Belépés
2020. július 06. hétfő | 28. hét | 188. nap | 23:19 | Csaba
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Testnevelési Egyetemen újra felállították a Sportcsillagok Falát
Mocsai Lajos, a TE rektora köszöntő beszédében kiemelte: a 2015 októberi tragédia magában hordozta, hogy pótolni kell a dicsőségfalat, amely az intézményen belül méltó helyre kerül.

"Egy kézlenyomat szimbolikus jelentőségű, hiszen a szemeken kívül leginkább ez a testrész tükrözi egy ember sorsát, múltját, munkabíró képességét, személyiségét és a törekvéseit. Óriási megtiszteltetés a TE-nek, hogy a kiemelkedő eredményeket elért magyar sportolók öröksége továbbra is az intézményben talál otthonra, és így tovább viheti ezt a hagyományt" - mondta.

Hozzátette: egy ilyen emlékfalnak köszönhetően különböző generációk találkoznak egymással, ami azért fontos, mert így van lehetőség egymás tiszteletére és eredményeinek elismerésére.

Kiemelte: a 160 eredeti lenyomat sem veszett el teljesen, azokból egy mozaikszerű összeállítást hoznak létre, melyet névsorral kiegészítve emlékoszlopon helyeznek el.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár hangsúlyozta: csaknem 30 év alatt olimpiai, világbajnoki és Európa-bajnoki érmes magyar sportolók egész sora helyezte el a kézlenyomatát az eredeti Sportcsillagok Falán, melynek sérülésével felbecsülhetetlen eszmei kár érte az intézményt és a magyar sportot.

"Akinek fontos a sport, fontos sportolóinak a megbecsülése, eredményeinek ápolása is. Nagy öröm, hogy ma ismét elkezdhetjük azt a munkát, amelynek köszönhetően ezt a szimbolikus falat újra átadjuk. Ezek az örök eredmények, sikerek így a mindennapokban is velünk élnek, bármikor meríthetünk erőt belőle" - mondta.

"A tehetségek nemzete vagyunk, de a sikerekért nagyon sokat kell dolgozni. Meg kell mutatnunk a jövő generációinak az utat, a követendő példát, hogy elérhető célként ők is tovább tudják majd azt adni, nekik is legyen örökösük" - hangsúlyozta.

Hozzátette: az új Sportcsillagok Falával ismét útjára indul az az üzenet, amit ez a jelkép magában hordoz, és ami a sportkönyvekben már régóta ott van.

A lenyomatok a Képzőművészeti Egyetem restaurátori tanszékének segítségével készültek el. A keddi ünnepségen többek között megjelent Gergely Gábor, Kőbán Rita, Strocz Botond, Varga János, Martinek János, Szabó Bence, Kovács Ágnes, Balogh Gábor, Szabó Szilvia, Bóta Kinga, Viski Erzsébet, Kásás Zoltán, Kovács István, Haller Ákos, Szekeres Pál, Gedó György, Jónyer István, Radulovics Bojana, Sákovicsné Dömölky Lída, Marosi Paula.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 14:12
Címkék: Testnevelési Egyetemen, Sportcsillagok Falát, Mocsai Lajos, Szabó Tünde, Sportcsillagok Falán, Sportcsillagok Falával,
Kommentek
Koronavírus - Lacza Zsombor: újabb donoroktól vettek vérplazmát súlyos koronavírus-betegek gyógyításához
lépésben vizsgálni kell, hogy a donor vérplazmája tartalmaz-e gyógyításra alkalmas ellenanyagot, mert az eddigi tapasztalatok szerint ez körülbelül a gyógyultak tizedénél figyelhető meg. Amennyiben a vérplazma alkalmas a gyógyításra, akkor második lépésben leveszik a vérplazmát - ismertette a szakember.

A módszer kidolgozásában és alkalmazásában együttműködik több minisztérium, egyetem és kutatóhely: így többek között a Honvédelmi Minisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Testnevelési Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, az Országos Vérellátó Szolgálat, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház és a KEDPLASMA Magyarország - mondta a rektorhelyettes.

A Magyar Honvédség Modernizációs Intézete március óta sok segítséget nyújtott a veszélyhelyzet gyors megoldását segítő készítmény előállításához, szerdán pedig három önként jelentkező - egy katona és két honvédségi alkalmazott - vérplazmájának tesztelését végzik el, és ha megfelelőek az eredmények, akkor
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 11:31
Muszbek: a világ labdarúgásában 20-50 százalékos visszaesés várható a járvány hatására
jelenti, hogy a magyar játékosok fel fognak zárkózni a nemzetközi szinthez, hanem hogy a világ labdarúgásának legfejlettebb részén más a bevételi szerkezet, mint idehaza.

Muszbek Mihály azt várja, hogy mivel a szurkolók ki lesznek éhezve a futballra, ezért az NB I újraindulását követő első két fordulóban 20 százalékkal megemelkedhet a nézőszám - számításai szerint a 2018/19-es idényben 3281 volt az átlag -, de tartós növekedés szerinte csak akkor várható, ha a színvonal is emelkedni fog.

