Belépés
2019. december 10. kedd | 50. hét | 344. nap | 14:09 | Judit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rekordszámú, 62 induló a nyírádi tereprali ob idényzárón
A szervezők közleménye szerint a Nyírádi Motorsport Centrumban és környékén sorra kerülő versenyen - amely egyben a Közép-európai Zóna Kupa (CEZ) záróviadala is - dől el, hogy ki lesz az idei bajnok a kamionosok, a motorosok és a quadosok mezőnyében, miután az autósok között a cseh Miroslav Zapletal már korábban bebiztosította végső győzelmét.

Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője azt mondta az MTI-nek, az össztáv 315 kilométer lesz, de elképzelhető, hogy a pályákon kicsit módosítaniuk kell, ha az elmúlt napokhoz hasonló mennyiségű csapadék érkezik még a pénteki rajtig.

"Természetesen a szurkolókat is igyekszünk minél jobban kiszolgálni, és számukra öt-hat nézői pontot jelöltünk ki, hogy akár testközelből, de tökéletes biztonságban láthassák a versenyt" - nyilatkozott a főszervező.

Az autósok között erős nemzetközi mezőny gyűlt össze erre a viadalra, több Dakar-ralit is megjárt versenyző indul Nyírádon és környékén, ahol a tavalyi eseményhez hasonlóan az idén is megrendezik az utánpótlás korosztálynak a kétnapos, rövidebb távú és alacsonyabb nevezési költséggel járó futamot.

A rendezvény a nézőknek ingyenes.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 12:31
Címkék: Nyírádi Motorsport Centrumban, Közép-európai Zóna Kupa, Miroslav Zapletal, Garamvölgyi Zoltán, nyírádi tereprali, szervezők közleménye,
Kommentek
Potápi: a kormány mindent megtesz azért, hogy erősítse a nemzetrészek közötti kapcsolatokat
Hangsúlyozta: ha a következő években lesznek még olyan családtámogatási lehetőségek, amelyeket ki tudnak terjeszteni a magyar régiókra, a kormány meg fogja tenni.

A családok támogatásának másik területe a versenyképes Kárpát-medence megteremtése. Mivel a magyar vállalkozások 92,4 százalékban magyar embereket foglalkoztatnak, a vállalkozások támogatásával a magyar családokat is támogatja a kormány - mondta az államtitkár.

Potápi Árpád János kiemelte, hogy a Határtalanul! programban idén rekordszámú - 2200, az előző évinél 30 százalékkal több - pályázat érkezett. A kirándulások időtartama 3,5-ről 4,5 napra nőtt. A rengeteg jelentkezőre tekintettel a kormány 590 millió forinttal kiegészítette a pályázati keretet, így minden érvényes pályázatot benyújtó hetedikes diákcsoport utazhat. Hozzátette, a hetedikesek mellett egyre inkább a középiskolások felé fordulnak, hogy ismereteiket el tudják mélyíteni.

Erdélyi Rudolf Zalán, a program lebonyolítását végző Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
velemenyezd, 2019. november 21. csütörtök, 15:42
Kihirdették a Champagne és Pezsgő Világbajnokság legjobb magyar pezsgőjét
a trófeát - emlékeztet a somlói birtok által az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény.

A Pannonhalmi Főapátsághoz kötődő, partiumi Carassia - Kárászteleki Pezsgőpincészet szintén nemzeti bajnok címet nyert: a Carassia Classic Brut lett a legjobb romániai pezsgő a nemzetközi zsűri értékelése szerint.

A világ legjelentősebb pezsgőversenyeként számon tartott CSWWC zsűrije minden évben az aranyérmesek közül választja ki a legkiemelkedőbb tételeket. A hétfő esti londoni díjátadó gálán ezúttal rekordszámú nagydíjat adtak át a kategóriagyőztes címektől a világbajnoki trófeákig: a világ szinte minden pontjáról beküldött pezsgők között 9 világbajnokot, 14 nemzeti bajnokot és 11 regionális győztest hirdettek.

