Belépés
2019. szeptember 16. hétfő | 38. hét | 259. nap | 23:02 | Edit
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egyetemi öttusa és kajak-kenu világbajnokságot rendez jövőre Magyarország
Ezt Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke jelentette be csütörtökön, sajtótájékoztatón, melyet abból az alkalomból rendeztek, hogy a héten Budapesten tartotta háromnapos ülését a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) kormányzó tanácsa. Az elnök hozzátette: a kormány támogatásával idén Miskolc rendezheti az Európai egyetemek kosárlabda bajnokságát, és szó van arról is, hogy a magyar főváros legyen a házigazdája a 2019-es egyetemi-főiskolai sakk és bridzs Eb-nek. Kiss Ádám beszámolt arról is: a 110 éves MEFS nagy álma, hogy 1965 után újra nyári Universiadét, vagy legalább Európai Egyetemi Játékokat rendezzen.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár beszédében kiemelte: a kormány továbbra is segíti, hogy Magyarország aktív részese legyen a nemzetközi sportesemények szervezésének, s emlékeztetett arra, hogy korábban 12 egyetemi világbajnokságnak és két európai egyetemi bajnokságnak is otthont adott. Kitért arra is, hogy az idei év prioritása az egyetemisták-főiskolások számára az augusztus 19. és 30. között Tajpejben sorra kerülő nyári Universiade lesz, amelyen 160 magyar sportoló vesz részt.

"Ilyen nagy létszámú csapattal még soha nem utazott ki Magyarország Universiadéra" - hangsúlyozta az államtitkár, aki szerint a magyar küldöttség nagy reményekkel várja az eseményt, s főként vízilabdában, úszásban és vívásban vannak éremesélyes sportolói.

Oleg Matyicin, a FISU orosz elnöke a sajtótájékoztatón nagyon sikeresnek és eredményesnek nevezte a háromnapos budapesti tanácskozást, már csak azért is, mert - mint mondta - a kormányzó tanács tagjai Szabó Tünde mellett találkoztak Kulcsár Krisztiánnal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével, s fogadta őket Kövér László, az Országgyűlés elnöke is. Elmondása szerint a külföldi sportvezetők otthonosan érezték magukat itt, majd hozzáfűzte: Magyarország az emberi kapcsolatok ápolására is kitűnő helyszín. Beszámolt arról is, hogy a tajpeji Universiadén több mint 150 ország felsőoktatásban tanuló sportolói 21 sportágban fognak versenyezni, továbbá azt is megemlítette, hogy a budapesti tanácskozás egyik fő témája a FISU tízéves stratégiája volt. Ennek középpontjában az szerepel, hogy miképpen lehet a fiatalokat a sporton keresztül nevelni.

András István elnök arról beszélt, hogy a Magyar Rektori Konferencia csütörtöki ülésén a fő napirendek között szerepeltette az egyetemi sport témáját. Úgy érzi, azzal, hogy a konferencia a plenáris ülésen tudott bemutatkozni a MEFS-nek és a FISU-nak, segít abban, hogy az egyetemeken a sport stratégiai szerepe felértékelődjön.

Végül Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora kapott szót, aki emlékeztetett rá, hogy 95 olimpiai aranyérmes kapott diplomát a TF-en, majd a jövőt illetően kiemelte: "a mindennapos testnevelés bevezetésének köszönhetően hamarosan eljutunk oda, hogy sok minőségi sportember fog az egyetemre kerülni". Zárásként ismertette, hogy a következő években 50 milliárd forintból egy új kampusszal gazdagodik az egyetem, amely ezzel párhuzamosan tartalmilag is megújul.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. május 31. szerda, 19:14
Címkék: Kiss Ádám, Magyar Egyetemi, Főiskolai Sportszövetség, Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség, Európai Egyetemi Játékokat, Szabó Tünde,
Kommentek
Magyarország négyesfogathajtó-világbajnokságot rendezne 2022-ben
A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint szerdán Uzsoky András, az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad igazgatója Mitykó Zsuzsinak, a fogathajtó szakág titkárának társaságában mutatta be a kandidálás dokumentációját, egyúttal válaszolt a kérdésekre a nemzetközi szövetség (FEI) lausanne-i székházában.

Magyarország különböző kategóriákban eddig 13 fogathajtó világ- és 3 Európa-bajnokságot rendezett, köztük egy vb-t Szilvásváradon. A magyar hajtók pedig a világ élvonalához tartoznak, az eddigi világ- és Európa-bajnokságokon 103 érmet, köztük 46 aranyat nyertek.
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 17:22
Tokió 2020 - Kiss Balázs és Dóri Bence már döntős a kajak-kenu tesztversenyen
szembeszélben.