A Testnevelési Egyetemen is oktató sportszakember nem tart attól, hogy hamarosan több labdarúgóklubot működtető sportvállalkozás is csődbe kerül.

"Nem szeretném megsérteni az e tárgyban nyilatkozatókat, de elképzelhetőnek tartom, hogy a csődveszélyt emlegető sportvezetőknek, sportvállalati tulajdonosoknak egyébként is elegük van ebből a státuszból és ez csak egyfajta menekülés abból a helyzetből, amely egyébként is terhes a részükre. Lehet, hogy a klubot el szeretnék adni és a mostani helyzet egy arcot megőrző
velemenyezd, 2020. április 14. kedd, 10:01
Maróczy Emlékverseny: Shirov a legfiatalabb magyar nagymesterrel sakkozik
A Magyar Sakkozásért Alapítvány és a TFSE rendezésében - a Magyar Sakk Szövetség támogatásával - szombattól keddig sorra kerülő eseményen a világbajnokjelölt a legfiatalabb magyar nagymesterrel, a 17 éves Kozák Ádámmal játszik. A verseny zárásaként az éles stílusa miatt "Mr Fire on the board"-nak is nevezett sakkozó 20 táblás szimultánt ad kedden a Testnevelési Egyetemen - tájékoztatta Kállai Gábor nagymester az MTI-t.

A szovjet, lett, majd spanyol színekben szereplő Shirov legjobbjaként negyedik volt a világranglistán, 1998-ban Vlagyimir Kramnyik legyőzésével Garri Kaszparov kihívója lett, de Kaszparov végül Kramnyikot választotta ellenfélnek. Shirov 2000-ben vb-döntőt játszott Viswanathan Ananddal, és vereséget szenvedett.

A kiemelt mérkőzés mellett négy tehetséges magyar ifi sakkozó KO-meccsel majd, és várhatóan mintegy 80-100 fős ingyenes U16-os rapidversenyre is sor kerül, amelynek összdíjazása 300 ezer forint lesz. A rendezvény fővédnöke Karácsony Gergely, Budapest
velemenyezd, 2020. február 28. péntek, 08:01
Sikeres évet zárt az öttusaszövetség
A Testnevelési Egyetemen tartott eseményen Bretz Gyula elnök beszédében kiemelte, hogy a szeptemberi budapesti felnőtt világbajnokságot a nemzetközi szövetség az év legjobban rendezett versenyének titulálta.

"Nagyon nehéz volt, de megérte. A szövetség új vezetősége először rendezett vb-t, de felnőttünk a feladathoz" - mondta Gallai István főtitkár, majd köszönetet mondott mindazoknak a szervezeteknek, amelyek nélkül nem jöhetett volna létre a sikeres rendezés.

Kármán Sándor versenyigazgató összegzésében elhangzott, hogy idén 24 hazai és négy nemzetközi versenyt rendezett a szövetség. A 2020-as esztendő január végén a hagyományos budapesti nemzetközi fedettpályás viadallal indul, április végén világkupaversenynek ad otthont a főváros, az Eb június 30. és július 5. között lesz Székesfehérváron, a szeptemberi masters vb-nek pedig Győr lesz a házigazdája.

A versenyzők idei eredményeinek felidézése után Sárfalvi Péter, az Emmi helyettes államtitkára, Fábián László, a Magyar Olimpiai
velemenyezd, 2019. december 17. kedd, 19:32
Négy érem a junior testépítő és fitnesz világbajnokságon
A Magyar Testépítő és Fitnesz Szövetség tájékoztatása szerint Frauenberger Panni a fitnesz mezőnyben ezüstérmes lett, akárcsak Szalai Evelin a fitmodelleseknél és Nyircsák József a testépítők Games Classic kategóriájában. A negyedik érmet Ágoston Dorottya szerezte, aki a fitnesz mezőnyben állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A szövetség elnöke elégedett, szerinte beérni látszik az utánpótlás-programjuk.

"Ha azt nézzük, hogy minden harmadik magyar válogatott versenyző döntőbe jutott a budapesti világbajnokságon, akkor kijelenthető: eredményes felkészülésen vagyunk túl. Az érmesek teljesítménye önmagáért beszél, igaz, a hab a tortán az lett volna, ha legalább egy aranyérmet begyűjtünk, de nem szabad telhetetlennek lenni. A négy érmen kívül sok pontszerző helyezéssel gazdagodtak a mieink azon a vb-n, amelyről az összes nemzetközi delegáció csak felsőfokon beszélt" - nyilatkozott Huber István.