A Kreinbacher aranyérmes Brut Classic 2015 Magnum pezsgője további két Best in Class címet is kiérdemelt, mint a legjobb magyar évjáratos brut és a legjobb magyar magnum pezsgő. A furmint és chardonnay házasításából készített, magnum (1,5 literes) palackban érlelt tétel a pincészet értékelése
velemenyezd, 2019. november 05. kedd, 15:59
Rekordszámú nevezés érkezett idén a Faludi Ferenc Akadémia filmszemléjére és fotópályázatára
Az idei mustrára húsz országból neveztek filmesek. A neves szakemberekből álló előzsűri többek között amerikai, argentin, brazil, bangladesi, indiai, iraki, iráni, lengyel, német, olasz, orosz, perui, román, török és ukrán alkotók munkáit tekinti meg a napokban - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Az előző évekhez hasonlóan idén is akadt egy régió, ahonnan kifejezetten sok pályázat érkezett. "Ezúttal Iránból kaptunk nagyon sok filmet és szinte egytől egyig profi munka mind"- idézi a közlemény az előzsűri egyik tagját, Varsányi Ferenc filmrendezőt.

Az idei pályázók között elsőfilmesek és régebb óta a szakmában tevékenykedők is vannak. A legfiatalabb nevező 14 éves, a legidősebb betöltötte a 77-et.

Az évente megrendezett nemzetközi filmes seregszemle és fotópályázat idei témája az ember életét vezérlő motívumokra, a céltudatosságra, az élethivatásra utaló "Hívás" volt. A szervezők legfeljebb 30 perc hosszú kisjátékfilmeket, kísérleti filmeket, animációs- és dokumentumfilmeket
velemenyezd, 2019. október 29. kedd, 18:55
Rekordszámú kobotot értékesítettek tavaly a világon
Az MTI-hez kedden eljuttatott közlemény szerint 2018-ban csaknem 14 ezer új kobotkart állítottak üzembe. A cég úgy véli, amennyiben ez a tendencia folytatódik, ez a szám körülbelül három év alatt megduplázódik, ami eddig nem tapasztalt piaci lehetőséget teremthet az End-of-Arm Tooling (EOAT) számára.

Az éves World Robotics Report idén először tért ki a kobotok piacának elemzésére. Az IFR jelentése arra enged következtetni, hogy a technológia széles körben való elterjedését az intelligens eszközök - például okos megfogók vagy "plug & play" interfészek, és a demonstrációs programozás (PbD) - fogják elhozni - írják.

A robotok teljes, éves értékesítési értéke 2018-ban 16,5 milliárd dollár volt, ami új rekord, a 422 ezer leszállított robot 6 százalékkal haladta meg az előző évit. A világ öt legnagyobb robotpiaca - Kína, Japán, Koreai Köztársaság, Egyesült Államok és (egyedüli európai országként) Németország - a növekedés 74 százalékát adta.

Az európai robottelepítések is emelkedőben vannak,
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 16:51
Potápi: több mint 600 milliós támogatás külhoni szervezetek és vállalkozások gyermekbarát tevékenységére
mintegy 60 százalékát nyílt pályázatokra fordítják.

Az a cél, hogy a külhoni magyar területeken is nőjön a gyermekvállalási kedv, minél több magyar gyermek szülessen, aki felnőve magyarként a szülőföldjén tudjon boldogulni - hangsúlyozta.

Felidézte: 2019 áprilisában tették közzé az idei felhívásokat, 300-300 millió forintos kerettel a külhoni civil és egyházi szervezetek, illetve a vállalkozások gyermekbarát tevékenységének támogatására.

Potápi Árpád János elmondta, az idei felhívásra rekordszámú, 1366 pályázat érkezett, ebből 929 a civil, egyházi szervezetek, 437 pedig a vállalkozói kategóriában. Az igényelt összeg mintegyhárommilliárd forint volt, a 600 millió forintos keretet további 28 millióval kiegészítették - ismertette.

A kérelmet benyújtók közül 676 pályázót támogatnak, ez az igénylőknek csaknem a fele - tette hozzá.

