Belépés
2019. március 20. szerda | 12. hét | 79. nap | 20:52 | Klaudia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A CD&V elnöke elfogadja Orbán Viktor bocsánatkérését, de továbbra is a Fidesz kizárásának pártján van
Wouter Beke arról számolt be, hogy elfogadja Orbán Viktor bocsánatkérését a bántó nyelvezet miatt, de az ügy nem arról szól, hogy ő sértve érzi-e magát, hanem az alapvető európai értékek, például a sajtószabadság és a hatalmi ágak elválasztásának tiszteletéről, illetve a jobb együttműködésről a külső határok védelmében, s ebben nem lát semmilyen változást.

"A CD&V nem változtat az álláspontján, miszerint a Fidesznek nincs helye az Európai Néppártban" - írta a Twitteren.

A magyar miniszterelnök szerdán levelet írt azon EPP-tagpártok vezetőinek, amelyek kezdeményezték a Fidesz kizárását. Ebben bocsánatot kért a "hasznos idióták" kifejezés miatt, de nem változtat álláspontján a keresztény kultúra védelmét, a migrációt és Európa jövőjét illetően. A miniszterelnök azt kérte az érintett pártoktól, hogy gondolják újra a kizárási kezdeményezést.

Tíz országból tizenhárom EPP-tagpárt kérte hivatalosan a Fidesz kizárását a kormányzat legújabb plakátkampánya és szerintük jogállamiságot veszélyeztető lépései miatt. Erről a konzervatív európai pártcsalád politikai közgyűlésén szavaznak a résztvevők jövő héten.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 13:31
Címkék: Orbán Viktor, Wouter Beke, Európai Néppártban, bántó nyelvezet, alapvető európai, hatalmi ágak,
Kommentek
Krónika 5. rész (klímapolitika, atomenergia)
viszonyul, és ezen változtatni kell. Hiányzik az igyekezet a kormányból, hogy megfeleljen a gyors klímaváltozás okozta kihívásoknak, a késedelem történelmi súlyú, mert a kormánynak kiemelt felelőssége van a lakosság felé - vélekedett.

Úgy vélte, a kormánynak radikális lépéseket kellene tennie a klímaváltozás okozta helyzet kezelésére, de nem látni, hogy megtenné ezeket.

Párbeszéd: Orbánnak mindig legfeljebb csak a második szempont lehet a klímaváltozás

Tordai Bence (Párbeszéd) szerint Orbán Viktornak mindig legfeljebb csak a második legfontosabb szempont lehet a klímaváltozás. Kifogásolta azt is, hogy a kormányban nincs egyértelmű gazdája a klímaváltozás elleni küzdelemnek, és a klímapolitikában csak minimális vállalásokat tett a kormány.

Közölte: a klímaváltozást illetően két karakteresen álláspont ütközik, az egyik Orbán Viktor miniszterelnöké, aki szerinte a legcsekélyebb érdeklődést sem tanúsítja az éghajlatváltozás iránt, a másik pedig Jávor Benedeké, aki - mondta - a legfelelősebb
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 15:22
Ministru bavarez: Viktor Orbán a acceptat propunerea bavareză pentru o cooperare ştiinţifică mai strânsă
Politicianul Uniunii Creştin-Sociale din Bavaria (CSU) a relatat că Viktor Orbán "a salutat" propunerea bavareză conform căreia Universitatea Tehnică din München (Technische Universität München - TUM) să finanţeze două departamente ale CEU, care se ocupă de chestiuni ştiinţifice legate de democraţie şi guvernare, respectiv să participe şi la finanţarea unui al treilea departament, care să funcţioneze sub formă de fundaţie.

Florian Herrmann a subliniat că premierul ungar şi-a asumat garanţia că CEU va putea să desfăşoare, în continuare, activităţi de cercetare ştiinţifică şi de educaţie în Budapesta.

Ministrul bavarez a spus că şeful guvernului de la Budapesta a anunţat acest lucru printr-o scrisoare, pe care au primit-o marţi. Acesta a făcut cunoscut un fragment al scrisorii, în care Viktor Orbán scrie: "în numele guvernului ungar, vă pot asigura că nu există niciun obstacol în calea participării TUM la învăţământul superior din Ungaria, în cadrul cooperării cu CEU".

