Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 15:00 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megkezdődött a balatonfüredi borhetek rendezvénysorozat
A programsorozat pénteki megnyitó ünnepségén Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a magyarság kultúrájának tradicionális védjegye a bor.

Kis Miklós szavai szerint a balatonfüredi borhetek olyan gasztronómiai és kulturális élmény, mely minden esztendőben kiváló borokat vonultat fel, a rendezvényt a "magyar kultúra ékkövének" nevezte.

Szólt arról, hogy a balatoni térségből 2 ezer hektáron 50 ezer hektoliter bor származik, mely a gazdáknak köszönhetően évezredek óta híressé teszik Magyarországot.

A szőlőre leselkedő ingatlanspekulációt Kis Miklós súlyos problémának nevezte, hozzátéve, hogy a kormány a maga eszközeivel igyekszik enyhíteni a gazdák nehézségeit, csökkenteni a rájuk nehezedő adminisztrációs terheket, valamint igyekszik a legkorszerűbb eszközökhöz juttatni az ágazatot és megfelelő feltételeket biztosítani a termeléshez.

A rendezvényen a város bora díjat a Szabó és fia borászatnak adták át, majd három új borlovagrendi tagot avattak, Gabnai Sándor, Maurer István és Bartha Béla László lett a közösség új tagja.

A balatonfüredi Tagore sétányon 25 borász, 4 pálinkaház és 3 pecsenyesütő várja a látogatókat.

A rendezvény három hete alatt mások mellett fellép a népzenét játszó Csángálló zenekar, a Cimbaliband, a világzene képviselője és a The Bits nevű Betales emlékzenekar.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 20:08
Címkék: Gabnai Sándor, Maurer István, Bartha Béla László, balatonfüredi borhetek, programsorozat pénteki, magyarság kultúrájának,
Kommentek
Francia kamaraest decemberben a Zeneakadémián
A hangversenyen a modern francia zene nagyjainak néhány jól ismert darabja mellett elsősorban koncerten ritkán hallható kamarazenei különlegességek szólalnak meg: Debussy közkedvelt Claire de Lune-je mellett elhangzik az azonos vers nyomán készült Fauré-mű is - hangzott el az M5 csatorna Kult30 című műsorban.

Farkas Mira hárfaművész a műsorban elmondta, hogy előzetes megbeszélés alapján állt össze a repertoár, Zemlényi Eszter énekes javasolt elsősorban darabokat. "Azért is érdekes ez a trió, mert nem születtek fuvolára, hárfára és szopránra íródott művek, ezért a koncerten csak átiratok lesznek hallhatók" - hangsúlyozta, hozzátéve: ezek a művek eredetileg fuvolára, szopránra és zongorára készültek.

Zemlényi Eszter énekművész elmondta: elsődleges céljuk az volt, hogy olyan kamaradarabokat válogassanak ki, amelyeket át lehet írni hárfára. Kiemelte, hogy Fekete Dánielt kérték fel, hogy az esten francia verseket olvasson fel, köztük Paul Verlaine és Paul Bourget költeményeit.

Scheuring Kata
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 18:19
PM helyettes államtitkár: a pénzügyi tudatosság erősítése kedvező az egész nemzetgazdaság számára
Kiemelte: 2017 őszén azért indította el a kormány a hétéves pénzügyikultúra-fejlesztési stratégiáját, hogy a magyar lakosság pénzügyi ismeretei bővüljenek, gyakorlati tapasztalatokat szerezzenek a fiatalok, a családok a pénzügyek intézésében.

Jelezte: jövő tavasszal is megrendezik a Pénz7 rendezvénysorozatot, amelynek eseményeit először az iskoláskorúaknak tartották meg, de az elmúlt években kiderült, nagy igény van arra is, hogy a diákok mellett a tanárok és a szülők is elsajátítsák a korszerű pénzügyi-vállalkozói ismereteket.

Balogh László elmondta: a lakosság pénzügyi ismereteinek bővítése azt eredményezi, hogy a fogyasztók megalapozott döntéseket hoznak majd a pénzügyi termékek megvásárlásakor, és ezzel a pénzügyi intézmények, az egész pénzügyi rendszer kockázatai is csökkennek.

