Belépés
2019. május 25. szombat | 21. hét | 145. nap | 01:11 | Orbán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Több mint 14 milliárd forintból fejleszti dunaújvárosi papírgyárát a Hamburger Hungária Kft.
Szijjártó Péter közölte, hogy a versenyképességet és a fenntarthatóságot javító gyárfejlesztéshez a kormány 1,637 milliárd forinttal járul hozzá. A támogatást azzal indokolta, hogy az osztrák tulajdonú Hamburger Hungária új technológiákat telepít Magyarországra, hasonlóan azokhoz a cégekhez, amelyek - mint fogalmazott - a kedvező termelési tapasztalatoknak köszönhetően kutatási, fejlesztési és technológiaintenzív befektetéseket is terveznek. Utóbbiak megjelenése 2018-ban rekordot döntött, a kormány hét technológiaintenzív és tíz kutatási-fejlesztési beruházáshoz adott állami támogatást - jegyezte meg a miniszter. A beruházásokért - tette hozzá - a Hamburger Hungária Kft. fejlesztéséhez hasonlóan erős nemzetközi verseny folyt, utóbbit 15 lehetséges helyszín közül nyerte el Magyarország.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a magas hozzáadott értékű termelést és fejlesztéseket vonzó támogatásösztönzési rendszerrel a magyar gazdaság továbbra is az EU-átlagot legalább 2 százalékkal meghaladó növekedést érhet el.

A Hamburger Hungária Kft. ügyvezető igazgatója szerint a gyárfejlesztést nem csupán a piaci kihívások indokolják, de a hosszú távú bővítési és korszerűsítési igények is. Bencs Attila hozzátette, hogy a termelés hatékonyságát javító beruházás egyszerre segíti a változó piaci igények kielégítését és a természet erőforrásainak védelmét, ráadásul a gyártói kapacitást is bővíti.

A cégvezető sikertörténetnek nevezte, hogy a dunaújvárosi papírgyár a kilencvenes években az osztrák Prinzhorn-csoport tulajdonába került, hiszen - mint mondta - a termelés azóta is folyamatosan bővül, az üzem évente 800 ezer tonna hulladékpapírt hasznosít újra, az anyacég pedig 150 milliárd forintot fektetett be Magyarországon az elmúlt 10 évben. Utóbbiaknak köszönhető, hogy a papírgyártás energiafelhasználása harmadával csökkent, a szén-dioxid-kibocsátás pedig a felére esett vissza - tette hozzá.

A vállalat a beruházást követően új gyártósor és erőmű építésével is számol, hogy 700 ezer tonnáról 1 millió tonnára emelje a dunaújvárosi üzem éves termelési kapacitását.

Cserna Gábor (Fidesz-KDNP), Dunaújváros polgármestere a bejelentést üdvözölve kiemelte a Hamburger Hungária Kft. társadalmi szerepvállalását, fejlesztéseit, kiemelkedő sporttámogatását és egészségügyi hozzájárulásait. A vállalat lokálpatriótának számít Dunaújvárosban azért is, mert helyi munkaerőt foglalkoztat, hosszú távú életpályát kínálva már a szakképzéstől kezdve - tette hozzá.

A Hamburger Hungária Kft. a bécsi székhelyű Prinzhorn-csoport tagja. A 7000 munkavállalót foglalkoztató anyavállalat 2014 óta a kormány stratégiai együttműködő partnere, árbevétele eléri az 1,6 milliárd eurót évente. Három magyarországi cége, a Hamburger Hungária Kft., a Duparec Kft. és a Dunapack Kft. összesen 1120 embernek ad munkát.

A Hamburger Hungária Kft. a nyilvános cégadatok szerint2016-ban 257,8 milliárd forint, 2017-ben 285,6 milliárd forint árbevételt ért el túlnyomórészt külföldi értékesítésekből. A cég adózott eredménye 2016-ban 67 milliárd forint, 2017-ben 39 milliárd forint volt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 14:36
Címkék: Hamburger Hungária Kft, Szijjártó Péter, Hamburger Hungária, Bencs Attila, Cserna Gábor, Duparec Kft,
Kommentek
A Prinzhorn már 600 millió eurót ruházott be magyarországi cégeinél
Kitért arra, hogy jelenleg 45 milliárd forintos beruházás keretében biomassza erőművet építenek a dunaújvárosi Hamburger Hungária Kft.-nél. A fejlesztésre a hullám-alappapírt előállító vállalatnál az energiaköltségek csökkentése miatt van szükség, mivel a magas energiaköltséget az exportpiac nem ismeri el a papírtermékekben - tette hozzá a vezérigazgató.

