Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 19:01 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Legkevesebb négy sérülje van egy spanyol vegyi üzemben történt robbanásnak
A helyszínre nagy erőkkel kivonuló tűzoltóktól származó első információk szerint az egyik sérült állapota súlyos.

A külterületen található gyárat kora este óriási robbanás rázta meg, ezután az épületből lángok és feketén gomolygó füst csaptak fel, amit kilométerekről is látni lehetett.

A polgári védelem arra szólította fel a közeli La Canonge és Vila-Seca településen élőket, hogy ne nyissanak ablakot, és ne tartózkodjanak a szabad levegőn.

A környéken felfüggesztették a vasúti közlekedést, és korlátozták az autóforgalmat is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 20:20
Címkék: spanyol vegyi, helyszínre nagy, egyik sérült, külterületen található, épületből lángok, polgári védelem,
Kommentek
Eurobarométer: az EU polgárai egyre tájékozottabbak az őket megillető uniós jogokat illetően
mit takar az "európai uniós polgárság" kifejezés, 89 százalékuk ismeri EU-intézményeknél való panasztételi lehetőségeket, illetve 85 százalékuk tudja, hogy bármely tagállamban való tartózkodás során ugyanolyan bánásmódhoz van joguk, mint az ott élő polgároknak.

A legtöbben Dániában vannak tisztában azzal, hogy mit jelent az "európai uniós állampolgárság", de Magyarország sem marad le sokkal a rangsorban, ahol a lakosság 95 százaléka ismeri ezt a kifejezést. A kifejezést Belgiumban ismerik a legkevesebben, a megkérdezettek csupán 34 százaléka.

Magyarországon a megkérdezettek kevesebb mint fele, a válaszadók 46 százaléka, tudja, hogy hova kell fordulnia, ha uniós jogait nem tartják tiszteletben. Ezen a területen a franciák a legtájékozatlanabbak, a megkérdezettek 24 százaléka nem tudja, mit kell tennie ilyen esetekben. A tagállamok közül Lengyelországban ismerik legtöbben a jogorvoslati lehetőségeket.

A kutatásban részt vevő magyarok 81 százaléka gondolja úgy, hogy a személyek EU-n belüli
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 16:12
Koronavírus - Csehországban minden egészségügyi dolgozó jutalmat kap
találkozón Prágában Andrej Babis kormányfő és az egészségügyi miniszter elfogadták a szakszervezetek álláspontját, miszerint minden egészségügyi dolgozónak jutalmat kellene kapnia a rendkívüli teljesítményért.

Dagmar Zitníková, az egészségügyi szakszervezetek elnöke szerint a jutalmazás részletes szabályait rövid időn belül kidolgozzák. Azok az egészségügyiek, akik a betegekkel közvetlenül foglalkoztak, egységesen havi 40 ezer koronát (540 ezer forint), míg a többiek munkájuktól függően havi legkevesebb 10 ezer koronát (135 ezer forint) kapnak. A rendkívüli jutalmazás a három hónapos időszakot érinti.

"Jutalmat kap mindenki, aki a koronavírus-járvány idején bármilyen minőségben a kórházban dolgozott" - pontosította a megállapodást Martin Engel, az orvosi szakszervezetek elnöke.

A rendkívüli koronavírus-járvány utáni jutalmakról a cseh kormány már június közepén megegyezett a szociális szférában dolgozók képviselőivel. A maximális havi jutalom ott is 40 ezer korona. A kormány erre a célra 5,2
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 11:42
Koronavírus - Spanyolországban csaknem két és fél millióan eshettek át a fertőzésen egy tanulmány szerint
környezetüket, mint azoknak, akik nem kapták el a vírust - hangsúlyozta Raquel Yotti, a III. Károly egészségügyi kutatóintézet igazgatója.

Spanyolországban több mint három hónap után június 21-én oldották fel az állampolgárok szabad mozgását korlátozó szükségállapotot, és nyitották meg a határokat, elsőként az Európai Unió tagállamaiból érkezők előtt.

