Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 04:52 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Érdekességek
A TUDATVÁLTÁS TITKA: AZ ELMÉBŐL A SZÍVBE

Hogyan léphetsz magasabb szintre az életedben, a tudatosságodban?

Rengeteg tanítás, tanfolyam és kurzus foglalkozik ezzel, különböző szinteken. Engem is régóta foglalkoztat ez a folyamat, nemcsak azért, mert mélyen érdekel, miért is vagyok, vagyunk most itt, és miért történik mindaz a világban, ami, hanem praktikus és hétköznapi okoknál fogva is. Egyszerűen szeretném a kliséken, elvárásokon és fájdalmas, programszerű mintákon túl azt az életet élni, ami igazán boldoggá tesz engem és a szűkebb-tágabb környezetemet is. A végletekig leegyszerűsítve: ami nagyjából folyamatosan az örömben tart - mert mélyen hiszem, hogy ez a létezésünk végső célja.

Mindehhez számtalan önismereti módszert és gyógymódot kipróbáltam, volt amelyik hosszú évekig hatalmas segítség volt, és a mai napig is használom, és olyan is, amelyik csak egy-egy részproblémára adott megoldást és végül nem maradt tartósan az életemben. Az önismeret, a világ és önmagad mélyebb összefüggéseinek kutatása közben óhatatlanul is bekövetkezik az elme és a szív szerepének felismerése - ezzel nem árulok el nagy titkot. A nyugati kultúrkör és racionális gondolkodás által oly nagyra becsült elme csak szolgáló ebben a megismerési és fejlődési folyamatban. A tudatosabbá válás, az analízis becses eszköze hatékony segítség a megértésben, a feldolgozásban - a végső választ azonban nem várhatjuk a logikus agytól. Egyszerűen nem képes megadni a tökéletesen megnyugtató válaszokat minden - például a legnehezebb, sorsszerű vagy akár tragikus - helyzetre. Az életünkben bekövetkező embertpróbáló, nehéz helyzetekre, válságokra, krízisekre nincs az elmének érvényes válasza, nem tudja megmagyarázni a miérteket: miért veszítünk el egy gyermeket, egy szerettünket, miért kell továbblépni egy kellemes helyzetből, kapcsolatból stb.

A saját válaszainkat a saját bölcsességünk forrásából tudjuk megalkotni - ez a szív szakrális tere, amelyre számos ősi írásban és később lejegyzett szájhagyományban találunk utalásokat (úgy is mint a szív titkos kamrája vagy a tudat időtlen dimenziója). Több kultúra is ismeri és használja a szív terét különböző célokból. Sokaknak talán meglepő, de a világ természeti népei számára ez a tudás sokkal nyilvánvalóbb, mint a modern, technokrata társadalom számára. Nekik ugyanis az egyik legfontosabb dolog az életben, hogy a szívükben élnek, amelynek természetes velejárója, hogy testvérként tekintenek egymásra. A maják így köszöntik egymást: ,,In Lak'esh", ami annyit tesz: ,,Te egy másik én vagy". Az a lélek, ami benned van, ugyanaz a lélek, mint ami bennem is lakik. Ugyanúgy keresi a fényt és az örömet, ugyanúgy megvannak a kudarcai, félelmei, nehézségei, botlásai, mint nekem.

Amikor ezt az élményt megtapasztalod, bármilyen formában is érkezzék meg hozzád, az valóban tudatformáló hatású, mélyre hatoló tapasztalás, amely képes valóban átalakítani a szemléletedet, az életedet. Emiatt nem is annyira könnyű szavakba önteni azokat az érzéseket, amelyeket a szív szakrális tere, illetve a belépést lehetővé tévő meditációs kurzus nyújt. Egy teljesen más típusú észlelés mezejébe kerülsz, visszatérve az eredeti ősbizalom, testvériség, a gyermeki öröm és szeretet állapotába - ahová mindannyian visszavágyunk, hiszen egyszer valamikor ez volt a természetes létezési formánk.

Nekem a szív szakrális tere egy végtelenül békés hely, ahol tökéletes bizalomban és nyugalomban vagyok, a saját Isteni Lényem fényében. Talán ez az egyetlen közös vonás, amit a legtöbben említenek, akik beléptek a saját szent terükbe a meditáció során. A szív szakrális tere ezen túl épp olyan, mint a lelked, a saját leggyönyörűbb vonásaidat viseli magán - játékos, fantáziadús, végtelenül kreatív, angyali tisztaságú vagy éppen fantasztikumba illően eredeti. Miért is fontos mindez?

