Belépés
2020. május 27. szerda | 22. hét | 148. nap | 14:21 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tizennyolc kiállító a hatodik Pécsi Csokoládé Karneválon
Mosonyi Éva csokoládékészítő, a rendezvény szervezője elmondta: az ország minden részéből érkező csokoládékészítők a nagy áruházak polcain nem megtalálható termékeket állítanak elő kis manufaktúráikban.

Ismertetése szerint a csokoládé minden témáját felölelő szakmai programokat, különleges gyermekfoglalkozásokat tartanak, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) háromdimenziós munkacsoportja a kiállításon mutatja be a 3D technológia művészeti alkalmazását. Meglepetésként idén Zsolnay-csokoládécsempe festését követhetik figyelemmel a helyszínen a látogatók.

Mosonyi Éva a részletekről közölte: a szakmai programok fő előadója Csiszár Katalin a Rózsavölgyi Csokoládé manufaktúra műhelyéből, aki egy afrikai falu életén keresztül mutatja be a csokoládé készítését. Dietetikus beszél a kakaós édesség egészséges emberi szervezetre gyakorolt hatásáról, továbbá a szerencsi csokoládégyártól frissen nyugdíjba vonult Maszler László az ágazat magyarországi történetét kóstolókkal mutatja majd be - sorolta.

Egyebek mellett bonbonnal is malmozhatnak a gyerekek, akiket édességeket szállító kisvasút is vár majd. Az MTI-nek eljuttatott írásos összegzés szerint a Total Art Egyesület Gombóc Artúr rajzfilmkarakterét életre keltő animációs játszóházzal is készül.

Azt írták: a karnevál házigazdája Lokodi Ákos kreatív séf, aki négy alkalommal készít csokoládés ételeket a látogatók előtt. Nyitrai Miklós, a PTE orvoskarán működő biofizikai intézet igazgatója a többi között arról beszélt, hogy a karneválra egy olyan 3D-nyomtatóval is készülnek, amely magát a csokoládét tudja majd anyagként formázni.

Rózsa Zoltán, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese kiemelte, hogy ezzel a kétnapos nagyszabású beltéri rendezvénnyel kezdődik a pécsi fesztiválszezon.

Mosonyi Éva az MTI érdeklődésére beszámolt arról, hogy a tavalyi karneválon ötezren vettek részt és az idei alkalomra is legalább ennyi látogatót várnak.

A részletekről az esemény Facebook oldalán (https://www.facebook.com/pecsicsokoladekarneval) lehet tájékozódni.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 18. csütörtök, 11:45
Címkék: Pécsi Csokoládé Karneválon, Mosonyi Éva, Pécsi Tudományegyetem, Csiszár Katalin, Rózsavölgyi Csokoládé, Maszler László,
Kommentek
Ma kezdődik az ötödik Pécsi Csokoládé Karnevál
A látogatók az ország minden részéből érkező kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel találkozhatnak. A csokoládévásár mellett ehető látványosságok, csokiszökőkút, szakmai előadások, bonbonkészítő bemutató és sok kóstoló várja látogatókat - közölték a szervezők az MTI-vel.

A gyerekek műhelyfoglalkozásokon vehetnek részt és animációs játékokat is kipróbálhatnak. A mesesarokban L. Molnár Edit pécsi írónő saját meséit olvassa fel.

A karneválon öt szakmai előadást is tartanak, amelyeken megjelennek a legnépszerűbb édesség tudományos vonatkozásai, köztük a fenntartható kakaótermesztés és csokoládékészítés kérdései, valamint a csokoládé helye az egészséges táplálkozásban.

A program kapcsolódik az alapításának idén 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem (PTE) jubileumi eseményeihez. A karnevál legizgalmasabb látványosságának ígérkezik a 30 kilogramm csokoládéból kifaragott 6-os, 5-ös és 0-ás számjegy, amelyek a helyszínen készülnek el.

