Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 22:42 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Perlrott-életműrekord született a Kieselbach Galéria téli árverésén
Perlrott Csaba Vilmos Önarckép szoborral című festményére 60 millió forinttól indult a licitálás, majd több ajánlat érkezése után a festmény árát 140 millió forintnál ütötték le. Ez az összeg megdöntötte Perlrott eddigi magyarországi életműrekordját - hangsúlyozta Kieselbach Tamás galériavezető a hétfő esti aukció után az MTI-nek.

A rekordösszeget elért kép a magyar modernizmus és a magyar fauve festészet egyik kiemelkedő alkotásának számít - mondta, hozzátéve: magas áron, 28 millió forintért cserélt gazdát a festő Budapest látképe a Lánchíddal című alkotása is.

Kiemelte, hogy az aukció másik érdekessége volt a Franciaországban élő világhírű magyar festőművész, Reigl Judit 1956-ban készült Robbanás című alkotása, amely Franciaországból tért vissza Magyarországra és ezúttal 60 millió forintért cserélt gazdát. "Sok kép tér vissza Magyarországra, de azokból, amelyek külföldön is sikerrel szerepeltek, kevesebb kerül vissza a magyar piacra" - emelte ki a galériavezető.

Ugyancsak magas áron, 32 millió forintért kelt el Dénes Valéria 1913 körül készült Csendélet kaktuszokkal című műve is, amelynek kikiáltási ára 24 millió forint volt.

Aba-Novák Vilmos Magyar hegyi falu című, 1937-ben készült művének árát 29 millió forintnál ütötték le, de jól szerepelt az árverésen Sassy Attila Bubi frizurás art deco női akt című műve is, amely 24 millió forintért kel el, míg Munkácsy Mihálynak Az énekes című alaktanulmánya, amelyet a Mozart halála című festményhez készített, 26 millió forintért cserélt gazdát. Az egykor Robert de Rothschild báró tulajdonában lévő kép kikiáltási ára 20 millió forint volt.

Az árverés jótékonysági tétele volt Egry József Balatoni fények című műve, amelyre 180 ezer forinttól indult a licitálás, majd a kép árát 800 ezer forintnál ütötték le. A galéria a befolyt összeggel az UNICEF Magyarország Bajnok Programját támogatja.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 17. hétfő, 22:33
Címkék: Kieselbach Galéria, Perlrott Csaba Vilmos Önarckép, Kieselbach Tamás, Reigl Judit, Dénes Valéria, Aba-Novák Vilmos Magyar,
Kommentek
Kortárs képzőművészek kiállításával ünneplik Aba-Novák 125. születésnapját
25 kortárs képzőművész egy-egy alkotását mutatják be.

Mint mondta, Aba-Novák képeiből minden évben rendeznek kiállítást a galériában, az indulásuk óta eltelt kilenc év alatt pedig 170 művész mutatkozhatott be náluk csoportos vagy egyéni kiállításon. Kiemelte, hogy a galériában megfordult alkotók közül választották ki - művészi szempontok alapján - a jubileumi kiállítás 25 művészét.

Elmondta azt is, hogy a tárlatot később Szolnokon, az Aba-Novák Agórában is láthatja majd a közönség.

Kieselbach Tamás galériavezető emlékeztetett arra, hogy a Kieselbach Galéria gondozásában 2006-ban jelent meg Aba-Novák munkásságát és életét áttekintő album Molnos Péter művészettörténész tollából. 2008-ban pedig a festő életművét bemutató nagyszabású tárlat nyílt a debreceni Modem Modern és Kortárs Művészeti Központban. Azóta már több publikációt adtak ki munkásságáról, a galériavezető szerint azonban további publikációk szükségesek még ahhoz, hogy a modern magyar festészet egyik legeredetibb és legvitatottabb
velemenyezd, 2019. február 20. szerda, 14:11
Nálunk, vidéken - Bukta Imre kiállítása a Kieselbach Galériában
Bukta Imre az egyik legnagyobb kortárs magyar festő - hangsúlyozta a tárlat csütörtöki megnyitóját megelőző sajtóbeszélgetésen a galéria alapítója, Kieselbach Tamás, hozzátéve: Bukta képes az őt körülvevő magyar valóságból építkezve érzékeny, hiteles és világszínvonalú munkákat alkotni.

