Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 14:14 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Aratóleves
Hozzávalók: 25 dkg füstölt tarja, 25 dkg füstölt kolbász, 15 dkg szárazbab, 20 dkg savanyú káposzta, 1 tv-paprika, 1 paradicsom, 2 dl aludttej (kefir), 5 dkg vöröshagyma, 1 petrezselyem gyökér, 1 sárgarépa, 2 szál kapor, 1,5 dkg fokhagyma, 5 dkg árpagyöngy, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj). Fűszerek: 2 dkg fűszerpaprika, csipetnyi őrölt bors, 2 babérlevél, csipetnyi egész kömény, 1 teáskanál házi ételízesítő.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és hét deci vízben két babérlevéllel feltesszük főni. Egy másik edényben a füstölt tarjára annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és azt is a bab mellé, a tűzre tesszük.
A kolbászt felkarikázzuk. A savanyú káposztát átmossuk, és kisebb szálakra aprítjuk.
A zöldségféléket - sárgarépát, petrezselymet, vöröshagymát, fokhagymát - megtisztítjuk. A hagymákat kockákra, a gyökereket karikákra vágjuk.
Közben a bab mellé rakjuk a félbevágott paprikát, paradicsomot, savanyú káposztát és az átmosott árpagyöngyöt is. Ezekkel együtt fedő alatt puhítjuk tovább. Őrölt borssal és köménnyel ízesítjük.
A kaprot felaprítjuk. A megfőtt tarját kivesszük, főzőlevét a babhoz öntjük, majd a sárgarépát és petrezselymet is hozzáadjuk.
A tarját szeletekre, majd kockákra vágjuk.
Amikor a bab megpuhult, beletehetjük a kolbászt és a tarját is.
Rántást készítünk. A zsiradékban megpirítjuk a hagymákat, majd a liszttel összesütjük. A tűzről félrehúzva hozzáadjuk az őrölt paprikát, felöntjük vízzel, és aludttejjel összekeverjük. Szűrőkanálon át engedjük a levesbe. Összeforraljuk, házi ételízesítővel, kaporral fűszerezve tálaljuk.Link
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:39
Címkék: babot előző, másik edényben, füstölt tarjára, tűzre tesszük, kolbászt felkarikázzuk, savanyú káposztát,
Kommentek
zsámboki aratóleves
ARATÓ-LEVES
Hozzávalók:
2 db közepes fej vöröshagyma,
3 dkg zsír vagy olaj,
1 kk pirospaprika
1/2 kg burgonya,
2 db zöldpaprika
, 2 paradicsom,
1 cs. zellerzöld,
1 cs. petrezselyemzöldje

Elkészítése:
a zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát világosra pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, pici vizet öntünk rá. Ha zsírjára sült, a karikára vágott paradicsomot, a kockára vágott burgonyát hozzáadjuk, és tovább pirítjuk. Újra zsírjára sütjük, felöntjük 1,5 1 vízzel, ízlés szerint sózzuk. Beletesszük a zellert, petrezselymet a zöldpaprikát, és készre főzzük. Közben elkészítjük az 1 tojásból és 6 kávéskanál lisztből készült galuskatésztát és beleszaggatjuk a kész levesbe
ibolya58, 2011. március 15. kedd, 10:13
Receptek
és a rumos-citromos vizet aláöntöm. A libát kívülről mindkét oldalán megsózom, és jó szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben két órán keresztül párolom. Ez után ellenőrzöm, hogy puha-e már a hús. A szárnyast óvatosan (lapátkanál segítségével) kiemelem a tepsiből, zsíros levét leöntöm, és visszatéve megpirítom. 15-20 percnyi pihentetés után feldarabolom, és meleg tálra teszem. A hasából kivett szilvát köré rakom. Párolt rizst kínálok hozzá.
Elkészítési ideje: 150 perc

Békési aratóleves
Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 20 dkg sertéshús, 10 dkg füstölt csabai kolbász és zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna és paradicsom, 6 dkg árpagyöngy, 2 dl tejföl, babérlevél, só, bors.
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, a karikára vágott kolbászt, a paprikát és a paradicsomot.
Babérral, sóval, borssal ízesítjük. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a kimosott savanyú
horvathnemagdi, 2011. január 26. szerda, 20:55
B betűs receptek
rumos-citromos vizet aláöntöm. A libát kívülről mindkét oldalán megsózom, és jó szorosan lefedem. Előmelegített, forró sütőben két órán keresztül párolom. Ez után ellenőrzöm, hogy puha-e már a hús. A szárnyast óvatosan (lapátkanál segítségével) kiemelem a tepsiből, zsíros levét leöntöm, és visszatéve megpirítom. 15-20 percnyi pihentetés után feldarabolom, és meleg tálra teszem. A hasából kivett szilvát köré rakom. Párolt rizst kínálok hozzá.
Elkészítési ideje: 150 perc