Az életünk átalakításában, a vágyott élet megteremtésében az egyik legfontosabb lépés a szív megnyitása. A tudatos teremtés kulcsait keresők, a vonzás törvényét alkalmazók számára fontos tudatosítani, hogy az elme természeténél fogva kétpólusos eszköz, ha ezt használjuk elsődlegesen, jót és rosszat is teremtünk egyszerre, hiába csak ,,jók" a szándékaink, pozitívak a vágyaink. Csak kis lépésekkel haladunk előre és nem változik akkorát az életünk, mint ahogy szeretnénk. A szív teréből teremtés viszont az egység energiaminőségében tart, amit innen teremtesz, az könnyedén és ellenhatások nélkül valósul meg.

A szívből élt élet sokkal tágabb játékteret biztosít, sokkal több örömet, sokkal több csodát, a létezésben lelt bizalmat, játékosságot, erőt és szenvedélyt. Ehhez az egyik leghatékonyabb út a szív szakrális terébe való belépés módszere, amely Drunvalo Melchizedek tanítása alapján már Magyarországon is elérhető A Megvilágosodó Szív Ébredése tanfolyam címmel. A világhírű kurzus magyar változata abban is különleges, hogy már a ragyogó színekkel, egyedülállóan kialakított helyszín is visszavezet az önfeledt gyermeki létállapotba, amikor még természetes módon képesek voltunk a szívünkben létezni. Itt minden azt sugallja: az öröm a tiéd, mindig is az volt és bármikor visszatérhetsz ebbe az állapotba. A kulináris gyönyöröket biztosító egész napi étkezés pedig - írhatnám stílusosan - csak hab a tortán, de nem, annál jóval több, hiszen a tiszta, vegetáriánus, ínycsiklandó menü négy napon keresztül még inkább lehetővé teszi a szív terének mély megtapasztalását.

A szeretet egyre teljesebb és mélyebb megélése minden lelki irányzat fontos alapköve, és ennek nagyon egyszerű oka van. A szív egyfajta kapuőr a szellemi fejlődésünk folyamatában, és nem enged továbblépni addig, amíg érzelmi sérüléseket hordozunk, amíg meg nem tanuljuk kezelni az egónkat vagy problémánk van az adok-kapok egyensúly terén. A szív energiáinak kiegyensúlyozása és a szeretet megélése elengedhetetlen ahhoz, hogy a spirituális fejlődésünkben továbbhaladjunk. Ezért olyan fontos a szív megnyitása és - azzal párhuzamosan - az érzelmi gyógyulás.

Kevés olyan embert ismerek, aki ne hordozna kisebb-nagyobb sérüléseket, fájdalmakat a szívében, mégha nincs is ennek tudatában. A szív sebei viszont visszatartanak a valódi kitárulkozástól, a valódi öröm és egység-élmények megtapasztalásától és rendre visszaesünk az elme által uralt hétköznapi tudatosságba. A szív szakrális terébe való lemerüléssel újra és újra gyógyítjuk is az itt tárolt sérelmeket és egyre több szeretetet leszünk képesek magunkban megtartani és mások felé is kinyilvánítani.

Kolontár Elvira


kirscha, 2016. május 03. kedd, 10:58
Címkék: Isteni Lényem, Drunvalo Melchizedek, Megvilágosodó Szív Ébredése, Kolontár Elvira, életet élni, szűkebb-tágabb környezetemet,
Kommentek
Adventi hangversennyel folytatódik a martonvásári kamarakoncert-sorozat
Az Erkel Ferenc által alapított, idén 165 éves Budapesti Filharmóniai Társaság kamarasorozatának délutáni koncertjein minden alkalommal más hangszer kerül a középpontba. Advent harmadik hétvégéjén a fuvoláé lesz a főszerep, segítségével Beethoven, Haydn és Bach művei mellett többek között Kodály Zoltán Karácsonyi pásztortánca is elhangzik. A műsorszámok között Windháger Ákos művelődéstörténész mesél érdekességeket a zeneszerzőkről és a korabeli karácsonyi szokásokról - közölték a szervezők az MTI-vel.

A műsorban közreműködik Balog Evelin, Ittzés Zsuzsanna, Menyhárt Zsuzsanna és Gjorgjevic Dóra (fuvola), Dallos Erika (zongora) és Zemlényi Eszter (ének).

A martonvásári Brunszvik-kastély és a körülötte elterülő 70 hektáros angolkert 65 évvel ezelőtt, 1953-ban került a Magyar Tudományos Akadémia kezelésébe. A hamarosan nyíló Agroverzum Tudományos Élményközpont létrejötte lehetőséget teremtett arra, hogy a klasszikus zene a tematikus hétvégéken visszaköltözzön a kastély falai közé.