În opinia lui Florian
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 14:01
Ujhelyi: az MSZP aláírásgyűjtést indít Magyarország EU-tagságának megőrzése érdekében
A képviselő brüsszeli sajtótájékoztatóján leszögezte, hogy a Fidesz európai néppárti tagságának jövőjétől, a pártcsalád szerda délutáni döntésétől függetlenül az orbáni politika komoly veszélyt jelent a magyar EU-tagság jövőjére, amelynek pedig nincs alternatívája.

"Teljesen egyértelmű, hogy Orbánisztán összeférhetetlen az európai közösséggel és az európai alapszerződéssel. Vagy Orbán Viktor vezeti ki az országot az Európai Unióból, vagy az orbáni politika miatt az EU és a tagállamok döntenek majd úgy, hogy elegük van az európai értékeket semmibe vevő magyar kormányból, és egyszerűen kisodródunk a közösségből" - fogalmazott.

Hozzátette, a magyar miniszterelnök "mára teljesen elveszítette tekintélyét és érdekérvényesítő képességét" az EU-ban, ami "óriási kockázat Magyarország számára, ugyanis most kezdődik a következő hétéves uniós költségvetés igazi vitája, Orbánt pedig eközben még a saját pártcsaládjában is szégyenpadra ültetik".

Ujhelyi István arról számolt be végül, hogy az MSZP
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 12:11
Bajor miniszter: Orbán Viktor elfogadta a szorosabb tudományos együttműködésről szóló bajor javaslatot
A Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa elmondta: Orbán Viktor "köszönettel elfogadta" azt a bajor javaslatot, hogy a müncheni műszaki egyetem (Technische Universität München - TUM) finanszírozzon a CEU-n két tanszéket, amelyeken a demokrácia és a kormányzás tudományos kérdéseivel foglalkoznak, és vegyen részt egy harmadik tanszék finanszírozásában is, amely alapítványi formában működne.

Florian Herrmann kiemelte: Orbán Viktor garanciát vállalt arra, hogy a CEU továbbra is folytathat tudományos kutatási és oktatási tevékenységet Budapesten.

A bajor miniszter elmondta, hogy a magyar kormányfő ezt egy levélben közölte, amelyet kedden kaptak meg. Ismertetett a levélből egy részletet, amelyben Orbán Viktor azt írta: "a magyar kormány nevében biztosítani tudom Önt arról, hogy nincs akadálya a TUM részvételének a magyar felsőoktatásban a CEU-val folytatandó együttműködés keretében".

Florian Herrmann úgy vélte, a magyar kormányfő gesztusa egyértelmű jele annak, hogy enyhíteni kívánja a
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 11:51
Szijjártó Péter és Benjámin Netanjahu magyar külgazdasági képviseletet nyitott Jeruzsálemben
területeken gyártottak. Magyarország szerint szorosabb, jobb és dinamikusabb együttműködésre van szükség Izrael és az EU között, ez európai érdek is - vélte.

A külügyminiszter úgy fogalmazott, a képviselet megnyitása, valamint a magyar kulturális évad megrendezése Izraelben bizonyítja, hogy Magyarország milyen nagy jelentőséget tulajdonít az Izraellel ápolt kapcsolatoknak.Benjámin Netanjahu szerint rendkívüli jelentőségű az iroda megnyitása.

Emlékeztetett: négy héttel ezelőtt Orbán Viktor miniszterelnök látogatást tett Jeruzsálemben, és a kormányfő akkor jelentette be a képviselet megnyitását.

Úgy vélte, a Magyarország és Izrael közötti kapcsolat, barátság soha nem volt olyan erős, mint most, ahogyan a kereskedelmi kapcsolatok sem voltak olyan szorosak, mint jelenleg. Emellett a két ország több területen is hatékonyan együttműködik - tette hozzá.

