Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 19:50 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi vízilabda ob I - Meglepetéseket vár csapatától az OSC vezetőedzője
"Ezzel a kerettel szeretnénk még saját magunkat is meglepni, mindenféleképpen győzelmeket várok a csapattól" - mondta a klub hétfői idénynyitó sajtótájékoztatóján az elmúlt tíz évben a Honvéd csapatát irányító tréner.

Az újbudai együtteshez a meglévő tíz játékos mellé hét érkezett a nyáron: a világbajnok Hárai Balázs és a vele közösen tavaly vb-ezüstérmet nyert Manhercz Krisztián mellett Kovács Gergely, Lévai Márton, valamint az olimpiai és világbajnok szerb Branislav Mitrovic, a montenegrói Aleksa Ukropina és az utánpótláscsapattól Szalai Márk.

"Mindig a következő mérkőzés az új kihívás, úgy gondolom, hogy egy-két hónapon belül azt az OSC-t fogjuk látni, amit mindenki elvárhat" - fogalmazott Vad Lajos, aki az MTI-nek azt mondta, jós lenne, ha tudná, eredményekben ez pontosan mit jelent.

"Ez sport, és emberekről van szó. Az, hogy nagy nevekből áll a keret, nem jelenti rögtön azt, hogy mindent megnyerünk. Persze a sportember nem gondolkodhat máshogy, mint a győzelemben, s én is akkor lennék leginkább elégedett, ha mindenhol nyernénk, ahol elindulunk" - fejtette ki. Hozzátette: a versenynaptár zsúfoltsága miatt oda kell figyelni a megfelelő terhelésre, hiszen akár egy hétvége alatt el lehet bukni mindent.

A válogatott szeptemberi világkupa-aranyérmének megszerzésében komoly szerepet vállaló Manhercz Krisztián az MTI érdeklődésére elmondta, nagy nevek érkeztek, így nagy reményei vannak a klubnak.

"Az egész keret nagyjából egy hete tud együtt készülni, de az Eurokupa-selejtező hétvégi első köréig már nincsen sok idő. Ehhez képest nagyon jól állunk, a hangulatra pedig sosem lehet panasz." - nyilatkozott.

Az új csapatkapitány, Hárai Balázs az MTI kérdésére kiemelte, előrelépést vár új együttesétől a legutóbbi idényhez képest, amikor a bajnokságban negyedikként zárt, míg a Bajnokok Ligájában csoportjában hetedik lett a gárda.

"Úgy gondolom, hogy mentálisan és fizikálisan is összeérett a csapat, de kell még egy kis idő ahhoz, hogy az összeszokás sikerüljön" - mondta. Hozzátette: ezzel együtt már az elején is minden mérkőzést meg kell nyerniük, hogy versenyben maradjanak a céljaikért.

A 33 esztendős Mitrovics kiemelte, örül, hogy még mindig magas szinten tud vízilabdázni. Szerinte jó játékosok alkotják a keretet, és igyekeznek a legjobbat kihozni magukból és a klubból egyaránt.

Hétfőn (ma) este 19.30-tól közönségtalálkozón és közös edzésen ismerhetik meg az új játékosokat a szurkolók.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 16:24
Címkék: Hárai Balázs, Manhercz Krisztián, Kovács Gergely, Lévai Márton, Branislav Mitrovic, Aleksa Ukropina,
Kommentek
Szép estét kívánok mindenkinek!
nincs is Mikulás: náluk egy La Befana nevű kedves boszorkány ajándékozza meg a gyerekeket, ráadásul nem is december 6-án, hanem egy hónappal később, január 6-án.

5. Ugye te sem tudod, hogy a Mikulás miért éppen az ablakba kikészített csizmákba teszi az ajándékait? A magyarázat Szent Miklós alakjához fűződik, aki egyszer úgy segített egy elszegényedett anatóliai családon, hogy az otthonuk ablakába tett egy marék pénzt. Azért kell a csizmát az ablakba készíteni, hogy legyen hova tennie a meglepetéseket a télapónak.

