Belépés
2019. augusztus 20. kedd | 34. hét | 232. nap | 05:09 | István
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BÉT - A Mol és a Richter ismét történelmi csúcsra húzta a BUX-ot
A részvénypiac forgalma 13 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, a gyengébb ázsiai kereskedést követően az európai piacok is gyengébben kezdtek. Európában vegyes a kép, a német piac például az SAP jelentését követően 0,5 százalék körüli emelkedésben van, gyakorlatilag ez az egy papír húzza fel - mondta. A magyar piac a keddi kereskedési naphoz hasonlóan felülteljesített, ismét a Richter és a Mol húzta fel a BUX-ot. Az OTP nem tudott emelkedést felmutatni, a Magyar Telekomot pedig "megütötték".

Az amerikai piacokon - ahol szintén a vállalati jelentések vannak a fókuszban -a keddi csúcsok után nem rajzolódik ki egyértelmű irány, az egyik kulcspont a Facebook zárás utáni gyorsjelentése lesz - tette hozzá.

A Mol 70 forinttal, 2,07 százalékkal 3450 forintra erősödött, 3,9 milliárd forintos forgalomban, amivel megdöntötte március 19-én felállított éves maximumát.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,08 százalékkal 12 970 forintra csökkent, forgalmuk 5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,30 százalékkal 456 forintra esett, forgalma 485,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 50 forinttal, 0,86 százalékkal 5895 forintra nőtt, forgalmuk 2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4432,75 ponton zárt szerdán, ez 42,65 pontos, 0,97 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:58
Címkék: Kocsis Márió, Concorde Értékpapír Zrt, Magyar Telekomot, Magyar Telekom, részvénypiac forgalma, vezető részvények,
Kommentek
BÉT - Az OTP húzta fel a BUX-ot
A részvénypiac forgalma 10,9 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője elmondta: a magyar tőzsdén alapvetően pozitív hangulatú kereskedés folyt, miközben a nemzetközi befektetői hangulat inkább negatív, a nemzetközi piacokon kisebb korrekciók vannak.

A BUX index a pozitív tartományban zárt, ami kizárólag az OTP-nek köszönhető. A bankpapír több mint másfél százalékos pluszban volt, és a forgalom nagy részét is adta. A többi vezető részvény esetében kis profitrealizálás, illetve kisebb negatív korrekció volt látható - mondta.

Az elemző szerint a befektetők most már a következő kamatdöntő ülésekre koncentrálnak. Az Egyesült Államokban folytatódik a gyorsjelentési szezon. Bár a vállalatok alapvetően pozitív meglepetésekkel szolgáltak, most inkább profitrealizálás, csökkenő mozgás látható az amerikai részvénypiacokon, miután a napokban új történelmi csúcsot tudtak elérni -
velemenyezd, 2019. július 17. szerda, 17:43
BÉT - Az OTP és a Magyar Telekom húzta fel a BUX-ot
A részvénypiac forgalma 9,7 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, a hazai piacon nem volt érdemi elmozdulás, és a nemzetközi piacokon is iránykeresés folyik. A nagy papírok közül az OTP a hétfői fordulat után kedden is tovább tudott emelkedni. A Mol piacán inkább az eladók domináltak a gyenge finomítói margin adat miatt, ami azt jelzi, hogy nem túl erős a finomítói szegmens jövedelmezősége. A Magyar Telekomnál egyebek mellett a várt esetleges tranzakciók hírei húzzák az árfolyamot, míg a Richter lefelé korrigált.

A Mol 14 forinttal, 0,45 százalékkal 3104 forintra gyengült, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 170 forinttal, 1,46 százalékkal 11 790 forintra erősödtek, forgalmuk 5,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom ára 5 forinttal, 1,19 százalékkal 425,50 forintra nőtt, forgalma 151,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama
velemenyezd, 2019. július 02. kedd, 18:02
BÉT - Elemző: az OTP húzta le a BUX-ot
A részvénypiac forgalma 9,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a vezető részvények mínuszban zártak, a BUX esését leginkább az OTP befolyásolta, amelynek árfolyama pénteken 0,88 százalékkal csökkent. Hozzátette, a magyar piacon a nyugat-európai tőzsdékhez hasonlóan eseménytelen volt a kereskedés pénteken.

A Mol ára nem változott, 3152 forintot ért záráskor, forgalma 1,6 milliárd forint volt.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 0,88 százalékkal 11 300 forintra csökkent, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 421 forinton zárt a papír, forgalma 176,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 15 forinttal, 0,29 százalékkal 5235 forintra esett, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 4485,74 ponton zárt pénteken, ez 17,55 pontos, 0,39 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz
velemenyezd, 2019. június 29. szombat, 10:09
BÉT - A Mol és a Magyar Telekom húzta le a BUX-ot
mexikói tárgyalások csütörtökön folytatódnak, miután szerdán megállapodás nélkül záródtak. A kínai fronton mindkét oldalról harcias retorika jött be, így alapvetően megint a bizonytalanság és a törékenység jellemzi a piacokat, emiatt nem látszódik érdemi irány.

Ebben a szellemben mérsékelt visszaesés volt a budapesti börzén is. A nagy papírok közül a Richter a legerősebb láncszem, amely az elmúlt két napban a leggyengébb szereplő volt. Az OTP pluszban zárt, de nem tudott érdemi emelkedést felmutatni. A BUX lehúzó ereje a Mol és a Magyar Telekom volt.

