Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 06:48 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Nincs Cím
MIÉRT ÉS MITŐL HULLIK A HAJAM?

Egy egészséges embernek naponta körülbelül 100 hajszála hullik ki. Ez teljesen normális. Minden egyes hajszál három-négy éven keresztül növekszik, naponta körülbelül 0,35 millimétert. Aztán kihullik, de közben egy másik hajszál máris növekedni kezd.
Az is természetes, hogy tavasszal és ősszel több hajszálunk hullik ki.
Ha úgy tapasztaljuk, hogy több héten keresztül a megszokottnál hajszálat vesztünk, akkor orvoshoz kell fordulni. A krónikus hajhullás mögött legtöbbször valamilyen elváltozás, betegség áll, amelynek semmi köze a haj vagy a fejbőr állapotához.

A hajszálunk sok mindent elárul az életmódunkról és a szervezetünk egészségéről. Egy hajszál kinövésekor sejtjeiben, minimális mennyiségben ásványi anyagok, nyomelemek, környezeti mérgek és nehézfémek rakódnak egymásra. Amikor a hajszál kihullik, ez az információ konzerválódik, az orvos kiolvashatja belőle az anyagcsere problémákat, a mérgező anyagok felhalmozódását vagy a létszükséglethez nélkülözhetetlen anyagok hiányát.

MILYEN OKOK ÁLLHATNAK A HAJHULLÁS HÁTTERÉBEN?
- Egyszerű okok, mint például a túl feszes copf, hajszínezés vagy dauer.
- Nyomelemek hiány, mint a cink, vagy a szelén.
- Egyoldalú étkezés vagy drasztikus fogyókúra.
- A női hormon csökkenése terhesség után, a fogamzásgátló szüneteltetése.
- Bizonyos gyógyszerek. antibiotikumok, szívgyógyszerek, kemoterápia.
- Környezeti mérgek: higany, ólom.
- Lappangó krónikus gyulladás.
lizawolf, 2017. május 30. kedd, 12:21
Címkék: Nincs Cím, egészséges embernek, másik hajszál, megszokottnál hajszálat, krónikus hajhullás, fejbőr állapotához,
Kommentek
A horvát kormány visszaállítja a megemelt nyugdíjkorhatárt
nyugdíjkorhatár a férfiaknál 65, a nőknél 63 év.

A kormány a lépést azzal indokolta, hogy csak így lehet fenntarthatóvá tenni a nyugdíjrendszert, amely 17 milliárd kuna (737 milliárd forint) hiánnyal küzd. Horvátországban a jelenlegi nyugdíjasoknak mindössze 19 százaléka dolgozott 40 vagy annál több évig. Az állampolgárokat átlagosan 30 év munkaviszony után nyugdíjazták, ami alacsonyabb az európai átlagnál (35 év).

A szakszervezetek szerint Horvátországban 65 év felett még öt évig élnek egészségesen az emberek, az európai uniós átlag ezzel szemben tíz év.

Mladen Novosel, a független horvát szakszervezetek elnöke a sajtóval azt közölte, a kormányfő bejelentése ellenére azt kérik a horvát parlamenttől, hogy írja ki a népszavazást.

"Miért hinnénk el a kormányfőnek és a kormánynak, hogy megteszik azt, amit mondanak, amikor tudjuk, milyen kampányt folytattak a népszavazási kezdeményezés ellen" - mondta Novosel. Mindamellett nyugtázta, a szakszervezetek elégedettek azzal, hogy a kormány
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 13:01
Tanévnyitó Szentmise Kaposváron és Zalaszabarban
- Zalaszabarban Varga László megyéspüspök Kelemen István plébánossal együtt mutatta be a szentmisét a Sík Sándor Római Katolikus Iskola dolgozóiért és tanulóiért.
Egy új tanév kezdeténél állunk. Az emberi élet lényegéhez tartozik a növekedés. Nektek növekednetek kell a fizikai, testi dolgokban, meg kell erősödnötök, sportolnotok kell - fordult a püspök a diákokhoz. - Örülök, hogy ebben az iskolában erre is lehetőségetek van. Legyetek egészségesek, törekedjetek arra, hogy edzettek, erősek legyetek, hogy bírjátok a kihívásokat. Ehhez nagyon sok segítséget fogtok kapni a sportban.Az ember azonban nem csak testből áll. Az embernek van lelke, szellemi léte. Nagyon remélem, s kívánom minden diáknak és pedagógusnak, hogy növekedjenek a szellemi, lelki dolgokban is - folytatta a főpásztor. - Hiszem, hogy ez a tanév segíteni fog benneteket a növekedésben. Mindenkinek, aki itt van, növekednie kell a hitben, a reményben, s ami a
maroka, 2019. szeptember 08. vasárnap, 08:25
Keresztelő Szent János vértanúsága
29.
Férfiként az ember könnyen hajlik arra, hogy Heródiást okolja Keresztelő János haláláért. Jó, persze, tudjuk, Heródes adta ki a parancsot, hogy Jánost fejezzék le, de végső soron mégis csak Heródiás ármánykodása áll a dolgok mögött - mondja férfi énünk. Nő énünk pedig Jánoson áll bosszút Saloméért, akit a király táncba hívott vendégei előtt. Egyikkel sem menthető a másik. Miközben korunk a nemek közötti egyenlőtlenséget szeretné kiiktatni, gyakran a különbséget vonja kétségbe. Ha azonban egészségesen gondolkodunk férfiról és nőről, akkor helyeseljük az eredendően köztük levő különbséget. Ezek után azt kell mondanunk, Salome, akit anyja tálcán kínál a királyi partin, szintén áldozat.

