Belépés
2019. július 24. szerda | 30. hét | 205. nap | 07:17 | Kinga, Kincső
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Asztalitenisz-vb - Az ITTF elnöke szerint Budapest nagyszerű házigazda lesz
"Magyarország megannyi ikonikus és emlékezetes asztalitenisz pillanatot adott nekünk a sporttörténelem során - fogalmazott az esemény helyszínen tartott pénteki, nemzetközi sajtótájékoztatóján a német sportvezető, emlékeztetve, hogy az első vb-n, 1926-ban a férfi és a női győztes is magyar volt. Személyes emlékeit megosztva elárulta: amikor az 1970-es években ő játszani kezdett, Jónyer István, Klampár Tibor és Gergely Gábor volt a példaképe.

"Nagyon örülünk, hogy a legutóbb 1950-ben vb-házigazda Magyarország ismét nagyszabású eseményt rendez, gratulálok az egész rendezői csapatnak azért, amit itt létrehoztak" - mondta Thomas Weikert.

Az ITTF elnöke megemlékezett a hétfőn 21 éves korában elhunyt katari Abd el-Rahman el-Nadzsarról is, aki résztvevője lett volna a vb-nek, de autóbalesetben életét vesztette. A sportvezető együttérzéséről biztosította a gyászoló családot és a katari szövetséget.

Nátrán Roland, a magyar szövetség (MOATSZ) elnöke elárulta, hogy az elmúlt napokban sokan kérdezték őket, mennyire fáradtak, de mint mondta: ilyesmiről nincs szó.

"Világbajnokságot rendezni jó - jelentette ki. - Számunkra már az elmúlt napokban megkezdődött a vb, s alig vártuk, hogy a szereplők is megérkezzenek. Köszönjük legfontosabb partnereinknek, a magyar kormánynak, államtitkár asszonynak, Thomas Weikertnek és az ITTF-nek, valamint a Magyar Olimpiai Bizottságnak, Kulcsár Krisztián elnöknek és Kamuti Jenőnek, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökének az együttműködést."

Nátrán Roland reményét fejezte ki, hogy a vb teltházas lesz, s ahogy fogalmazott, rendezőként az a céljuk, hogy az összes néző VIP-nek, azaz különlegesnek érezze magát.

Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, a vb védnöke kiemelte: Budapest ismét készen áll arra, hogy bizonyítson egy népszerű sportágban.

"Az elmúlt években természetesen a sport területe és a sportág is sokat változott, de mondhatjuk, hogy az asztalitenisz népszerűsége töretlen. Ezt nagyon jól mutatja, mekkora igény mutatkozott a bérletekre és napijegyekre, hiszen előbbiek 90 százaléka már az első héten elfogyott. A televíziós közvetítéssel több százmillió nézőhöz fogunk eljutni, remek alkalom ez arra, hogy megmutassuk magunkat a világnak" - mondta Szabó Tünde. Emlékeztetett: a magyar kormány 2010 óta kiemelt stratégiai ágazatként tekint a sportra, s az volt a céljuk, hogy 2020-ra ne legyen olyan sportág, amelyben Magyarország ne tudná megrendezni a csúcseseményt.

"Örülünk, hogy asztaliteniszben ez sikerült, minden feltétel adott ahhoz, hogy a nemzetközi mezőny szívesen jöjjön hozzánk. Idén még öttusa-, vívó- és kajak-kenu világbajnokságot is rendez Magyarország" - emlékeztette a média képviselőit az államtitkár.

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke úgy fogalmazott: tiszta lelkiismerettel várják a rajtot, mert "megértettük a feladatot".

"Pontosan tudjuk, hogy egy nemzetközi szövetség életében a világbajnokság a legfontosabb esemény és hogy egy olimpia előtti évben milyen óriási az érdeklődés a viadal iránt itthon és külföldön is. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy mindenki, aki a szervezés részese volt, nagyon alapos munkát végzett. A vasárnap kezdődő vizsga úgy kezdődik, hogy a hallgató felkészülten jelent meg" - jelentette ki.

A Nemzetközi Fair Play Bizottság először vett részt az asztalitenisz-vb megszervezésében, Kamuti Jenő elnök azt mondta: az asztalitenisz az egyik legsportszerűbb sportág, s nagyon örülnek, hogy az ő szervezetük is jelen lesz a tornán egy standdal.

