Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 07:05 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Budapest Park környezetvédelmi videósorozatot indít zenészekkel
A Zenészek Ökoforradalmi Sorozata első, pilot részében a Follow The Flow tagjai láthatók. A Youtube-on és Facebookon megjelenő széria hét epizódon keresztül jár körbe fontos témákat a közlekedés környezetszennyező hatásaitól a műanyagfelhasználáson át a fenntartható divatig - közölte a kulturális intézmény hétfőn az MTI-vel. Az első rész a https://youtu.be/Ja2rdhMGCKg-on látható.

A sorozatban szerepel Schoblocher Barbara (Blahalouisiana), Beck Zoli (30Y), Puskás Peti (Biebers), Farkasházi Réka, Wolfie (Punnany Massif), Columbo (Irie Maffia, Brains) és Fluor (Wellhello) is, mindannyian saját tapasztalataikat osztják meg a nézőkkel, ehhez elismert klímaszakértők adtak útmutatást számukra.

A videók célja, hogy közelebb kerüljön hozzánk a klímatudatosság fogalma, illetve a mindennapokban is alkalmazható praktikákat tanulhassunk közösen.

"A tavalyi évtől együttműködési megállapodást kötöttünk egy kiváló szakemberekből álló klímaszakértői csapattal. Ők segítenek nekünk olyan információkat megosztani a látogatókkal, amelyek hasznos tanácsokat és módszereket adnak a klímaváltozás megállításához. Küldetésünk fontos része, hogy miközben sokszínű élményt nyújtunk, hozzájáruljunk a társadalom nyitottabb gondolkodásához, és megmutassuk az egyén fontosságát a kedvező irányú változásokban, a rászorulók támogatásában" - idézte a közlemény Pálffy Andrást, a Budapest Park alapítóját, stratégiai igazgatóját.

A 2020-as szezonban csökkentik a PET palackok számát, az egyszer használatos műanyag helyett bevezetik a repoharat, ezt több budapesti klubbal, szórakozóhellyel, helyszínnel összefogva egyedi, tokennel működő konstrukcióban. A vendég a hálózathoz tartozó helyszínen kiváltja repoharát egyszeri 300 forintos díjért, amelyet távozáskor tokenre válthat, ezt pedig bármely partnernél bármikor új repohárra cserélheti.

A kommüniké kiemeli: Budapest Park kezdetektől fogva fontosnak tartja a környezet tehermentesítését, kilenc éve lényegében áruszállítási forgalomból kivont hajózási konténerek újrahasznosításával nyerte el mai arculatát. Szelektíven kezelik a Parkban keletkező hulladékot, a tavalyi évtől a szívószálat csak kérésre adnak a vendégeknek, támogatják a közösségi közlekedést, a várhatóan teltházas koncerteken sűrűbbek lesznek a HÉV járatai, szívesen látják a kerékpárosokat. Figyelmet fordítanak továbbá a vízfelhasználás takarékosságára, inverteres technológiával működő klímaberendezéseket alkalmaznak, a színpad megvilágítását és a kivetítőket ledekkel oldják meg.

Mint írták, a 10 Millió Fa közösséggel együttműködve szeretnék a Park környékét zöldebbé varázsolni.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 09. hétfő, 11:01
Címkék: Budapest Park, Zenészek Ökoforradalmi Sorozata, Follow The Flow, Schoblocher Barbara, Beck Zoli, Puskás Peti,
Kommentek
Személyes dalok a 15 éves Kiscsillag hatodik lemezén
"Hazudnék, ha azt mondanám, hogy szövegvilágát tekintve ez a lemez a lírai énem sikítása. Saját életem nem adna okot arra, hogy így lássam a dolgokat magam körül, ettől függetlenül soha nem voltam az a típus, aki nagyon optimista saját vagy mások életét tekintve" - mondta az énekes, gitáros, dalszerző.

A szövegekben téma a társas kapcsolatok világa is, szintén nem túl vidám hangon. Megjegyezte: saját életében azt látja, hogy 50 év felett, családosként a barátságok sem ugyanazok, mint annak előtte, ami egyszerre fájó, ugyanakkor természetes is.

A lemez egyik kulcsdala a Szabad elő. Az énekes kitért arra, hogy a lemezhez kapcsolódik egy novella, amely hangoskönyvként is hallható a tompakések.hu oldalon Lovasi felesége, Földes Eszter színésznő előadásában.

A szövegek hangulati mélységei gyors, dinamikus, pörgős rockzene mellett szólnak. Bár a Kiscsillag legutóbbi anyaga, a három éve megjelent Semmi konferencia dalainak artisztikus hangulata vagy a frontember tavalyi szólólemeze, a Tűzijáték
velemenyezd, 2020. március 27. péntek, 17:02
Koronavírus - Elindult a Maradj otthon! kampány
Mint írták, a fesztivál egy virtuális esemény, amely kizárólag a Facebookon létezik; a szervezők száznál is több hazai zenekart, előadót kértek fel, hogy a közös cél érdekében a saját felületeiken rendszeresen nyilvánuljanak meg posztokkal, filmekkel, amelyekben megmutatják, mivel töltik napjaikat odahaza.

