Belépés
2019. március 18. hétfő | 12. hét | 77. nap | 19:12 | Sándor, Ede
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Groppenstein fogadó
LinkGroppenstein fogadó Link Link
dandej, 2019. január 11. péntek, 20:18
Címkék: groppenstein, fogadó,
Kommentek
Kárpáthy Zoltán Magyar történelmi film 1966
harcba bevonta Kőcserepy Dánielt, a gazdag, törekvő pesti polgárt, főhivatalnokot. Tervének része volt az is, hogy egyszer feleségül vegye Kőcserepy Vilmát.
Rudolf furcsa, rideg viselkedése Zoltánnal szemben feltűnt a feleségének, a férfi elmondta, hogy perbe fogták, Zoltán érdekében tette mindazt, amit tett.
Vilma betegeskedett, de Kőcserepyék - a társadalmi elvárások miatt - bálba készülődtek. A Duna vízállása a feltorlódott jégtáblák miatt egyre jobban emelkedett, már elérte a Kék Macska fogadó udvarát. Maszlaczky felkereste Trommelt, majd pénzt adott neki, hogy a férfi csónakokat, dereglyéket és hozzájuk való legénységet bérelhessen. A katonaság a Pest alatti jégtorlaszt lőtte, kevés sikerrel. Ráadásul az egyik akna gyújtózsinórja kialudt, ám az arra lovagló Kárpáthy Zoltán magára vállalta az életveszélyes feladatot: a szivarjával sikeresen újragyújtotta a kanócot. Tarnaváriéknál Wesselényi Miklós és Szentirmay Kárpáthy Zoltánról társalogtak. A fiú is sort kerített arra, hogy a nevelőapjával
maroka, 2019. március 15. péntek, 21:33
Marosvásárhelyi iskolaügy - Visszaküldte a bíróság a katolikus iskola létrehozói elleni vádiratot
A végzés kivonatát a romániai bíróságok portálján tették közzé. Az ügyben eljáró bírói testület elutasította a DNA két korábbi végzés elleni fellebbezését. Érvényben hagyta azt a 2017 decemberében kimondott végzést, amellyel a megyei törvényszék megsemmisítette a vádirat egy részét, és érvényben hagyta azt a végzést is, amellyel 2018 októberében a törvényszék visszaküldte az ügyet a DNA-nak.

Gogolák Csongor, Tamási Zsolt ügyvédje az MTI-nek úgy értékelte: erkölcsi győzelmet arattak a vádhatóság ellen. A táblabíróság ugyanis most már megfellebbezhetetlenül kimondta, hogy védencét egy rosszul elkészített, hiányos vádirat alapján állították a törvény elé: nincsen a vádiratban meghatározva az okozott kár, nincsenek azonosítva és kikérdezve a károsult személyek. Az ügyvéd elmondta: a bíróság korábban is kérte a vádirat kiegészítését ezekkel a részletekkel.

"Ha az ügyésznek ez eddig nem sikerült, aligha tudja megtenni ezután" - jelentette ki.

A kedvező végzés épp akkor született, amikor
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 18:32
Emelkedett a 3, az 5 és a 10 éves államkötvények aukciós átlaghozama
Az ÁKK 20 milliárd forintért vitt piacra 3 éves, 25 milliárd forintért 5 éves és 20 milliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 32 milliárd forint ajánlatából 20 milliárd forintot fogadott el az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 16 bázisponttal magasabb, 1,62 százalékos átlaghozamon.

Az előző kereskedési napon, szerdán a 3 éves lejáratra a másodpiacon 1,00 százalékos referenciahozam alakult ki, de a 2021/C referencia kötvények lejárati ideje több mint 1 évvel rövidebb a csütörtökön értékesített 2022/C kötvények lejárati idejénél.

Az 5 éves kötvények aukcióján, az elsődleges forgalmazók 58,5 milliárd forint ajánlatából, megemelt értékesítéssel, 33,5 milliárd forintos összegben adott el kötvényeket az ÁKK, az előző aukción kialakultnál 6 bázisponttal magasabb, 2,27 százalékos átlaghozamon.

A szerdai másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 2,26 százalék volt.

A 10 éves kötvények aukcióján, az
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 12:51
Czaputowicz: a megállapodás nélküli Brexit a legrosszabb forgatókönyv
A közel kétórás, Andrzej Duda elnök jelenlétében mondott programbeszédben Czaputowicz áttekintette a lengyel külpolitika teljesítményét, és feladatokat vázolt fel az idei évre.

Czaputowicz szerint az EU-brit megállapodás tervezete szavatolja az uniós, illetve a brit állampolgárok jogait, a brit befizetéseket az uniós költségvetésbe, és az átmeneti időszak beiktatása révén biztosítja a vállalkozók érdekeit is. A kemény Brexit esetén alkalmazandó forgatókönyv kapcsán a külügyminiszter megjegyezte: a brit kormány az uniós, ezen belül a lengyel állampolgárok védelmére vonatkozó tervet mutatott be, a varsói kormány pedig hasonló előírásokat fogadott el a Lengyelországban élő brit állampolgárokra vonatkozóan.

A beszéd egy nappal azután hangzott el, hogy a londoni alsóház elutasította a megállapodás nélküli brit kilépést (Brexit) az Európai Unióból (EU), ezt megelőzően azonban elutasította az EU-brit megállapodás újabb változatát is.

Uniós vonatkozásban Czaputowicz egyebek között leszögezte:
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 12:41
EP-választás - Bemutatta EP-listáját a Jobbik
A lista harmadik helyén Jakab Péter szóvivő szerepel, akit Bana Tibor és Z. Kárpát Dániel alelnök követ. Mindhárman országgyűlési képviselők.

