Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 08:48 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Stefánia sajttal és baconnel
Hozzávalók:

70 dkg darált sertéscomb
2 cs szeletelt bacon (2*20 dkg)
25 dkg (gouda) sajt
2 zsemle
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma

őrölt fekete bors
1 tk ételízesítő
csipet őrölt szerecsendió
1 tojás (nagy)
3-4 ek étolaj

Elkészítése:

A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra és egy evőkanál olajon pároljuk világos zsemle színűre, majd hűtsük ki egészen.

A zsemlét öntsük fel vízzel, majd amikor már megszívta magát, alaposan nyomkodjuk ki.

A darált húshoz adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, a vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a szerecsendióval, majd gyúrjuk össze.

Ezután adjuk hozzá az egész tojást és szintén gyúrjuk alaposan össze a masszát.

Egy nagyobb darab folpack fóliát terítsünk el az asztalon, majd kb. egy cm vastagságúra lapogassuk el rajta a húsmasszát, majd közvetlenül a húsmassza egyik végénél fektessük le a bacon szeleteket (a bacon szeletek kicsit fedjék egymást, hogy feltekerésnél teljesen befedje a húsmasszát).

Ezután egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük rá a húsmasszára a sajtot, majd a fólia segítségével a kezdjük el feltekerni úgy, hogy a bacon szeletekhez érve folytassuk a feltekerést.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg az olajjal. Ezután óvatosan helyezzük rá a baconbe tekert hústekercset, majd fedjük le a tepsit alufóliával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk kb 45 percig, majd vegyük le a fóliát és süssük szép pirosra.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percet hűlni, hogy szépen feltudjuk majd szeletelni.




suzymama, 2018. november 29. csütörtök, 10:11
Címkék: vöröshagymát pucoljuk, evőkanál olajon, zsemlét öntsük, darált húshoz, kinyomkodott zsemlét, összepréselt fokhagymát,
Kommentek
Hagymás-gombás csirkemá
adat



Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj
50 dkg gomba
2 fej vöröshagyma

őrölt bors
1 tk ételízesítő
majoránna
2 db babérlevél
1-2 ek liszt
1 dl fehérbor vagy húsleves alaplé
2 ek olaj

Elkészítése:

A csirkemájat mossuk meg, majd törüljük szárazra és ízlés szerint daraboljuk fel (én 3-4 felé vágtam, nagyságától függően és az inas-eres részt kivágtam, hogy ne pattogjon sütés közben).

A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe és vékonyan szeleteljük fel. A gombát mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd ízlés szerint szeleteljük fel (én a nagyobbakat először félbe vágtam, majd úgy szeleteltem fel).

A feldarabolt májat sózzuk, borsozzuk, majd forgassuk meg a lisztben. Forrósítsuk fel az olajat, majd tegyük bele a lisztbe forgatott májat és pár pillanat alatt hirtelen süssük rá egy kérget. Ezután tegyük át és rendezzük el egy tepsiben.

A visszamaradt zsiradékba tegyük
suzymama, 2018. május 08. kedd, 18:08
Tallóztam
gerezd fokhagyma
1 tk ételízesítő

őrölt fekete bors
csipet szerecsendió
tárkony (ízlés szerint)
2 dl tejföl
1 tk liszt
1 db tojás (közepes)
2 k olaj
1,5 l víz

Elkészítés:
Hirdetés

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az egész tojást, majd alaposan gyúrjuk össze. Ezután nedves kézzel formázzunk kisebb gombócokat, majd tegyük félre.

A zöldségeket, a vöröshagymát, és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint.

Az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva a zöldségeket is, majd keverjük alaposan össze, és pároljuk pár percig.

Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, majd a liszttel, keverjük össze, és öntsük fel a vízzel.

A zöldségeket főzzük félpuhára, majd tegyük a levesbe az
horvathnemagdi, 2018. február 12. hétfő, 12:27
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
babfasírt

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 db tojás
2 konzerv fehér bab
ízesítéshez só
formázáshoz zsemlemorzsa
1 teáskanál őrölt római kömény
ízlés szerint citrom reszelt héja
pár csepp citrom leve
ízesítéshez őrölt bors
1 csokor petrezselyem
sütéshez olaj

A lecsöpögtetett babot tálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselymet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját, pár csepp citromlevet, elkeverünk benne kb. 3-4 evőkanál zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Gömböket formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. Készíthetünk hozzá mártogatóst: 2 dl passzírozott paradicsomot elkeverünk 1 teáskanál csípőspaprika-krémmel, 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 teáskanál mézzel.
Kínaikel-saláta
anna4459, 2018. január 05. péntek, 16:28
Krémsajtos-fűszeres harcsafilé
szétnyíljon. Végül kenjük le a felvert tojással, mielőtt betennénk a sütőbe (a másik halszelettel is így járjunk el).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb 30 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd hagymamártással tálaljuk.

A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A vajat és az olajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután öntsük fel a borral, majd a levet forraljuk a felére.

Ezután öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, hogy éppen csak maradjon alatta lé.

Ekkor vegyük le a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni, majd turmixoljuk össze.

