjének, az emberhez szóló végleges kijelentésének. Számukra ugyanolyan tekintélye van alapítóik és vezetőik írásainak.

Azt állítják, hogy új kijelentéseket vettek Istentől, és ,,új igazságokkal" dicsekszenek. Saját külön bibliafordításaikat adják ki, s ezek eltorzítják és elferdítik az igazságot. A hagyományokat a Bibliával egyenértékűnek tartják. Isten Igéjét félrevezető módon alkalmazzák.

A legtöbb szekta eretnek módon tanít az Úr Jézusról. Tagadják, hogy Ő Isten, a Szentháromság második személye. Azt talán elismerik, hogy Isten Fia, de ezen valami mást értenek, mint azt, hogy egyenlő Istennel. Gyakran azt is tagadják, hogy Jézus a Krisztus, és azt tanítják, hogy ,,Krisztus" legföljebb valamiféle isteni befolyásolás, amely az ember Jézusra jött el. Gyakran tagadják az Üdvözítő igaz, bűntelen ember voltát is.

A harmadik terület,
kalmanpiroska, 2019. július 13. szombat, 09:03
YouTube igei tanítások felekezettől függetlenül.
Ha szeretnél igei tanításokat hallgatni, akkor jó helyen jársz. Minden itt található tanítást az Isten igéjéből merítettünk, méghozzá felekezeti irányultságok nélkül. Ezért amit feltétlen tudnod kell, hogy ezen a csatornán található tanítások többsége különbözik a megszokott keresztényi tanításoktól. Viszont minden állításunkat igei alapon hozzuk meg, nem hivatkozunk híres-neves tanítókra vagy felekezeti dogmákra. Iratkozz fel a csatornánkra és ismerd meg az Istennek az igéjét, sőt, magát Istent!

Youtube csatorna

Egy videó
maroka, 2019. július 02. kedd, 12:33
Jézus megtartja az egyházát
"Ezen a kősziklán építem fel az én anyaszentegyházamat, és a pokol kapui sem vesznek rajta diadalmat." (Mt 16,18)

Ti, a mi utódaink, imádkozzatok, és szorgalmatosan keressétek Isten Igéjét, viseljétek gondját Isten szegény viharlámpásának, legyetek készenlétben és felfegyverkezve, mint akik minden órában arra várnak, hogy az ördög valahol kitör egy üveget vagy egy ablakot, feltör egy ajtót vagy házfedelet, hogy kioltsa a fényt. Ő nem hal meg az utolsó nap előtt. Nekem meg neked meg kell halnunk, és mikor mi már halottak leszünk, ő még mindig az marad, aki mindig is volt, és ostromlásával nem hagy fel. Isten legyen segítségünkre! - Mert mi nem tarthatjuk meg az egyházat, elődeink sem tarthatták meg, és utódaink sem fogják tudni megtartani, hanem ő volt az, és ő is marad, aki így szól: - Veletek vagyok minden napon a világ végezetéig, Jézus Krisztus, aki tegnap és ma, és mindörökké ugyanaz. - Igen, így nevezik ezt a férfiút, rajta kívül senkit sem neveznek így, ne is nevezzenek.

Luther
kalmanpiroska, 2019. június 30. vasárnap, 17:37
Ítéletre sem megy
a 19. versből. Amit szintén tudnunk kell, az, hogy amit Ő mond, föltétlenül igaz. Ő nem hazudik. Ő nem csal meg, és Őt nem lehet megcsalni. Semmi nem lehet biztosabb és megbízhatóbb annál, amit Ő mond.

Kikhez szól? ,,Mondom nektek." Isten Fia hozzád és hozzám szól. Soha még ilyen magasztos személy nem szólt hozzánk. Ezért föltétlenül figyeljünk Rá!

,,Aki hallja az én Igémet." Az ,,aki" minden emberre vonatkozik. Azonos azzal a kifejezéssel: ,,Ha valaki". Az Ő Igéjét hallani nem jelenti egyszerűen azt, hogy fülünkkel felfogjuk, hanem ezt: hallani és hinni, hallani és elfogadni, hallani és engedelmeskedni.

,,És hisz abban, aki elküldött engem." Tudjuk, hogy az Atya Isten volt az, aki elküldte Őt. A döntő kérdés azonban: ,,Miért küldte el Őt?" Hinnem kell, hogy az Atya azért küldte el Fiát, hogy helyettem meghaljon, és elszenvedje a büntetést, amit én érdemeltem, és vérét ontsa az én bűneim bocsánatáért.