Gyöngyösi Márton a sajtótájékoztatón arról beszélt: mindennél nagyobb a május végi választás tétje, hiszen a kérdés az, "megengedjük-e, hogy Orbán Viktor és a Fidesz kivezesse Magyarországot az Európai Unióból, és egy bérrabszolgaságon alapuló diktatórikus rendszert építsen ki".A Jobbik Magyarországért Mozgalom ezzel szemben egy igazságos és biztonságos Európáért fog kiállni, és egy szabad Magyarországért, ahol tisztességes bér jár a munkáért, és ahol kiszámítható gyarapodás várja a magyar embereket - jelentette ki Gyöngyösi Márton.

Felelőtlennek nevezte Orbán Viktor politikáját, és azt mondta, szemben a Fidesszel a Jobbik nem öncélú, önös érdekeit szolgáló küzdelmeket vív az Európai Unióban, hanem a magyar emberekért áll ki.

Legfontosabb kérdésként a migráció globális kihívását említette, kitérve arra, hogy az ország, az EU és
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 15:02
Brexit - A spanyol kormányfő szerint országa minden forgatókönyvre felkészült
"Egy olyan napon mint a mai, a fontos az, hogy Spanyolország elvégezte feladatát. Mi, spanyolok, felkészültünk bármelyik forgatókönyvre, megegyezéssel vagy megegyezés nélkül" - fogalmazott a miniszterelnök, akinek értékelése egy nappal azután jelent meg, hogy a londoni alsóház újból elutasította a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást.

Pedro Sánchez hangsúlyozta: kormánya számára mindig "maximális prioritás" volt, hogy stabilitást és biztonságot nyújtson ebben a folyamatban, különösen az állampolgárok és a gazdasági szereplők számára, valamint hogy megerősítse a jövőbeli kapcsolat alapjait az Egyesült Királysággal.

A spanyol miniszterelnök cikkében a rendezett kilépés mellett érvelt, amelyhez szerinte minden garanciát biztosít az Európai Unióval létrejött megállapodás.

Kitért arra, hogy Gibraltár vonatkozásában Spanyolország kiváltságos helyzetbe került, mivel az Európai Tanács és az Európai Bizottság "a történelem során először elismerte
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 12:31
Sikkasztás miatt vádat emeltek egy volt takarékszövetkezeti vezető ellen
A közlemény szerint a büntetlen előéletű kondorosi férfi 1998 óta egy helyi takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője volt, majd amikor több Békés megyei takarékszövetkezet 2017 végén egyesült, az új takarékszövetkezet egyik ügyvezető igazgatójává választották; ekkor már szerencsejáték-függő volt.

Az igazgató 2015-től egy internetes oldalon sporteseményekre fogadott és lottózókban sportfogadásban vett részt, naponta akár több millió forint értékben. Ez kezdetben nyereséget hozott, de a férfi 2017 elejére kialakult játékszenvedélye miatt eladósodott. Ekkor úgy döntött, hogy ügyvezetői pozíciójával visszaélve, magáncélra "előleg" címén készpénzt vesz fel a szövetkezet pénztáraiból, ezt fogadásokra költi és a majdani nyereményekből stabilizálja anyagi helyzetét.

Nem tudott azonban oly mértékű nyereséget produkálni, hogy ezt megvalósíthassa, ezért 2017 májusában elhatározta, hogy magánszemélyektől pénzt csal ki, ebből fizeti vissza a takarékszövetkezeti pénztárból kivett "előlegeket", illetve nyereség
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 10:11
Családtámogatások emelését lehetővé tevő kormányrendeletet fogadott el a román kormány
A rendeletre azért volt szükség, mert korábban az alaptörvénybe ütközőnek nyilvánította az alkotmánybíróság a parlament erről szóló döntését. A törvényhozói testület azt követően szavazta meg a költségvetés hiányát szabályozó jogszabály módosítását, hogy az állami költségvetésről folytatott parlamenti vitán az ellenzék javaslatára a törvényhozók megszavazták a kétféle családtámogatási juttatás növelését. Ezért a parlament kénytelen volt GDP-arányosan 2,55 százalékról 2,76 százalékra növelni az államháztartási hiányt.

Klaus Iohannis államelnök megtámadta az alkotmánybíróságon mind az állami költségvetési jogszabályt, mind az államháztartási hiányt szabályozó törvényt. A taláros testület részben adott igazat az elnöknek, így az államháztartási hiányt szabályozó törvény módosítását formai okokra hivatkozva alkotmányellenesnek nyilvánította, a büdzsét viszont nem.

A kormány most azért fogadta el sürgősségi rendelettel a törvénymódosítást, mert szerdán ismét a parlament napirendjén szerepel az
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 17:48
Képek, videók
Groppenstein fogadó
dandej
2019. január 11. péntek, 20:38
Groppenstein fogadó
dandej
2019. január 11. péntek, 20:25
Fogadom.png
sz719eszter
2016. május 10. kedd, 12:33
A fogado
hidegkut
2016. február 16. kedd, 10:24
BARANYI FOGADOM-.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 13:30
BARANYI FOGADOM.-.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 13:27
BARANYI FOGADOM.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 13:24
BARANYI FOGADOM-.jpg
feviroza
2015. február 02. hétfő, 13:20
Pityuék-Székely Fogadó.jp
agica2004
2015. január 31. szombat, 14:31
Vinum fogadó
csobyzoli
2014. augusztus 27. szerda, 21:32
A Vinum fogadó mellett
csobyzoli
2014. augusztus 27. szerda, 21:31
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.