Mint megjegyezte, az utóbbi idők legátfogóbb Bukta Imre-tárlata - melyhez album is megjelent - az egész életművet áttekinti a kezdetektől a művész legújabb munkáiig.

Bukta Imre a Lévai Balázzsal folytatott pódiumbeszélgetés során felidézte, hogy egy Heves megyei kistelepülésen, Mezőszemerén nőtt fel, majd a szentendrei évek után vissza is költözött szülőfalujába."Rájöttem, hogy máshol levegőtlen vagyok, és csak ott találom meg a motívumvilágomat" - emlékezett.

Bukta Imre fiatalon hiába jelentkezett a Képzőművészeti Főiskolára, az első rostán "kiszórták", ezért saját maga keresett magának mestereket - például Bernáth(y) Sándort - és képezte magát könyvekből, míg ki nem alakította műfajilag rendkívül
velemenyezd, 2019. január 24. csütörtök, 17:32
Perlrott Csaba és Aba-Novák alkotásait is kínálja a Kieselbach Galéria téli árverése
Az árverésre szánt 236 tétel közül a legmagasabb a kikiáltási ára Perlrott Csaba Vilmos Önarckép szoborral című festményének van: a 60 millió forinttól kínált alkotás az 1910-es évek elejétől 1936-os haláláig Lőwy Ödön ügyvéd, lapszerkesztő gyűjteményében, majd örököse, Földes Sára tulajdonában volt - olvasható az aukció katalógusában.

Ugyancsak magas áron, 22 millió forinttól lehet licitálni Perlrott Budapest látképe a Lánchíddal című 1910-es években készült alkotására is. Az aukciós anyagból kiemelkedik még Aba-Novák Vilmos Magyar hegyi falu című, 1937-ben készült műve, amelyet a festő érett korszaka egyik főműveként tartják számon. A kép kikiáltási ára 26 millió forint, becsértékét 35 és 50 millió forint közé teszik a szakértők.

Dénes Valéria 1913 körül készült Csendélet kaktuszokkal című művét 24 millió forinttól kínálják az érdeklődőknek. A katalógus szerint a magyar avantgárd egyik legeredetibb alkotójának munkásságából mindeddig - a most előkerült képpel együtt - összesen tizenhárom
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 17:32
Mattis Teutsch, Vaszary János és Plány Ervin festményei a Kieselbach árverésén
Az árverésre szánt 225 tétel közül a galéria 24 millió forint kikiáltási áron kínálja az érdeklődőknek Plány Ervin, Mattis Teutsch János és Vaszary János egy-egy alkotást.

Az árverés katalógusa szerint az első világháborúban halálos sérülést szerző Plány Ervin életművét alig néhány tucat kép reprezentálja. Az árverése szánt, múzeumi rangú Tavaszi kert, című olajfestménye 1907 és 1909 született. A festő ezen a művén tudományos pontossággal alkalmazta a pointillisták képépítő elveit - olvasható az árverés katalógusában.

Mattis Teutsch János 1924-ben készült Kompozíció V. című absztrakt festményére ugyancsak 24 millió forinttól licitálhatnak az érdeklődők.A spiritualizmus iránt fogékony festő 1923-tól kezdve a növényi inspirációkat egyre inkább emberi formákkal helyettesítette. Az ötös számú Kompozíció fontos szerepet tölt be a művész témavilágának átformálódásában. Itt érhető tetten, ahogy az organikus növényi absztrakt világ emberi motívumokká alakul át.

Vaszary János Női akt tükörrel
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 09:30
Czigány Dezső és Galimberti Sándor képéért fizettek a legtöbbet a Kieselbach tavaszi árverésén
A galéria 58. Tavaszi aukcióján 222 tételt árvereztek el, köztük Bálint Endre, Batthyány Gyula, Berény Róbert, Fényes Adolf, Gulácsy Lajos, Kádár Béla, Molnár C Pál, Scheiber Hugó, Schönberger Armand, Szőnyi István és Vaszary János alkotásait.

A piac általános ereje megmutatkozott, sok mindent vittek el nagyon jó áron - mondta Kieselbach Tamás galériavezető az MTI-nek, hozzátéve, hogy kisebb életműrekordok is születtek az árverésen.