A Mol 30 forinttal, 0,91 százalékkal 3266 forintra gyengült, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 10 forinttal, 0,08 százalékkal 12 380 forintra erősödtek, forgalmuk 5,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,96 százalékkal 414 forintra esett, forgalma 99,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,59 százalékkal 5130 forintra nőtt, forgalmuk 839,3 millió forintot ért
velemenyezd, 2019. június 06. csütörtök, 18:12
BÉT - A Richter húzta le a BUX-ot
A részvénypiac forgalma 7,3 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: az európai piacokon már a nap első felében is mérsékelt emelkedés volt látható, ami mögött nem volt lényegi hírfolyam. A vevők megpróbáltak emelkedésre játszani, ez délután csak fokozódott, amit több pozitív hír generált.

Ezek között említette, hogy a mexikói elnök pozitívan értékelte az amerikai féllel történt legutóbbi tárgyalásait, és Kína is kompromisszumkészebb tájékoztatást adott a kereskedelmi háborúval kapcsolatban. Az is a piacot támogató hír volt, hogy amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke úgy nyilatkozott, hajlandóak lépéseket tenni, ha a növekedés veszélybe kerül.

Kitért arra is, hogy míg a nemzetközi piacokon az elmúlt napok gyengélkedését követően 1 százalék feletti emelkedést lehetett látni zárás előtt, a BÉT-en nem annyira tükröződik a pozitív hangulat. A lefelé hajtó erő a
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 18:11
BÉT - A Richter és a Mol húzta fel a BUX-ot
A részvénypiac forgalma kiemelkedően magas, 35,7 milliárd forint volt, aminek több mint a felét az OTP adta. A vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője elmondta: a BUX emelkedése elsősorban a Richter közel 4 százalékos erősödésének köszönhető, ami mögött az áll, hogy a gyógyszergyártó jó hírt kapott az Egyesült Államokból, az ott már nagy sikernek örvendő antipszichotikumát újabb indikációra terjesztette ki az ottani gyógyszerfelügyelet.

Ez különösen pozitív hír volt azt követően, hogy az elmúlt hetekben - a gyorsjelentés óta - erősen korrigált a Richter árfolyama. Most egy erősebb technikai szinten volt a papír, ott érte a pozitív hír, aminek köszönhetően talán megfordul a negatív trend - mondta a részvényelemző. Hozzátette, a Mol is jól teljesített, amelynek esetében az hozhatta meg a befektetők vételi kedvét, hogy az utóbbi hetekben a finomítói marzsok az idei negatív tendenciát követően elkezdtek
velemenyezd, 2019. május 29. szerda, 06:50
BÉT - Enyhe emelkedésre számítanak az elemzők a tőzsdén
nemzetközi szinten csütörtökön az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos félelmek domináltak, emiatt az amerikai tőzsde is mínuszban zárt. Ennek a tükröződése látszik az ázsiai piacokon, ahol vegyes a kép, de érdemi erő nem rajzolódik ki. Az európai határidős indexek mérsékelt pozitív nyitást mutatnak, ezzel párhuzamosan a magyar tőzsdén is enyhe emelkedésre számít az elemző.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője szerint pozitív hangulatú kereskedés várható a tőzsdén, a BUX-ot a Richter és az OTP húzhatja.

A vezető részvények közül emelkedhet a Richter, a cég által reggel közzétett hírnek köszönhetően, miszerint szerződést kötött a Seqirus gyógyszeripari vállalattal a cariprazine gyógyszer ausztráliai és új-zélandi értékesítéséről - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 174,13 pontos, 0,43 százalékos csökkenéssel, 40 010,72 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 10,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével
velemenyezd, 2019. május 24. péntek, 08:48
BÉT - Elemző: lehúzta a BUX-ot a kedvezőtlen nemzetközi hangulat
A részvénypiac forgalma 10,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: nemzetközi szinten az amerikai-kínai kereskedelmi háború miatti félelmek dominálnak, a konfliktus elhúzódására készülnek a piaci szereplők. Emiatt profitrealizálás látszik az amerikai és az európai piacokon is.

A kedvezőtlen nemzetközi hangulat hatására a szerdai "felpattanás" után a magyar részvényindex is gyengült, a vezető papírok közül a Magyar Telekom volt a nap vesztese - tette hozzá a szakértő.

A Mol árfolyama 26 forinttal, 0,81 százalékkal 3182 forintra csökkent, 2,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,33 százalékkal 12 160 forintra mérséklődött, forgalmuk 5,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 6 forinttal, 1,43 százalékkal 414 forintra esett, forgalma 464,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 10
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 21:04
Képek, videók
NZm_0FTnimwVcd468JTz2_ bUx
taszat
2016. augusztus 07. vasárnap, 22:25
kKL735PZrDczUsuly-Bux2 Nmj
gizellalapu
2013. szeptember 05. csütörtök, 11:09
BuxPro
ywcsy
2012. szeptember 17. hétfő, 01:06
buxwiz_1_090823
hujik
2009. augusztus 23. vasárnap, 14:19
bux-company.com (banner).
pazpeti
2009. február 05. csütörtök, 11:38
bux-company (2).JPG
pazpeti
2009. február 03. kedd, 11:01
bux-company (1).JPG
pazpeti
2009. február 03. kedd, 11:00
insta-bux.net.JPG
pazpeti
2008. december 02. kedd, 23:01
247bux.JPG
pazpeti
2008. október 17. péntek, 10:23
Bux rám?
italo80
2008. október 11. szombat, 15:22
SZKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2018. március 20. kedd, 21:44
SzKT-Kocsisné Kati.jpg
agica2004
2017. június 28. szerda, 20:36
Kocsisné Tóth Irke Jucik
jucinenadov
2017. január 11. szerda, 21:38
Kocsisné Tóth Irke.jpg
jucinenadov
2016. augusztus 23. kedd, 16:59
SzKT.H.Ilona- Kocsisné Ka
agica2004
2016. június 04. szombat, 17:20
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.