Belépés
2019. december 13. péntek | 50. hét | 347. nap | 03:13 | Luca, Otília
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
holland fahéjas tekercs!
tésztához:

50 ml meleg tej
200ml meleg víz
15 g cukor
10g só
1 tojás
500 g liszt
1 csomag száraz élesztő
25g vaj

szóráshoz
150g barna cukor
10-15 gramm fahé

szokásos módon kelt tésztát gyúrok az alapanyagokból, 10 részre osztom .
letakarom és duplájára kelesztem .
a gombócokból hosszúkás rudat formálok, megkenem ecsettel kevés vizzel,
a szóráshoz való cukrot, fahéjat összekeverem és eben megforgatom a rudakat .
csiga alakban feltekerem , 225 fokra előmelegitett sütőben megsütöm , 5 . 10 perc alatt .

Link
ibolya58, 2017. március 17. péntek, 11:15
Címkék: gombócokból hosszúkás, szóráshoz való, alapanyagokból, előmelegitett, összekeverem, gombócokból,
Kommentek
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
cseresznyepálinka

Elkészítés:
A cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük és kimagozzuk. Kissé kinyomkodva a fahéjjal együtt belekeverjük a palacsintatésztába és kicsi palacsintákat sütünk belőle. A kisült tésztát porcukorral megszórjuk, megöntözzük néhány csepp pálinkával és félbehajtva azonnal kínáljuk.



Cseresznyés tekercs (10 szelet)

6 tojás
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
fél teáskanál sütőpor
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
20 dkg cukor + 2 evőkanál a szóráshoz
3 csomag vaníliás cukor
1 üveg cseresznyebefőtt
2 evőkanál cseresznyepálinka
5 dkg fehér csokoládé
6 dl tejszín
2 evőkanál tejcsokoládé-forgács

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet, a keményítőt, a sütőport és a mézeskalács fűszerkeveréket összekeverjük. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, és kivajazzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

A tojásfehérjét
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Kelesztés nélküli diós és kakaós csiga
Hozzávalók

25 dkg túró
25 dkg liszt
1/2 dl tej
5 evőkanál olaj
10 dkg porcukor
1 csipet só
1/2 csomag sütőpor
a nyújtáshoz: liszt
a diós töltelékhez:
7 dkg dió
2,5 dkg porcukor
5 dkg baracklekvár
a kakaós töltelékhez:
2 evőkanál cukormentes kakaópor
2 evőkanál porcukor
10 dkg olvasztott vaj
a szóráshoz: porcukor

A túrót áttörjük, majd összekeverjük a porcukorral, a tejjel és az olajjal. Hozzáadjuk a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, és az egészet összegyúrjuk. A tésztát kettévesszük, és lisztezett felületen egyenként 20 × 25 cm-es téglalappá nyújtjuk. A töltelékekhez valókat külön-külön összevegyítjük. Az egyik tésztalapot a diós, a másikat a kakaós töltelékkel kenjük meg, majd feltekerjük, mint a bejglit. 1,5 cm-es darabokra vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig
bkisseva, 2016. november 03. csütörtök, 20:29
állítja, szándékosan mérget kellett szórnia a lakosságra..
pilótaképzés utolsó évfolyama 1986-ban hagyta el a Nyíregyházi Főiskolát, de a szűkített képzés is megszűnt a '80-as évek végére - válaszol kérdésünkre Horváth Péter, a gyakorlati pilótaképzést 1992-től végző Tréner Kft. ügyvezető igazgatója. Azt is elárulja: név szerint ismerik a 2003-ban végzett pilótákat, s azt is tudják, ki hová került. Itt tehát sántítani kezd a történet... Több szempontból sem tartja valószínűnek, hogy utasszállító gépekről mérgező anyagokat lehetne kijuttatni. A célzott szóráshoz alacsonyabban kellene repülni, mert ilyen magasságban kiszámíthatatlan a sodródás. Gondoljunk csak arra, amikor Európára néha vörös eső hull: ez a nagy légköri magasságokba került sivatagi homok lecsapódása, vagyis olykor a Szaharából ér ide a nem várt küldemény. Külön kérdés a műszaki kivitelezés. Egyesek szerint egyszerűen belekeverik a kerozinba ezt a mérgező anyagot, s úgy jut ki a levegőbe, ennek jele pedig a sokáig megmaradó kondenzcsík a gépek után. Ez a tézis ott dől meg, hogy a
tinka1951, 2016. március 02. szerda, 09:20
Karácsonyi süteményrecept ajánlat I.
a lekvárral megkent tésztára. Óvatosan rányomkodjuk.
Összetörjük a csokoládét és mikróban megolvasztjuk. A korongokat félig megmártjuk benne.
Színes cukorral szórtam meg a csokoládés felét,de díszíthetjük másképpen is.
Narancsos töltött keksz

Hozzávalók a tésztához:
1 db narancs
50 dkg finomliszt
1 kk. sütőpor
Csipet só
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 db tojás

A töltelékhez:
15 dkg sárgabaracklekvár
A szóráshoz:
1 ek.vaniliás cukorral elkevert porcukor

Elkészítése:

A narancsot csapi víz alatt jól megmossuk,átsikáljuk.
A vajat a porcukorral habosra keverjük elektromos keverőgéppel,majd hozzá adjuk a tojásokat,a reszelt narancs héját és a kifacsart levét is.
Jól kikeverjük,majd hozzá adjuk végül a sót,és a sütőporral elkevert lisztet is.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük folpacban csomagolva vagy jó pár óra után dolgozhatunk vele.
3-4 sütőlapot kibélelünk szilikonos
bkisseva, 2015. november 25. szerda, 10:33
Merem ajánlani! :)
<< Egyszerű sajtos rudak

Ma meg is csináltam!

