Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 00:18 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 10. rész (Erzsébet-program, szociális támogatás, napirend után)
Változások az Erzsébet-programban

Palkovics László oktatási államtitkár a törvényjavaslat ismertetőjében azt mondta, egyes francia multinacionális cégek "méltatlan támadást" intéztek az Erzsébet-program ellen, az unióban kötelezettségszegési eljárás indult, de a program elindult és a legnagyobb szociális üdültetési programmá nőtte ki magát: összesen 600 ezer ember jutott kikapcsolódási lehetőséghez.

Mivel a közösség szerint a program egyes elemei az uniós jogba ütköznek, a pénzügyi háttér veszélybe került, ezért módosítani kell a szabályokat - jelentette ki. Ezek között említette a szervezeti és finanszírozási háttér módosítását is.

Kifejtette, hogy az üdülési alapítvány feladata marad az üdültetés és a programok megvalósítása, a kárpát-medencei magyaroknak szervezett programokat az állam biztosítja, emellett megszűnik a balatonberényi tábor, több ingatlant pedig átadnak az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak.

Révész Máriusz (Fidesz) a program eredményeit sorolva kiemelte, hogy a speciális élethelyzetben lévőknek is tudtak üdülést biztosítani. Mint mondta, több mint 300 ezer gyermek vett részt a programokon.

Lukács László (MSZP) azt kifogásolta, hogy az átadásokkal zavaros lesz az ingatlankezelés, és nem tudni, hogy az átadott ingatlanoknak mekkora az értéke.

Ez is ugyanaz a "lopásalapú" program, amit eddig is végeztek, átláthatatlan alapítványokhoz tesznek át közvagyont - tette hozzá.

Móring József Attila (KDNP) támogatta az előterjesztést, és erre kérte képviselőtársait is.

Vágó Sebestyén (Jobbik) szintén az ingatlanok átadásával kapcsolatban emelt kifogásokat, és - mint mondta - nem érti, hogy miért az uniós joggal magyarázzák a strukturális átalakítást és új szereplők bevonását.

Palkovics László a vitában elhangzottakra reagálva elmondta, örül, hogy a táboroztatás céljával mindenki egyetért, de szerinte több félreértés is van a többi résszel kapcsolatban. Mint mondta, az ingatlanokat csak az Erzsébet programban és közfeladatokra lehet felhasználni.

Módosítanák a szociális törvényt

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára elmondta: hét törvényt módosítanának, de ezek három főbb témát érintenek.

A szociális ellátásokról szóló módosítás értelmében a jövőben lehetővé válik a jogosulatlanul, de nem rosszhiszeműen folyósított ellátások visszakövetelése.

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény módosításával emelkedne az állami gondozásból kikerült fiatalok lakástámogatása. A megváltozott munkaképességű személyek ellátásaival kapcsolatos javaslat pedig a célcsoport foglalkoztatási esélyeinek növelését, szociális biztonságuk erősítését, valamint a bürokrácia csökkentését célozza.

Tapolczai Gergely, a Fidesz vezérszónoka közölte: pozitív és előremutató javaslatról van szó, amelyen látszik, hogy az érdekvédelmi szervezetek javaslatait is beépítették.

Korózs Lajos (MSZP) szerint a javaslattal a kormány azt is el akarja venni a rászorulóktól, amit még meghagyott nekik az eddigi szigorítások után.

Hozzátette, hogynégy módosítót nyújtott be a tervezethez, ha ezeket befogadják, akkor pártja is támogatni fogja a javaslatot, egyébként nem.

Móring József Attila (KDNP) azt mondta, hogy a módosítás javítani fogja a szociális ellátórendszer hatékonyságát, ezért támogatják.

Vágó Sebestyén, a Jobbik vezérszónoka azt mondta: azzal egyet tud érteni, hogy a rászorultság vizsgálatánál a vagyont, illetve a megtakarítást is vegyék figyelembe, azt viszont nem értette, hogy miként fordulhat elő "párhuzamosság", vagyis, miként kaphat jogosulatlanul juttatást bárki, hiszen TAJ-számhoz rendelt a támogatás.