Lobenwein Norbert, az akció elindítója - a közleményben - úgy fogalmazott, "kötelességünknek érezzük, hogy a klubok, fesztiválok milliós létszámú közönségét - fiatalokat és idősebbeket - ráébresszük arra, hogy ezekben a nehéz hetekben-hónapokban be kell tartaniuk a szabályokat és otthon kell maradniuk".

Az akció szombaton Rúzsa Magdi, erre az alkalomra rögzített feldolgozásával, a Most élsz! című Máté Péter dallal indult.

Ákos - szombat esti - első karanténkoncertjét követően vasárnap este 8-kor Járai Márk élő koncerttel jelentkezik az otthonából, amit a Maradj otthon! Fesztivál oldalán követhetnek a rajongók - írták.

A közlemény szerint a fesztiválok közül mások mellett a
velemenyezd, 2020. március 21. szombat, 19:52
Koronavírus - Karácsony: egymillió szájmaszkra lenne szüksége Budapestnek
Karácsony Gergely a Facebook-oldalán közvetített tájékoztatón elmondta: elsősorban az egészségügyben és a szociális ellátórendszerben dolgozók védelme érdekében lenne szükség ilyen védőfelszerelésre. Továbbá kellene legalább ötmillió sebészeti szájmaszk, amelyet adott esetben a lakosság körében is tudnának terjeszteni - közölte.

Hozzátette, hogy a fővárosi önkormányzat a saját és a kerületek képviseletében pénteken jelezte ez irányú igényeit a kormányzatnak, amellett, hogy megtesznek mindent a védőeszközök beszerezéséért.

Hangsúlyozta: nem pénzkérdés, hogy rendelkezésre álljanak a szükséges védőeszközök, azonban nagyon nehéz azokat beszerezni.

A főpolgármester bejelentette: a fővárosi önkormányzat nem számláz ki márciustól júniusig bérleti díjat azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, amelyek az önkormányzattól bérelnek üzlethelyiséget. Továbbá megteremtik a jogszabályi feltételeket arra, hogy azoknak a vállalkozásoknak, amelyek nem bocsátanak el alkalmazottakat, később se kelljen ezeket
velemenyezd, 2020. március 20. péntek, 18:43
Új Buda - újabb intézkedése
Budapest kerületeivel egy időben, a mai napon mi is lezárjuk a játszótereket, parkokat. Ahol lehetőség van rá, a fizikai zárás történik meg, azonban ott, ahol nincsen a park körülkerítve, csak figyelmeztető táblákat tudunk elhelyezni. A sport parkokban szalagokkal kerítjük be az eszközöket, kérjük, ne használják azokat!
Emellett arra kérjük a kerület lakóit, a szabadban is tartsanak kellő távolságot egymástól, akár sportolnak, akár edzenek vagy csak játszani, pihenni mennek a parkokba. Akik saját felelősségre mégis használják ezeket a helyszíneket és ott eszközöket érintenek meg (padok, játékok, fitness tárgyak), feltétlenül figyeljenek a fokozott higiéniára, alkalmazzanak kézfertőtlenítőt és kerüljék az arcuk érintését!
maroka, 2020. március 18. szerda, 22:12
Mága Zoltán játszott Arthur Schneier főrabbi születésnapi rendezvényén a New York-i ENSZ-palotában
tisztségét. Az ünnepségen jelen volt mások mellett Gabriele Caccia érsek, a Szentszék állandó ENSZ-megfigyelője, Elpidophoros érsek, az amerikai görög ortodox érsekség prímája, Sheikh Musa Drammeh New York-i muszlim vezető, Ashok Kumar Chhabra és Irinej Dobrijevic, Szerb Ortodox Egyház Kelet-amerikai Egyházmegye püspöke.

A közlemény szerint António Guterres felidézte, hogy Arthur Schneier 1930. március 20-án Bécsben egy rabbicsaládban született. Az 1938 novemberében lezajlott "kristályéjszaka" után Budapestre menekültek, az ottani gettóban élte át a vészkorszakot. Nagyszüleit, családtagjait Auschwitzba hurcolták, ott vesztették életüket. Arthur Schneier 1947-ben New Yorkba ment, a Jesiva Egyetemen tanult és 1962-ben a Park East zsinagóga rabbija lett. 1965-ben megalapította és azóta vezeti a Lelkiismeret Hangja (Appeal for conscience) szövetséget, amely a vallásszabadság, az emberi jogok, a felekezetek közötti tolerancia előmozdítása és támogatása érdekében tevékenykedik. Arthur Schneier ezért a
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 21:43
Bomba hatástalanítása - Megkezdődött a kiürítés a Tabánnál
A Budavári Önkormányzat a Facebook-oldalán azt írta: megkezdődött a Kalevala park építkezésénél talált robbanószerkezet hatástalanítása. A környező házakat kiürítik, a területet lezárják, az átmenő utakon a zárás végéig nem lehet közlekedni.

