Belépés
2019. június 17. hétfő | 25. hét | 168. nap | 01:34 | Laura, Alida
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Groppenstein fogadó
LinkGroppenstein fogadó Link Link
dandej, 2019. január 11. péntek, 20:18
Címkék: groppenstein, fogadó,
Kommentek
Az EU új irányelvet fogadott el munkafeltételek átláthatóságának és kiszámíthatóságának javítása érdekében
A tájékoztatás szerint az új szabályok fő célja a demográfiai fejlemények, a digitalizáció és az új foglalkoztatási formák előidézte munkaerőpiaci kihívások kezelése. A rendelkezés munkavállalókat megillető minimumjogokat vezet be, fokozott biztonságot és kiszámíthatóságot nyújtva a munkavállalók és a munkáltatók közötti kapcsolatokban, egyúttal megőrzi a munkaerőpiac alkalmazkodóképességét - közölték.

A jogszabály szerint a tagállamoknak egyebek mellett biztosítaniuk kell, hogy a munkavállaló próbaidejének időtartama ne haladhassa meg a hat hónapot, ha ezt a foglalkoztatás jellege nem indokolja. Azoknak a munkavállalóknak, akik letöltötték az esetleges próbaidőt és eltöltöttek legalább hat hónapnyi szolgálati időt ugyanannál a munkáltatónál, lehetőséget kell biztosítani arra, hogy kiszámíthatóbb és biztonságosabb munkafeltételekkel járó foglalkoztatási formát kérelmezzenek a munkáltatójuktól.

Biztosítani kell, hogy a munkáltatók ne akadályozhassák meg a munkavállalókat abban, hogy másik
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:07
Az EU új munkaügyi szabályokat fogadott el a szülők és az ápolást végzők számára
A tájékoztatás szerint a szabályozás javítja a nők munkaerőpiaci részvételét, ösztönzi a családi vonatkozású szabadságok és a rugalmas munkafeltételek igénybevételét.

Az új jogszabály lehetővé teszi, hogy a munkavállalók szabadságra mehessenek hozzátartozóik ápolása, gondozása vagy támogatása céljából. Így a szülők és az ápolást, gondozást végzők könnyebben össze tudják majd egyeztetni a szakmai és a magánéletüket, és így munkavállalóként motiváltabbá válnak, ami a vállalkozások számára is előnyös.

A rendelet kimondja, hogy a szülői négy hónapos szabadság személyhez fűződő jog, amelyből két hónap fizetett és nem ruházható át a szülők között. A fizetés mértékét és a gyermek korára vonatkozó korlátozásokat a tagállamok szabják meg.

Az apasági szabadság, amely szerint az apa, illetve a második szülő a gyermek születése körüli időszakban legalább tíz munkanapnyi szabadságot vehet ki az uniós szinten a szülési szabadságra jelenleg megállapítottal megegyező szintű díjazás mellett. Az apasági
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:05
Férfi röplabda Európa-liga - Négyjátszmás magyar vereség Ausztriában
Ezzel eldőlt, hogy a román Bogdan Tanase irányította, egy győzelem mellett immár négy vereséggel álló nemzeti együttes nem juthat be a sorozat döntőjébe.

A magyar csapat utolsó mérkőzését ugyancsak az osztrákok ellen vívja szombaton, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Férfi Európa-liga, ezüst divízió, A csoport, 5. forduló:Ausztria-Magyarország 3-1 (-19, 26, 19, 23)------------------------------------------------a legjobb pontszerzők: Buchegger 16, Berger 15, Wohlfahrtstätter 10, illetve Dávid 15

Az állás: 1. Görögország 12 pont (13-5), 2. Ausztria 12 (12-5), 3. Magyarország 3 (7-13), 4. Bosznia-Hercegovina 3 (4-13)

A magyar válogatott keretéhez csatlakozott a sérülése után visszatérő Blázsovics Péter, így ezúttal 12 játékost tudott nevezni a mérkőzésre Bogdan Tanase. A nemzeti csapat első Európa-liga meccsén 3-1-re nyert a bosnyákok ellen, majd ugyanilyen arányban maradt alul a görögök otthonában és a bosnyákok vendégeként is, illetve Kaposváron a görögöktől is ennyire kapott
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 23:00
Az olasz kormány új biztonsági csomagot fogadott el a migráció visszaszorítására
érintő hatósági vizsgálatot az olasz maffiallenes ügyészségek hatáskörébe helyezi át. Engedélyezi, hogy az ügyészségek vizsgálatuk során előzetes hatósági lehallgatás alá helyezzenek személyeket vagy szervezeteket.

A 2019 és 2021 közötti időszakban 3 millió eurót szánnak az embercsempészet leleplezését célző fedett ügynökök bevetésére külföldi államok területén is. A csomag külön alap felállítását szorgalmazza az Olaszországban tartózkodó illegális bevándorlók hazaszállítására, és az őket visszafogadó országok támogatására.

A biztonsági csomag második része a szálláshelyek vendégbejelentési kötelezettségeit szigorítja. Hasonlóképpen szigorítja a sporteseményeken, tüntetéseken vagy más közterületen zajló esemény során hatósági személlyel szemben történő erőszak, azellenállás,illetve a támadás büntetését.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (Unchr) május közepén fenntartásait fejezte ki a Salvini-rendelettel kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy ez az emberi jogokat sérti. Matteo Salvini a keddi
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:22
OBH: eredménytelen a Fővárosi Törvényszék elnöki álláshelyére kiírt pályázat
A közlemény szerint a tisztségre kiírt pályázatra két pályamű érkezett. Polgárné Vida Judit pályázatát még a személyes meghallgatása előtt visszavonta, így a pályázat elbírálása során csak Vadász Viktor törvényszéki bíró pályázatát kellett értékelni, amit azonban az OBH elnöke nem fogadott el - írták.