Békési aratóleves
Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 20 dkg sertéshús, 10 dkg füstölt csabai kolbász és zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna és paradicsom, 6 dkg árpagyöngy, 2 dl tejföl, babérlevél, só, bors.
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, a karikára vágott kolbászt, a paprikát és a paradicsomot.
Babérral, sóval, borssal ízesítjük. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a kimosott savanyú
horvathnemagdi, 2011. január 10. hétfő, 14:40
Békési aratóleves
Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta, 20 dkg sertéshús, 10 dkg füstölt csabai kolbász és zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna és paradicsom, 6 dkg árpagyöngy, 2 dl tejföl, babérlevél, só, bors.
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, a karikára vágott kolbászt, a paprikát és a paradicsomot.
Babérral, sóval, borssal ízesítjük. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát, felengedjük megfelelő mennyiségű vízzel, beleszórjuk az árpagyöngyöt, és belekeverjük a tejfölt.
bubszi, 2010. augusztus 30. hétfő, 18:33
békési aratóleves !
Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta,
20 dkg sertéshús,
10 dkg füstölt csabai kolbász
1 zöldpaprika,
1 fej vöröshagyma,
8 dkg füstölt szalonna
1 paradicsom,
6 dkg árpagyöngy,
2 dl tejföl,
babérlevél, só, bors.

A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, a karikára vágott kolbászt, a paprikát és a paradicsomot.

Babérral, sóval, borssal ízesítjük. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a kimosott savanyú káposztát, felengedjük megfelelő mennyiségű vízzel, beleszórjuk az árpagyöngyöt, és belekeverjük a tejfölt.
ibolya58, 2009. július 31. péntek, 14:07
Aratóleves bográcsban
Aratóleves bográcsban

Bográcsolni bizony jó: ha ügyesek vagyunk, akkor a pihenés kelléke a bogrács, hiszen néhány dologra kell csak odafigyelni, azokra persze nagyon. Itt egy hamisítatlan aratók kedvence, Laci bácsitól és Endrétől!

Hozzávalók
o bors
o fűszerpaprika
o joghurt 2 dl
o káposza (savanyú) 50 dkg
o liszt 5 dkg
o paprikakrém (édes)
o puszta debreceni 10 dkg
o só
o tarhonya 20 dkg

A bacon szalonnát üvegesre hevítjük.

Felkockázzuk a hagymát, beletesszük a bográcsba, majd hozzáadjuk a kockára vágott paprikát is.

Közben kocka alakúra vágjuk fel a pácolt pulykacombot is. Beletesszük a pulykát, óvatosan bánjunk a sóval. Ha a hús félig megpuhul, hozzáadjuk a kimosott savanyúkáposztát, a pirított
brozsika, 2008. szeptember 26. péntek, 13:14
Képek, videók
aratóleves
snbela44
2014. február 27. csütörtök, 02:33
aratóleves.JPG
snbela44
2014. február 27. csütörtök, 02:29
békési aratóleves !
ibolya58
2009. május 23. szombat, 14:25
BABÓTHNÉ ILDI
1vargaildyko
2015. március 11. szerda, 11:28
Babót község.jpg
gigi55
2011. október 17. hétfő, 20:59
Babothne B Ildiko
koalaszem
2010. december 31. péntek, 10:11
Edényben szemlélő
sanci81
2017. május 28. vasárnap, 15:46
orgona kék edényben.jpg
durcimarcika
2015. május 17. vasárnap, 22:34
napraforgó-edényben.jp g
durcimarcika
2012. augusztus 15. szerda, 19:41
sárga-edényben.jpg
durcimarcika
2011. szeptember 05. hétfő, 17:51
gyertya edényben.gif
taszat
2011. augusztus 02. kedd, 15:25
büdöske edényben.jpg
durcimarcika
2011. július 23. szombat, 22:38
sárga edényben.jpg
panna56
2011. április 06. szerda, 18:06
rózsa edényben.jpg
durcimarcika
2011. január 19. szerda, 13:10
sárga rózsa edényben.jpg
durcimarcika
2010. június 12. szombat, 17:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.