A munka várhatóan délutánig tart - írták.

Korábban azt közölték: biztonsági zárást rendeltek el az Attila úton (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér között), a Szarvas téren, a Krisztina körúton a Dózsa György tér és a Rácz Fürdő között, továbbá a Tabán parkban (a Czakó utca - Naphegy utca - Rácz Fürdő - Krisztina körút által határolt területen).

Az Erzsébet hídról Buda felé csak a Hegyalja út irányába lehet majd lehajtani, az Attila út felé nem. A Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar felől érkezőket szintén elterelik.

A Budapesti Közlekedési Központ azt közölte: útlezárásokra és közösségi közlekedési korlátozásokra is számítani kell a Tabán környékén. A korlátozás érinti az 56-os és az 56A jelzésű villamos, valamint az 5-ös és a 178-as busz
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 08:20
Világháborús robbanószerkezet hatástalanítása miatt lezárások lesznek ma a Tabánnál
A Budavári Önkormányzat tájékoztatása szerint a Kalevala park építési munkálatai közben találtak egy második világháborús robbanószerkezetet az Attila út - Krisztina körút - Szarvas tér által határolt zöldterületen. A tűzszerészek az 50 kilogrammos bombát ma reggel 8 órától hatástalanítják.

Emiatt biztonsági zárást rendeltek el az Attila úton (a Döbrentei tér és a Dózsa György tér között), a Szarvas téren, a Krisztina körúton a Dózsa György tér és a Rácz Fürdő között, továbbá a Tabán parkban (a Czakó utca - Naphegy utca - Rácz Fürdő - Krisztina körút által határolt területen).

Az Erzsébet hídról Buda felé csak a Hegyalja út irányába lehet majd lehajtani, az Attila út felé nem. A Széll Kálmán tér és a Déli pályaudvar felől érkezőket szintén elterelik majd.

A lezárás kezdete várhatóan reggel 8 óra, de a teljes útzár elrendelésének időpontja a kiürítés függvényében változhat.

A környező házakban élőknek a hatástalanítás idejére el kell hagyniuk ingatlanjukat. A Budavári Önkormányzat a
velemenyezd, 2020. március 13. péntek, 07:05
Környezettudatos lépések a Budapest Parkban
"Tavaly 600 ezren fordultak meg nálunk, ez nagy felelősség, nagyon sokan követnek minket a közösségi oldalakon is. Amellett, hogy koncerthelyszínként működünk, fontos feladatunk, hogy edukáljuk is a közönségünket" - fogalmazott a Budapest Park vezetője.

Mint elhangzott, környezetvédelmi témájú videósorozatot indítottak ismert magyar zenészekkel. A Zenészek Ökoforradalmi Sorozatában a Youtube-on és Facebookon hét epizódon keresztül járnak körbe fontos témákat a közlekedés környezetszennyező hatásaitól a műanyagfelhasználáson át a fenntartható divatig. A sorozatban a Follow The Flow, Schoblocher Barbara, Beck Zoli, Puskás Peti, Farkasházi Réka, Wolfie, Columbo és Fluor Tomi szerepel.

"A felkért zenészek nem megírt szöveget mondanak, mindannyian saját gondolataikat, élményeiket osztják meg a nézőkkel" - jegyezte meg az ügyvezető. Kitért arra, hogy együtt dolgoznak egy szakemberekből álló klímaszakértői csapattal, amely hasznos tanácsokat és módszereket ad a látogatóknak a klímaváltozás
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 12:02
Képek, videók
budapest park étterem
lacipecsenye
2012. november 08. csütörtök, 18:21
Park Budapest - Kobanya
takkk
2006. május 25. csütörtök, 11:00
Környezetvédelmi Nap
cipello
2016. június 05. vasárnap, 13:52
kornyezetvedelmi-vilag nap
cipello
2016. június 05. vasárnap, 13:51
Környezetvédelmi adatlap.
ujlakimisi
2010. március 05. péntek, 19:36
Zenészek
sanci81
2017. július 01. szombat, 14:42
Utcai zenészek
sanci81
2016. június 29. szerda, 16:29
utcai zenészek 001.png
chillik
2016. június 26. vasárnap, 11:46
A kisérő zenészek
gezemice1949
2016. január 23. szombat, 11:55
0 cica zenészek.gif
lovaszmarika
2015. december 19. szombat, 17:31
Utcai zenészek.jpg
cady89
2014. november 05. szerda, 05:27
cic zenészek.jpg
agica2004
2014. február 04. kedd, 16:49
Joy of Music (Zenészek)br
farkas1945
2013. november 05. kedd, 09:38
UTCAI ZENÉSZEK..jpg
biharijudit
2013. július 14. vasárnap, 12:14
FELVONULÓ ZENÉSZEK..jpg
biharijudit
2013. július 14. vasárnap, 12:12
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.