*
- Jeles napok oldalon

- Adorans oldalon

- Minden nap oldalon
maroka, 2019. augusztus 29. csütörtök, 09:47
Kiben bízol?
,,Sőt, mi magunk is elszántuk magunkat a halálra azért, hogy ne önmagunkban bizakodjunk, hanem az Istenben, aki feltámasztja a halottakat;" 2Korintus 1,9

Ázsiában Pál közel volt a halálhoz. Nem tudjuk pontosan, mi történt vele, mindenesetre olyan komoly veszedelemben volt, hogy ha megkérdeztük volna tőle: ,,élet vagy halál ez számodra?", bizonyára azt felelte volna: ,,halál".

A legtöbb embernek, akiket Isten felhasznál, életükben legalább egyszer van ehhez hasonló tapasztalata. Isten nagy embereinek az életrajzai gyakran számolnak be csodálatos megmenekülésről súlyos betegségből, balesetből vagy személyes támadásokból.

Olykor Isten ilyen tapasztalatokat használ fel arra, hogy egy embert elgondolkoztasson. Ebben a pillanatban talán gondtalan jólétben él. Minden sikerül, amibe csak belefog. És akkor hirtelen leveri egy betegség. Talán jókora elrákosodott belső részt távolít el belőle a sebész. Ez arra indítja, hogy átgondolja életét, és újra rendezze dolgai
kalmanpiroska, 2019. augusztus 28. szerda, 13:11
1010 év kegyelméért adtak hálát Pécsett
üdvösségünk, méltóságunk lényegét. ,,Kiemelkedik Isten pásztori gondoskodása, kiemelkedik az a személyes elköteleződés, amit Jézus kért Pétertől - Szeretsz-e engem? -, és kiemelkedik az a méltóság, amire meghívott bennünket. Isten gyermekeinek a méltósága." A választott nép életében a pásztor képe pontosan értelmezhető valóság volt. A választott nép mint saját pásztorára tekintett az Úrra. Olyan pásztorra, aki gondoskodik, aki friss vízhez, legelőhöz vezeti, aki törődik a beteggel, az egészségessel, aki pontosan tudja, hogy mire van szüksége, és megvédi az övéit mindattól, ami veszélyt jelent számára; ismeri a betegségeit, a bajt, és pontosan tudja, hogy mi az, ami táplál, mi az, ami erőt ad és éltet - fejtette ki a szónok. ,,Ez a kép, a pásztor képe számunkra egyértelműen Jézus Krisztusban válik teljessé, aki életét áldozta övéiért a kereszten. Azon a kereszten, amire föltekintünk, és amiről hisszük, hogy az élet fája, az irgalom forrása, a jövő reménye, életünk megújulása.
maroka, 2019. augusztus 27. kedd, 18:58
Regenor -mikrobiom por
emésztés, szép bőr... Folytassam? 🙂

Vajon mitől függ mindez? Bizony a bélflóránk állapotától.

Izgalmas időket élünk orvoslás szempontjából, mert kezdi - végre valahára- a nyugati orvoslás is belátni, hogy az egészséget a pocakban kell keresni. Azok a iciri-piciri kis bacik, ha jól vannak tartva, meghálálják. Ellenkező esetben viszont jól kibabrálnak velünk.

A bélflóránk nagyon röviden 2 féle baktériumból áll: firmicutes ( '' kövérítő '' ) és bacteriodetes ( '' egészségesítő '' ) baktériumok.