6. Magyarországon a 18. században betiltották a mikulásozást, mivel a gyerekek túlságosan féltek tőle. Ez nincs mit csodálkozni, ha tudjuk, hogy a 17-18. században még egy félelmetes félig szarvas-, félig emberlényként ábrázolták a Mikulást, aki hosszú bottal járt a gyerekek között, és sokkal inkább megbüntette és megverte, semmint cukorkákkal jutalmazta őket.

7. A Mikulás nemcsak a tejet és sütit szereti, mint ahogyan azt az amerikai filmekben ábrázolják. A
kirscha, 2018. december 04. kedd, 20:17
Nyílt levél a TVN részére!
munkát fektettek bele, sok szép dolgot gyűjtöttek itt össze. De nem volt értelme tovább folytatni. Pedig nagyon szerették, amit csináltak, a szép verseket a természetet, és mindent, ami szép!!! Sajnos mégis elmentek és elbúcsúztak. Fájó szívvel, de meg kellett válniok ettől a kis ablaktól, melyet ki ritkábban, ki sűrűbben kinyitottak a világ felé.

Hát mintha igazuk lett volna, mintha előre megéreztek volna valamit!

A TVN fizetővé tétele után néhány nappal sajnos nem várt meglepetéseket kellett nekem is tapasztalnom. Kb 10-15 napja, egyik este aztán nagyon felháborodtam, amit a TVN-en láttam a blogjaimmal kapcsolatban. Elkeserítő, amit ott tapasztaltam. Háborus időszakban lehetnek ilyen állapotok, amikor egy-egy partizánakció vagy terrorista merénylet során mindezek megtörténhetnek, amikor is több éves munkáját az embereknek tönkreteszik.

A blogjaimban a képi illusztrációk zöme eltűnt, helyükön csak egy kis "maszatka" látható, ami most már látom, visszamenőleg is érintette
menusgabor, 2018. november 03. szombat, 22:15
Kétszáz alkotás a Magyar Festészet Napja egri kiállításán
Verebes György Munkácsy-díjas festőművész aláhúzta: az egri Kepes Intézetben október 13-án nyíló kiállításon három festőgeneráció munkáiból tekinthetnek meg válogatást az érdeklődők. A tárlat egyediségét az adja, hogy a szokásokkal ellentétben a festményeket nem különítették el korosztályonként egymástól, így "érdekes, remélhetőleg kellemes meglepetéseket, frissítő élményeket okozó szembesítések lesznek láthatók a falakon" - fogalmazott.

Jelezte: a megnyitón az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Művészeti Akadémia jóvoltából mindhárom nemzedék egy-egy tagját díjazzák, míg a házigazda Eger önkormányzatától a női vonal egy képviselője vehet majd át elismerést.

A többi egri programra kitérve szólt a Sacrum kortárs szakrális festészeti kiállításról, amelynek az Érseki Palota ad otthont. A 15 alkotó műveiből válogatott anyag mennyiségében talán szűknek tűnhet, ám annál erőteljesebb, ezáltal méltó nyitánya lesz a Magyar Festészet Napja helyi eseményeinek - tette hozzá.

Jelenidő
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 15:03
Huszonöt magyar mozi csatlakozott a vasárnapi Európai Art Mozi Naphoz
az ifjú nemes eltűnik, a fiú a keresésére indul, és útja során misztikus kalandok várják. A mesébe ágyazott, erősen társadalomkritikus film november 1-jén kerül a mozikba.

Premier előtt látható lesz Milorad Krstic egyedi látványvilágú magyar animációs akció-thrillere, a Ruben Brandt, a gyűjtő, amely elnyerte a bukaresti Anim'est Nemzetközi Animációs Filmfesztivál fődíját. A film egy műkincsrablás-sorozat köré fonódó, izgalmas világ körüli utazás, amely szinte percenként okoz újabb és újabb meglepetéseket. Az egész estés animáció november 15-től látható a magyar mozikban.