"Nem igazán találtam még meg a megfelelő beállításokat, de ettől függetlenül jól mentem. Ez egy tesztverseny, amiről úgy tudok igazán hasznos tapasztalatokat szerezni, ha élesben megyek, megfelelő tempóval és csapásszámmal" - mondta 22 éves versenyző, aki szűk három hete diadalmaskodott a szegedi vb-n ebben a számban.

A nap talán legkellemesebb meglepetését C-2 1000 méteren a Kiss Balázs, Dóri Bence egység szerezte. Dóri egy sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a szegedi világbajnokságot, és még mindig nem teljesen egészséges, ennek ellenére második helyen értek célba az előfutamban, ami kenu párosban rögtön döntőt ért.

"Nagy a meleg, magas a páratartalom, ugyanakkor a belső tereket és a járműveket elég hidegre hűtik a helyiek, így könnyű összeszedni egy náthát" - jelentette ki Dóri Bence. "Ez azonban szerencsére nem hátráltat abban, hogy naponta meghajtsak egy 1000 méteres pályát. Bár mi is hetekkel a csúcsformánk után vagyunk, ennek ellenére jól ment alattunk a hajó" - tette
velemenyezd, 2019. szeptember 12. csütörtök, 10:41
Egy helyet rontott az európai ranglistán a magyar női röplabda-válogatott
A kontinentális szövetség (CEV) a vasárnap véget ért, budapesti társrendezésű Európa-bajnokság után tette közzé honlapján az új sorrendet: eszerint a magyar csapat - mely nem jutott tovább csoportjából - a 14. helyen áll.

A rangsort - melynél öt nagy tornát, az idei és a két évvel ezelőtti Eb mellett többek között a tavalyi világbajnokságot veszik figyelembe - az Európa-bajnoki címét nagy csatában megnyerő, világbajnok Szerbia vezeti az olaszok és a hollandok előtt.

A mostani döntőben vesztes törökök a negyedik helyre jöttek fel.

A ranglista alapján sorsolják majd ki a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőcsoportjait, amit várhatóan jövő augusztusban rendeznek.
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 16:41
Öttusa-vb - A realitásokból kiindulva nem történtek nagy meglepetések a kapitányok szerint
Kasza került egyedüliként a legjobb tíz közé, ő ötödik helyével közel állt a kvótaszerzéshez. A kombinált szám előtt ötödik volt Marosi, aki végül 11. lett, míg a nőknél a legjobb hazai öttusázó, Kovács a lövészetes futást hatodikként kezdte, majd a 13. helyen ért célba.

Martinek János, a férfi válogatott szakvezetője azzal kezdte összegzését, hogy az augusztusi Európa-bajnokság után, melyen a magyarok teljesítménye főleg a hagyományos versenyben elmaradt a várakozástól, nem vágyai voltak a világbajnokságot illetően, hanem reményei.

"Ezeket aztán részben még felülmúlni is sikerült, mivel a két idősebb versenyzőtől, a 33 éves Kasza Róberttől és a 35 esztendős Marosi Ádámtól nagyon jó versenyt láthattunk" - mondta.

A pozitívumok között említette, hogy a világbajnokságon mind a négy magyar bejutott a döntőbe, ketten harcban voltak az egyéni éremért, az olimpiai kvótáért, Kasza és Marosi a döntő vívásában tudott változtatni a selejtezőben mutatotthoz képest, és a két idősebb versenyző
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 11:41
Öttusa-vb - A budapesti világbajnokság az év versenye
eredményeként született meg ez a világbajnokság, a támogatóink, rendező partnereink nélkül nem jöhetett volna létre."

Gallai István kiemelte: "csodálatos otthonra talált ezen a héten az öttusa a Kincsem Parkban, csodálatos helyszínen zajlottak az öttusa- és laser run-versenyek. Megtöltöttük az öttusaarénát, valóságos öttusa- és laser run-fesztivál zajlott az elmúlt napokban, és zajlik még vasárnap is."

A főtitkár emlékeztetett rá, hogy Magyarország általában tízévente rendez öttusa-világbajnokságot, de a következőt 2027-re tervezi a szövetség, mert akkor lesz száz éve, hogy az első hivatalos öttusaversenyt lebonyolították a Ludovikán.

"Vagyis akkor leszünk százévesek, és szeretnénk ezt a nemzetközi élmezőnnyel együtt ünnepelni" - tette hozzá.

A UIPM gáláját második alkalommal tartották meg, ezúttal a Danubius Hotel Héliában került sor az ünnepi vacsorára.

A 2019-es év díjazottjai:a legjobb női versenyző: Elodie Clouvel (francia)a legjobb férfi versenyző: Joseph Choong (brit)a
velemenyezd, 2019. szeptember 08. vasárnap, 14:31
Öttusa-vb - Három magyar jutott tovább a női selejtezőből
lehetsz" - folytatta, majd elmondta még, hogy az edzőktől folyamatosan értesült, hányadik helyen áll a futás során.