A beszédek után Pongi, a kabalafigura bemutatta a világbajnokság érmeit, amelyek a viadal logóját formázzák, piros és zöld színben pompáznak. Először a magyar válogatott jelenlévő tagjai tekinthették meg a medálokat.

A sajtótájékoztatón két éljátékos is ott volt, a női egyes második kiemeltje, a háromszoros világbajnok kínai Csen Meng azt mondta, januárban, a World Tour-versenyen nagyon szerencsés volt Budapesten - ő nyert -, s reméli, hogy most is hasonlóan szerencsés lesz. A férfiaknál hatodikként rangsorolt dél-koreai Li Szang Szu úgy fogalmazott, sok nagyon jó játékos van a világon, és szerinte a kínaiak sem verhetetlenek, ő mindenesetre mindent megtesz majd azért, hogy sikeres legyen és nyerni tudjon.

A két magyar kapitány, a nőket irányító Bátorfi Zoltán és a férfiak vezetője, Aranyosi Péter is úgy fogalmazott, jól sikerült a felkészülésük, s mindketten reményüket fejezték ki, hogy játékosaik ki tudják majd hozni magukból a maximumot.

A selejtezők sorsolását pénteken 16 órától tartják, szombaton következik a megnyitó és az első 16 kiemelt "elhelyezése" a főtáblára, majd vasárnap 10 órától rajtolnak a versenyek.

A magyar színeket hét női és hat férfi asztaliteniszező képviseli majd a világbajnokságon, ahol öt számban, férfi és női egyesben, valamint férfi, női és vegyes párosban hirdetnek győztest.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 13:31
Címkék: Jónyer István, Klampár Tibor, Gergely Gábor, Thomas Weikert, Nátrán Roland, Thomas Weikertnek,
Kommentek
Asztalitenisz World Tour - Bravúrral negyeddöntős a Szudi, Pergel duó
A nemzetközi szövetség honlapja alapján a magyar kettős az áprilisi, budapesti világbajnokságon címvédőként ezüstérmes Josimura Maharu, Isikava Kaszumi japán párost győzte le csütörtökön a főtábla első fordulójában, 3-1-re. A két duó a magyar fővárosban is találkozott, a vb nyolcaddöntőjében az ázsiaiak nyertek 4-2-re.

Pénteken, a legjobb nyolc között a hetedikként rangsorolt hongkongi Ho Kvan-kit, Li Ho-csing kettős vár Szudira és Pergelre.

Eredmény:

vegyes páros, 1. forduló (nyolcaddöntő):Szudi Ádám, Pergel Szandra-Josimura Maharu, Isikava Kaszumi (japán, 3.) 3-1 (-6, 11, 7, 9)
velemenyezd, 2019. július 04. csütörtök, 13:12
Magyar érmek a belgrádi asztalitenisz-versenyen
Az ITTF honlapja alapján a legjobban a múlt heti, budapesti világbajnokságon nyolcaddöntős Madarász Dóra, Pergel Szandra duó szerepelt, amely második kiemeltként a döntőig menetelt, ott azonban nagy csatában, öt szettben (2-3) alulmaradt az elsőként rangsorolt hongkongi Ng Ving-nam, Szu Vaj-jam Minnie kettőssel szemben.

Férfi párosban három magyar is bronzérmet szerzett a szerb fővárosban. Ecseki Nándor és Szudi Ádám első kiemeltként két portugáltól kapott ki, csakúgy mint a vb-n: akkor Tiago Apolóniától és Joao Monteirótól, most pedig a későbbi győztes Diogo Carvalhótól és Joao Geraldótól. Szintén az elődöntőig jutott Majoros Bence, akinek a dán Tobias Rasmussennel a selejtezőből kellett indulnia.

Egyesben Pergel volt legtovább versenyben, ő a negyeddöntőben búcsúzott - az első helyen kiemelt japán Hajata Hinával szemben maradt alul -, míg Szudi és Madarász a 16 között esett ki.
velemenyezd, 2019. május 05. vasárnap, 17:41
Asztalitenisz-vb - Nem jutott döntőbe a címvédő női egyesben
riválisa vette át az irányítást, s ugyanilyen simán egyenlített. Ting Ning a folytatásban sem találta a ritmust, sőt teljesen elvesztette a fonalat olyannyira, hogy az ötödik szettben pontot sem szerzett, ilyen talán még soha nem fordult elő vele pályafutása során.