Az osztrák családi tulajdonú Prinzhorn csoport 1990-ben a papíripari privatizációval érkezett Magyarországra. Elsősorban az újrafeldolgozott papírtermékek előállítására koncentrál, ezért létrehozta a Duparec Kft.-t, amely a papírhulladék begyűjtésével foglalkozik. Tavaly már 200 ezer tonna hulladékpapírt gyűjtöttek be.

A Hamburger Hungária évi 670 ezer tonna hullám-alappapírt állít elő. A Dunapack Magyarország Kft. pedig hullámpapír lemezből gyárt különböző kartondobozokat. Tavaly 40 milliárd forint értékű, 310 millió négyzetméternyi doboz-anyagot gyártottak - ismertette a csoport vezérigazgatója.

A magyar cégek 1500 beszállítóval állnak
velemenyezd, 2015. május 29. péntek, 16:12
Glattfelder Béla: a Dunaferr működése stabil
Glattfelder Béla emlékeztetett arra, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti fegyveres konfliktus miatti uniós szankciók eleinte fennakadásokat okoztak a gyár alapanyag-ellátásában, de mára ezt kezelni tudták. A vállalat azonban továbbra is érdekelt az orosz-ukrán helyzet mielőbbi rendezésében, mivel a finanszírozhatóság nehezebbé vált a banki műveleteket is érintő embargó miatt - tette hozzá.

Az államtitkár kiemelte, hogy a Dunaferr a megrendelői kör igényeinek megfelelő színvonalon termel, ugyanakkor a megrendelés-állomány növekedése esetén termelését bővíteni is tudná. Hozzátette, hogy a vállalatnak számos beruházásra, a kohó felújítása mellett modernizációs, környezetvédelmi és energetikai hatékonyságot, nyereségességet növelő fejlesztésekre van szüksége.

Glattfelder Béla a magyar kormány acéliparral kapcsolatos hosszú távú elképzeléseiről kijelentette: a magyar ipari termelés a leggyorsabban és legfenntartóbban bővül Európában, ez olyan szektoroknak köszönhető, amelyeknél kiemelt szerepük
velemenyezd, 2015. március 18. szerda, 18:40
Orbán: Magyarország regionális sereghajtóból a régió éllovasává vált
vállalattal, amely kötelezi a kormányt is.

A tulajdonossal folytatott egyeztetésen biztosítékot adtam arra, hogy Magyarország új hulladékstratégiáját megalkotjuk, abban a cég észrevételeit beépítjük - mondta.

Cord Prinzhorn, a Prinzhorn Holding vezérigazgatója kiemelte, hogy egy alapkőletétel mindig érzelemdús, fontos és szimbolikus pillanat.

Közölte: az alapkő erős alapot jelent és a vállalatcsoportnak erős alapokat kell teremtenie, hogy itthon legyen Magyarországon.

Bencs Attila, a Hamburger Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a gyártás során keletkezett hulladékok egy részét ma lerakókba viszik, a villamos energiát hálózatból, a hőt pedig földgázból nyerik. A jövőben a papírgyár önálló, nagy hatásfokú erőművel fog üzemelni, amely képes lesz ellátni hő- és villamos energiával az egész gyárat.

Közölte, hogy az építendő erőmű fűtőanyaga lehet biomassza, szén, biogáz és papírhulladék, miközben a kibocsátott füstgáz tisztasága felülmúl minden jelenlegi előírást.

A
velemenyezd, 2014. május 21. szerda, 12:32
Szijjártó: egyensúlyban kell tartani az ipari termelést és a környezetvédelmet
munkahelyet hoztak létre.

Cord Prinzhorn cégtulajdonos-vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a cégcsoport "értékalapú befektető, amely a környezetet védve termel". Hozzátette: stratégiai termelőként eddig 600 millió eurót fektettek be Magyarországon, miközben az eldobott papír 80-90 százalékát újrahasznosítják.

A cégvezető szerint a megállapodás erősíti a Prinzhorn elkötelezettségét Magyarország iránt, és aláhúzza a párbeszéd fontosságát.

Bencs Attila, a csoport egyik magyarországi cége, a Hamburger Hungária Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a legmodernebb technikával, világszínvonalon zajlik a papírgyártás, amely után az alapanyagot a Dunapack csomagolóanyaggá alakítja.