Czibere Károly reagálásában jelezte: a vitás kérdéseket szeretnék tisztázni, megvizsgálják a módosító javaslatokat és köszönettel vette a kritikákat, illetve a biztatást is.

Napirend után utakról és vegyi anyagokról

Napirend utáni felszólalásra két képviselő jelentkezett, Lukács László György (Jobbik) a vidéki utak rendkívül rossz minőségére hívta fel a figyelmet, Kepli Lajos (Jobbik) pedig az illatos úti környezetszennyezésről beszélt.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2016. március 17. csütörtök, 20:13
Címkék: Palkovics László, Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak, Révész Máriusz, Lukács László, Móring József Attila, Vágó Sebestyén,
Kommentek
Brexit - Gyorsított eljárással kaphatnak brit vízumot a magasan képzett külföldi szakemberek
végezni, és azok is, akik maguk létesítenek olyan üzleti vállalkozásokat, amelyek brit munkavállalókat alkalmaznak és Nagy-Britanniában adóznak.

A Downing Street által hétfőn ismertetett Global Talent program e szabályozáson belül kínál gyorsított engedélyezési eljárást a magasan képzett tudományos szakértőknek.

Az egyes szakterületeken alkalmazható gyorsított elbírálási eljárásról vázlatosan már Boris Johnson miniszterelnök kormányának új programjában is szó esett. A programban, amelyet II. Erzsébet királynő ismertetett a Konzervatív Párt által nagy fölénnyel megnyert, december 12-én tartott előrehozott parlamenti választás után, az szerepelt, hogy gyorsított eljárással kaphatnak nagy-britanniai tartózkodási és munkavállalási engedélyt a Brexit utáni átmeneti időszak lejártával a külföldi orvosok, a szakképzett kórházi ápolók és más, magas szakképesítésű egészségügyi szakemberek.

Priti Patel belügyminiszter azonban már akkor jelezte, hogy a gyorsított elbírálás lehetősége az egészségügy
velemenyezd, 2020. január 27. hétfő, 09:21
Végéhez ért a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek projekt
fejlesztései elsősorban az egész életen át tartó tanulásban való részvételt támogatják.

Emlékeztetett arra, hogy a 2014-ben kezdődött fejlesztési időszakban csaknem 105 milliárd forintot fordítottak uniós forrásból a kulturális intézmények és szervezetek projektjeinek megvalósítására. Beszélt arról is, hogy a közgyűjtemények most is futó projektjei a kulturális tárcát arra ösztönzik, hogy az új támogatási időszakban is minél több kulturális intézmény juthasson uniós forráshoz.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes úgy fogalmazott: várospolitikusként az is a feladatuk, hogy megteremtsék a kultúrához való hozzáférés lehetőségét mindenki, főként a fiatalok számára. Ebben van óriási szerepe a könyvtáraknak, a program révén érezhetően csökkenhet a kulturális szegénység a fővárosi fiatalok körében.

Fodor Péter, a FSZEK főigazgatója arról beszélt, hogy sikerült megvalósítani a könyvtári terület fő célkitűzéseit, például azt a nagy jelentőségű kutatást, amely hosszú idő után vizsgálta ismét
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 15:21
Zarándokvonatok indulnak Csíksomlyóra, Czestochowába és Medjugorjéba
MÁV-START Zrt. vezérigazgató-helyettese arról beszélt: a MÁV célul tűzte ki, hogy minél gyorsabb és színvonalasabb utazást biztosítva összekösse a magyar lakta területeken élőket határokon innen és túl.

Szólt arról is: 2019-ben a MÁV 61 különvonattal több mint 15 ezer belföldi és 250 nemzetközi csoportot szállított, összesen 1,2 millió utas vett részt csoportos utazáson.

