Belépés
2020. július 13. hétfő | 29. hét | 195. nap | 16:25 | Jenő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - Uniós biztos: kiegyensúlyozatlan az állami támogatások gyakorlata az uniós tagországokban
A biztos az Európai Parlament belső piaci és fogyasztóvédelmi szakbizottságának hétfői videótanácskozásán kiemelte: az uniós rugalmasság az állami támogatások területén nagyon fontos, mivel az országoknak ez jelentős segítség, azonban, tekintettel a tagállamok különböző költségvetési mozgásterére, az EU-nak "harmonizálni kell a forrásokhoz való hozzáférést".

"A válságra adott válasznak arányosnak kell lennie minden tagországban, különben fennáll az egyensúlyhiány és az EU széttöredezésének kockázata" - hangsúlyozta.

Az áruk és szolgáltatások szabad mozgásával kapcsolatban elmondta: a belső határokon végzett ellenőrzéseket koordinált módon kell megszüntetni, európai megközelítésre van szükség, amint a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi. Az Európai Bizottság biztosa szerint a korlátozó intézkedések megszüntetésével kapcsolatos koordináció hiánya számos veszéllyel járhat, ezek kiküszöbölésére a bizottság egy európai ütemtervet, kilépési stratégiát terjesztett elő.

Tóth Edina a Fidesz európai parlamenti képviselője elengedhetetlenül fontosnak tartja az uniód szintű terveketa gazdaság és társadalom újraindításhoz, minimálisra csökkentve az egészségügyi kockázatot és elkerülve az egységes piac működésének akadályozását. A képviselő hozzászólásában elmondta, hogy"bár az újraindítás időzítése és módszerei tagállamonként eltérőek lesznek, alapvető fontosságú, hogy közös keret álljon rendelkezésre."

Rámutatott továbbá arra is, hogy uniós koordináció szükséges a megfelelő áruellátottság biztosítása érdekében, mivel a létfontosságú termékek és alapanyagok nem érik el rendeltetési helyüket, vagy jelentős késéssel érkeznek meg Európába, a tagállamok és a nemzetközi partnerek közötti verseny pedig áremelkedéshez vezetett.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az Európai Bizottság általános intézkedéseit célzott intézkedésekkel kell felváltani. A határok újranyitását megfelelően kell elrendelni, és figyelembe kell venni a járvány EU-n kívüli terjedését és a vírus újbóli behurcolásának veszélyeit.

"Az átmeneti szakaszban azonban mindenképp fokozni kell az áruk akadálytalan áramlásának fenntartására és az ellátási láncok biztosítására irányuló erőfeszítéseket" - hangsúlyozta a képviselő.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 20:02
Címkék: Európai Parlament, Európai Bizottság, Tóth Edina, állami támogatások, uniós tagországokban, uniós rugalmasság,
Kommentek
Brexit - Brit főtárgyaló: alig van haladás a legfontosabb kérdésekben
átfogó szabadkereskedelmi megállapodást, egyéb olyan kulcsfontosságú területekre kiterjedő egyezményekkel együtt, mint a bűnüldözés, a polgári célú atomenergia-termelés és a repülés.

Mindkét fél teljesen kimunkált jogi dokumentumokat tett le az asztalra, az ilyen megállapodásokra bőségesen van precedens és egyértelmű az is, hogy a tárgyalófelek jól értik egymást - hangsúlyozta a brit küldöttségvezető.

David Frost szerint azonban a haladás fő akadálya az, hogy az EU olyan "újszerű és kiegyensúlyozatlan" javaslatokhoz ragaszkodik, amelyek az uniós jog- vagy szabványrendszerhez kötnék az Egyesült Királyságot, a szabadkereskedelmi megállapodások történetében példátlan módon.

"Amint az EU belátja, hogy ezen az alapon nem jutunk megállapodásra, lehetővé válik az előrelépés" - tette hozzá a brit főtárgyaló.