A maszkviselés továbbra is kötelező minden zárt nyilvános helyen, továbbá közterületen is akkor, ha nem lehet betartani a biztonságosnak vélt, legkevesebb másfél méteres távolságot másoktól.

Az országban területenként eltérő létszámkorlátozások vannak érvényben például a vendéglátóhelyeken vagy az üzletekben, utóbbiakban kötelező belépéskor használni a kihelyezett kézfertőtlenítő folyadékot is.

Az óvintézkedések ellenére mintegy félszáz, kisebb-nagyobb járványgócot észleltek az országban. A legjelentősebbet, amely eddig 549 embert fertőzött meg, Katalóniából jelentették, ahol emiatt szombat dél óta 210 ezren nem hagyhatják el Segriá
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 17:03
Lengyel elnökválasztás - Duda megtiltaná azonos nemű pároknak az örökbefogadást
ellenőriznie kell, hogy az illető nem él-e azonos nemű párkapcsolatban - javasolta Duda.

Lengyelországban az alkotmánymódosítás elfogadásához kétharmados alsóházi többségre van szükség, a kormányzó Jog és Igazságosság ezzel nem rendelkezik. Duda annak a reményének adott hangot, hogy kezdeményezését támogatja majd a keresztény értékekre hivatkozó ellenzéki Lengyel Parasztpárt, a Konföderáció és a Polgári Platform egy része is.

Miután a szejm napirendre tűzi majd az alkotmánymódosító javaslatot, legkevesebb hatvan nap elteltével bocsátható zárószavazásra.

Lengyelországban vasárnap tartják az elnökválasztás második fordulóját, amelyben az első fordulót megnyerő, konzervatív Andrzej Duda a jelenlegi varsói polgármesterrel, Rafal Trzaskowskival mérkőzik meg. Trzaskowski a jobbközépnek tartott Polgári Platform liberális szárnyához tartozik.

Duda alkotmánymódosító kezdeményezésének szombati bejelentésére Trzaskowski úgy reagált: ő is ellenzi, hogy azonos nemű párok gyereket fogadhassanak
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 14:32
Közel harmadával esett az autóértékesítés Nagy-Britanniában júniusban
A brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapjára hétfőn felkerült adatok szerint júniusban 145 ezer 377 új személyautót helyeztek forgalomba Nagy-Britanniában, 34,9 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Májusban 89 százalékos, áprilisban 97 százalékos, márciusban 44 százalékos csökkenést regisztráltak.

Tavaly júniusban mintegy 223 ezer új autót értékesítettek a brit márkakereskedések.

Az SMMT adatai szerint az idei első hat hónapban 1971 óta legkevesebb, 653 ezer 502 új autó került forgalomba, 48,5 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi azonos időszakban.
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 10:41
Harmincezernél is több gyanúsított nyomára bukkantak egy németországi pedofilügyben
Be kell látni, hogy az eddigi feltételezésekhez képest jóval kiterjedtebb a szervezkedés az interneten a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményekre - mondta Peter Biesenbach észak-rajna-vesztfáliai tartományi igazságügyi miniszter a tavaly ősszel kezdődött nyomozás előzetes eredményeiről tartott tájékoztatón.

Az online beszélgetőfórumok és azonnali üzenetküldő szolgáltatások révén összekapcsolódó nemzetközi hálózatban nem csak bűncselekményekről készített felvételeket terjesztenek, a sok ezer résztvevő meg is tárgyalja a dokumentált eseteket, bátorítják, bíztatják visszaélésekre készülő társaikat, tapasztalatokat cserélnek és tanácsokat osztanak meg, például arról, hogy milyen nyugtatóval érdemes begyógyszerezni az áldozatokat a szexuális bántalmazás előtt - fejtette ki a miniszter, megjegyezve, hogy a hálózat kommunikációjáról szóló leiratok igen megrázóak és mélyen felkavaróak.