A Testnevelési Egyetemen megrendezett junior testépítő és fitnesz világbajnokságon 40 ország
velemenyezd, 2019. november 25. hétfő, 09:10
Szabó Tünde: sportolóink érdekeinek védelme kiemelten fontos feladatunk
Az államtitkár a TF és a Magyar Jogász Egyetem közös sportjogi konferenciáján tartott tájékoztatót "A sportsérültek jogairól hazai és a nemzetközi gyakorlatban" címmel, és kifejtette: a szövetségek sportágspecifikus egészségügyi szabályzatának tartalmaznia kell a sportsérülések megelőzésére, a sportegészségügyi ellátásra, valamint a sportbiztosításra vonatkozó sportági előírásokat is.

"Az állami sportigazgatás számára is rendkívül fontos, hogy csökkentsük a sportolók hosszú távú, esetlegesen maradandó sérüléseinek a lehetőségét, ehhez szükség van a megfelelő információk átadására, illetve a sportági szabályzatok betartására" - mondta Szabó Tünde.

Az államtitkár hozzátette, hogy a sport területe rendkívül gyorsan fejlődik, ez pedig a sportolók eredmény-orientáltságát is növeli, ezért meg kell szüntetni az esetleges joghézagokat sportjogi és egészségügyi jogi területen.

"Egy-egy sérülés negatív hatással van az általános fizikai és egészségügyi állapotra, ezért nagyon fontos a
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:22
Sportfotó kiállítás a Testnevelési Egyetemen
Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora arról beszélt, hogy már második alkalommal rendezik meg a Németh Ferenc fotókiállítást, amellyel az MTI, a Nemzeti Sport és a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egykori, 2013-ban elhunyt kitűnő fotósának állítanak emléket. Elmondta, hogy Németh Ferenccel sok kézilabda-mérkőzés élménye, emléke köti össze, baráti kapcsolatban voltak egymással.

"Örülök annak, hogy Németh Ferenc hagyatékából kiállíthatunk néhányat, és szeretném, ha a TF a jövőben is otthont adna a sportpillanatokat megörökítő alkotásoknak, ezzel is jelezve, hogy a sport a kultúra része" - fogalmazott Mocsai Lajos.

"Úgy érzem, apu hazatért, hiszen ide jártunk vele focizni. Köszönöm, hogy a kiállítás létrejött, és remélem, sok embernek szerez majd örömet" - mondta Németh Péter, az egykori fotós fia.

Nagy Zsigmond, a Nemzeti Sportügynökség ügyvezető igazgatója felidézte, hogy Németh Ferenc nemcsak futballmeccseken, hanem számtalan rangos sporteseményen, nyári és téli olimpián
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 15:11
Menczer: már kétszáz sportdiplomáciai projektet menedzselt a külügyi tárca
Menczer Tamás a Testnevelési Egyetem (TF) harmadik Sport és innováció elnevezésű nemzetközi konferenciájának szerdai megnyitóján azt mondta: megfelelő alapok nélkül nem lehet fejlesztésekről beszélni.

"Balliberális barátaink sem a sportot, sem semmilyen olyan területet nem támogattak eléggé 2010 előtt, amely a közösséget erősíti és a nemzeti büszkeségre okot adhat" - mondta Menczer Tamás, hozzátéve, hogy az Orbán-kormány 2010 óta lerakta az alapokat a mindennapos testnevelés bevezetésével, tornatermek, tanuszodák és világszínvonalú sportlétesítmények felépítésével, így már lehet a második lépésről, az innovációról beszélni a magyar sportban - emelte ki.

"Azért kell az innovációra odafigyelni, hogy ebből a csodálatos ajándékból, amit a sport jelent, a legtöbbet tudjuk kihozni" - fogalmazott Menczer Tamás.

"Mi a külügyminisztériumban végrehajtottuk a magunk innovációját a sportdiplomáciai főosztály tavalyi megalapításával" - jelentette ki az államtitkár. Hozzátette, az elmúlt több mint
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 13:51
Képek, videók
testnevelés.gif
aranyosmagdika
2011. április 27. szerda, 21:21
sportcsillagok fala.jpg
menusgabor
2018. március 17. szombat, 19:49
A barátságod felállított
barbara111
2011. február 09. szerda, 18:41
1935-ben felállított orsz
csalogany13
2009. december 06. vasárnap, 22:50
októberi erdő0920.jpg
maroka
2019. szeptember 24. kedd, 19:22
Októberi táj.jpg
chillik
2017. április 27. csütörtök, 06:46
Októberi ájtatosság 01.jp
chillik
2017. február 18. szombat, 06:31
Októberi ájtatosság 02.jp
chillik
2017. február 18. szombat, 06:28
Októberi ájtatosság 03.jp
chillik
2017. február 18. szombat, 06:28
Októberi ájtatosság 04.jp
chillik
2017. február 18. szombat, 06:28
Öreg ember az októberi na
chillik
2016. november 10. csütörtök, 04:07
Októberi éj.jpg
chillik
2016. március 31. csütörtök, 05:28
Ildyko oktoberi kivansaga
charlotteani
2016. március 10. csütörtök, 17:32
Az októberi forradalomhoz
chillik
2016. február 01. hétfő, 06:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.