A 65 és
velemenyezd, 2018. december 09. vasárnap, 12:21
Érdekességek a reggeli kávé fogyasztásáról
,,Kutatások tucatjai szerint ma már kimondható, hogy a kávét fogyasztók hosszabb életet élnek, mint nem fogyasztó társaik, és bizonyos betegségek kevésbé jelennek meg a a kávét rendszeresen fogyasztók között. A kérdés persze az, mint minden eljárás esetén, hogy a több mindig jobb-e, illetve van-e optimális időzítés a kávéfogyasztásra?" - kezdi Lakatos Péter teljesítményspecialista.

Hogyan tartod a kávés csészét? Többet árul el rólad, mint sejtenéd
,,A helyzet az, hogy egy optimálisan működő cirkadián óra szerint a kortizolszinted egyik csúcsa reggel van. De ez érthető is, mert felkeltél, és a kortizol ebben az időszakban segít abban, hogy friss legyél, és készen állj a napra. A kortizol az ébredésed előtt kezd megemelkedni, és nagyjából reggel 8-9 óra magasságában éri el a csúcsot.
A kávé korán reggel azért rossz választás, mert a kávé eleve növeli a kortizol szintjét, amire ebben a helyzetben semmi szükség sincs, hiszen ezt most a belső órád rendezi. Ha pedig
eva6, 2018. november 26. hétfő, 09:03
Az alma jótékony hatásai
sor tetszés szerint folytatható.
Székrekedés ellen rostban gazdag étkezésTippek - tanácsok
A salátába darabolt alma barnulását késleltethetjük egy kis citromlé rácsepegtetésével. A minőségét hűtőszekrényben őrzi meg legtovább, de ha nagyobb mennyiségű alma tárolásáról kell gondoskodni, akkor a hűvös, fagymentes pince a legjobb hozzá. Gondosan betakarva egy ideig az erkélyen is tárolható.

Minden nap egy alma, az egészség oltalma

Érdekességek
A népi hagyomány a gyógynövények közé sorolta, a vérhas és a bélfertőzések, valamint a köszvénygyógyszerként. A tapasztalat szerint ahol sok almát fogyasztanak, köszvény jóval ritkábban fordul elő. A szárított almahéjból készült teát hurutok, bélgondok ellen javasolják.
Az alma frissen csavart leve a szellemi tevékenységeket segíti, élénkítő hatású. Általában az alma jó hírét, éltető erejébe vetett hitet jelzi, hogy több nép mitológiájában is fontos szerepet játszik, a bibliai almától kezdve a
eva6, 2018. november 17. szombat, 07:51
Érdekesség
Tudtad, hogy... érdekességek 2018 év kiemelt természeti értékeiről

Minden év utolsó hónapjai izgalmas szavazással telnek. Ezekben a hónapokban a nagyközönség döntheti el, hogy a különböző környezetvédő szervezetek által javasolt természeti értékeink közül melyik legyen a következő évben az év állata (emlőse, madara, hüllője, hala, rovara), növénye (fája, vadvirága, gyógynövénye, gyümölcse) vagy éppen gombája, ásványa, ősmaradványa.

Mire jó ez a cím?
Az így kiemelt fajok egy évig különleges figyelemben részesülhetnek. A zöld szervezetek és partnereik tájékoztató anyagokkal, szemléletformáló kampányokkal hívják fel így az emberek figyelmét a természet szépségére és sokféleségére, a veszélyeztetett fajokra és azok megmentéséért folytatott munkára.

Tegyük érdekessé ezt a tájékoztató munkát. Jöjjön néhány különleges tény 2018 kiemelt természeti értékeiről!

Tudtad, hogy...
az év vadvirága, a kornistárnics egy lepke, a szürkés hangyaboglárka tápnövénye?
kirscha, 2018. november 13. kedd, 20:39
Érdekesség
Ljubjana a "szeretet fővárosa" - látnivalók, érdekességek

A 275.000 lakosú szlovén főváros az ország egyik legrégebbi lakott települése. Kulturális és közigazgatási központ, amely egy nagy völgyben a Ljubjanica folyó partján épült.

A városon jól érzékelhető a közel 6 évszázados osztrák uralom, csak 1945-től lett a szlovén tartomány, majd később önálló ország fővárosa.