Galimberti Sándor Kilátás Nagybányára (Elégett fák Nagybányán) című, 1908-ban készült olajfestménye 28 millió forintról indult, és végül 48 millió forintért kelt el. A festő több mint egy évszázados rejtőzködés után most előbukkant képe a nagybányai festészet, a korai magyar modernizmus egyik főművének számít. Galimberti Sándornak egy évszázad alatt mindössze 29 festménye került elő, melyek közül csupán 11 alkotás van magántulajdonban. Az elmúlt 30 évben mindössze három képe szerepelt nyilvános árverésen és a Magyar Nemzeti Galériában is csupán egyetlen festményét
velemenyezd, 2018. május 14. hétfő, 11:53
Több mint harminc galéria a Falk Art Fórumon
"Napjaink divatos építészeti és lakberendezési stílusa a végletekig letisztult, s emiatt rideg és személytelen minimalizmus. Ahhoz, hogy lakhelyünk igazi otthonná váljon, antik bútorokkal és tárgyakkal érdemes 'lelket' vinni belé. A régi tárgyaknak ugyanis aurája, története van. Hogyan és milyen stílust lehet beilleszteni ezekbe a lakásbelsőkbe?" - tették fel a kérdést a FAF szervezői.

A Falk Miksa utcai galériák különféle enteriőrökön keresztül érzékeltetik a különféle stílusok egymás mellett élését, valamint azt, hogy mennyire más minőségi anyagból készült bútorokkal és míves műtárgyakkal berendezni egy lakást. A KREA Kortárs Művészeti Iskola enteriőrtervező hallgatói eközben művészeti műfajokat, korstílusokat megidéző izgalmas pop-up terekkel jelentkeznek a részt vevő galériákban.

Akit a Falk Miksa utca érdekes házai érdekelnek, egy erről szóló sétán vehet részt. Az utca galériáit egy másik sétán ismerhetik meg Schneller János művészettörténész segítségével.

Az idén 25 éves Wladis
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 18:45
Választás 2018
Saját lábukon állnak: Orbán Ráhel és Tiborcz István hétmillióért vett festményt

Tiborcz István és felesége, Orbán Ráhel összesen hétmillió forintért vásárolt két festményt egy aukción hétfőn.

A budapesti Marriott Szállodában tartott aukciót hétfőn a Kieselbach Galéria. Az eseményen harmincnégymillió forintról indult, és ötvenmillióért kelt el Patkó Károly korai korszakának egyik legfontosabb darabja, a Fürdőzők című monumentális festmény, de huszonötmillió forintért gazdára lelt Batthyány Gyula Elegáns társaság című képe is - számolt be az MTI. Az összesen kétszáznégy tételt fölvonultató árverésen kalapács alá kerültek például Czigány Dezső, Kernstok Károly, Rippl-Rónai József, Scheiber Hugó, Anna Margit és Csók István képei is.

A közönség soraiban szép számmal akadtak hírességek, ám erről az MTI már nem számolt be, a Magyar Narancs viszont igen. Ott volt például Martonyi János egykori külügyminiszter, továbbá a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel (képünkön balról a
kirscha, 2018. február 27. kedd, 10:12
Képek, videók
91799_galeria_szindbad _01
menusgabor
2019. január 06. vasárnap, 22:04
195179_galeria_ipolyta rno
menusgabor
2018. szeptember 05. szerda, 19:36
kekszalag--galeria13.j pg
menusgabor
2018. augusztus 14. kedd, 22:59
Galériához
fdckutyaiskola
2015. szeptember 23. szerda, 17:35
nemzeti galeria csarnok
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 09:58
nemzeti galeria
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 09:53
Hegyalja Galéria
snbela44
2015. június 02. kedd, 04:58
Galéria a Hyde parkban
sgy_ro
2015. március 21. szombat, 20:56
161776_galeria_kutyak_ es_
janna53
2014. augusztus 24. vasárnap, 22:48
150115_galeria_kapolcs _ev
tunkiss
2014. július 11. péntek, 19:34
festmény.jpg
durcimarcika
2019. május 18. szombat, 21:34
0 a Renoir festmény, mezt
lovaszmarika
2019. február 18. hétfő, 18:58
0 a festmény.png
lovaszmarika
2019. február 18. hétfő, 18:57
0 a festmény délutámni sz
lovaszmarika
2019. február 18. hétfő, 18:56
festmény őszi tájkép1105.
maroka
2018. november 06. kedd, 12:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.