Ez azt jelenti, hogy, ha felborul az egyensúly és túlszaporodik a firmicutes, akkor bizony hízásnak indulunk. Ekkor van az az érzése az embernek, hogy iszik 1 pohár vizet és hízik tőle 3 kilót.

Mi ilyenkor a teendő?

Ezen kívül megjelent a piacon nem is olyan régen egy egyedülálló, magyar (!) termék, aminek az a feladata, hogy helyrebillentse az egyensúlyt a bélbacik között.

Microbiom Pro a neve.

Mit tapasztalhatsz a hosszútávú
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:17
Regenor
István. A termékfejlesztő hozzáteszi, a baktériumokat nem elég csak táplálni, hiszen az általunk bevitt élelmiszer minősége órák alatt képes komoly változásokat okozni az összetételükben. Fontos, hogy olyan életkörülményeket biztosítsunk a számukra, ami kedvez a megfelelő arányuknak, működésüknek és nem utolsó sorban a szaporodásuknak.

Segítenek a növényi rostok

- A baktériumok akkor érzik jól magukat, ha rostokban gazdag tápanyagot juttatunk emésztőrendszerünkbe. Naponta egy egészséges felnőttnek legalább 25-40 g élelmi rostot kellene fogyasztania, egy gyermeknek pedig ahány éves, annyi gramm, plusz hozzáadva 7 g-ot a kapott értékhez. Az egészség megőrzése szempontjából fontos a jól működő emésztőrendszer. Márpedig a táplálékokban lévő növényi rostok kedvezően hatnak az emésztésre és segítenek megszabadulni a méreganyagoktól, csökkentik az elhízás lehetőségét és számos betegségtől is óvnak - fogalmaz a fejlesztő.

Miért kellett a Mikrobiom Pro mellé a
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 19:43
Diófa legyen a kerted egyik legjobb barátja
szerint egy-egy tele kávéskanállal fogyasztunk belőle.
Ízletes diólikőrhöz jutunk, ha a zöld diót 2-3 szegfűszeggel, 1 fahéjjal, egy kis darab vaníliával és egy fél narancs héjával (bár ezt a mai viaszos, vegyszerezett héjjal nem biztos, hogy javasolnám) ízesítjük. Majd ¼ liter vízben megfőzünk 500 gramm cukrot és ezt lehűtve hozzáöntjük a leszűrt dióesszenciához.

Több helyen lehet olvasni, hogy a diólevélnek hámosító hatása van. Lehetővé teszi a bőrnek, a hámszöveteknek, hogy egészségesen regenerálódjanak, és a szervezet gyorsan él is az alkalommal.

Gyógyászati célból úgy a levelét, mint a dió kopácsát (burkát) érdemes használni, kellő ismeret mellett igen hatásos a belőlük készített teafőzet. A dió levelének egészségmegőrző tényét szintén az ősidők óta ismeri a lakosság. Vélhetően ez a növény is Perzsia - India irányából került hozzánk, s nemesítették az évszázadok során a legkedvezőbb adottságúvá.

Összehúzza a nyálkahártyát, megszünteti a szivárgó
menusgabor, 2019. augusztus 21. szerda, 17:45
Képek, videók
Egészséges tavaszi táplál
pacsakute
2019. március 14. csütörtök, 13:12
Egészséges tápanyagok.jpg
pacsakute
2019. február 28. csütörtök, 20:09
Egészséges vitamin tál
pacsakute
2019. január 13. vasárnap, 01:02
Egészséges táplálékok.jpg
pacsakute
2019. január 11. péntek, 11:49
Egészséges életmód alapel
pacsakute
2018. április 24. kedd, 21:25
Az egészséges ember
irmus
2018. február 24. szombat, 11:59
Egészséges gyümölcsök-zöl
pacsakute
2016. november 28. hétfő, 22:13
Egészséges nasik.jpg
pacsakute
2016. szeptember 02. péntek, 13:45
Egészséges gyümölcsök.jpg
pacsakute
2016. június 08. szerda, 23:46
egészséges életmód.jpg
enjoy75
2016. január 05. kedd, 06:12
00003044-egeszseges-bo dza
snbela44
2015. május 20. szerda, 03:52
hajszál híján
elisha24
2013. április 16. kedd, 13:21
Az ősz hajszál szaporító!
lrjuditka
2010. november 10. szerda, 07:49
A boldogság egy hajszál,.
jakabgasparne
2010. június 19. szombat, 18:11
Hajszal_hijan.jpg
amialino
2009. október 11. vasárnap, 11:55
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.