A magyar utazóknak kellemes élmény egy itteni látogatás. Fél napot, de akár egy egész hétvégét is tartalmasan lehet itt eltölteni. Különösen akkor, ha összekötjük a látogatásunkat e gyönyörű város környékének felfedezésével is.

Ljubjana látnivalói:

1. Városháza:

A 15.századi eredetű díszes épületet többször is átépítették, előtte díszes szökőkút található, mely az ország 3 fő folyóját szimbolizálja.


2. Tivoli kastély

A város fölé emelkedő dombon épült díszes kastélyhoz egy szép utcai lámpákkal megvilágított sétány vezet. Napjainkra művészeti
kirscha, 2018. november 13. kedd, 19:53
Ősszel érdemes elültetni a tulipánt
elérni azt, hogy a téli hónapok után, amikor elolvad a hó és megjelennek az első zöld levelek, élvezzük a kert szépségét, akkor most kell elültetnünk a tulipánt is!

Ősszel kell a tulipánt elültetni

Szinte minden kertben láttam az idei évben tulipánt, ez nem véletlen, ugyanis egy nagyon szép virágról van szó, aminek üde megjelenése és gazdag fajtaválasztéka népszerűvé teszi. A szürke téli hónapok után nyíló tulipán mesés, szívet melengető látványt nyújt.


Érdekességek a tulipánról

A tulipán fajok nagy része Közép-Ázsiában található meg vadon, de őshonosak Észak-Afrikában, a Közel-Keleten, Távol-Keleten és Európában is. Ezeken a vidékeken mintegy 125 vad faját ismerjük. Feltehetően a Tien-san és a Pamír-Altaj környékén kezdték termeszteni, ott, ahol mintegy 1000 km sugarú körben 51 faja él. Európában is találunk őshonos tulipánfajokat.


A Kárpát-medencében négy faj él vadon, közülük legismertebb a bánsági flóratartományban a Kazán-szorosban
vorosrozsa66, 2018. november 13. kedd, 12:01
Szép napot mindenkinek!
A Márton-nap nálunk a szüret befejezésének ünnepe, mely nem maradhat el az újborok kóstolgatása és persze a libaételek nélkül.


November 11.- Milyen színű lovon jön ma közénk Márton?

Szent Márton élete bővelkedik érdekességekben.
Ő volt az első szent, aki nem mártírként halt meg. NÉZZÜK, HOGYAN JUTOTT ODÁIG:

Szent Márton püspök 316 körül született a Római Birodalom Pannónia tartományában, római katonatiszt fiaként. Szülőhelye Savaria, a mai Szombathely. Szülei néhány évvel később Paviába költöztek. Ott besorozták a római hadseregbe, lovas testőrtiszt lett Galliában.
A legenda szerint Amiens városkapuja előtt találkozott egy
kirscha, 2018. november 10. szombat, 09:07
Tedd ezt a két hozzávalót a samponodba...
TEDD EZT A KÉT HOZZÁVALÓT A SAMPONODBA ÉS MONDJ ÖRÖKRE BÚCSÚT A HAJHULLÁSNAK!Bizonyos időszakokban azt vehetjük észre, hogy a hajunk jobban hullik. A hajszálak gyengébbek, töredezettebbek és nem tudjuk, mit tehetnénk ez ellen. A hajhullásnak számos oka van, a genetikai hajlam pedig tovább súlyosbíthatja a helyzetet. Egy egyszerű módja, hogy vigyázzunk rá, ha megerősítjük a hajszálakat.

Megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni saját hajhullás elleni samponunkat.

Nagyon könnyű, egyszerű és gazdaságos is! Csupán három hozzávalóra van szükség: rozmaring olajra, citrom olajra és E-vitamin kapszulára. Ezeket kell hozzáadni a samponhoz és hajunk rögtön elkezd nőni!

Hozzávalók:

- természetes sampon semleges pH-val
- 10 csepp esszenciális rozmaring olaj - beindítja a vérkeringést és erősíti a hajat
- 10 csepp esszenciális citromolaj - fertőtlenítő és
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 16:41
Képek, videók
Érdekességek a csakrákról
sanci81
2016. augusztus 19. péntek, 19:02
érdekességek 9.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 8.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 7.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 69.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 68.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 67.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 66.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 65.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:57
érdekességek 64.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:56
érdekességek 63.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:56
érdekességek 62.JPG
feviroza
2015. december 17. csütörtök, 11:56
Isteni Szerencse.
alvaro-hopihe
2018. március 25. vasárnap, 13:48
ISTENIIRG.jpg
katolikusokoldala
2018. február 23. péntek, 18:18
isteni.png
chillik
2017. november 21. kedd, 15:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.