Guzi vívásban (12/21) 29. lett, így neki mezőnye hátsó részéből kellett jelentősen előrelépnie, hogy a későbbiekben is versenyezhessen. Végül huszadikként futott a célba, és - mint később kiderült - pontszáma nem volt elég a döntőhöz.

"Jobban szerettem volna szerepelni. Az úszásom volt gyenge, a vívásom magamhoz képest jó. Az edzőim előzetesen azt mondták, élvezzem a hazai világbajnokságot" - mondta Guzi, aki négy éve kezdett el öttusázni.

A B csoport úszását Kovács (2:06.45) nyerte, és saját várakozását felülmúlóan szerepelt a 19. időt elérő Alekszejev (2:16.63), aki július végén kézközépcsonttörést szenvedett.

"Elégedett vagyok, nem számítottam erre az időre - értékelte teljesítményét. - Már a bemelegítés is jólesett, így jó reményekkel ugrottam vízbe, ugyanakkor izgultam is, mert nem tudtam, milyen formában vagyok, a verseny előtt ugyanis nem úsztam
velemenyezd, 2019. szeptember 04. szerda, 19:22
Torna vk - Berki Krisztián mégsem indul Szombathelyen
"Jelenleg kilencvenszázalékos produkcióra vagyok képes, még egy pici hiányzik a tökéletes gyakorlathoz, és nem mindegy, hogyan térek vissza. Pályafutásom alatt egyszer döntöttem úgy, hogy hasonló felkészültséggel elindulok egy versenyen, és az elég megterhelő volt. Most úgy határoztunk az edzőmmel, hogy folytatva az edzéseket, kihagyom a szombathelyi világkupát, és a világbajnokságra összpontosítok" - idézte Berkit a magyar szövetség keddi közleménye.

Az UTE sportolója augusztus 15-én jelentette be, hogy a makacs vállsérülése miatti, több mint kétéves kihagyást követően a szombathelyi vk-állomáson tér vissza.

A 34 éves lólengés-specialista 2017 áprilisában ezüstérmet nyert a kolozsvári Európa-bajnokságon, azóta viszont nem versenyzett, sőt három operációra is szüksége volt.

A vasi megyeszékhelyen a magyar színeket hat férfi és négy női tornász képviseli, ezen felül a rendező országnak lehetősége van versenyen kívül is indítani sportolókat. Az eseményen több mint harminc ország több mint
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 10:51
Öttusa-vb - Megkezdődött a világbajnokság, megállapodás a szövetség és Kincsem Park között
államtitkár felidézte, hogy Magyarország idén több kiemelkedő nemzetközi sporteseménynek, köztük olimpiai kvalifikációs viadalnak adott otthont - megemlítette az asztalitenisz-, a vívó-, a kajak-kenu és a junior úszó-vb-t -, és hangsúlyozta: "Fontos hogy kiszolgáljuk a hazánkba érkező sportolókat, szurkolókat, sportvezetőket, hogy elégedetten térjenek haza és jó hírünket vigyék a világba, azt, hogy jó rendezők és sportnemzet vagyunk".

"Emeli az esemény fényét, hogy olimpiai kvalifikációs világbajnokságot rendezünk. Volt versenyzőként is tisztában vagyok vele, fontos, hogy minél hamarabb meglegyen a kvóta. Mi ehhez szeretnénk a hátteret biztosítani" - indokolta a hazai rendezések fontosságát.

Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség (UIPM) elnöke azzal kezdte köszöntőjét, hogy bár nem tud magyarul, annyit azért így is értett, hogy az államtitkár az olimpia jegyében rendezett versenyekről beszélt. Ehhez kapcsolódva kiemelte, hogy az év sportági fő eseménye zajlik ezen a héten Budapesten, néhány nap
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 15:02
Képek, videók
Én, Világbajnokságon!!
nykly
2006. december 16. szombat, 22:59
Nagy-Magyarország térképe
furaila
2019. július 13. szombat, 14:10
magyarország szeretlek012
maroka
2019. január 21. hétfő, 10:10
Magyarország
dandej
2019. január 09. szerda, 13:04
BUÉK Magyarország.jpg
menusgabor
2018. december 30. vasárnap, 19:22
magyarország-dunakanya r.j
menusgabor
2018. szeptember 19. szerda, 21:03
Magyarország,
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország
sanci81
2017. december 24. vasárnap, 16:48
Magyarország határai
liliana01
2017. szeptember 24. vasárnap, 16:51
Magyarország - Hungary
sanci81
2017. július 30. vasárnap, 08:32
Magyarország.jpg
kicsoda57
2017. július 08. szombat, 00:49
Kiss Dávid Magyarország -
bekefiiskola
2011. június 23. csütörtök, 19:31
Egyetemi nóta 01.jpg
chillik
2017. december 15. péntek, 05:15
Egyetemi nóta 02.jpg
chillik
2017. december 15. péntek, 05:14
Az egyetemi körben 01.jpg
chillik
2017. november 28. kedd, 05:02
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.