A pénzügyi tudatosság erősítése nemzetstratégiai kérdéssé vált - mutatott rá a helyettes államtitkár hozzátéve, a gazdasági-pénzügyi válság rávilágított arra, milyen csapdákba kerülhetnek a családok, a
velemenyezd, 2018. november 27. kedd, 17:20
Első külföldi turnéján szerepel a Ligeti Ensemble
A Concerto Budapest által életre hívott Ligeti Ensemble a Szerbiai Magyar Kulturális Hetek rendezvénysorozat keretén belül ad hangversenyt a Belgrádi Filharmónia és az újvidéki Zsinagóga termeiben - közölte az MTI-vel hétfőn a Concerto Budapest.

A kamaraegyüttes május 28-án, Ligeti György születésnapján adta első koncertjét, elsődleges küldetése pedig a 20. századi magyar és kortárs zene elsőrangú nemzetközi képviselete - emlékeztet a kommüniké.

A névválasztás - amelyet Ligeti György özvegye, Ligeti Vera, valamint a zeneszerző fia, Lukas Ligeti egyetértő támogatása tett lehetővé - félreérthetetlenül kijelöli a kamarazenekar céljainak megfogalmazását: klasszikussá érett remekművek előadását a zenetörténet jelenéből és elmúlt évszázadából. Az együttes folytatni kívánja a 2006 és 2014 között megvalósult életműsorozat hagyományát, Ligeti életművének rendszeres ápolását - hangsúlyozták.

A Keller András és Rácz Zoltán által vezetett Ligeti Ensemble elsősorban a Concerto Budapest muzsikusaira
velemenyezd, 2018. november 26. hétfő, 23:34
Szegeden népszerűsítették a nevelőszülői hivatást
Fülöp Attila a rendezvénysorozat szegedi állomásán újságíróknak elmondta, Magyarországon 23 ezer gyermekről gondoskodnak a gyermekvédelem rendszerében, mintegy kétharmaduk nevelőszülővel él.

A nevelőszülők nemcsak távolról nézik a problémát, hanem közvetlenül is segítenek - hangsúlyozta a politikus, hozzátéve: ezért fontos, hogy a társadalom ismerje ennek a hivatásnak a közösségépítő erejét.

Az országos kampány célja, hogy azok, akik érdeklődnek a nevelőszülői hivatás iránt, minél jobban megismerjék azt, és közvetlenül az érintettektől kapjanak információt az örömökről és nehézségekről - mondta.

Az országban jelenleg 5-5,2 ezer nevelőszülő gondoskodik a nevelt gyermekekről. Mint minden szakmában itt is fontos a megújulás, és hogy minél többen, akár fiatalok is vállalják, hogy akár saját mellett vagy a nélkül gyermeket nevelnek, segítve ezzel másokon - mondta Fülöp Attila.

A kormány a nevelőszülői hálózatok fenntartására, működtetésére idén több mint 20 milliárd forintot fordít.
velemenyezd, 2018. november 24. szombat, 13:41
Zongora tehetségkutatót rendez a Római Magyar Akadémia
A verseny célja a fiatal tehetségek felfedezése, zenei tanulmányainak elősegítése, ösztönzése, valamint a magyar kultúra, a magyar zenei hagyományok megismertetése és népszerűsítése.

A program november 27-én a Danubia talents mesterkurzussal kezdődik, amelyet Székely István és Kiss Julianna zongoraművészek tartanak. Az elismerések átadása és a díjazottak gálakoncertje november 30-án lesz. A program záróeseményét Danubia Talents - Casio Sound Tradition Festival Stage címmel december 1-jén rendezik Rintaro Akamatsu japán zongoraművész közreműködésével.

A koncert egyben a római Múzeumok éjszakája (Musei in musica, Roma) című rendezvénysorozat része, így a Falconieri Palota látogatói 21 óráig a galériát és a Borromini termeket is megtekinthetik.
velemenyezd, 2018. november 24. szombat, 08:51
Magyar művészek a vendégei a párizsi Latin Negyed kulturális fesztiváljának
Varsó és Kijev után idén Budapesté a főszerep a Párizs szívében két független könyvkiadó, Vera Michalski és Brigitte Bouchard kezdeményezésére a párizsi városháza támogatásával három évvel ezelőtt életre hívott kulturális fesztiválon, amely minden novemberben mintegy harminc eseményen mutatja be egy kelet-európai város pezsgő kulturális életét.