És ezután következik a hármas
kalmanpiroska, 2019. június 28. péntek, 19:34
Hit Isten ígéretében
"Az Istennek ígéretében sem kételkedett hitetlenséggel, hanem erős volt a hitben, dicsőséget adván az Istennek." (Róm 4,20)

Nem kell hinnünk minden jelenésnek, hanem csak azoknak, amelyek a hittel egyeznek. Én Isten Igéjét akarom megtartani, és azzal akarok megelégedni; vele akarok élni, vele akarok meghalni is. Ezért, ha Isten egy angyalát küldi el, aki azt mondaná, ne higgy az ígéretnek, akkor eltaszítanám magamtól, és azt mondanám: távozz tőlem, sátán. Vagy ha Isten maga jelenne meg teljes méltóságában, és azt mondaná nekem: nem vagy méltó az én kegyelmemre, megváltoztatom elhatározásomat, és nem tartom meg a neked tett ígéretemet, én nem hinnék e jelenésnek, és Istennek leghatározottabban ellene állnék. Ahogy Jób mondja, még ha meg is ölne engem, mégis benne reménykednék. Ezért nem akarok semmi egyebet látni, hallani, ebben a hitben akarok élni és meghalni, még ha mindjárt Isten maga, angyal, vagy ördög állítaná is azt, ami hitemmel ellenkezik.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. június 27. csütörtök, 09:37
Ellenállni az ördögnek
,,Álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek." (Jak 4,7)

Az ördög ellen nem lehet erősebb tömjént bevetni, mint ha Isten törvényével vagy Igéjével foglalkozol, arról beszélsz, énekelsz vagy gondolkozol; ez az igazi szenteltvíz és jel, amely elől az ördög elmenekül, és amely által elűzhető. Ha semmi más gyümölcsöd és hasznod nem lenne belőle, már csak ezért is örömmel kellene olvasnod, szólnod, elmédben forgatnod és megcselekedned, mert így az ördögöt és a gonosz gondolatokat elkergetheted; mert ő Isten Igéjét nem bírja hallani, és nem szenvedheti. Isten ereje az, ami az ördögnek égető fájdalmat okoz, minket azonban kivételesen erősít, vigasztal és segít. És mit is mondjak még? Honnan is vehetném a papírt, ha Isten Igéjének minden hasznát és gyümölcsét fel akarnám sorolni? Az ördögöt ezermesternek nevezik, minek nevezzük akkor Isten Igéjét, amely ezt az ezermestert minden mesterkedésével együtt elűzi és megsemmisíti? Több mint százszor ezermesternek.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. június 17. hétfő, 14:46
A kijelentett és elrejtett Isten
"Filep! aki engem látott, látta az Atyát." (Jn 14,9)

Isten azt mondja neked: - Íme, itt van az én fiam, őt hallgasd és fogadd el. Ha ezt teszed, bizonyos leszel hited és üdvösséged felől. - Igen - mondod -, de nem tudom, hogy képes leszek-e a hitben meg is maradni. - Ej, csak fogadd el a felkínált ígéretet és megbékélést, és őrizkedj attól, hogy Isten tanácsát kíváncsian vagy túl pontosan kutasd. Ha hiszel a kijelentett Istenben, és az ő Igéjét elfogadod, akkor hovatovább nyilvánvalóvá lesz számodra az elrejtett Isten. Mert aki engem látott, mondja Krisztus, látta az Atyát is. Aki azonban a Fiút elveti, az a kijelentett Istennel együtt az elrejtett Istent is elveszíti, aki nem jelentette ki magát. De ha erős hittel ragaszkodsz a kijelentett Istenhez, szívedben azt gondolod, hogy Krisztust nem akarod elveszíteni, akkor biztonságban vagy, és megtanulod az elrejtett Istent megérteni.

Luther Márton
kalmanpiroska, 2019. június 10. hétfő, 19:23
Képek, videók
Fedezd fel Isten Igéjét
sacimama
2013. szeptember 23. hétfő, 22:13
Isten ígéjét olvasom.JPG
barzillai64
2008. július 03. csütörtök, 00:07
Luther Márton a reformáci
furaila
2016. október 30. vasárnap, 20:05
Luther Márton
simonmveronika
2007. február 06. kedd, 19:17
Kicsoda büntett bennünket
chillik
2016. szeptember 25. vasárnap, 04:34
20120222-orban-unios-b unt
agica2004
2012. február 23. csütörtök, 20:30
halál büntet engem.jpg
kicsoda57
2010. november 07. vasárnap, 19:44
corner_bunt10.png
spitzerzsuzsa
2010. július 30. péntek, 22:48
bunt.jpg
mailona
2010. április 28. szerda, 16:29
Corn-Bunting.jpg
sarkadykati
2010. március 22. hétfő, 02:17
a7emma-bunton.jpg
baratha
2009. december 23. szerda, 13:06
Male Painted Bunting, Eve
diana68
2009. december 23. szerda, 06:48
Male Painted Bunting, Eve
durcimarcika
2009. július 26. vasárnap, 23:24
Male Indigo Bunting_middl
durcimarcika
2009. július 26. vasárnap, 23:23
Indigo Bunting_middle-thu
durcimarcika
2009. július 26. vasárnap, 23:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.