Frost szerint voltak hasznos egyeztetések például a halászati szabályozásról, az EU azonban továbbra is olyan halászati megállapodáshoz ragaszkodik, és oly módon kíván hozzáférést a brit
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 15:45
Koronavírus - A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja elutasítja az EP Magyarországgal szembeni pro
A közlemény szerint az Európai Parlament reakciója késik, aminek az az oka, hogy a járvány kezdetén az uniós intézmények hetekig nem cselekedtek, cserbenhagyva ezzel az európai polgárok tízmillióit.

A képviselők kijelentették, a koronavírus-járvány elleni küzdelemre irányuló összehangolt fellépésről szóló, pénteken elfogadásra váró európai parlamenti határozat nem váltja be a hozzá fűzött reményeket.

Szavaik szerint a határozat kiegyensúlyozatlan, "üresen kongó baloldali és liberális politikai kinyilatkoztatást tartalmaz". A szöveg a liberális hálózatok által az elmúlt időszakban Magyarországgal szemben megfogalmazott ténybeli tévedéseket, nyilvánvaló hazugságokat, politikai előítéletekből táplálkozó rágalmakat tartalmazza a koronavírus elleni magyarországi intézkedésekkel kapcsolatban - írták.

Aláhúzták, az európai parlamenti frakciókon átívelő baloldali-liberális-centrista, bevándorláspárti többség már hosszú évek óta indulatosan, nyilvánvaló hazugságokkal támadja Magyarországot, a
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 12:01
A világ leggazdagabb országai (2019)
versenyezni ezekkel a számokkal.

6. Írország

Egy főre jutó GDP: $82,439


Írország olyan ország, amelynek gazdasága az elmúlt évtizedekben jelentősen nőtt. A világ 10 leggazdagabb országa közül nem rossz ötödiknek lenni.

Az ország legnagyobb jövedelme a más országokban székhellyel rendelkező vállalatoktól származik, ami némileg kiegyensúlyozatlaná teszi az ország általános gazdaságát, így az egy főre jutó GDP szintén félrevezető.

Érdekesség: A törvény szerint az, akinek az egyik nagyszüleje ír volt, jogosult az ír állampolgárságra. Még akkor is ha nem tud semmit az országról, vagy nem járt ott soha. Az állampolgárság megszerzéséért azonban díjat is kell fizetnie.

5. Brunei

Egy főre jutó GDP:
menusgabor, 2020. március 06. péntek, 19:00
Testünk üzenetei a betegségekről
jelek, amelyek azt mutatják, hogy valami nincs rendben a szervezetünkben.

Milyen csúnya, amikor azt látjuk, hogy valakinek koszos a nyaka. Ez nagyfokú ápolatlanságra utal, azonban betegség is okozhatja a nyak elszíneződését. A nyakon vagy a hónaljban jelentkező sötét foltok cukorbetegségre vagy inzulinrezisztenciára utalhatnak.

A nők állán megjelenhetnek szőrszálak, ami általában akkor jelentkezik, ha az illető hölgynek policisztás ovárium szindrómája van. A hormonális kiegyensúlyozatlanság hatással van a menstruációra, de akár még a meddőségnek is oka lehet. Mindenképpen orvosi kivizsgálást igényel.

A szem fehérjében megjelenhetnek piros foltok, amelyek magas vérnyomást és cukorbetegséget is jelezhetnek.

A láb ujjai is változhatnak. Ha valakinek a nagylábujja eldeformálódik vagy megduzzad, akkor lehet, hogy a köszvény nevű betegség támadta meg a szervezetét. A köszvény nemcsak fájdalmas, de olyan krónikus betegséget is okozhat, mint vesebetegség vagy magas
pacsakute, 2020. január 18. szombat, 19:09
Közgazdász: Magyarországon minden makro mutató kedvezően alakult 2019-ben
Kiemelte azt is, hogy technológiai forradalom zajlik. Versenyben vannak a nagyhatalmak, hogy az új technológiák terén élre törhessenek, illetve ott maradjanak. Ennek kapcsán kialakult egy kereskedelmi háború is. Az Egyesült Államok megpróbálja Kína gazdasági növekedését visszafogni.