Szurkolói várták ugyan a fordulatot, de az nem jött, a világelső az utolsó szettben is alárendelt szerepet játszott, csupán két pontot tudott gyűjteni, ezzel kiesett, s így elszalasztotta az esélyt arra, hogy ő lehessen a kínai asztaliteniszsport első négyszeres egyéni világbajnoka. Korábban 2011-ben, 2015-ben és 2017-ben is ő nyert.

Liu Si-ven 2013-ban és 2015-ben döntőt játszhatott, de mindkétszer kikapott, szombaton azonban ismét megpróbálhatja megszerezni az aranyérmet.

"A harmadik játszmától kezdve Liu Si-ven támadásban és védekezésben is magas színvonalon játszott, a sebessége is szuper gyors volt, nagy nyomás alá helyezett. Egyszerűen nem tudtam lelassítani. Próbáltam én is gyorsítani, de azzal csak azt értem el, hogy ő még
velemenyezd, 2019. április 26. péntek, 12:01
Asztalitenisz-vb - Japán-kínai döntő lesz vegyes párosban
A szigetországi kettős - amely a 16 között a Szudi Ádám, Pergel Szandra egységet búcsúztatta - a csütörtöki elődöntőben a német Patrick Franziskát és Petrissa Solját verte magabiztosan, míg Hszüék a két egyéni világranglista-vezetőből összeállt szuperduót, Fan Csen-tungot és Ting Ninget búcsúztatták meglepően simán.

A szám fináléját - amely az első lesz a budapesti döntők sorában - pénteken 14 órától rendezik a Hungexpo G pavilonjában.

Eredmények:

vegyes páros, elődöntő:

-----------------------Josimura Maharu, Isikava Kaszumi (japán, 2.)-Patrick Franziska, Petrissa Solja (német, 12.) 4-1 (9, 6, 6, -5, 6) Hszü Hszin, Liu Si-ven (kínai, 3.) - Fan Csen-tung, Ting Ning (kínai) 4-0 (5, 8, 11, 14)

A vesztesek bronzérmesként zárják a vb-t.

korábban:

férfi páros, negyeddöntő:Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan (kínai, 8.) - Ho Kvan-kit, Vong Csun-ting (hongkongi, 2.) 4-0 (9, 12, 7, 3)Ma Lung, Vang Csu-csin (kínai, 18.) - Dzseung Jung Sik, Li Szang Szu (dél-koreai, 3.) 4-2 (-7, 6, 5,
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 21:09
Asztalitenisz-vb - Spanyol érem férfi párosban
Ionescuék a portugál Tiago Apolonia, Joao Monteiro kettőssel játsszák majd pénteken az elődöntőt, míg a másik ágon kínai párharcot rendeznek majd a döntőért.

Női párosban az első és a második kiemelt egység is ott van a négy között: a japán Hajata Hina, Ito Mima duó és az egy körrel korábban Madarász Dórát és Pergel Szandrát búcsúztató kínai Szung Jing-sa, Vang Man-jü kettős is egy észak-koreai riválist vert csütörtökön. Az egyik ágon japán, a másikon kínai csata lesz szombaton a fináléért.

Eredmények:

férfi páros, negyeddöntő:

-------------------------Liang Csing-kun, Lin Kao-jüan (kínai, 8.) - Ho Kvan-kit, Vong Csun-ting (hongkongi, 2.) 4-0 (9, 12, 7, 3)Ma Lung, Vang Csu-csin (kínai, 18.) - Dzseung Jung Sik, Li Szang Szu (dél-koreai, 3.) 4-2 (-7, 6, 5, -8, 6, 9) Ovidiu Ionescu, Alvaro Robles (román, spanyol, 7.)-Mattias Falck, Kristian Karlsson (svéd, 4.) 4-0 (5, 7, 11, 9)

korábban:Tiago Apolonia, Joao Monteiro (portugál)-Timo Boll, Patrick Franziska (német, 11.) - játék
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 20:19
Asztalitenisz-vb - Négy kínai az elődöntőben női egyesben
A csütörtök délutáni negyeddöntők során a kétszeres címvédő, világelsőTing Ning öt játszmában verte a japán Hirano Miut, s a folytatásban a 2013-ban és 2015-ben ezüstérmes Liu Si-vennel találkozik.