Hozzátette: a 2020-as évben kiemelt csoportos utazás lesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus résztvevőinek szállítása, az Erzsébet-táborok résztvevőinek utaztatása, valamint a 9. és 11. osztályos középiskolás diákok eljuttatása az idegen nyelvi kurzusokra, német nyelvterületre.

Budai László, a Misszió Tours Utazási Iroda ügyvezető igazgatója felidézte: az első zarándokvonatuk 2011-ben indult Lengyelországba. Azóta 20 ezer zarándokot utaztattak.

Ismertette: a csíksomlyói zarándoklat programjában szerepel a máriaradnai kegytemplom felkeresése, pénteken a Gyimesekbe mennek, szombaton a csíksomlyói búcsún, vasárnap
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 13:32
Emmi: idén is fizeti a kormány a 35 év alatti fiatalok nyelvvizsgáját
A közlemény szerint idén már 40 ezer 250 forintot igényelhetnek vissza azok a fiatalok, akik sikeresen tették le az első középfokú vagy felsőfokú komplex nyelvvizsgájukat.

A kormány ezzel - amellett, hogy segíti a fiatalok továbbtanulását és elhelyezkedését - újabb terhet vesz le a szülők válláról is.

A támogatás 2018-as bevezetése óta már közel 70 ezer fiatal kapta vissza a befizetett nyelvvizsgadíját több mint 2 milliárd forint értékben - tették hozzá.

Mint írták, 2018. január 1-től minden 35 év alatti fiatal visszaigényelheti az első sikeres nyelvvizsgájának díját, ha azt 2018. január 1-je után szerezte meg. Az állam abban az esetben is visszafizeti a vizsga díját, ha már korábbról (2018 előtti időszakból) rendelkezik a fiatal egy vagy több, másik nyelvből szerzett sikeres nyelvvizsgával, vagy ugyanabból a nyelvből szerzett alacsonyabb szintű nyelvvizsgával.

A támogatható nyelvvizsgák az általános vagy szakmai közép- és felsőfokú komplex, vagy részvizsgák. Nyelvvizsgát angol,
velemenyezd, 2020. január 18. szombat, 17:31
Brexit - Fényjátékokat, alkalmi érmét tervez a brit kormány a kilépés napján
nemzettel - felirattal.

Állampolgári kezdeményezés indult annak érdekében is, hogy a Brexit pillanatában megszólalhasson a londoni parlament órájának világhíres harangja, a Big Ben.

A brit kormány eredetileg nem tervezte a jelenleg teljes felújítás alatt álló óra- és harangszerkezet üzembe helyezését a kilépés napjára.

A 161 éves szerkezetet - amelynek harangjátéka legalább olyan híres, mint maga az óra -, valamint az órának és a harangnak otthont nyújtó, jelenleg teljesen felállványozott Erzsébet-tornyot 29 millió fontos (11,5 milliárd forintos) költségvetéssel négy évig tartó rekonstrukciónak vetik alá. A munkálatok várhatóan 2021 tavaszáig tartanak.

Boris Johnson a BBC televíziónak adott múlt heti évindító nyilatkozatában elmondta, hogy 500 ezer fontba (197 millió forintba) kerülne a Big Ben soron kívüli megszólaltatása január 31-én.