Az izraeli kormányfő megköszönte, hogy Magyarország kiáll Izrael mellett a nemzetközi fórumokon, valamint határozottan fellép az
velemenyezd, 2019. március 19. kedd, 22:30
Újbuda díszpolgára, Törőcsik Mari Kossuth Nagydíjas
Újbuda díszpolgára, Törőcsik Mari Kossuth Nagydíjas
A nemzeti ünnep alkalmából átadták a legrangosabb állami elismeréseket. Kiosztották a Kossuth-díjakat, Magyarország köztársasági elnöke pedig Kossuth Nagydíjat adományozott Törőcsik Marinak, Újbuda díszpolgárának. Az elismerést Orbán Viktor miniszterelnök személyesen vitte el a nemzet színészének, velemi otthonába.
Bővebben
maroka, 2019. március 18. hétfő, 23:20
A DK az Országgyűlés elé terjeszti családvédelmi akciótervét
Arató Gergely azt mondta: évről évre kevesebb gyerek születik Magyarországon, már csaknem félmillió magyar ment külföldre, és minden hatodik magyar gyerek már határainkon túl születik. Hozzátette: Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos családvédelmi programja "nagyon kevés", és egyébként is jómódú családnak nyújt csak segítséget.

Az ellenzéki politikus közlése szerint a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc által két hete bejelentett 7+1 pont azokra a problémákra válaszol, amelyek leginkább foglalkoztatják a magyar családokat. A DK azt követeli, hogy vonják vissza a "rabszolgatörvényt", hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot és törvényes garancia legyen arra, hogy kisgyermekes családok nem kerülhetnek az utcára.

Emellett számítson munkaviszonynak az otthonápolás, legalább 50 százalékkal emeljék meg a családi pótlékot és töltsék be az összes háziorvosi körzetet az egészségügyi dolgozók azonnali, 50 százalékos béremelése mellett - sorolta. Követelik azt is, hogy az oktatás legyen nyitott, tárják ki
velemenyezd, 2019. március 17. vasárnap, 11:11
Szili Katalin Washingtonban: napjainkban különösen fontos a nemzeti elkötelezettség
beszédében is részletesen szólt Európáról, és arról, hogy a magyar mindig szabadságot és függetlenséget szerető nemzet volt. "Bizonyíték erre 1848, 1956 és 1989" - mondta. "Vannak pillanatok, amikor a birodalmakkal szembe kell szállni" - hangoztatta a több mint háromszáz ünneplő előtt.

A beszédben kitért arra, hogy az anyaország büszke a diaszpórában, így az Egyesült Államokban lévő magyarságra. "Az a fontos, hogy együtt dobbanjon a szívünk" - mondta.

A washingtoni ünnepségen felolvasták Orbán Viktor kormányfő üdvözlő levelét, amelyben a magyar szabadság napján köszöntötte az amerikai magyarságot is. A helyi cserkészek verses-zenés összeállítást mutattak be, és műsort adott Sinha Róbert gitárművész és Tandi Flóra énekes.

Szili Katalin és Szabó László magyar nagykövet kitüntetést nyújtott át önfeláldozó munkájáért Bodor Péter mérnöknek, aki református tiszteletesként a floridai magyar közösség lelki gondozója.

Az ünnepség előtti napon a politikus részt vett a Magyar Diaszpóra Tanács
velemenyezd, 2019. március 17. vasárnap, 08:41
Képek, videók
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
orban-viktor-tokes-nem eth
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:51
orban_viktor_sunyiság. jpg
agica2004
2017. május 16. kedd, 19:19
orban-viktor-studio.jp g
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:46
orban-viktor-tablokepe .jp
agica2004
2017. február 10. péntek, 16:45
orban-viktor-semleges. jpg
megyerimihaly
2016. február 14. vasárnap, 00:20
orban-viktor-erdo-pete r-g
agica2004
2015. október 26. hétfő, 18:12
orban-viktor-obama-bar ack
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:03
orbán_viktor_kolbász.j pg
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:18
orban-viktor-cinege u.haz
agica2004
2015. augusztus 02. vasárnap, 20:16
Bocsánatkérés
dandej
2018. november 25. vasárnap, 09:51
Bocsánatkérés
sanci81
2015. november 04. szerda, 15:55
Az őszinte bocsánatkérés.
suzymama43
2015. április 14. kedd, 13:37
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.