Kitért arra is, hogy bár Magyarország továbbra is erősen függ a német gazdaságtól, már nem annyira kiegyensúlyozatlan a magyar gazdaság, hogy azt a német gazdaság problémái teljesen leállítsák. Ezért is fontos a gazdaság diverzifikálása. Ösztönözni kell továbbá, hogy sok új cég jöjjön létre, mert az adja a gazdaság dinamizmusát - emelte ki a közgazdász.
velemenyezd, 2020. január 01. szerda, 10:30
Kiegyensúlyozatlan keresztyén
"Sok keresztyén azért kiegyensúlyozatlan, mert olyan igehirdető hatására tért meg, akinek a tanításából hiányzik a teljesség. A hívő ember lelki születésének körülményei nagyon fontosak. Ahogy a gyermekek is általában a szüleikre hasonlítanak, ugyanúgy a megtértek gyakran olyanok, mint azok, akiket Isten felhasznált megtérésükben. Az újjászületés körülményei jobban rányomják bélyegüket a megtértek további életére, mint gondolnánk."

- Martyn Lloyd-Jones -
kalmanpiroska, 2019. december 01. vasárnap, 19:58
Az európai szociáldemokraták csak a román női jelöltet támogatják az új Európai Bizottságba
értesülései szerint az európai szociáldemokraták nemcsak a nemek közötti, de a politikai egyensúly miatt is aggódnak. Frans Timmersmans, az Európai Bizottság szociáldemokrata alelnöke szerint a politikai egyensúly egyre inkább a jobboldali Európai Néppárt felé tolódik korábbi intézkedések révén, miután Ursula von der Leyen Valdis Dombrovskist, a volt lett konzervatív miniszterelnököt nevezte ki az új bizottság harmadik alelnökévé.

"Csoportunk számára nehéz elfogadni, hogy fennáll a politikai kiegyensúlyozatlanság veszélye, de ebben az esetben még fontosabbá válik a küzdelem a nemek közti egyensúlyért"-nyilatkozott a szociáldemokraták egyik tisztviselője

Amennyiben Ursula von der Leyen elfogadna egy férfi jelölését Romániától, az új Európai Bizottságban 16 férfi és 11 nő lenne, nem számítva az Egyesült Királyságot, amely eddig az ország unióból való kilépésének közelsége miatt nem adott nevezett meg jelöltet.

Szerdai bejelentés szerint a jobbközép román kormány egy férfit áés egy nőt, mégpedig
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 15:41
Képek, videók
Koronavirus - a megmentő.
menusgabor
2020. május 03. vasárnap, 18:51
Élettársi-támogatások- 201
lenke1964
2015. november 25. szerda, 19:24
Európai Parlament.JPG
skorpiolilike
2011. augusztus 20. szombat, 05:33
Európai-parlament
zsoka1953
2010. június 28. hétfő, 12:44
Európai Parlament
paulina
2009. március 29. vasárnap, 10:51
Európai Bizottság
daczok
2007. május 07. hétfő, 16:45
edina névv.jpg
zsokica45
2018. június 01. péntek, 16:40
Szvoren Edina - Megszégye
sanci81
2018. április 12. csütörtök, 18:35
edina névvv.jpg
zsokica45
2018. március 29. csütörtök, 18:20
edina névb.jpg
zsokica45
2018. március 29. csütörtök, 18:18
edina névc.jpg
zsokica45
2018. március 17. szombat, 21:33
Február 26. Edina
rushlilly
2018. január 06. szombat, 13:10
Edina.jpg
ttolnai
2017. november 30. csütörtök, 14:27
Edinának 2017.07.10 (1).j
dnemethk
2017. szeptember 30. szombat, 15:06
Edinának 2017.07.10 (2).j
dnemethk
2017. szeptember 30. szombat, 15:06
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.