A brit miniszterelnök ugyanakkor nem zárta ki, hogy ha ez az összeg közadakozásból összejön, akkor a kormány kezdeményezi a Big Ben egyszeri üzembe
velemenyezd, 2020. január 18. szombat, 07:04
II. János Pál pápa, 1978-2005
között. Ugyanezen a napon fogadja első audienciáján első magasrangú, külföldi vendégét, Andrej Gromikó, szovjet külügyminisztert. Egy nappal később indul első apostoli utazására, ezúttal a Dominikai Köztársaságba, Mexikóba és a Bahamákra. Második útján már szülőföldjére tart: 1979. június 2-án megérkezik Lengyelországba. Az Egyesült Államok és Írország után Afrika következik. Kongóba, Zaire-ba és Kenyába látogat el. Jimmy Cartert 1980. június 21-én fogadja a Vatikánban. Brazíliai látogatása után II. Erzsébet angol királynő teszi tiszteletét a pápánál.
Az 1981-es esztendő meglehetősen izgalmas. Január 15-én nyilvános meghallgatáson fogadja Lech Walesát, majd nem sokkal később találkozik Róma főrabbijával, Elio Toaff-fal. Május 13-án, délután 5 óra 19 perckor lövés dördül a Szent Péter téren. Egy török fiatalember, Mehmet Ali Agca pisztolyával súlyosan megsebesíti a katolikus egyházfőt. A pápa nyitott papamobiljának hátsó ülésére hanyatlik, azonnal a Gemelli kórházba viszik, ahol 6 órás műtét után tudják
maroka, 2020. január 08. szerda, 19:12
Az LMP összpárti egyeztetést kezdeményez klímaügyben
Schmuck Erzsébet úgy fogalmazott, bár egy ilyen program megalkotását Áder János köztársasági elnök is sürgette, nem látják, hogy a kormánypártoknak lenne konkrét elképzelése erről.

"Nem akkor kell cselekedni, amikor ég a ház, hanem amikor tudjuk, hogy égni fog és még nem késő" - mondta. Hozzátette, haladéktalanul el kell kezdeni az alkalmazkodási feladatok számbevételét és megvalósítását.

Az LMP társelnöke kijelentette, a magyarországi klímavészhelyzet kihirdetése nem politikai lózung. "Nincs több idő, cselekedni kell a jövő nemzedékek normális életfeltétele érdekében" - mondta.

Schmuck Erzsébet hangsúlyozta, a kormánynak abba kellene hagynia az arról szóló "mantrákat", hogy Magyarország klímabajnok, mivel 2014 óta évről évre 6 százalékkal nő az ország szén-dioxid-kibocsátása.
velemenyezd, 2020. január 08. szerda, 11:52
Az idén is sokat dolgozott a brit királyi család
közlönye, a Court Circular adatai alapján a The Times című tekintélyes konzervatív brit napilap számára.

A hétfőn ismertetett összesítés szerint a királyi család az idén összesen 3567 - vagyis naponta átlagosan csaknem tíz - hivatalos programot teljesített.

Az uralkodó 99. évében járó férje, Fülöp edinburghi herceg, aki korábban a legaktívabb családtagok között volt, immár két éve visszavonult a közéleti szerepléstől, így ő nem szerepel a statisztikai adatsorban.

Az új lista szerint II. Erzsébet királynő - aki februárban kezdi uralkodásának 69. évét, áprilisban pedig 94. születésnapját ünnepli - az idén összesen 295 hivatalos eseményen jelent meg.

Ő az egyetlen azonban a királyi család magas rangú aktív tagjai közül, aki csak hazai programokon vett részt, ugyanis már évekkel ezelőtt felhagyott a külföldi utazásokkal, és főleg a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösség távoli népeivel fenntartott kapcsolatok ápolását bízza gyermekeire, illetve unokáira.

Az idén Károly
velemenyezd, 2019. december 30. hétfő, 17:11
Képek, videók
ima erzsébethez1119_2.jpg
maroka
2019. november 19. kedd, 11:01
ima erzsébethez1119.jpg
maroka
2019. november 19. kedd, 11:00
erzsébet kenyér 1117_6.jp
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:28
erzsébet kenyér 1117_5.jp
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:27
erzsébet kenyér 1117_4.jp
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:25
erzsébet kenyér 1117.jpg
maroka
2019. november 17. vasárnap, 12:24
erzsébet szentmise_4.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:09
erzsébet szentmise_3.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:09
erzsébet szentmise_2.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:08
erzsébet szentmise.jpg
maroka
2019. július 29. hétfő, 22:07
erzsebet-kiralyno 2019.jp
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:56
erzsebet-kiralyno,.jpg
agica2004
2019. július 15. hétfő, 18:55
A Palkovics pad.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:51
Palkovics pad.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:49
Palkovics pad Esztergom.
janna53
2011. március 07. hétfő, 15:48
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.