A négynapos rendezvénysorozat keretében írókkal, zenészekkel, színházi emberekkel, filmesekkel találkozhatnak a többségében ingyenes rendezvényeken a párizsiak a Saint-Germain-des-Prés környékének ismert kulturális helyszínein.

A szerda esti megnyitó ünnepségen Tóth Krisztina, Dragomán György, Nina Yargekov és Dobozy Tamás olvasott fel magyarul saját műveiből, a részleteket Anouk Grinberg színésznő előadásában franciául is meghallgathatták a nézők. A szerzőkkel író-olvasó találkozók keretében a negyed egyik legismertebb könyvesboltjában, a közép-európai műveket forgalmazó Libraire Polonaise-ben is találkozhatnak az olvasók, és a szervezők egy teljes
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 13:49
Maccabi Európa Játékok: 250 nap múlva rajtol a budapesti multisport esemény
konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy ez lesz minden idők legnagyobb magyarországi felnőtt multisport rendezvénye, amelyen az ép sportolók 27, a parasportolók két sportágban versengenek majd.

Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke kiemelte: Magyarországon él Közép-Kelet-Európa legnagyobb, mintegy 100 ezres zsidóközössége, amelynek számára a Maccabi Európa Játékok nemcsak sport-, hanem legalább annyira fontos kulturális és vallási esemény is lesz. Hozzátette: a rendezvénysorozat jól illeszkedik a MAZSIHISZ új törekvéséhez, amely a világra nyitott sokszínű zsidóságról szól, ezért a szervezet anyagilag, érzelmileg és a gyakorlati munkában is támogatja a játékok megrendezését.

Jusztin Ádám, a Maccabi Vívó és Atlétikai Club elnöke közölte: a jövő évi játékokon minden eddiginél népesebb, több mint 250 fős magyar versenyzői delegáció fog részt venni, a házigazda együttes szinte minden sportágban képviselteti magát. Jelezte, korábban maximum 150 magyar sportoló vett részt a
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 13:48
Háromnapos rendezvénysorozattal idézik fel Csíkszeredában a száz éve megalakult Székely Hadosztály történetét
A rendezvénysorozat a Kratochvill Károly és a Székely Hadosztály című kiállítás megnyitójával kezdődik pénteken a Csíki Székely Múzeumban. Szombaton könyvbemutatón és tudományos konferencián idézik fel a Székely Hadosztály történetét. Színházi előadás, filmvetítés és a Székely Hadosztály csíksomlyói emlékművénél tartandó megemlékezés is szerepel a programban.

Tóth László, Magyarország csíkszeredai főkonzulja elmondta: olyan interaktív kiállítás válik láthatóvá a közönség számára, mely a tárgyi emlékek, eredeti festmények mellett installációkkal: lövészárokkal, géppuskaállással is idézi az első világháború korát. A kiállítás anyagát a budapesti Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint a Csíki Székely Múzeum törzsanyaga adja, de a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumból és a Nyíregyházi Józsa András Múzeumból is kölcsönöztek tárgyakat.

A csíkszeredai Mikó várban tartandó szombati konferenciára a téma legavatottabb kutatóit várják előadást tartani. Tóth László főkonzul elmondta: a
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:24
Képek, videók
balatonfüredi Anna Grand
irmus
2012. április 04. szerda, 08:23
Balatonfüredi
mercibabacska
2010. szeptember 30. csütörtök, 09:48
2007 Balatonfüredi nyaral
hajascsaba
2008. január 18. péntek, 19:56
megkezdődött a havazás.jp
szalai0913
2012. február 04. szombat, 20:07
Megkezdődött2.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
Megkezdődött.JPG
kmmmarika
2010. május 07. péntek, 10:35
gabnak1
azarus
2006. december 18. hétfő, 19:34
Maureen Lindley - A vágya
sanci81
2018. március 03. szombat, 17:42
Maureen OHara.png
zskadi
2017. március 27. hétfő, 09:53
Maureen Ohara
csigamalac
2011. május 01. vasárnap, 07:07
Maureen_komplett_gross .jp
kisss72
2010. július 08. csütörtök, 13:42
Pheonix_Angel_by_Maure enO
koalaszem
2009. augusztus 27. csütörtök, 01:12
maureen800.jpg
konoksag
2008. szeptember 12. péntek, 07:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.