Az indoklás szerint a pályázat és a személyes meghallgatás alaphangulatát is a "harc", a Fővárosi Törvényszék és a pályázó elleni "támadás" és az ezzel szembeni "védekezés" víziója hatotta át. A pályázó - ezen gondolatok mellett - szót sem ejtett arról, hogy mi a bírósági szervezet működésének lényege és ez miképpen erősíthető egy tettrekész igazgatási vezető által - áll a közleményben.

Hozzátették, a Fővárosi Törvényszéken összpontosul a legtöbb ügy, ehhez mérten itt áll rendelkezésre a legtöbb emberi és tárgyi erőforrás is, így mindenkori vezetőjének feladata, hogy ezekkel hatékonyan gazdálkodva igazgassa az ország legnagyobb törvényszékét.

Ehhez pedig - a nyugtalanság és "harc" helyett -
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 12:18
A gyűrű
Élettörténetek: A gyűrű

Térdre rogytam az ágyam mellett. Vége a napnak, még ha nehéz is elfogadnom. Itt az ideje levennem a gyűrűt!
A bíró délután mondta ki a válást. Bár jó ideje elkerülhetetlennek tűnt, hogy a házasságunk véget érjen, én továbbra is viseltem a jegygyűrűt. Azt jelképezte, hogy bármilyen reménytelennek látszik is a helyzet, Isten egy szempillantás alatt helyre tudja hozni. Erre tessék: harminc év után itt térdelek az ágy mellett egyedül. Zokogtam, de nem szomorúságból. Átadtam magam a könnyeknek, miközben minden emlékképet elhomályosított a bizonyosság, hogy Isten mindvégig hűségesen mellettem állt. Egyszer sem éreztem, hogy elhagyott volna. Nem értettem, miért engedte, hogy hosszú éveken át ilyen elviselhetetlenül nehéz legyen az életem, noha ő rendbe hozhatta volna. Nem értettem. Nem álltam olykor a teljes mentális, érzelmi, fizikai összeomlás szélén? Dehogynem. Nem éreztem úgy, hogy kicsúszik a talaj a lelki életem alól? De igen.
Ami azt illeti, volt egy
kalmanpiroska, 2019. június 08. szombat, 16:22
Babis: az utcai tüntetések nem fognak kormányváltáshoz vezetni Csehországban
A cseh kormányfő, akinek szavait a közszolgálati hírtelevízió (CT24) idézte, Peter Pellegrini szlovák kollégájával beszélgetve úgy fogalmazott: ha a hagyományos pártok nem mondtak volna csődöt, ő soha nem lépett volna be a nagypolitikába.

"A Cseh Köztársaság nem Szlovákia. A Cseh Köztársaságban a tüntetések alapján nem fog megváltozni a kormány" - jelentette ki Andrej Babis a vitavezető kérdésére válaszolva. A kormányfő szerint a tiltakozások nélkülöznek minden alapot, mert a cseh emberek "nagyon jól" élnek.

"Értem én, hogy tiltakozások vannak, ezt el is fogadom. Ebben a térben sok a valóságnak nem megfelelő tény. Mióta a politikában vagyok, nagyon sok hazugság halmozódott fel" - szögezte le Babis.

A kormányfő példaként a keddi prágai tüntetés résztvevőinek számát hozta fel. A rendezők azt közölték, hogy a Vencel téren több mint 120 ezren tüntettek. Babis szerint a rendőrség csak 70 ezerre becsülte a résztvevők számát. A prágai rendőrség szombaton délután külön közleményben azt
velemenyezd, 2019. június 08. szombat, 15:41
Megnevezte képviselőjelöltjeit a KMKSZ az előrehozott ukrán parlamenti választásokra
A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán tartott ülésén a szervezet választmánya egyhangúlag döntött arról, hogy Brenzovics Lászlót, a KMKSZ elnökét, az ukrán parlament képviselőjét a Nagyszőlős központú, Barta József és Gulácsy Géza alelnököket rendre az Ungvár és a Munkács központú egyéni választókerületekben indítja képviselőjelöltekként. Mindhárom választókerület magyarlakta településeket is magában foglal, de a magyar nemzetiségű választók aránya kisebb az ukránokénál.

Az ukrán belpolitikai helyzetet ismertető beszámolójában Brenzovics László elmondta, hogy a KMKSZ tárgyalásokat folytatott a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mögött álló Nép Szolgája (Szluha Naroda) párttal és az Ellenzéki Blokk - Az életért pártszövetséggel esetleges listás helyek biztosításáról, de a megbeszélések nem jártak sikerrel. A magyar szervezet ezért döntött úgy, hogy egyéni körzetekben indítja a jelöltjeit - mutatott rá.

Hangsúlyozta, a KMKSZ komoly tapasztalatokkal rendelkezik választási kampányok
velemenyezd, 2019. június 08. szombat, 12:31
Képek, videók
Groppenstein fogadó
dandej
2019. január 11. péntek, 20:38
Groppenstein fogadó
dandej
2019. január 11. péntek, 20:25
Fogadom.png
sz719eszter
2016. május 10. kedd, 12:33
A fogado
hidegkut
2016. február 16. kedd, 10:24
BARANYI FOGADOM-.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 13:30
BARANYI FOGADOM.-.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 13:27
BARANYI FOGADOM.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 13:24
BARANYI FOGADOM-.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 13:20
Pityuék-Székely Fogadó.jp
agica2004
2015. január 31. szombat, 14:31
Vinum fogadó
csobyzoli
2014. augusztus 27. szerda, 21:32
A Vinum fogadó mellett
csobyzoli
2014. augusztus 27. szerda, 21:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.