A rendezvény vendége lesz még az egyetem
velemenyezd, 2017. február 04. szombat, 07:05
Tizennyolc kiállító a Pécsi Csokoládé Karneválon
Mosonyi Éva csokoládékészítő, a rendezvény szervezője elmondta: a látogatók az ország minden részéből érkező kézműves manufaktúrák csokoládékészítőivel találkozhatnak.A csokoládévásár mellett ehető látványosságok, csokiszökőkút, szakmai előadások, gyerekjátékok, bonbonkészítő bemutató és sok kóstoló várja látogatókat - tette hozzá.A karnevál kapcsolódik az alapításának idén 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem (PTE) jubileumi programjaihoz. Az esemény legizgalmasabb látványosságának ígérkezik a 30 kilogramm csokoládéból kifaragott 6-os, 5-ös és 0-ás számjegy, amelyek a helyszínen készülnek el.

Az eseményen kiosztott írásos tájékoztató szerint a gyerekekműhelyfoglalkozásokon vehetnek részt és animációs játékokat is kipróbálhatnak. A mesesarokban L. Molnár Edit pécsi írónő saját meséit olvassa fel.

Mosonyi Éva a szakmai programokra térve ismertette: öt előadást tartanak, amelyeken megjelennek a legnépszerűbb édesség tudományos vonatkozásai, köztük a
velemenyezd, 2017. január 18. szerda, 15:03
Jégvirág Fesztivál és Csokoládé Karnevál lesz a Zsolnay-negyedben
lesznek, amelyek közül az óvodásoktól a felnőttekig mindenki megtalálja a legérdekesebbet.

A több mint húsz rendezvény között szerepelnek Rutkai Bori koncertjei, a Kajárpéci Vízirevű Társulat vásári komédiája, a Bélaműhely zenekar karmesterjátéka. Ezeken kívül lesz üvegfestő foglalkozás, álarc- és maszkkészítés, elektronikai bütykölde és újrahasznosító workshop, diafilmvetítés, s igazi különlegességként egy óriási kivilágított PET palack is készül Pécsen.

Az örökségkezelő kitért rá: a Csokoládé Karneválon a látogatók nemcsak egyedi, hanem eddig talán még sohasem látott csokoládékat vehetnek szemügyre és kóstolhatnak meg, s beszélgethetnek a kézműves manufaktúrák dolgozóival.

A Sásdi Vendéglátóipari Szakiskola cukrász tanulói bonbonkészítési bemutatóval készülnek, a gyerekeknek játszóház nyílik, ahol bonbonnal malmozhatnak, marcipánnal gyurmázhatnak és csokit festhetnek - fűzték hozzá.

A karneválon választják meg Pécs város csokoládétortáját is. A versenyre benevezett tortákat
velemenyezd, 2014. február 12. szerda, 16:34
Képek, videók
Fehérben a karneválon.gif
pacsakute
2013. január 27. vasárnap, 15:40
7 egy hajóű karneválon DS
lovaszmarika
2012. szeptember 04. kedd, 14:50
A bogaras karneválon, min
wob
2012. április 15. vasárnap, 11:46
A legjobb a karneválon a
jaga85
2007. augusztus 27. hétfő, 11:44
Velencei karneválon
galcsabane
2007. május 04. péntek, 07:24
böjte csaba_hatodik állom
maroka
2018. február 23. péntek, 19:06
keresztút_hatodik állomás
maroka
2017. március 14. kedd, 17:11
hatodik.jpg
sz719eszter
2016. február 20. szombat, 16:13
A hatodik már kiszorult
margoboszi
2014. május 21. szerda, 22:02
Hatodik Találkozónk - 201
cipello
2014. április 13. vasárnap, 11:36
A hatodik nap.jpg
szalai0913
2011. január 05. szerda, 06:02
Hatodikrzk.jpg
tonyo52
2010. szeptember 24. péntek, 06:30
Hatodik érzék poster
zsim
2009. november 14. szombat, 11:45
hatodik20E9rzE9k.jpg
kpista64
2009. október 26. hétfő, 16:34
Hatodik csillagom (1).JPG
csipkerozsi
2009. július 28. kedd, 15:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.