Közölte: folyamatosan egyeztetnek a magyar kormánnyal azért, hogy ne a lerakókba kerüljenek a papírhulladékok, hanem a cég révén értékké válhassanak.

A Wiener Neudorf-i (Ausztria) székhelyű, családi kézben lévő Prinzhorn Holding 13 ország 37 termelőüzemében összesen 4478 alkalmazottat foglalkoztat. Évi 1,7 millió
velemenyezd, 2014. február 19. szerda, 14:43
Megnyílt a harmadik Ökoindustria környezetipari szakkiállítás
A háromnapos kiállítás megnyitóján Áder János köszöntőjét Gróh Gáspár, a Köztársasági Elnöki Hivatal igazgatója tolmácsolta. A köztársasági elnök írásos köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy minden környezetbarát szemléletmód annyit ér, amennyire be tud épülni a gyakorlatba. Nagyon fontos, hogy az innováció révén gazdaságossá váljon olyan termékeket, eszközöket gyártani, amelyek nemcsak anyagi hasznot hajtanak, hanem kíméletesen is bánnak környezetünkkel - üzente Áder János.

Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, a rendezvény fővédnöke megnyitójában hangsúlyozta: a természeti erőforrások megbecsülésén alapuló, ugyanakkor a termelő szektort erősítő gazdaságpolitika és a keleti nyitás stratégiája együtt rendkívüli lehetőséget biztosít a hazai környezetvédelmi ipar szereplői számára.

Az államtitkár kiemelt jelentőségűnek nevezte a magyar gazdaság szempontjából a környezetipart, amelyben ismertetése szerint közvetlenül körülbelül 20 ezren dolgoznak, a szféra nettó árbevétele
velemenyezd, 2013. szeptember 25. szerda, 17:15
Új csomagolóüzemet ad át a Dunapack Packaging Ukrajnában
kapacitása eléri az évi 150 millió négyzetméter hullámpapírt.

A Dunapack Tavria jelenleg 100 embert foglalkoztat, de ez a szám a következő 3-4 évben 250-re bővül.

A közlemény szerint az új ukrán üzem fontos exportlehetőséget teremt a magyar hullámpapír-termelésnek.

Az elmúlt 5 évben a Prinzhorn Holding jelentősen növelte magyarországi jelenlétét, több mint 5 millió eurót fektetett be a dunaújvárosi hullámtermék-üzemében, és 2009-ben mintegy 280 millió eurós beruházással létrehozta a Hamburger Hungária új hullám-alappapír gyártó üzemét ugyancsak Dunaújvárosban.

A holding közlése szerint az új ukrajnai üzem hullámpapír szükségletének jelentős részét Magyarországról fogja importálni. Kezdetben a Hamburger Hungária mintegy 20 ezer tonna kartont fog az új csomagolóüzemnek szállítani, de a cél, hogy ez később évi 60 ezer tonnára emelkedjen, a csoport teljes magyarországi termelésének csaknem 10 százalékát felhasználva.

Cord Prinzhorn, a holding pénzügyi igazgatója a közleményben
velemenyezd, 2013. április 11. csütörtök, 11:51
Képek, videók
Székely hamburger
eva6
2019. március 13. szerda, 16:00
4882575-hamburger-wall pap
kathyvp
2018. július 07. szombat, 16:28
hamburger.jpg
snbela44
2017. február 20. hétfő, 06:58
Hamburger torta.png
pacsakute
2016. április 21. csütörtök, 22:23
Hamburger torta.jpg
pacsakute
2016. április 07. csütörtök, 00:11
14416-tokeletes-hambur ger
melindaaah64
2015. november 26. csütörtök, 18:53
Hamburger
sanci81
2015. március 06. péntek, 19:14
hamburger.jpg
szelidszeder
2014. december 11. csütörtök, 14:28
hamburger1.jpg
szelidszeder
2014. december 11. csütörtök, 14:28
hamburger2.jpg
szelidszeder
2014. december 11. csütörtök, 14:27
hamburger3.jpg
szelidszeder
2014. december 11. csütörtök, 14:27
Dunaújvárosi bemutatkozás
bzsuzsanna
2012. április 08. vasárnap, 21:34
dunaújvárosi Pentele híd.
mohini
2011. november 05. szombat, 06:55
dunaujvarosi campus club2
tarsoly-galeria
2010. március 21. vasárnap, 18:11
Dunaújvárosi gálán
szikiani
2008. június 26. csütörtök, 19:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.