A női egyes fináléjában 1995 óta csak kínai asztaliteniszezők szerepelnek.

Időközben az is kiderült, hogy a német Timo Boll a betegsége miatt a férfi páros negyeddöntőjétől is visszalépett - belázasodott, s korábban nem állt ki egyesben a nyolcaddöntőre sem -, így a portugál Tiago Apolonia, Joao Monteiro duó játék nélkül jutott az elődöntőbe, azaz már biztosan érmet szerez. A selejtezőből indult kettős a legjobb 16 között az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párost verte.

Apoloniáék mindenképpen európai ellenféllel találkoznak majd az elődöntőben, azaz lesz európai a fináléban is, erre legutóbb 2005-ben volt példa, akkor Boll és Christian Süss duója lett ezüstérmes.

Eredmények:

női egyes, negyeddöntő:

-----------------------Ting Ning (kínai, 1.)-Hirano Miu (japán, 8.) 4-1 (8, -7, 2, 7,
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 18:49
Asztalitenisz-vb - Mindkét magyar kapitány elégedett
A nőket irányító Bátorfi Zoltán ugyanakkor úgy fogalmazott: felemásak az érzései, mert ugyan a vb-szereplés nagyobb részével több mint elégedett, Póta Georgina eredményei miatt nem lehet felhőtlenül boldog.

"Ginának nem sikerült a vb, emiatt nagyon csalódott és én is nagyon sajnálom őt, mert tudom, hogy milyen sokat készült. - mondta az MTI-nek a szövetségi kapitány. - Peches volt a sorsolása, egyesben az első fordulóban egy nagyon jó tajvani ellenfelet kapott, aki érezte az ő stílusát, ráadásul a lélektanilag fontos első szettet is a rivális nyerte, s ugyan utána 0-3-ról még sikerült Ginának visszajönnie, és mindent megtett, végül már nem tudott fordítani."

A szakember hangsúlyozta, mindig nagyon sok múlik a sorsoláson, s ezúttal Pótának és a svéd Matilda Ekholmnak tizedik kiemeltként női párosban sem volt szerencséje.

"A második fordulóban a világ egyik legjobb védő párosát kapták, a két kínait, a holland Li Jiét és a lengyel Li Qiant. Ráadásul bár egyénileg jól játszanak a védekező
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 13:29
Asztalitenisz-vb - Boll visszalépett az egyestől
Az egyesben hétszeres Európa-bajnok, volt világelső a nyolcaddöntőben a dél-koreai Jang Woo Jinnal játszott volna, de a német csapat bejelentése szerint éjszaka belázasodott.

Boll este Patrick Franziskával párosban is érdekelt, ellenfelük a portugál Joao Monteiro, Tiago Apoloni kettős lesz a negyeddöntőben. A németek szerint a 18 órakor kezdődő találkozóra Boll megpróbál kiállni.
velemenyezd, 2019. április 25. csütörtök, 12:32
Képek, videók
asztalitenisz.jpg
agica2004
2011. október 19. szerda, 11:59
Jony2.JPG
doggy-doll
2012. február 08. szerda, 06:47
Másolat (2) - Jony1.JPG
doggy-doll
2012. február 08. szerda, 06:39
St@mpY + JónY
stampy
2006. július 10. hétfő, 18:11
JónY+Holman
stampy
2006. július 10. hétfő, 18:10
JobY+JónY
stampy
2006. július 10. hétfő, 18:07
Klamath6.JPG
talamusz
2012. szeptember 30. vasárnap, 11:46
klammer4_lady.png
katica76
2010. július 20. kedd, 16:49
klammer3_lady.png
katica76
2010. július 20. kedd, 16:49
klammer2_lady.png
katica76
2010. július 20. kedd, 16:49
klammer1_lady.png
katica76
2010. július 20. kedd, 16:48
Holdfény-Scott-folyó-K lam
marika12
2008. október 23. csütörtök, 22:54
gergely öröme.jpg
maroka
2019. július 19. péntek, 20:52
Levél Pongrátz Gergelynek
furaila
2019. július 16. kedd, 09:33
honfoglalo_Rajnai Gergely
maroka
2018. december 10. hétfő, 23:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.