Finom ropogtatni való.

A tésztához:

250 g finomliszt
200 g vaj
200 g reszelt sajt
1 kk só
0.5 kk szódabikarbóna
50 ml tej

Kenéshez, szóráshoz:

1 db tojás
25 g reszelt sajt
só ízlés szerint

elkészítés

A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a tejben feloldott szódabikarbonátot, sima tésztává gyúrjuk.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett munkalapon kb. 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk. Vékony rudakra vágjuk. Megkenjük a felvert tojással, majd megszórjuk a sajttal és sóval.
A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,
sarkadykati, 2015. május 19. kedd, 20:22
Tepertős-sajtos pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 2-2,5 dl tejföl, 3 dkg friss élesztő, 1 evőkanálnyi Himalája só, 1 egész tojás, 15 dkg darált tepertő, 1 csipetnyi őrölt fehérbors, 1 evőkanál puha zsír, 1 evőkanál tejszín; a kenéshez: 1 evőkanálnyi olvasztott zsír, a szóráshoz: 2 maréknyi reszelt sajt; a teteje lekenéséhez: 1 egész tojás

Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoltam a friss élesztőt, hozzáadtam a tejfölt, a sót, egy egész tojást, a 15 deka tepertőt , az őrölt fehérborsot, a puha zsírt és a tejszínt majd géppel sima ruganyos de nem kemény tésztát dagasztattam. (A tésztába beledagasztottam a darált tepertőt!) Meleg helyen duplájára kelesztettem.

Miután megkelt, lisztezett deszkán vékonyra sodortam, megkentem olvasztott zsírral vékonyan, majd egy marékra való reszelt sajttal átszórtam és meghajtottam (az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig majd jobbról és balról is a közepéig.) Konyharuhával letakartam és 30 percig pihentettem.

Ezután újra kisodortam,
janna53, 2015. május 17. vasárnap, 08:53
Simone tepertős pogácsája
Simone tepertős pogácsája

Hozzávalók:

50 deka liszt
2-2,5 dl tejföl
3 deka friss élesztő
1 kanálnyi Himalája só
1 egész tojás
15 deka darált tepertő
1 csipetnyi őrölt fehér bors
1 kanál puha zsír
1 kanál tejszín

A kenéshez:
1 kanálnyi olvasztott zsír
A szóráshoz:
2 maréknyi reszelt sajt
A teteje lekenéséhez:
1 tojás

Elkészítés:
A lisztbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, és a többi hozzávalót hozzáadva géppel sima ruganyos de nem kemény tésztát dagasztunk. (A tésztába beledagasztjuk a darált tepertőt.) Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, lisztezett deszkán vékonyra sodorjuk, vékonyan megkenjük olvasztott zsírral, majd egy marékra való reszelt sajttal átszórjuk és összehajtogatjuk (az alsó felét a közepéig, a felső részt szintén a közepéig majd jobbról és balról is a közepéig.) Konyharuhával letakarjuk és 30 percig
horvathnemagdi, 2015. március 10. kedd, 21:21
Képek, videók
Holland fahejas kalacs
edo-bedo
2009. március 28. szombat, 22:33
beletettem a gombócokat
sarkadykati
2016. március 25. péntek, 14:51
poharas-gombócok.jpg
bubszi
2010. szeptember 22. szerda, 04:47
gombocok
tothnetamasanna
2010. február 06. szombat, 23:13
gombócok..
jovirita
2007. június 01. péntek, 17:07
A kis gömbőcök.jpg
nagyapo65
2006. november 16. csütörtök, 20:23
erős paprika szórás
alpiger
2009. március 10. kedd, 21:18
rizs szórás a a templom a
webkereset
2008. augusztus 23. szombat, 16:00
Csillag szórás!.gif
uvegsziv
2008. január 09. szerda, 15:51
Csillag szórás!
uvegsziv
2007. december 16. vasárnap, 18:14
rózsaszirom szórása
trixy1982
2007. április 08. vasárnap, 20:46
penz szoras
maroka
2006. október 02. hétfő, 18:37
alapanyagok a libaméjas b
soosistvan
2011. november 13. vasárnap, 21:41
alapanyagok
soroya
2008. november 30. vasárnap, 20:24
Erzsi az alapanyagokkal
soroya
2008. május 05. hétfő, 19:05
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.