Végül öntsük fel a tejszínnel, majd tegyük vissza a tűzre és állandó kevergetés mellett, sűrítsük be (ízlés szerint az elkészült mártást egy szitán át is
taszat, 2017. december 25. hétfő, 22:09
Cukkinis-hagymás csirkemáj.
Hozzávalók:

2 db zsenge cukkini
5-6 db csirkemáj
1 nagy vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld

őrölt színes bors
majoránna (ízlés szerint)
1 ek olívaolaj
3 dkg vaj

A cukkinit vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel. A petrezselyemzöldet vágjuk fel apróra. A csirkemájat vágjuk fel kisebb darabokra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és kezdjük el párolni.

Amikor már kicsit összeesett, adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd félig lefedve, kezdjük el párolni.

Amikor félpuhára párolódott, keverjük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd pár perc után a feldarabolt csirkemájat is.

Ezután addig pároljuk, míg a csirkemáj teljesen átsül. Közben kóstoljuk, és ha szükséges ízesítsünk utána. (pár perc elég a csirkemájnak, figyeljünk nehogy
suzymama, 2017. július 19. szerda, 19:27
3 különleges gesztenyés recept az egészségéért
reszelt sárgarépa
1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
2 gerezd áttört fokhagyma
25 dkg hámozott, főtt gesztenye apróra vágva
1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
1 ág friss rozmaring levelei, apróra vágva
15 dkg pirított dió apróra vágva
15 dkg pirított kesudió apróra vágva
6 dkg pirított fenyőmag
15 dkg reszelt kemény juhsajt
2 bio tojás
só, fehér bors

Olvasszuk meg a vajat vagy a ghít egy serpenyőben, adjuk hozzá a sárgarépát, a vöröshagymát, a fokhagymát, és takaréklángon pirítsuk 5 percig. Ezután keverjük hozzá a gesztenyét, a petrezselymet, a rozmaringot, és további 5 percig süssük. Kicsit hűtsük ki, és turmixoljuk össze. Majd adjuk hozzá a diót, a kesudiót, a fenyőmagot, a sajtot, a tojást, a sót és a borsot. Kenjünk ki egy őzgerincformát vagy egy mély, téglalap alakú sütőformát és béleljük ki sütőpapírral. Öntsük bele a keveréket, fedjük be a formát alufóliával és süssük 180 fokon kb. másfél órát.

Forrás:
taltos1, 2017. január 17. kedd, 23:42
Lencsegulyás
Tegnapi ebéd

Lencsegulyás

Hozzávalók
1/2 kg. lencse, 3- szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 3 burgonya, 60 dkg. sertéshús, 40 dkg. füstölt hús, (de jó füstölt szárazkolbásszal is), kis fej hagyma, só, bors, ételízesítő, 2 kanál ecet, (de ez is ízlés szerint), 1 kanál cukor (ez is ízlés szerint), 2-3 babérlevél, 2-3 gerezd fokhagyma, kicsi vöröshagyma, olaj, kevés liszt, és a nokedlihez valók

Elkészítése

A lencsét többször átmossuk bő vízben. A húsokat felkockázzuk, és jól átmossuk. Majd a füstölt húst feltesszük bő vízben főni (mert ennek kel la legtöbb idő). Mikor félpuhára főtt, beletesszük a lencsét, és még öntünk a vízhez, hogy bőven ellepje a lencsét. Sózzuk, borsozzuk, és ételízesítővel is pikánssá tesszük. Beletesszük a cukrot is., és az ecetet is.Teszünk bele 2-3 db. babérlevet, 2-3 gerezd fokhagymát, és egy kisebb vöröshagymát. Közben meg pucoljuk a zöldségeket, és a krumplit, és hideg vízben hagyjuk míg nem kell az ételbe. Majd beletesszük a
horvathnemagdi, 2014. augusztus 10. vasárnap, 17:12
Képek, videók
Szeged-Stefánia-Müller pa
agica2004
2018. július 21. szombat, 22:08
Szeged múlt sz-Stefánia.j
agica2004
2018. március 21. szerda, 16:20
Szeged Stefánia.jpg
agica2004
2018. február 28. szerda, 00:26
Szeged-Stefánia.jpg
agica2004
2018. február 28. szerda, 00:06
Szeged-Szökőkút-Stefán ia.
agica2004
2018. február 28. szerda, 00:04
Cukkinis stefánia vagdalt
irmus
2017. április 03. hétfő, 18:38
SzKV. Stefánia.jpg
agica2004
2017. február 05. vasárnap, 16:45
SzKV-Stefánia.jpg
agica2004
2017. február 05. vasárnap, 16:39
Szeged-Stefánia 1910 körü
agica2004
2017. január 20. péntek, 17:49
Vöröshagyma
sanci81
2017. december 31. vasárnap, 14:29
vöröshagyma.jpg
sz719eszter
2017. november 25. szombat, 12:25
voroshagyma.jpg
lenke1964
2015. szeptember 15. kedd, 16:30
Vöröshagyma.jpg
pacsakute
2014. október 14. kedd, 04:52
vöröshagyma1.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 17:14
vöröshagyma.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 17:13
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.