Az Európai Art Mozi Nap programjában a premier előtti vetítések között szerepel Szilágyi Zsófia Egy nap című első játékfilmje, amely hitelesen ábrázolja egy mindennapi gondokkal küzdő háromgyermekes édesanya egyetlen napját. A film világpremierje a cannes-i filmfesztivál versenyszekciójában volt, ahol a nemzetközi filmkritikusok FIPRESCI-díját nyerte el, emellett helyet kapott az Európai Filmdíjra esélyes alkotások 12-es listáján
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 14:31
Magyarország önálló standon vesz részt a párizsi szakmai turisztikai vásáron
A több mint 1600 turisztikai vállalkozást, légitársaságokat, vasúti társaságokat, hajós utaztatókat, valamint utazási irodákat bemutató kiállításra több mint 30 ezer szakmai résztvevőt várnak - mondta az MTI-nek Ljubinkovic Iván, az MTÜ értékesítésért felelős igazgatóságának franciaországi felelőse.

Az idén 40. alkalommal megrendezett IFTM Top Resán a Budatours, a Dynamic Tours, a Continental Travel, a Mauri Travel, a Pont Tours és a Quality Tours mutatkozik be a magyar standon - tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a szakmai találkozó előtti hétvégén önálló magyar standot állítottak a párizsi Village International de la Gastronomie (A gasztronómia nemzetközi falva) elnevezésű rendezvényen, az Eiffel-torony tövében. Itt három napon keresztül mintegy hatvan ország ízei mellett kóstolhatták az érdeklődők magyar séfek ínyencségeit is.

Nagyon fontos, hogy a magyarországi gasztronómiai forradalmat bemutassuk Párizsban, mert itt szeretik és értékelik a meglepetéseket - mondta Ljubinkovic Iván,
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:21
Ferenc pápa a fiatalokhoz Tallinnban
A szeretet nem halott, hív és küld bennünket!
2018. szeptember 25. kedd 16:43
Szeptember 25-én délben a Szentatya az észt fiatalokkal találkozott a tallinni evangélikus templomban. Többször is hivatkozott a közelgő ifjúsági szinódus munkadokumentumára, mely őszintén leírja, hogy sok fiatal számára az Egyháznak nincs mondanivalója.
A pápa arra kérte a fiatalokat, hogy hiteles életükkel tegyenek tanúságot Krisztusról.
Lányok, fiúk, a szeretet nem halott, hív és küld bennünket! Csak azt kéri, hogy tárjuk ki szívünket. Kérjük az apostoli erőt ahhoz, hogy elvigyük az evangéliumot másoknak - hogy felkínáljuk, és nem rájuk erőltessük -, és felhagyjunk azzal, hogy keresztény életünkből emlékmúzeumot csinálunk! A keresztény élet élet, jövő, remény! Nem múzeum! Engedjük, hogy a Szentlélek segítségével a feltámadt Jézus szemével tudjuk nézni a történelmet, s így az Egyház, a mi egyházaink úgy tudnak majd előrehaladni, hogy befogadják az Úr meglepetéseit (vö. uott, 139), visszanyerik
maroka, 2018. szeptember 25. kedd, 17:51
Képek, videók
meglepetések
orban47
2013. július 06. szombat, 19:05
Zaklatas_meglepetesekk el.
fulgytvn
2008. szeptember 28. vasárnap, 13:50
zaklatas_meglepetesekk el.
ticsi83
2008. szeptember 05. péntek, 16:55
Németh Zoltán vezetőedző
gyorkosjozsef
2012. augusztus 15. szerda, 12:37
A norvég vezetőedző Kojon
vilmos94
2007. július 13. péntek, 10:24
Leleszi Balázs Károly
dandej
2018. november 25. vasárnap, 22:05
Gecse Balázs -Vándor
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:07
Gecse Balázs Bo
dandej
2018. szeptember 29. szombat, 14:05
SZKT-Dénes Balázs Mihályt
agica2004
2018. június 30. szombat, 19:50
SZKT Dénes Balázs.jpg
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:12
SZKT-Balázs Ildikó-élt 54
agica2004
2018. május 22. kedd, 21:11
dzsudzsak-balazs.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:45
dzsudzsak-balazs1.jpg
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:44
dzsudzsak-balazs-sajot aje
agica2004
2018. március 23. péntek, 22:41
balázs névv.jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.