A hálózatban uralkodó légkör révén süllyedhet a bűncselekményektől eltántorító gátlásküszöb, így
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 15:02
Hang-Szociáldemokrácia néven alapít új pártot Peter Pellegrini volt szlovák kormányfő
amelyet most bemutatunk, egy olyan pártnak kell lennie, amelyben egyesül a tapasztalat, a szakmaiság és a professzionalitás" - mondta Pellegrini, aki szerint leendő pártja "mérföldkövet jelent majd a szociáldemokrácia építésében".

Peter Pellegrini korábbi pártján belül a szűkebb támogatottságú, liberális vonal képviselője volt. Már korábban jelezte az Irány tíz parlamenti képviselője, hogy csatlakozik a volt kormányfő új pártjához. A 150 fős pozsonyi törvényhozásban egy pártfrakció létrehozásához legkevesebb 12 képviselőre van szükség. Az Irány a február végi parlamenti választáson 38 parlamenti mandátumot szerzett.

Robert Fico és az Irány több vezető személyisége már korábban a pártjuk szétverését irányzó igyekezetnek minősítette Pellegrini lépéseit, és visszatetszőnek nevezte azt, hogy Pellegrini és társai, akik több évtizede részesei a nagypolitikának, "új arcokként" próbálják bemutatni magukat. Fico a napokban felszólította Pellegrinit, mondjon le parlamenti alelnöki posztjáról, amelyet az
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 13:42
BKK: új kerékpársávokat alakítanak ki a Baross utcában
A közlemény szerint az önálló kerékpársávok a Baross utca Orczy tér és Nagykörút közötti szakaszán lesznek, bizonyos részein pedig busz-kerékpársávokat alakítanak ki.

Hozzátették, hogy nem lesz kerékpársáv a Baross utcának a Nagykörút és a Szabó Ervin tér közötti szakaszán, hiszen fontos cél, hogy az átalakítás a lehető legkevesebb nehézséget okozza a személyautóval közlekedők számára, és megmaradjanak számukra a parkolóhelyek.

Közölték azt is, Budapest 2019-ben elfogadott stratégiai közlekedési terve (a Budapesti Mobilitási Terv) szerint a város úthálózatát fokozatosan alkalmassá kell tenni arra, hogy gyorsabbá, kiszámíthatóbbá váljon a közösségi közlekedés, illetve hogy biztonságos, valós alternatívát kínáljon a fővárosiak számára a kerékpáros közlekedés.

A korábban kitűzött célokkal összhangban a Fővárosi Önkormányzat még március végén döntött arról, hogy új kerékpársávokat alakít ki Budapesten.

A forgalomszámláló eszközök által elmúlt hetekben mért adatok alapján a Nagykörúton
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 08:51
Képek, videók
A legkevesebb lakosú váro
sanci81
2017. június 03. szombat, 14:52
robbanás.gif
szicu
2014. március 28. péntek, 17:50
a robbanást nézve
orban47
2013. szeptember 13. péntek, 14:36
hipernova-robbanás.jpg
agica2004
2011. június 10. péntek, 14:31
robbanás.gif
martimarti
2010. szeptember 11. szombat, 23:57
robbanás
nyaszi
2009. február 09. hétfő, 21:42
robbanás
orsi1
2007. november 05. hétfő, 16:40
Hang Robbanás.hu.c.jpg
finike
2007. október 10. szerda, 13:02
robbanas
apex
2007. március 01. csütörtök, 10:11
Robbanása
pax
2006. november 25. szombat, 08:30
A nagy robbanás.jpg
csihu
2006. július 28. péntek, 10:09
spanyol_e_b- bajnokok0125
maroka
2020. január 25. szombat, 20:38
0 a spanyol legyező.png
lovaszmarika
2019. augusztus 22. csütörtök, 17:11
spanyol foci.jpg
maroka
2018. május 23. szerda, 20:24
Egy spanyol háborúban lak
sanci81
2017. december 26. kedd, 16:07
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.