A nyertesek több mint fele a régiók szerint erdélyi, a számokat tekintve ezt követi a Felvidék, Kárpátalja, majd a Vajdaság, illetve Horvátország és
velemenyezd, 2019. szeptember 30. hétfő, 12:22
Pónifogathajtó-vb - Három német és egy holland siker összetettben Kisbér-Ászáron
(egyesfogat), a holland Rodinde Rutjens (kettesfogat) és a német Steffen Brauchle (négyesfogat) nyert, míg csapatban a németek végeztek elsőként.

Csapatban Magyarország a nyolcadik helyen zárt, összetettben pedig a legeredményesebb magyar versenyző Rohr Máté volt, aki a négyesfogathajtóknál díjhajtásban a 17., maratonhajtásban a második, akadályhajtásban pedig a nyolcadik helyen fejezte be a versenyt.

Szerdától péntekig a díjhajtást, majd szombaton a maratonhajtást rendezték meg a vb-n, amelyen rekordszámú nevező, 16 nemzet száz hajtója vesz részt.

Eredmények, pónifogathajtó-vb, akadályhajtás:

egyesfogat, világbajnok:

------------------------ Marissa Schuiling (Svájc) 0,00 hibapont2. Katja Berlage (Németország) 0,003. Cédric Scherrer (Svájc) 0,00...32. Genzwein Marina 14,55

kettesfogat, világbajnok:

------------------------- Mary Phelps (Egyesült Államok) 1,552. Cas Hendriks (Hollandia) 3,003. Melanie Van de Bunt (Hollandia) 3,00...5. Lehőcz Dávid 6,00

négyesfogat,
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 19:42
Rekordszámú magyarországi cég mutatkozott be az aradi Agromalim szakkiállításon
A kollektív nemzeti standon bemutatkozó magyar vállalkozások termékportfóliója az agráripar szinte valamennyi szegmensét lefedte, bemutattak egyebek mellett kiváló minőségű borokat, prémiumkategóriás élelmiszereket, mezőgazdasági kisgépeket, takarmányokat, valamint különböző speciális mérőműszereket is a vasárnap zárult négynapos rendezvényen.

A CED közleménye kiemeli, hogy Románia tavaly Magyarország negyedik legfontosabb exportpiaca volt, a magyar kivitel meghaladta az 5,3 milliárd eurót, a mezőgazdasági eredetű termékek exportjának mintegy 11 százaléka irányult a román piacra.

Hozzáteszik, hogy az Agromalim már tavaly is a legsikeresebb kiállítások közé tartozott, a CED partnerei több mint 110 millió forint értékű ügyletet realizáltak a részvételnek köszönhetően, és számos hosszú távú együttműködést alakítottak ki.

A CED az idén két kísérőrendezvényt is szervezett. Aradi regionális képviseletével együttműködve XX. Magyar-Magyar Gazdatalálkozó címmel szakmai fórumot tartottak, ahol a
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 11:01
Képek, videók
image_forza_motorsport _5-
szende_robi
2013. november 06. szerda, 21:04
Forza-Motorsport-5.jpg
szende_robi
2013. november 06. szerda, 20:58
Forza-Motorsport-5-Ann oun
szende_robi
2013. november 06. szerda, 20:58
Forza-Motorsport-5-10- 06-
szende_robi
2013. november 06. szerda, 20:57
motorsport.jpg
jencuska1970
2008. május 07. szerda, 19:46
motorsport-kurtaccordi ngg
nirvanaby
2006. július 13. csütörtök, 02:21
Európaí
sanci81
2017. december 23. szombat, 14:55
O.V.Európai nemzet.jpg
agica2004
2017. február 03. péntek, 18:25
Európai vidra.jpg
pacsakute
2015. május 31. vasárnap, 17:58
Vadaspark, európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:47
európai őz.jpg
erzsikepuskas
2013. szeptember 06. péntek, 16:40
európai udvari szaletri
orban47
2013. július 12. péntek, 20:35
Europai frizurák.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Europai frizurák -1.jpg
farkas1945
2013. április 27. szombat, 11:36
Egy európai Ariane-4 típu
vargaspace
2012. november 07. szerda, 12:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.